Nişanlımla ve ailesiyle uyuşmadığımı hissediyorum

Aile ortalama bir aile ona bakarak ayrılma derdim normal şartlarda ama senin en büyük sıkıntın nişanlı dediğin adam şimdiden aileme sürekli gülümse diyen , kardeşinin hadsiz hadsiz konuşmasına müsade etmeyen adam evlenince seni mahveder.

Belli ki aile arasında suratından dolayı eleştiriliyorsun kardeşi de sana istediği gibi eleştirilerini sunabiliyor ömrün böyle geçsin istemiyorsan kaç derim . Eşimin ailesiyle bin tane sorun yaşadım daha birinde bile karşıma geçmediler bırakın ki kardeşi yapabilsin

Belli ki aile arasında suratından dolayı eleştiriliyorsun kardeşi de sana istediği gibi eleştirilerini sunabiliyor
Bunun o kadar farkındayım ki. Yoksa bu adam beni zaten tanıyor. Aile büyüklerinin yanında onun yanında olduğum gibi olmayacağımı da biliyor. Ben dün annesini aradım söyledim. Küçük oğlun bana böyle dedi ama bak benim mizacım bu dedim. Anladı mı emin değilim.

bu tarz farklılıklar evlenmeden önce hiç gözüme gelmiyordu. fark bile etmemiştim. ama şimdi bebek olduktan sonra öyle batıyor ki… maalesef sadece iki kişi evlenmiyor. her şey bir şekilde idare ediliyor. ama doğan bebeğin o tarafla da ilişkisi olacağını hesap etmek gerekiyor. ben edememişim.

bu tarz farklılıklar evlenmeden önce hiç gözüme gelmiyordu. fark bile etmemiştim. ama şimdi bebek olduktan sonra öyle batıyor ki… maalesef sadece iki kişi evlenmiyor. her şey bir şekilde idare ediliyor. ama doğan bebeğin o tarafla da ilişkisi olacağını hesap etmek gerekiyor. ben edememişim.
Evet ya sonra buraya gelip çocuğa küfür öğretiyor diye konu açılır. Çok gördük burda öyle konular

Kızlar ana hatlarıyla konu şöyle: Çok uzun bir birlikteliğin ardından yıl başında nişanlandık. Öncesinde ikimizde ailelerle tanışmadık. Aile genel olarak laubali olmak isteyen ancak ben ve ailemse daha mutaassıp davranan, temkinli ve daha seviyeli insanlarız. Ne zaman bir araya gelinse nişanlım bana surat asıyorsun diyor, dürtüyor. Benim mizacim bu. Sadece duruyorum o an. Bir de inanın kendimi biraz açsam karşı tarafa sanki enseye şaplak olacak gibi geliyor. Akrabalar arasında küfür falan da var. Normal bı konuşmanın içinde kadınlar ya da erkekler fark etmeksizin abuk subuk konuşabiliyorlar. Ben de hem yapım gereği hem de bunu bildiğimden gevşeyemiyorum. Mesela dün dayısı, eşi, anneannesi kayınvalideme gelmişti. Ben ilk kez gördüm dayısını ve eşini. Bir süre sonra küçük kardeşi bile herkesin içinde yenge niye suratın asık bir şey mi oldu deme cesaretini gösteriyor sağ olsun. O an herkes kendi muhabbetinde. Ben de durmuş dinliyorum yani. Olay bu. Bir diğeri ise yeme içme mevzusu. Biz yemek olarak hepimiz salata dahil her şeyi kendi tabağımızda yeriz. Kayınvalidem mesela beş kişiysek dört tabağa koyuyor salatayı da ortaya. Senin için sorun olmaz di mi kızım biz bizeyiz diye sordu ama hani sofra kurulmuş ben nasıl yiyemem diyim ki? Ne bilim ya vallahi küçük şeyler gibi görünüyor ama her fırsatta eşimin amcasının gelinini örnek gösteriyor herkes. O çok içtenmiş. Kayınpederi soytarı diye seviyor. Elini atar kayın babasının cebinden para alırmış. Girişkenmiş. Severken soytarı diyen ters düşünce neler demez. Bilmiyorum beni de nişanlımın hatırına kabul etsinler böyle diyorum. Kayınvalidem dedi ki baban ve amcan senin yanında konuşmalarına dikkat ediyorlar. E etsinler tabi. Sonuçta benim ailemi de gördüler. Argo, küfür aile içinde konuşulmaz ne gerek var? Bir de her birinde dinleme sorunu var. Hep kendileri konuşsun sorun yok. Mesela bir şey için güzel bir teşekkür edeyim onu bile algıladıklarını düşünmüyorum. Kötü insanlar değiller. Onların da beni kazanmaya çalıştıklarını biliyorum görüyorum. Ama uyuşamıyorum. Bunu her zerremde hissediyorum. Nişanlım da her şeye tamam diyen, sen haklısın diyen biri oldu çıktı. O da köprüyü geçene kadar ayıya dayı mı diyor napıyor korkuyorum kararimdan.
Nisanliniza niye eşim diye hitap ediyorsunuz belki evlenmeyeceksiniz...

