Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bunun o kadar farkındayım ki. Yoksa bu adam beni zaten tanıyor. Aile büyüklerinin yanında onun yanında olduğum gibi olmayacağımı da biliyor. Ben dün annesini aradım söyledim. Küçük oğlun bana böyle dedi ama bak benim mizacım bu dedim. Anladı mı emin değilim.Belli ki aile arasında suratından dolayı eleştiriliyorsun kardeşi de sana istediği gibi eleştirilerini sunabiliyor
Evet ya sonra buraya gelip çocuğa küfür öğretiyor diye konu açılır. Çok gördük burda öyle konularbu tarz farklılıklar evlenmeden önce hiç gözüme gelmiyordu. fark bile etmemiştim. ama şimdi bebek olduktan sonra öyle batıyor ki… maalesef sadece iki kişi evlenmiyor. her şey bir şekilde idare ediliyor. ama doğan bebeğin o tarafla da ilişkisi olacağını hesap etmek gerekiyor. ben edememişim.
Nisanliniza niye eşim diye hitap ediyorsunuz belki evlenmeyeceksiniz...Kızlar ana hatlarıyla konu şöyle: Çok uzun bir birlikteliğin ardından yıl başında nişanlandık. Öncesinde ikimizde ailelerle tanışmadık. Aile genel olarak laubali olmak isteyen ancak ben ve ailemse daha mutaassıp davranan, temkinli ve daha seviyeli insanlarız. Ne zaman bir araya gelinse nişanlım bana surat asıyorsun diyor, dürtüyor. Benim mizacim bu. Sadece duruyorum o an. Bir de inanın kendimi biraz açsam karşı tarafa sanki enseye şaplak olacak gibi geliyor. Akrabalar arasında küfür falan da var. Normal bı konuşmanın içinde kadınlar ya da erkekler fark etmeksizin abuk subuk konuşabiliyorlar. Ben de hem yapım gereği hem de bunu bildiğimden gevşeyemiyorum. Mesela dün dayısı, eşi, anneannesi kayınvalideme gelmişti. Ben ilk kez gördüm dayısını ve eşini. Bir süre sonra küçük kardeşi bile herkesin içinde yenge niye suratın asık bir şey mi oldu deme cesaretini gösteriyor sağ olsun. O an herkes kendi muhabbetinde. Ben de durmuş dinliyorum yani. Olay bu. Bir diğeri ise yeme içme mevzusu. Biz yemek olarak hepimiz salata dahil her şeyi kendi tabağımızda yeriz. Kayınvalidem mesela beş kişiysek dört tabağa koyuyor salatayı da ortaya. Senin için sorun olmaz di mi kızım biz bizeyiz diye sordu ama hani sofra kurulmuş ben nasıl yiyemem diyim ki? Ne bilim ya vallahi küçük şeyler gibi görünüyor ama her fırsatta eşimin amcasının gelinini örnek gösteriyor herkes. O çok içtenmiş. Kayınpederi soytarı diye seviyor. Elini atar kayın babasının cebinden para alırmış. Girişkenmiş. Severken soytarı diyen ters düşünce neler demez. Bilmiyorum beni de nişanlımın hatırına kabul etsinler böyle diyorum. Kayınvalidem dedi ki baban ve amcan senin yanında konuşmalarına dikkat ediyorlar. E etsinler tabi. Sonuçta benim ailemi de gördüler. Argo, küfür aile içinde konuşulmaz ne gerek var? Bir de her birinde dinleme sorunu var. Hep kendileri konuşsun sorun yok. Mesela bir şey için güzel bir teşekkür edeyim onu bile algıladıklarını düşünmüyorum. Kötü insanlar değiller. Onların da beni kazanmaya çalıştıklarını biliyorum görüyorum. Ama uyuşamıyorum. Bunu her zerremde hissediyorum. Nişanlım da her şeye tamam diyen, sen haklısın diyen biri oldu çıktı. O da köprüyü geçene kadar ayıya dayı mı diyor napıyor korkuyorum kararimdan.
Okuduğunuzu yanlış anlamışsınız ya da ben klavye yüzünden yanlış yazdım belli ki. Nereyi kastettiğinizi anlamadım ancak şu an için öyle bir hitap tarzım değil l.Nisanliniza niye eşim diye hitap ediyorsunuz belki evlenmeyeceksiniz...
Bu normal ama sana diyscegim zaten yavaş yavaş batmaya başlamış ayrılmak kendi nazarindaGirişken, akıllı, samimi biri. Çevresi tarafından sevilen aranan bir insan. Ama o bile özensiz davranıyor artık. Dizi çıkmış, tülermiş eşofman, yıkanmamış leş gibi araba. Ne bilim üstüne başına ayakkabısına falan özenmemeye başladı. Ama dün mesela ev eşyası bakarken hani konuşmaları ilk kez dikkatimi çekti kendini ifade edemiyor. Ben görmek mi istemedim bilmiyorum. Bu yedi toplasan bir buçuk yılı gördüm onu zaten sonra hep araya şehirler girdi ara ara görüştük buluştuk.
