Nişanlımla herşey bitiyor! Yorumlarınızı rica ediyorum

teşekkür ederim.
O söze sizin gibi kesinlikle katılıyorum, aslında her türlü ilişki için geçerlidir.
ona söylediğim bişey daha vardı, beni sevme nedenlerini düşün diye., bişeylerden birbirimiz için çokça vazgeçersek elle tutulur neyimiz kalıcak ki? bana ; iradeni, kararlılığını,dik duruşunu, inatçı tavrını her durumda beğeniyorum derken bu durum için neden hepsini kenara atmamı istedi??
bazı durumlarda birbirimiz için tabiki özveride bulunuruz bulunuyoruz da dedim.
ama artık bu konu öyle bi hale geldi ki ; dağıtan sorumluluğunu alıp toparlamayı da bilmeli..

arkadaşlar be evliyim sorunlar aynen devam ama suçlu eşim uzlaşmayı o sağlayamıyor

ailelerle olan olaylar içinden çıkılmaz derecede büyüdüğünde eşler nişanlılar sanki kendilerine bi görev düşmüyormuş gibi uzaktan izlemeyi istiyorlar.
kendileri kafa yormasınlar, kendileri iki taraflada kötü olmasın. ne güzel biz hep yıpranalım..

Zaten erkeklerin arada ki dengeyi kuramamaları yüzünden o kadar sık yaşanıyor ki bu sorun.
Onun yapması gerekeni siz yapmaya kalkıncada ihale size kalıyor..
Herkes yapı olarak farklıdır,
Nişanlının ailesi, seni yakından tanımak, daha fazla zaman geçirmek v.s istiyodur,
Sizi sevmeseler gelsin deyip durmazlar.
Bunun için onlara kızılmıyor tabi ki, yargılamaları yanlış.
Buda dediğim gibi nişanlının hatası..
Bir iki kere gitmemenizden onları istemediğiniz anlamı çıkartılıyor,
nişanlınız bu duruma müdahele etmiyor ve sizi suçluyor.
Onun aile yapısı değiştiremezsiniz ve bu saatten sonra kararlarınızdanda dönemezsiniz.
Nişanlınızda aslında olgun bi yaşta ama yaşının olgunluğunu göstermemiş.
Olay yalnızca ve yalnızca onda bitiyor,
sizin davranışınıza birşey diyemem, içli dışlı olmaktan hoşlanmayan biri için yine elinizden geleni yapmışsınız.
Son bir kez herşeyi tekrar konuşup karar verin,
Ayrılık cümlesi geçmeden çözüm yoluna gidilmeli aslında umarım bunu yapar..
En azından çabalar.
Hakkında hayırlısı olsun canım

Son düzenleme:
Çok sinir bozucu bir durum bu.Bir adamı tanımaya calıs hayatına kabul et nısanlan yarı kocan olsun sonrada o ınsanla ayrıl tekrar bıkac sene onceye dön ..37 yasındakı bır adam hala kukla gıbı el ve ayaklarından ıple baglı oynatılıyosa ustelık annesı tarafındanda degıl(genelde mudahalecı annelere alısıgız bız)bu işte bir anormallik var derim ben.Yaza bu ıse uzatmayı ıstemesının sebebıde yuzde yuz sana hak vermedıgını yanı yarın obur gun evlnedıgınızde sana bugun lerın yol su elektrık ve laf sokma olarak gerı donebılecegının bır gostergesı bence..restı cekıp sadece sana kanalize olmasını beklerdım ben...Allah yardımcın olsun

İlişkinin başından beri onun yapması gereken her şeyi ben yaptım. sonra böyle bi durum yaşanınca afalladı ne yapması gerektiğini bilemedi.
yine benden bekledi. son olarak da zamana yaymalı diyor. neden zaman herşeyi toparlar yani yine kendini bişekilde sıyırdı..
konuşucam ama bu artık olumlu olmayacak.

