Nişanlımla ve ailesiyle uyuşmadığımı hissediyorum

Hislerini görmezden gelme. Sonra daha pişman olursun. Kendine kızarsın biliyordum başından diye. Sen daha yeni gelin olarak girmişsin o eve sana alıştıkça o dikkat etmeleri bile biter. Herkese nasılsa sana da öyle davranmaya çalışırlar. Eş önemli ama ailesi de önemli gerçekten.

Eşimle severek evlendik.
Nişanlıyken sizin gibi bana ters gelen bir çok şey oldu. Kayınpederim yanımda atletle yada belden üstü çıplak rahatlıkla durabiliyordu babamı görmedim ben öyle.Eşime dedim böyle oturacaksa odaya gelmem !!! Kayınvalidem şey dedi birgün kayınpederimin koluna girecekmişim yolda yürürken çok mutlu olurmuş dedim ne münasebet !!! Sonra sonra baktım ki bu saçmalıklar bitmiyor istemsiz suratım gülmemeye başladı yanlarında. Evlendikten sonra değişti dediler. 16 yıllık evliyim gördüğümde midem bulanıyor. Rabbim sen affet ama öyle nefret ediyorum. Eşimden sırf ailesi yüzünden kaç kere boşanmayı düşündüm. Sadece eşini sevmek yetmiyor uyuşmak çok önemli.
Ailesini önceden tanısaydım bu evlilik asla olmazdı. Son derece mesafeli bayramdan bayrama görüştüğümüz bir ilişkimiz vardı artık oda yok.

1 ay önce nişan attım, ocak ayında ben de buraya konu açmıştım en basta gözüme ne battıysa sonrasında daha fazlası oldu.Modern olan nişanlım zamanla annesini tutmaya arada kalmaya laf taşımaya başladı.Çok aşık değilseniz ölüp bitmiyorsanız gözden geçirin iyi düşünün biz deli gibi asıktık sözde suanda da ayrılığın tüm sucunu bana atıyor ama cidden sevmek yetmiyor.Sizin gözünüzün içine bakınca üzülüp üzülmediğinizi anlamayan sizi mutlu edemez.Bizde de karsı tarafta argo kullanımlar vardı, kb ile telefonda konusurken oğlundan için pnu s’ktir et sen benim dediğime bak demişti şok olmustum.Annesi oğluna yanımda gudik gibi kızn kapısındasın demişti gudik köpek yavrusu demekmiş.Bunları normal buluyorlardı nişanlımda ailesini eleştirsede babamın yanında şöyle yap böyle yap demeye baslamıstı içim yangın yeri belki ömür boyu yalnız kalıcam ama üzülmekten iyidir.Nişanlıma göre bunlar ayrılık sebebi değildi ama bi olay olduğundan gidip annesine anlatıyordu kadın ne kadar yapıcı gibi gözüksede nişanlımı dolduruyordu sonra kapımda ağlıyordu 8 ay döngü halinde devam etti saygıyı kaybettik en son Allah herkesin karsısına onu anlayan bi adam cıkarsın Allah düşmanıma vermesin gönül yarası cok zor

Her şeyi anladım da salatayı ortaya koymakta ne var onu anlamadım Siz bu aile ile orta yolu bulamazsınız onların samimiyet anlayışı ile sizinki çok ayrı. Siz onları hep fazla cıvık bulacaksınız onlar da size kendi aralarında buzdolabı, Nemrut gibi lakaplar takıp eğlenecek. Bu da evlilik hayatı boyunca sizin onları, onların sizi görmek istemeyeceği ve aile içi huzursuzluklara yol açacağı bir hayata çekecek. Beni burda en çok rahatsız eden nişanlınızın size karşı özensizleşmeye başlaması. Yoksa o aile kendi içinde nasıl yemek yer ne yapar önemi yok sizle aynı evi paylaşan nişanlınız önemli olan. Özensizlik beni de çok soğutur

Bu sıkıntı. Mercimek köftesinden daha büyük sorunlar var.

her fırsatta eşimin amcasının gelinini örnek gösteriyor herkes.
Okuduğunuzu yanlış anlamışsınız ya da ben klavye yüzünden yanlış yazdım belli ki. Nereyi kastettiğinizi anlamadım ancak şu an için öyle bir hitap tarzım değil l.
Eşim yazılırsa eşim anlarız.