Üslup, seviye, sınırlar o kadar önemli ki. Soytarı, diyecek ve cebinden para alacak kadar yakınlık "samimiyet" değildir. Sofra adabı, misafir karşılama da görgüdür, kültürdür. Ben de sizin gibiyim, anlıyorum şu an. Daha çok detay gözünüze batacak, normal dümdüz duruşları bile itici gelecek. Nişanlıya da saygınız kalmayacak.

Böyle şeyler konuşarak, öğreterek düzeltilecek şeyler değil maalesef. Görüşmeyeyim gibi bir seçenek de yok. Var da yok daha doğrusu. E bu da huzursuzluk getirecek çünkü. Nişanlılık bunlar için var. Çok iyi düşünün

Girişken, akıllı, samimi biri. Çevresi tarafından sevilen aranan bir insan. Ama o bile özensiz davranıyor artık. Dizi çıkmış, tülermiş eşofman, yıkanmamış leş gibi araba. Ne bilim üstüne başına ayakkabısına falan özenmemeye başladı. Ama dün mesela ev eşyası bakarken hani konuşmaları ilk kez dikkatimi çekti kendini ifade edemiyor. Ben görmek mi istemedim bilmiyorum. Bu yedi toplasan bir buçuk yılı gördüm onu zaten sonra hep araya şehirler girdi ara ara görüştük buluştuk.
Bu normal ama sana diyscegim zaten yavaş yavaş batmaya başlamış ayrılmak kendi nazarinda

Okuduğunuzu yanlış anlamışsınız ya da ben klavye yüzünden yanlış yazdım belli ki. Nereyi kastettiğinizi anlamadım ancak şu an için öyle bir hitap tarzım değil l.

Okuduğunuzu yanlış anlamışsınız ya da ben klavye yüzünden yanlış yazdım belli ki. Nereyi kastettiğinizi anlamadım ancak şu an için öyle bir hitap tarzım değil l.
eşimin amcasının gelinini örnek gösteriyor herkes. O çok içtenmiş. Kayınpederi soytarı diye seviyor.

Öncelikle suratınız asık duruyorsa bunu fark eden biri nedenini öğrenmek için neden öyle duruyırsun demesinde bi problem bi eleştiri görmüyorum açıkcası. Aksinr size değer verilmiş ki canınız bişeye mi sıkıldı bi kusur mu işledik gibisindrn sorulmuştur. Ha durup durup aynı şey soruluyorsa buda şu suratını düzelt artık demek istediklerini gösteriyor. Sürekli asık suratlı olmanız sizin mizacınız olabilr. Büyük ihtimal karşı taraf bunu bizi beğenmiyor istemiyor o yüzden yüzü asık şeklinde yorumluyorlardır. Ama zamanla alışırlar mizacınıza. Sizde soruyorlar diye dert etmeyin ilk zamanlar.

