Bu sıkıntı. Mercimek köftesinden daha büyük sorunlar var.Girişken, akıllı, samimi biri. Çevresi tarafından sevilen aranan bir insan. Ama o bile özensiz davranıyor artık. Dizi çıkmış, tülermiş eşofman, yıkanmamış leş gibi araba. Ne bilim üstüne başına ayakkabısına falan özenmemeye başladı. Ama dün mesela ev eşyası bakarken hani konuşmaları ilk kez dikkatimi çekti kendini ifade edemiyor. Ben görmek mi istemedim bilmiyorum. Bu yedi toplasan bir buçuk yılı gördüm onu zaten sonra hep araya şehirler girdi ara ara görüştük buluştuk.
her fırsatta eşimin amcasının gelinini örnek gösteriyor herkes.
Eşim yazılırsa eşim anlarız.Okuduğunuzu yanlış anlamışsınız ya da ben klavye yüzünden yanlış yazdım belli ki. Nereyi kastettiğinizi anlamadım ancak şu an için öyle bir hitap tarzım değil l.
mercimek köftesi.
mercimek köftesi
olsa da yesekmercimek köftesi
Bence ayrılın, ailelerinizin kültürü birbirine denk değil evlenince Moonse nasılsa artık bizden deyip şu an biraz da olsa dikkat ettikleri şeyleri salacaklar, hadi ailesiyle aranıza mesafe koydunuz bayramdan bayrama görüştünüz diyelim ama evlenince nişanlınız da kendisini iyice salacak, boldladığım kısımlar nişanlınızın gelecekteki profilini oluşturuyor, erkekler arabalarını severler onların en değerli oyuncakları arabalarıdır, o yüzden de buldukları her fırsatta yıkarlar yıkatırlar, içini saatlerce temizlerler, nişanlınız kirli bir arabayla geliyorsa 2 şeye işaret.Girişken, akıllı, samimi biri. Çevresi tarafından sevilen aranan bir insan. Ama o bile özensiz davranıyor artık. Dizi çıkmış, tülermiş eşofman, yıkanmamış leş gibi araba. Ne bilim üstüne başına ayakkabısına falan özenmemeye başladı. Ama dün mesela ev eşyası bakarken hani konuşmaları ilk kez dikkatimi çekti kendini ifade edemiyor. Ben görmek mi istemedim bilmiyorum. Bu yedi toplasan bir buçuk yılı gördüm onu zaten sonra hep araya şehirler girdi ara ara görüştük buluştuk.
görüşmeye başladıkça aranızda ki farklılıklarda ortaya çıkmaya başlamış. evlenince daha da salar kendisini..Girişken, akıllı, samimi biri. Çevresi tarafından sevilen aranan bir insan. Ama o bile özensiz davranıyor artık. Dizi çıkmış, tülermiş eşofman, yıkanmamış leş gibi araba. Ne bilim üstüne başına ayakkabısına falan özenmemeye başladı. Ama dün mesela ev eşyası bakarken hani konuşmaları ilk kez dikkatimi çekti kendini ifade edemiyor. Ben görmek mi istemedim bilmiyorum. Bu yedi toplasan bir buçuk yılı gördüm onu zaten sonra hep araya şehirler girdi ara ara görüştük buluştuk.
Yüzümü güldürdünBu sıkıntı. Mercimek köftesinden daha büyük sorunlar var.
Kızlar ana hatlarıyla konu şöyle: Çok uzun bir birlikteliğin ardından yıl başında nişanlandık. Öncesinde ikimizde ailelerle tanışmadık. Aile genel olarak laubali olmak isteyen ancak ben ve ailemse daha mutaassıp davranan, temkinli ve daha seviyeli insanlarız. Ne zaman bir araya gelinse nişanlım bana surat asıyorsun diyor, dürtüyor. Benim mizacim bu. Sadece duruyorum o an. Bir de inanın kendimi biraz açsam karşı tarafa sanki enseye şaplak olacak gibi geliyor. Akrabalar arasında küfür falan da var. Normal bı konuşmanın içinde kadınlar ya da erkekler fark etmeksizin abuk subuk konuşabiliyorlar. Ben de hem yapım gereği hem de bunu bildiğimden gevşeyemiyorum. Mesela dün dayısı, eşi, anneannesi kayınvalideme gelmişti. Ben ilk kez gördüm dayısını ve eşini. Bir süre sonra küçük kardeşi bile herkesin içinde yenge niye suratın asık bir şey mi oldu deme cesaretini gösteriyor sağ olsun. O an herkes kendi muhabbetinde. Ben de durmuş dinliyorum yani. Olay bu. Bir diğeri ise yeme içme mevzusu. Biz yemek olarak hepimiz salata dahil her şeyi kendi tabağımızda yeriz. Kayınvalidem mesela beş kişiysek dört tabağa koyuyor salatayı da ortaya. Senin için sorun olmaz di mi kızım biz bizeyiz diye sordu ama hani sofra kurulmuş ben nasıl yiyemem diyim ki? Ne bilim ya vallahi küçük şeyler gibi görünüyor ama her fırsatta eşimin amcasının gelinini örnek gösteriyor herkes. O çok içtenmiş. Kayınpederi soytarı diye seviyor. Elini atar kayın babasının cebinden para alırmış. Girişkenmiş. Severken soytarı diyen ters düşünce neler demez. Bilmiyorum beni de nişanlımın hatırına kabul etsinler böyle diyorum. Kayınvalidem dedi ki baban ve amcan senin yanında konuşmalarına dikkat ediyorlar. E etsinler tabi. Sonuçta benim ailemi de gördüler. Argo, küfür aile içinde konuşulmaz ne gerek var? Bir de her birinde dinleme sorunu var. Hep kendileri konuşsun sorun yok. Mesela bir şey için güzel bir teşekkür edeyim onu bile algıladıklarını düşünmüyorum. Kötü insanlar değiller. Onların da beni kazanmaya çalıştıklarını biliyorum görüyorum. Ama uyuşamıyorum. Bunu her zerremde hissediyorum. Nişanlım da her şeye tamam diyen, sen haklısın diyen biri oldu çıktı. O da köprüyü geçene kadar ayıya dayı mı diyor napıyor korkuyorum kararimdan.
