• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımla herşey bitiyor! Yorumlarınızı rica ediyorum

lafa gelincede ben karıştırmıyorum. onlar benim suratımdan anlıyor.
' yok işte sen akşam yemeğe gelmedin bende hasta dedim yok işi var dışarda hep bişeyler uydurdum en sonunda da bizi istemiyo demekki bu belli dediler.'
bana anlattığı bu şekilde..

iyide bu ne ki yaa sende insansin bunlarida cekmek zorunda degilsin, tasinin bence hayatin boyunca bunu cekmek istiyorsan ozaman "esini sIkmamak icin birsey anlatma, kayinvalideninde dirdirlarini dinle" buzamana kadar durdugun kabahat... cek resti ne olacaksa olsun de herseyi dök ortaya ya bu cekilirmi hic hergün hergün zehir zembelek...

iyide bu ne ki yaa sende insansin bunlarida cekmek zorunda degilsin, tasinin bence hayatin boyunca bunu cekmek istiyorsan ozaman "esini sIkmamak icin birsey anlatma, kayinvalideninde dirdirlarini dinle" buzamana kadar durdugun kabahat... cek resti ne olacaksa olsun de herseyi dök ortaya ya bu cekilirmi hic hergün hergün zehir zembelek...

biz daha nişanlıyız. nişanlım ş.dışında yaşıyo evlenince ist.dan gidicektik. ama telefonlarda bile ablama iş çıkışı bi uğra falan diyodu. ordan bile yönetiyo yani. h.sonu da ben yarım gün çalışıyodum geriye 1,5 gün kalıyo eşya bakıcağımıza gel bikaç saat annemlerle oturalım.. sonra gideriz diyordu.
evlendikten sonra da bitmiyodu derdimiz. abisiyle fabrikada ortaklar . abisi ist.da yaşıyo haftanın 3 günü bizde kalması gerekicekti. oda yetmedi kavga ettiğim görümcemin oğluna da fabrikada iş verdi düğüne 1 ay kalmış baktım hala yeğeni yanında kalıyo. neden ev tutulmadı hala yeğenine dedim. bakıcaz dedi. bu nedemek?? bi süre sanırım o da bizimle kalıcaktı.. sanırım bana bahsettiği geniş aileden kastı bu olsa gerek ....???

yanlış anlamayın sizide kırmak istemem ama
biraz katısnız gibime geldi
evlilik çünkü sorumluktur
evlenince cevren genişliyor sorumluluklar artıyor ister istemez karşın yada kendi görüşünü sunan insanlar çıkıyor karşımıza
aslında siz biraz sıcak kanlı olsaydınız karşı tarafın yani eşinin ailesinin fikirlerini önem vermesende önem verdiğini gösterseydiniz bunlar olmazdı
nişanlından ayrılsanda yarın birgün yine nişanlandığınızda yada evlendiğinizde aynı sorunlarla yine karşılaşabilirsiniz allah göstermesin daha kötüsüylede
nişan atıcak kadarr çok büyük sorunlarınız yok bence iyi düşün

canım balık başdan kokar misali eşinin başı yumuşak bişeye benziyor ben demiyorum anasını babasını atsın ama herşey bir yere kadardır seninle yuva paylaşmak istiyorsa 3. kişi asla olmamalı hele yanında akraba kalacaksa asla olmamalı iyi düşün canım daha çok canın sıkılır yoksa evlenince

yanlış anlamayın sizide kırmak istemem ama
biraz katısnız gibime geldi
evlilik çünkü sorumluktur
evlenince cevren genişliyor sorumluluklar artıyor ister istemez karşın yada kendi görüşünü sunan insanlar çıkıyor karşımıza
aslında siz biraz sıcak kanlı olsaydınız karşı tarafın yani eşinin ailesinin fikirlerini önem vermesende önem verdiğini gösterseydiniz bunlar olmazdı
nişanlından ayrılsanda yarın birgün yine nişanlandığınızda yada evlendiğinizde aynı sorunlarla yine karşılaşabilirsiniz allah göstermesin daha kötüsüylede
nişan atıcak kadarr çok büyük sorunlarınız yok bence iyi düşün

Bu sorumlulukların hatta daha fazlasını üstlendiğim için sanıyorum ki nişanlımın beklentilerini hep arttırdım.
her şeyi ben halleden taraftım. tüm konularda. ayrı şehirlerde oluşumuzdan interneti ve telefonu kullanarak evlilikle ilgili tüm detayları ben yaptım (ev,düğün yeri, mobilya,araba,onun damatlığı,davetiye her ne varsa işte...). o sadece son aşamada devreye girerdi ,alım kısımlarında fln işte. aile konusunda aslında onlarla bir aradayken sıkılsam bile gülüp konuşuyodum, sürekli mevzular açıp güzel vakit geçirelim diye çabaladım.
ama dediğim gibi hep daha fazlası istendi. tuhaf bişey oluyo bu erkeklere evlendikleri yada evlenicekleri zaman. flört dönemindeyken biz, annesini doğru düzgün aramayan sormayan adam şimdi sürekli onlarla vakit geçirme derdinde?