Mercimek köftesi olayına bende takıldım. Eğer sizi akşam yemeğine davet ettilerde sadece mercimek köftesi yaptılarsa bu gerçekten çok ayıp. Size özen göstermemek değilde kendilerine saygısı olmamasından bence. Sizin evinize gelen misafir bunu mu hak ediyor yani? 🤦🏻‍♀️ Nişanlı olabilirsiniz evet ama ilk başlarda ne kadar aile içine girmeye çalışsanda misafir oluyorsun mecburi.

Ama sizi davet etmedilerse geçerken uğradınız falansa akşam yemeğinde ne yediklerini eleştirmek size düşmez. Misafir umduğunu değil bulduğunu yer.

Aile içindeki küfürleri birbirlerine saygısı olmayan insanlar oldjğunu gösterir. Nişanlınızda senelerce bu ortamda büyüyüp normali bu olarak gördüğünden evlendiğinizde zamanla alt psikolojisi kendini belli edecek ve oda aynı şekilde davranacaktır. Unutmayın çok doğru bir söz var "kişi ailesinde ne gördüyse onu devam ettirir" genellikld bu böyledir. Örneğin eşine şiddet uygjlayanlar genellikle babasının annesine şiddet uyguladığını gören bilen erkekler oluyor. Bunu göz önünde bulundurun. Nişanlınızın ilerdeki profilini babasına bakarak anlayanilirsiniz. Sürekli küfür eden saygısız bir adamsa kayınbabanız. Eşinizin ilerdeki profili bu olacak büyük olasılıkla

Tabiki istisnalar çıkıyor. Eğer nişanlınız kendini yetiştirebilmiş ailesinden bir şekilde kopabilmiş biri olsaydı derdimki ailesiyle görüşmeme şansınız varsa ve nişanlınızı seviyorsanız ailesini umursamayın. Ama sizde yazmışsınız kendini ifade bile edemiyor vs vs. Bilemedim.

Birde düşünün kararınızı verirken. Bu adam bebim çocuğuma nasıl babalık yapar? İyi bi baba olur mu? Ailesiyle hiç görüşmesemde ayda yılda bir çocuğumu bunların arasına sokmak zorunda kalacağım diye bi düşünün. Doğru kararı verirsiniz zaten.

Evlenince bunlar gözünuze iki kat daha fazla batacak.Hele ki çocuğunuz olunca belki kırk kat.Bence yol yakınken ayrılın.İlerde gorusssen ayrı , görüşmesen ayrı dert olur.Cocugun olduğunda bir yaninla içine sönmez bir arada olmak.Daha kendi görgünnuze , kültürünüze uygun biriyle evlenin derim ben

Aileler, kültürler tabi ki farklı olacak, belki sizin aileniz de onlara soğuk ve resmi geliyordur.
Ortada kötü niyet yoksa bu kadar kasmaya gerek yok bence.
Ama sizin hayatınız elbette, çok kafaya takacaksanız mutlu olamazsınız.

Küfür dışında normal standart aile aslında ama küfür cidden kabul edilemez.Benim ailemde de gelin oldugum ailede de salata kızartma gibi seyler ortaya konur onlar öyle görmüşler ama ben misafire ayri koyarim simdi gencler böyle seylere dikkat ediyor diyerekten kendim de öyle olmasini isterim ama ailemi ya da es ailesini degistiremem öyle ögrenmisler.Surat asma mevzusunda ben de bu konudan muzdaripim ama neyse ki benim kv de ayni benim gibi konu komsu kaynanasi ayni kendi gibi suratsız gelin bulmus diyorlar hep duyuyorum 🤣 Icinizden gelmiyorsa zorla gülüp olmadiginiz kisi olmaya calismayin zamanla kabul ederler.Bu arada mercimek köftesi bir mezedir yemekte meze mi yediniz nasil doyuldu ?