Okuduğunuzu yanlış anlamışsınız ya da ben klavye yüzünden yanlış yazdım belli ki. Nereyi kastettiğinizi anlamadım ancak şu an için öyle bir hitap tarzım değil l.
eşimin amcasının gelinini örnek gösteriyor herkes. O çok içtenmiş. Kayınpederi soytarı diye seviyor.Okuduğunuzu yanlış anlamışsınız ya da ben klavye yüzünden yanlış yazdım belli ki. Nereyi kastettiğinizi anlamadım ancak şu an için öyle bir hitap tarzım değil l.
Çok iletişimle anlayacaklarini sanmıyorum zamanla uyum sağlamanı bekleyecekler. Çok farklı bir aile eşimin ailesi uyum saglamadim uzaktayım eğer eşim bir şeyler için diretseydi boşanırdik muhtemelen. Burada önemli olan sadece aile değil (ki onlar beni yıprattı hala yipratiyorlar çocuk olduktan sonra durum daha zorlaşıyor) eş adayının tavırları şimdiden ailesini destekler seklikdeBunun o kadar farkındayım ki. Yoksa bu adam beni zaten tanıyor. Aile büyüklerinin yanında onun yanında olduğum gibi olmayacağımı da biliyor. Ben dün annesini aradım söyledim. Küçük oğlun bana böyle dedi ama bak benim mizacım bu dedim. Anladı mı emin değilim.
Içinize sinmeyen bir ilişkiyi evliliğe taşımayın. Uzun ilişkide nişanlınızın sizi tanıyor olması ve "suratını asma" dememesi lazım bence. Nişanlınızın davranışlarını gözlemleyin, ailesinin yanındayken nasıl, yalnızken nasıl. Ayrıca size sürekli birini örnek göstermeleri falan çok can sıkıcı, olduğunuz gibi kabul etmeliler. Zamanla isterseniz sizde daha açık olursunuz zaten onlara karşı.Kızlar ana hatlarıyla konu şöyle: Çok uzun bir birlikteliğin ardından yıl başında nişanlandık. Öncesinde ikimizde ailelerle tanışmadık. Aile genel olarak laubali olmak isteyen ancak ben ve ailemse daha mutaassıp davranan, temkinli ve daha seviyeli insanlarız. Ne zaman bir araya gelinse nişanlım bana surat asıyorsun diyor, dürtüyor. Benim mizacim bu. Sadece duruyorum o an. Bir de inanın kendimi biraz açsam karşı tarafa sanki enseye şaplak olacak gibi geliyor. Akrabalar arasında küfür falan da var. Normal bı konuşmanın içinde kadınlar ya da erkekler fark etmeksizin abuk subuk konuşabiliyorlar. Ben de hem yapım gereği hem de bunu bildiğimden gevşeyemiyorum. Mesela dün dayısı, eşi, anneannesi kayınvalideme gelmişti. Ben ilk kez gördüm dayısını ve eşini. Bir süre sonra küçük kardeşi bile herkesin içinde yenge niye suratın asık bir şey mi oldu deme cesaretini gösteriyor sağ olsun. O an herkes kendi muhabbetinde. Ben de durmuş dinliyorum yani. Olay bu. Bir diğeri ise yeme içme mevzusu. Biz yemek olarak hepimiz salata dahil her şeyi kendi tabağımızda yeriz. Kayınvalidem mesela beş kişiysek dört tabağa koyuyor salatayı da ortaya. Senin için sorun olmaz di mi kızım biz bizeyiz diye sordu ama hani sofra kurulmuş ben nasıl yiyemem diyim ki? Ne bilim ya vallahi küçük şeyler gibi görünüyor ama her fırsatta eşimin amcasının gelinini örnek gösteriyor herkes. O çok içtenmiş. Kayınpederi soytarı diye seviyor. Elini atar kayın babasının cebinden para alırmış. Girişkenmiş. Severken soytarı diyen ters düşünce neler demez. Bilmiyorum beni de nişanlımın hatırına kabul etsinler böyle diyorum. Kayınvalidem dedi ki baban ve amcan senin yanında konuşmalarına dikkat ediyorlar. E etsinler tabi. Sonuçta benim ailemi de gördüler. Argo, küfür aile içinde konuşulmaz ne gerek var? Bir de her birinde dinleme sorunu var. Hep kendileri konuşsun sorun yok. Mesela bir şey için güzel bir teşekkür edeyim onu bile algıladıklarını düşünmüyorum. Kötü insanlar değiller. Onların da beni kazanmaya çalıştıklarını biliyorum görüyorum. Ama uyuşamıyorum. Bunu her zerremde hissediyorum. Nişanlım da her şeye tamam diyen, sen haklısın diyen biri oldu çıktı. O da köprüyü geçene kadar ayıya dayı mı diyor napıyor korkuyorum kararimdan.