şimdide evlenseniz yada yazın
bence hayatınmızdaki hiçbirşey değişmeyecek
hep onlar yüzünden kavga edip birbirinizi kıracaksınız
vazgeç demiyorum sadece iyi düşün
onun bunun lafıyla en güzel günleriniz elinizden kaıp gidiyor
buna benzer olayları yaşadım nişanlılık döneminde ve evliliğim ilk yılı cehennem hayatından farklı değildi
özür dileselerde senin incilen kırılan kalbin onlara karşı yumuşayacakmı bence hayır
benim ytumuşamadı ona (görümceme) baktığımda o günler aklımdan bir sn bile çıkmıyor
allah yardımcınız 0olsun

gerçekten çok sinir bozucu, ben doğduğum büyüdüğüm şehri ailemi arkadaşlarımı bırakmayı senin yaşadığın yere gelmeyi göze alıyorum.
hayatımdaki bi çok şeyden sadece senin için vazgeçiyorum. sen benim için ne yapıyorsun peki??
aynen bikaç sene önceye geri dönüş yaşadım.

aile tabi ki herşeyden önemlidir, ama en azından hak verdiğin yerler varsa bana sen beceremiyorsan ailenden iste toparlamalarını.
diyorum ya anneannem hasta bi, telefon açmıyo ailesi küsülüyüz diye. ben yıllarca görüşmediğim insanı ararım bu durumda.
olgunluk yaşla orantılı maalesef olmuyormuş..

açıkcası belirsizlikle geçen her gün sinirimi arttırmaya yetiyor başkada bi şey yok. gözümden düşüyo nişanlım.
hadi ilk günler beceremedi, sonra 2 hafta geçti aa hatta yarın 3 hafta oluyo..bakıyorum elle tutulur ne var hiç bişey yapamamış.
biz nişanlılık süresi boyunca sadece ailesi yüzünden tartıştık, başka hiç bişeye kızmadık birbirimize. bunun o da farkında,ama neye yarar?
zamanında gelen bi özür olsa yapılanları unutmazdım tabi ama, sırf nişanlımın hatırına susardım. bi daha konusunu etmezdim. yine görüşürdüm.
şimdi yapabiliceğim bişey yok. ya kaçarak evlenelim diyo 37 yaşındaki adam, yada yazın her şey düzelince. ondan başkada bi fikir geliştirebiliceğini ummuyorum.

biz nişanlılık süresi boyunca sadece ailesi yüzünden tartıştık, başka hiç bişeye kızmadık birbirimize

bettyss canım kendin sde farkındasın aslında
bizim nişanlılık dönemindeki kavgalarımızda onlardı
4 yıllık evliyiz ve bizim kavgalarımızın fazlası onlar yüzünden çıkıyor ve biz sadece eşimle birbirimizi yıpratıyoruz diğerlerin ruhu bile duymuyor istediğin kadar mesafe koy bir yerde yine bir araya geliyorsunuz. yüz yüze bakmak zorunda kalıyorsunuz

Son düzenleme:

gülsümcüm, bende hep aynısını söylerdim ona. bak gecenin 4 ü olmuş biz hala kavga ediyoruz seninle, onların bundan haberleri bile yok.
biz yavaş yavaş tükenirken yok olurken kimsenin umrunda bile değil die defalarca anlattım. haklısın diyo ertesi akşam yine tartışma. ben hak vermesini değil bişeyleri yoluna koymasını bekledim.
evet olmayacak farkındayım, içimin rahat olduğu bi şey var. hep bana iyi ki dedirten çok çabaladım. bizim için öyle çok şey yaptım ki,
vicdanım rahat. çabalamamış olsam hep keşke yapsaydım yazık olmuş bize derdim. zamanla ben toparlanıcam. ama eminim ki, o bişeyleri idrak edicek. herşey geçmiş olucak.
hayatın ne denli çabuk geçtiğinin farkında değil, her işimizde öyle yavaştı, öyle ağırdan alıyordu ki.
her olumsuzluk da bir hayır varmış...
umarım senin evlilik hayatın bu tür sorunlar yerine hep güzelliklerle geçer..