Aslında çok büyük bir problem yok gibi duruyor. Yani salatayı ortaya koyup yemek çok garipsenecek bir durum değil. Türkiye'nin neresinde herkes kendi tabağına alıp yiyor ki? Çok nadir. Öte yandan amcasının gelinin kp nin cebinden para almasına oha dedim. Yani ne kadar samimi olursan ol ben kendi babamın cebinden bile para almam. İsterim verir. Argo küfür konusuna birşey diyemecegim... Herkes içinde de neden suratın asık denmesinde de bir şey yok. Ben de öyle görsem sorardım. Kim olsa bı sorar bir şey mi oldu yardımcı olalım gibisinden. Sanırım siz biraz elit takiliyorsunuz. Pekte benimseyememissiniz. Çok uzun süre nisanlinizla birlikteliğiniz olmus. Adam o ortamda buyumusse elbet ailesinden görgü gelenek adeti benimser. Siz nasıl fark edemedi iş?Kızlar ana hatlarıyla konu şöyle: Çok uzun bir birlikteliğin ardından yıl başında nişanlandık. Öncesinde ikimizde ailelerle tanışmadık. Aile genel olarak laubali olmak isteyen ancak ben ve ailemse daha mutaassıp davranan, temkinli ve daha seviyeli insanlarız. Ne zaman bir araya gelinse nişanlım bana surat asıyorsun diyor, dürtüyor. Benim mizacim bu. Sadece duruyorum o an. Bir de inanın kendimi biraz açsam karşı tarafa sanki enseye şaplak olacak gibi geliyor. Akrabalar arasında küfür falan da var. Normal bı konuşmanın içinde kadınlar ya da erkekler fark etmeksizin abuk subuk konuşabiliyorlar. Ben de hem yapım gereği hem de bunu bildiğimden gevşeyemiyorum. Mesela dün dayısı, eşi, anneannesi kayınvalideme gelmişti. Ben ilk kez gördüm dayısını ve eşini. Bir süre sonra küçük kardeşi bile herkesin içinde yenge niye suratın asık bir şey mi oldu deme cesaretini gösteriyor sağ olsun. O an herkes kendi muhabbetinde. Ben de durmuş dinliyorum yani. Olay bu. Bir diğeri ise yeme içme mevzusu. Biz yemek olarak hepimiz salata dahil her şeyi kendi tabağımızda yeriz. Kayınvalidem mesela beş kişiysek dört tabağa koyuyor salatayı da ortaya. Senin için sorun olmaz di mi kızım biz bizeyiz diye sordu ama hani sofra kurulmuş ben nasıl yiyemem diyim ki? Ne bilim ya vallahi küçük şeyler gibi görünüyor ama her fırsatta eşimin amcasının gelinini örnek gösteriyor herkes. O çok içtenmiş. Kayınpederi soytarı diye seviyor. Elini atar kayın babasının cebinden para alırmış. Girişkenmiş. Severken soytarı diyen ters düşünce neler demez. Bilmiyorum beni de nişanlımın hatırına kabul etsinler böyle diyorum. Kayınvalidem dedi ki baban ve amcan senin yanında konuşmalarına dikkat ediyorlar. E etsinler tabi. Sonuçta benim ailemi de gördüler. Argo, küfür aile içinde konuşulmaz ne gerek var? Bir de her birinde dinleme sorunu var. Hep kendileri konuşsun sorun yok. Mesela bir şey için güzel bir teşekkür edeyim onu bile algıladıklarını düşünmüyorum. Kötü insanlar değiller. Onların da beni kazanmaya çalıştıklarını biliyorum görüyorum. Ama uyuşamıyorum. Bunu her zerremde hissediyorum. Nişanlım da her şeye tamam diyen, sen haklısın diyen biri oldu çıktı. O da köprüyü geçene kadar ayıya dayı mı diyor napıyor korkuyorum kararimdan.