Bunun o kadar farkındayım ki. Yoksa bu adam beni zaten tanıyor. Aile büyüklerinin yanında onun yanında olduğum gibi olmayacağımı da biliyor. Ben dün annesini aradım söyledim. Küçük oğlun bana böyle dedi ama bak benim mizacım bu dedim. Anladı mı emin değilim.
Çok iletişimle anlayacaklarini sanmıyorum zamanla uyum sağlamanı bekleyecekler. Çok farklı bir aile eşimin ailesi uyum saglamadim uzaktayım eğer eşim bir şeyler için diretseydi boşanırdik muhtemelen. Burada önemli olan sadece aile değil (ki onlar beni yıprattı hala yipratiyorlar çocuk olduktan sonra durum daha zorlaşıyor) eş adayının tavırları şimdiden ailesini destekler seklikde

Kızlar ana hatlarıyla konu şöyle: Çok uzun bir birlikteliğin ardından yıl başında nişanlandık. Öncesinde ikimizde ailelerle tanışmadık. Aile genel olarak laubali olmak isteyen ancak ben ve ailemse daha mutaassıp davranan, temkinli ve daha seviyeli insanlarız. Ne zaman bir araya gelinse nişanlım bana surat asıyorsun diyor, dürtüyor. Benim mizacim bu. Sadece duruyorum o an. Bir de inanın kendimi biraz açsam karşı tarafa sanki enseye şaplak olacak gibi geliyor. Akrabalar arasında küfür falan da var. Normal bı konuşmanın içinde kadınlar ya da erkekler fark etmeksizin abuk subuk konuşabiliyorlar. Ben de hem yapım gereği hem de bunu bildiğimden gevşeyemiyorum. Mesela dün dayısı, eşi, anneannesi kayınvalideme gelmişti. Ben ilk kez gördüm dayısını ve eşini. Bir süre sonra küçük kardeşi bile herkesin içinde yenge niye suratın asık bir şey mi oldu deme cesaretini gösteriyor sağ olsun. O an herkes kendi muhabbetinde. Ben de durmuş dinliyorum yani. Olay bu. Bir diğeri ise yeme içme mevzusu. Biz yemek olarak hepimiz salata dahil her şeyi kendi tabağımızda yeriz. Kayınvalidem mesela beş kişiysek dört tabağa koyuyor salatayı da ortaya. Senin için sorun olmaz di mi kızım biz bizeyiz diye sordu ama hani sofra kurulmuş ben nasıl yiyemem diyim ki? Ne bilim ya vallahi küçük şeyler gibi görünüyor ama her fırsatta eşimin amcasının gelinini örnek gösteriyor herkes. O çok içtenmiş. Kayınpederi soytarı diye seviyor. Elini atar kayın babasının cebinden para alırmış. Girişkenmiş. Severken soytarı diyen ters düşünce neler demez. Bilmiyorum beni de nişanlımın hatırına kabul etsinler böyle diyorum. Kayınvalidem dedi ki baban ve amcan senin yanında konuşmalarına dikkat ediyorlar. E etsinler tabi. Sonuçta benim ailemi de gördüler. Argo, küfür aile içinde konuşulmaz ne gerek var? Bir de her birinde dinleme sorunu var. Hep kendileri konuşsun sorun yok. Mesela bir şey için güzel bir teşekkür edeyim onu bile algıladıklarını düşünmüyorum. Kötü insanlar değiller. Onların da beni kazanmaya çalıştıklarını biliyorum görüyorum. Ama uyuşamıyorum. Bunu her zerremde hissediyorum. Nişanlım da her şeye tamam diyen, sen haklısın diyen biri oldu çıktı. O da köprüyü geçene kadar ayıya dayı mı diyor napıyor korkuyorum kararimdan.
Içinize sinmeyen bir ilişkiyi evliliğe taşımayın. Uzun ilişkide nişanlınızın sizi tanıyor olması ve "suratını asma" dememesi lazım bence. Nişanlınızın davranışlarını gözlemleyin, ailesinin yanındayken nasıl, yalnızken nasıl. Ayrıca size sürekli birini örnek göstermeleri falan çok can sıkıcı, olduğunuz gibi kabul etmeliler. Zamanla isterseniz sizde daha açık olursunuz zaten onlara karşı.

X