güzel dileklerin için teşekkür ederim

sen elinden geleni yaptım diyorsun biraz o elinden gelenini yapsaydı bu durumda olmazdınız en güzeli onunla konuşşup yanlışları görmesi anlatmaya çalıştın ama o ne sende vazgeçebilir nede ailesinden bu durumda aslında ailesi yani ablası biraz daha ağır basar. Ablanım der vs. duygu sömürüsü yapar onada hayır diyemez sanada senden sadece beklemeni ister nereye kadar orası malum.
benim gibi susup herşeyi kabullenmemen en güzeli
biliyomusun ben hemen hemen her gece keşke herşey nişanlılık dönemde bitseydi diyorum o gücü kendimde bulsaydım şimdi ağladığım kadar ağlamaz pişman olduğum kadar olmazdım.sonra üzülüp başımı duvarlara vursam sessiz sesiz ağlasamda hiç kimsenin haberi yok içimde kopan fırtınaların

aileler araya girince malesef ne aşk nede sevginni önemi kalıyor.
bir kere dünyaya geliyoruz en güzel anılarını göz yaşları içinde geçirme

Son düzenleme:
Ne bişeyleri göze alabildi, ne de gözünü alabildi benden.. iki şekilde de olmadı..
haklısın gülsümcüm, seni anlamaya çalışıyorum ama yaşayan bilir ne çektiğini..
en azından ilerde başıma gelicekleri kestirebiliyorum, bundan sonra o şekilde adım atmalı.

Tüm yorum yapanlara çook teşekkür ederim.
İnanın sıkıntımı bi derece de olsa hafiflettiniz.

Beklentilerinizin ötesinde güzel yaşamlar diliyorum hepinize....

bettyss,

sen kaç yaşındasın?

kendimi gördüm resmen anlattıklarında. ağır atılan adımlar, iki lafın arasında anneden bahsetmeler... ve yaşı 35 olan bir adam. benimle konuşunca uçan, sonra değişiveren. evdekilerle görüşünce karamsarlaşan vs...

yalnız şu var, gerçi konuyu kapatmışsın sanırım ama umarım okursun, kaçarak evlenelim diyen biri olması harika. çünkü ailesini hiçbir şekilde memnun edemeyeceğini anlamış aslında o. senin onu kurtarmanı bekliyor bir şekilde. evlendiğinizde değişebilir bence olumlu anlamda. en son neler geçti konuşmalarınızda ama hani iş oluncaya kadar annemleri idare edelim havası sezdim ben biraz da.

sen çok aklı başında birisin bu belli, fakat seviyorsanız canım birbirinizi olabilirliğini denemek lazım bence. çünkü danışmana gitmeyi bile kabul etmiş biri var karşında, o da çıkamıyor işin içinden. dediğim gibi sevginin derecesi çok önemli.:44:

öncelikle şunu söyleyim kararlılığını çok beğendim.gerçekten mantığınla hareket ediyorsun.bence nişanlın ailesine çok düşkün.evlenince gerçekten bu konuda zorlanabilirsin.ama seninle yeniden biraraya gelmek için çaba göstermiş seviyor belliki seni.belki aile terapisti konusunu düşünebilirsin.bunu bir dene derim.belki orada konuşulanlar onu etkiler ve birşeyler düzelebilir.bakarsın düzelecek gibi gelmezse sana artık çabalamazsın