Ben de ayrılın demeye geldim. Çünkü nişanlınız maalesef yazdığınız gibi. Bu ailede doğmuş yetişmiş, ileride de onlar gibi olur. Bizde de salata ortaya konur ama herkes tabağına alır. Mercimek köftesi anca çeşit olarak gelir sofraya. Yani siz evlenip gelin bile olsanız ayıp. Çok farklı uçlardasınız ve bizim toplumda sadece iki kişi değil iki aile evleniyor.

İleride her şey daha da gözünüze batmaya başlar daha büyük sorum yaşarsınız. Küfür dışında ben büyük bir sorun göremedim bu arada. Salatayı falan sormuşlar size sorun olur mu? Diye. Sizin de net olmanız gerekiyor.

Bence ayrılın, ailelerinizin kültürü birbirine denk değil evlenince Moonse nasılsa artık bizden deyip şu an biraz da olsa dikkat ettikleri şeyleri salacaklar, hadi ailesiyle aranıza mesafe koydunuz bayramdan bayrama görüştünüz diyelim ama evlenince nişanlınız da kendisini iyice salacak, boldladığım kısımlar nişanlınızın gelecekteki profilini oluşturuyor, erkekler arabalarını severler onların en değerli oyuncakları arabalarıdır, o yüzden de buldukları her fırsatta yıkarlar yıkatırlar, içini saatlerce temizlerler, nişanlınız kirli bir arabayla geliyorsa 2 şeye işaret.

1-pasaklı biri demek ki.
2-cimri.

Arabasını temizlemeyen üstüne başına doğru dürüst şeyler giymeyen birisi kişisel hijyenine de özen göstermeyen, evlenince 15 günde 1 yıkanmaya başlayan birisine dönüşür, arabasını yıkatmaya götürmüyorsa bu da cimri olduğunu gösterir, oto yıkamada iç-dış yıkatmak pahalı geldi diyelim, benzinliklerde 3-5 lira atıp köpüklü yıkama yapabiliyorsunuz, arabasını birkaç lira verip benzinlikte dahi yıkatmayan adam evlenince harcanan 1 kuruşun bile hesabını yapar, giydiği kıyafetleri de hesaba katarsak eli sıkı kıyafete yıkatmaya para harcamayan erkek eşinin kazandığı parayı da birikim yapalım deyip kendi hesabına aktarmanın yollarını arar, evlenince kendinize almak istediğiniz 1 tane tişörtün bile kavgasını ederken bulursunuz kendinizi, karar sizin.

görüşmeye başladıkça aranızda ki farklılıklarda ortaya çıkmaya başlamış. evlenince daha da salar kendisini..

Yani herkes mercimek köftesi yazmış ama bence genel olarak acaip insanlar, argo küfurlü konusmaları surdaku en rahatsız edici durum. Ben olsam sırf bu yüzden kaçardim hayatboyu bu biçim kaba saba konusmaları dinkemek istemezdim

Konu sahibinin suratı sürekli asık olunca herkes bunu çekmek zorunda ama sofrada ortaya salata koymak kötü bi alışkanlık mi oluyor ? Genelde sofralarda ortaya salata konuluyor yani çoğunluk ailede.

Bende sürekli suratı asık olan kişileri hep merak etmisimdir hep böylelerse enerjisini aşağı cekiyorlar insanın.