37 yasina kadar neden evlenmedigi bundanmidir acaaba o yengende yilanmi ne hayret ya bence o aileyle yapamicani anladiysan bitir canim cunku oyle aileler degismez!

canım balık başdan kokar misali eşinin başı yumuşak bişeye benziyor ben demiyorum anasını babasını atsın ama herşey bir yere kadardır seninle yuva paylaşmak istiyorsa 3. kişi asla olmamalı hele yanında akraba kalacaksa asla olmamalı iyi düşün canım daha çok canın sıkılır yoksa evlenince

her zaman der ben sorun istemiyorum çok yumuşak başlı. ama son telefon görüşmelerimize bakıyorum da bana karşı artık tavır almaya başlamış. seni evlilik konusunda biraz cesaretsiz buluyorum ailene karşıda biraz pasifsin dedim. ters tepti maalesef bana eski dawranışlarını yitirdi.
başkalarının sürekli evin içinde olmaları beni korkutuyo zaten.. ne bu canım öğrenci evi mi, abisi yeğeni?

37 yasina kadar neden evlenmedigi bundanmidir acaaba o yengende yilanmi ne hayret ya bence o aileyle yapamicani anladiysan bitir canim cunku oyle aileler degismez!

bende bu yaşa kadar evlenmeme sebebini artık düşünüyorum. sanırım aileyle bağımlılık derecesinde. bide sorumluluk korkuttu heralde. yani belli yaşa gelmişsin hala yaza kadar bide bakalım diyorsun. oldu sen 70 yaşına geldiğinde de çocuğun liseye gider ne güzel...
zaten görümcemi doldurup aramasına sebep olanda yengesi! ama o görmek istemiyo hiç bişeyi. bu tavırlarından bende galiba onu görmek istemiyorum.

Dayatmaların olduğu yerde yokum cümleniz çok hoşuma gitti.
Son zamanlarda fazlasıyla yaşadığım ve kullandığım bir cümle.
Ve artık eşimin ailesiyle görüşmeme noktasına getirmiş bir cümle beni.
Siz birşeyleri başta görmüşsünüz.
Evlilik içinde eş bazı şeylere müdahe edemiyorsa, siz ediyorsunuz,
kavga dövüş, bir yerde tavrınızı koyuyorsunuz , dediğinizi de yaptırıyorsunuz,
ama o kadar yıpranıyor ve yoruluyorsunuz ki, evliliğinizde yıpranıyor.
Siz nişanlı insanlarsınız, daha şimdiden sık boğaz etmelerinin anlamı yok bence de.
Ailesiyle ilişki bu kadar laçkalaşmışken de, evlendikten sonra nasıl düzelir ki, düzelmez.
Nişanlınız bu durumu pek kabul edebilecek birine benzemiyor.
Ne yardan vazgeçerim, ne de ailemden diyor ama ikisi de yürümüyor.
Bir tarafta sağlam duruşunu sergilemeli, umarım bu duruşu başarır.
Sizin yanınızda olmayı , o sağlam duruşu başaramayacaksa da, boşuna zaman harcamasın,
ailesinin dizinin dibinde otursun, siz de üzülmeyin.
Umarım hayırlı sonuçlanır, ileri ya da geri.

Dayatmaların olduğu yerde yokum cümleniz çok hoşuma gitti.
Son zamanlarda fazlasıyla yaşadığım ve kullandığım bir cümle.
Ve artık eşimin ailesiyle görüşmeme noktasına getirmiş bir cümle beni.
Siz birşeyleri başta görmüşsünüz.
Evlilik içinde eş bazı şeylere müdahe edemiyorsa, siz ediyorsunuz,
kavga dövüş, bir yerde tavrınızı koyuyorsunuz , dediğinizi de yaptırıyorsunuz,
ama o kadar yıpranıyor ve yoruluyorsunuz ki, evliliğinizde yıpranıyor.
Siz nişanlı insanlarsınız, daha şimdiden sık boğaz etmelerinin anlamı yok bence de.
Ailesiyle ilişki bu kadar laçkalaşmışken de, evlendikten sonra nasıl düzelir ki, düzelmez.
Nişanlınız bu durumu pek kabul edebilecek birine benzemiyor.
Ne yardan vazgeçerim, ne de ailemden diyor ama ikisi de yürümüyor.
Bir tarafta sağlam duruşunu sergilemeli, umarım bu duruşu başarır.
Sizin yanınızda olmayı , o sağlam duruşu başaramayacaksa da, boşuna zaman harcamasın,
ailesinin dizinin dibinde otursun, siz de üzülmeyin.
Umarım hayırlı sonuçlanır, ileri ya da geri.