Merhaba Fiyonk,
Ben 28 yaşındayım.
Aile çok önemli insanın hayatında. ben hep ailesine değer veren birini istedim çünkü ilerde kurucağımız aileye de önem vermesi bakımından. ama sınırlar vardır, hayat dengeler üzerine kurulmuştur..
ben kaçarak evlenmeyi onaylamıyorum. Nedenine gelince, bana teklif ettiği 2 şahit bulup gidelim oldu. Benim ailem neden benim nikahıma düğünüme gelemiyor?
hakarete maruz kalan ben, bunun sonucuna katlanması gereken yine ben. onların hatasını neden benim ailemde sineye çekip tamam hadi gidin desin??
düzen bozmadan yine belirlediğimiz tarihte yerde evlenelim dedim. ama o tutturdu ' beni herkes yalnız bıraktı kaçalım kimse gelmesin ' diye !!
düğününde ailesi olmadan çok üzülebiliceğini belirtti, o zaman bi ömür üzülürsün dedim. bizim evimize gelmeseler üzülürsün,ben bu kırgınlıkla ailene sıcak davranamam sen yine üzülürsün sonunda da beni üzersin yıpranırız dedim..
en son işte 4 gün önce konuştuğumuzda terapist demişti düşünücem dedim. hala benden haber bekliyo, düşünüyorum düşünüyorum oluru yok...........
Birbirimizi çok seviyoruz o şüphesiz. ama sevmek herşey demek değil. düşüncelerimden silmeye çalışıyorum onu, duygularıma o zmn hakim olabilirim.
açıkcası bilinçaltı yöntemiyle kendime yeni düzen oluşturma çabasındayım bu ara. onun olmadığı bi hayat tasarladım.
mesela dün gelinliğimi alamadım çok içim sızladı anlatamam bu duyguyu öyle canım yandı ki !! ama artık karar verdim ,canım çok yansa da hiç bir acı kalıcı değildir. daha çok yeni, geçicek zamanla..
Öyle bişey ki bu, yukarılarda biyerlerde gezerken biri beklemediğin bi şekilde arkandan itiyo. hızla yere çakılıyosun.
bütün vucudun kırıklar içinde kalmış, çevrendeki herkes tüm yakınların başına toplanmış böyle yap şöyle yapalım yada başka bi şeyler söylüyo.
sonra nişanlın geliyo o da bakıyo o da şaşırıyo, sonra bişey yapamayacağını anlıyor ve uzaktan seni izliyor...
bende başımın çaresine bakıcam diyorum, çünkü o derece yukarıya ben çıktım. ben seçtim onu ben !! ben bu derece değer verdim toz kondurmadım ilişkiye. yaşadığımı en iyi ben biliyorum, toparlanmasını da...
Çok zorlamamak lazımmış bişeyleri, bi yerden sonra kaderci oluyorum. ne olacağa çare var ne de olana...

Öyle çok yoruldum ki,artık halimde kalmadı. onun değil tamamen benim düzenim bozuldu. 3 haftadır ortada bişey yok k??
bi 3 haftada böyle geçsin ömürden, onun için hayatında her hangi bi değişiklik olmuyo.. sabah işe gider gün içinde koşturmaca toplantılar gelen giden derken hızla akşam olur, anlamaz bile gün nasıl bitmiş. ama benim için şu an öyle değil ki? annemin telefon konuşmasını duyuyorum içerden, bi aile dostumuz soruyo düğünle ilgili bişeyler net cevap veremiyo. diyorum ya daha akrabalarıma söyleyemedim nerden başlasam nasıl anlatsam........... öyle zor ki benim için.
ama o bana hala, ' çabuk sildin' diyebiliyor. ewet ben silmişim hala tuhaf bi şekilde vicdanımı zorluyor. arkadaşlarımla yemeğe gidiyormuşum, alış-veriş yapıyormuşum, bakmış çok rahat konuşmalarım var. sildin atttın diyo! bunlar mı senin unutmuş olduğuma getirdiğin kanaat?
Çok iyi arkadaş sevgili nişanlı olan biz artık anlaşamıyoruz konuşamıyoruz,hep bağırıyoruz ve en kötüsü suçluyoruz birbirimizi, herşey öyle değişti ki. başka biri oldu bu olaylardan sonra... iyi de benim sevdiğim adam böyle değildi ki????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…