Şimdi nişan dönemi diye daha hassastırlar.
Bu bile böyleyse evlendikten sonrasını düşün.
Zaten cepte diye dahada artıracaklar dozu.
Ozaman eşinde belki bi kaç ay tamam diyecek sonra oda onlara uyacak. Yada oda öyle ama şimdi sezdirmiyor.
Ufak gibi gözüksede önemli detaylar.
İlerde çocuğunun böyle olmasını istemessin sanırım.

Reactions: hlz
Seviyesiz ,görgüsüz insanlar.Armut da dibine düşer,yani nişanlınızın da aslında onlara benzediğini evlenince göreceksiniz,şimdiden gözünüz biraz açılmış ve görüyorsunuz.Evlenirseniz uygun olmadığını bile bile evleneceksiniz.Aileni öyle kaba insanlarla muhatap etmeye değecek mi?Büyük bir aşk yoksa bence vazgeçin bu işten.Birbirinize uygun değilsiniz,sinir hastası olursunuz.

Aslında çok büyük bir problem yok gibi duruyor. Yani salatayı ortaya koyup yemek çok garipsenecek bir durum değil. Türkiye'nin neresinde herkes kendi tabağına alıp yiyor ki? Çok nadir. Öte yandan amcasının gelinin kp nin cebinden para almasına oha dedim. Yani ne kadar samimi olursan ol ben kendi babamın cebinden bile para almam. İsterim verir. Argo küfür konusuna birşey diyemecegim... Herkes içinde de neden suratın asık denmesinde de bir şey yok. Ben de öyle görsem sorardım. Kim olsa bı sorar bir şey mi oldu yardımcı olalım gibisinden. Sanırım siz biraz elit takiliyorsunuz. Pekte benimseyememissiniz. Çok uzun süre nisanlinizla birlikteliğiniz olmus. Adam o ortamda buyumusse elbet ailesinden görgü gelenek adeti benimser. Siz nasıl fark edemedi iş?

Uyuşmazlık çok önemli bir sorun ama bu bahsettiğiniz örneklerde ben büyük bir sorun göremedim. Onlar argo konuşuyorlarsa ancak sizin yanınızda dikkat ederler biraz ama değişmezler. Siz bunu kafaya takmayın derim. Cevap vermek zorunda değilsiniz, hmm deyin geçin. Sofrada ben de sevmem ortada salata meze herkes çatalı ile dalıyor. Ben böyle durumda yiyeceğim miktar salatayı ya da mezeyi kendi tabağıma alırım, öyle yerim. Sorarlarsa da "bende alışkanlık, herşeyi tabağıma alır yerim" diyebilirsiniz. Bir tek sorun ilerisi için çocuğunuz olduğunda ortaya çıkabilir diye düşünüyorum. Hani çocuğunuz ile ilişkilerinde de böyle laubali olmaya kalkarlarsa argo küfür konuşurlarsa yanında o zaman sorun olabilir. Ancak sizin açınızdan ayrılmayı gerektirecek kadar önemli bir sorun görmüyorum örneklerinizde.

Surat asmak nasıl mizacınız olabilir şaşırdım. Bunu değiştirmemiz lazım. Sevin sevmeyin kimse suratını asmış oturan biriyle aynı ortamda olmaktan hoşlanmaz.

Şöyle ki ben de ortadan yemekten hoşlanmam. Herkese ayrı bir kasede salatayı böler masaya öyle koyarım. Gittiğim yerde de ortadaysa herkesten önce tabağıma alırım. Yapamadıysam da salata yemem. Size sormuşlar ben küçük bir tabakta ayrı alabilir miyim diyebilirdiniz. Size sorulmuş sorun olmaz demişsiniz, oluyormuş demek ki. Ben burada ailede suç bulamadım. Türkiye’de çok yaygın ortadan yeme olayı

Bence nişanı atın. Uyumlu değilsiniz evet. Her şey gözünüze batıyor. Bu şekilde mutlu olmanız mümkün değil. Kendi ailenizin aynısı bir aile bulabilirseniz ancak o zaman sorun yaşamazsınız tabi bulabilir misiniz o da ayrı bir soru

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…