- 25 Mart 2010
- 4.016
- 3.930
- 49
Bakın aile uyumsuzluğu çok önemli.Ailelerimiz tarafindan yıllar yılı beynimize kodlanan davranış biçimleri var.Biz başkalarının yanında bu davranışların bazılarını baskılasak da ,kendi habitatımızda doğal davranırız değil mi?Gün gelecek evde ikinizken ya da çocugunuzun yanında o argo sözcükler ağzından kaçabilecek eşinizin.Öte yandan artı ve eksilerini bir kağıda yazın .Yalnızken detaylı düşünerek ve objektif olarak yazın maddeleri.Hangisi ağır basıyor bakın ona göre karar verin.Her ilişkide tarafların birbirlerinde hoşlarına gitmeyen taraflar vardır.Ama önemli olan ne kadarını tolore edebileceğinizdir.Bana göre eğitimle kültürle üstüne bişeyler katılsada temelde insan ailesinin yansımasıdır.Benim rahmetli kayınpederim ,sofra hazırlanma asamasındayken kimseyi beklemez konulan ekmekten ya da mezeden tırtıklamaya başlardı ,deli olurdum.Şimdi eşim 48 yaşında aynısını yapmaya başladı ve uyarsamda anlamıyor malesef.Bu basit bir örnek.Biz flört ederken ya da nişanlıyken ya da gençliğimizde yoktu bu tip davranışlar mesela.Sözün özü armut dibine düşer.Yani sizin probleminiz eş ailesi değil eşin kendisi.