beni gerçekten çok iyi anlamışsınız teşekkürler. buraya yazmamın asıl sebebi de ilerde evlilik hayatımızda bu durumun devam edebiliceğine inanıyo oluşumdu.yine de acabalarım vardı? şimdi biraz daha netlik kazandı diyebilirim.
duygularımı bi kenara koyuyorum mantığımla bakıyorum yok sağlam duramayan biriyle kesinlikle olmaz diyor!
bu sorun bizde yıkıma sebep olmuşken evlenince daha büyük sorunlarda ne olucak diyorum.
daha şimdiden bi erkek yeterince sahiplenemiyorsa sevdiğini,hala ailesi konusunda diretiyorsa,en önemlisi kriz yönetemiyorsa , benim yapabiliceğim bişey yok demektir....

tatlim bence sonuna kadar haklisin ben de olsam oyle yapardim. bastan alttan almaya gelmez sonra tepene cikarlar. cok dogru bi sey yapmissin bence. nisanlin da halledemediyse salla gitsin oyle adamdan hayir gelmez.

biz daha nişanlıyız. nişanlım ş.dışında yaşıyo evlenince ist.dan gidicektik. ama telefonlarda bile ablama iş çıkışı bi uğra falan diyodu. ordan bile yönetiyo yani. h.sonu da ben yarım gün çalışıyodum geriye 1,5 gün kalıyo eşya bakıcağımıza gel bikaç saat annemlerle oturalım.. sonra gideriz diyordu.
evlendikten sonra da bitmiyodu derdimiz. abisiyle fabrikada ortaklar . abisi ist.da yaşıyo haftanın 3 günü bizde kalması gerekicekti. oda yetmedi kavga ettiğim görümcemin oğluna da fabrikada iş verdi düğüne 1 ay kalmış baktım hala yeğeni yanında kalıyo. neden ev tutulmadı hala yeğenine dedim. bakıcaz dedi. bu nedemek?? bi süre sanırım o da bizimle kalıcaktı.. sanırım bana bahsettiği geniş aileden kastı bu olsa gerek ....???

senin durumun gercekten cok karisik... ama bence ne yap ne et esinle konus ve herkezden uzaklasin... kendi eviniz olsun kendi hayatiniz olsun bunun icin ne gerekirse yap esinle bence..

tatlim bence sonuna kadar haklisin ben de olsam oyle yapardim. bastan alttan almaya gelmez sonra tepene cikarlar. cok dogru bi sey yapmissin bence. nisanlin da halledemediyse salla gitsin oyle adamdan hayir gelmez.

işte en başta sorumluluk vermeyince böyle oldu sanırım.. onunda yapıcağı yorulacağı uğraşıcağı bi durum kalmayınca 'haydi aileme gidelim, ertesi gün hadi kahve içmeye vs...' oldu. yok halledemiyor. ben biliyorum bu olay barışsam bile yine benim üstüme kalır. sen ablamdan küçüksün gel konuşun anlaşın der!

canım okuduklarıma cok üzüldüm.erkeğin annesiyle ablasıyla kısacası ailesiyle olan tüm problemlerin sebebi sadece erkektir bence.aradaki dengeyi korumak onun işidir.ben nişanlıyım cok sükür nişanlımın ailesiyle bir problem yok ama cok yakın cevremden biliorum bir erkek bu ayrımı yapamıosa hiç bir zaman değişmiyo.:(( çok iyi düşün

canım okuduklarıma cok üzüldüm.erkeğin annesiyle ablasıyla kısacası ailesiyle olan tüm problemlerin sebebi sadece erkektir bence.aradaki dengeyi korumak onun işidir.ben nişanlıyım cok sükür nişanlımın ailesiyle bir problem yok ama cok yakın cevremden biliorum bir erkek bu ayrımı yapamıosa hiç bir zaman değişmiyo.:(( çok iyi düşün

Evet katılıyorum bu olay nişanlım yüzünden oldu, bi tek o toparlayabilir. ben ona dedim herşeyi sineye çekerim ablan özür dilesin die. ertesi gün diğer ablasını getirdi özür diletmeye.. ne diyim? herkes kendi hatasından sorumlu değil midir. benim için anlamı yok ki? anneannem çok ağır hasta bu olaylardan bikaç gün sonra ş.dışına yanına gittim, her gün telefon açıp soruyo ama ailesinden bir kişi aramadı. affedilicek tarafı yok yani..
________
umarım sende nişanlınla mutlu olursun...

tatlım özür dilese geçecek mi peki?bu adam böyle hemde 37 yaşında diosun bu saatten sonra deişmez bence.ne olursa olsun seni ailesine karşı savunmalıydı.bu arada anneannene acil şifalar diliyorum.ailen ne dio duruma?

tatlım özür dilese geçecek mi peki?bu adam böyle hemde 37 yaşında diosun bu saatten sonra deişmez bence.ne olursa olsun seni ailesine karşı savunmalıydı.bu arada anneannene acil şifalar diliyorum.ailen ne dio duruma?

Teşekkür ederim inşallah düzelicek anneannem, hep dua ediyorum.

Bu özrü o olayın ertesinde bekledim. ama zaman geçtikçe gördüm ki değişmiyo bişey.
ailem tavrından hiç bi şekilde memnun değil artık bitti gözüyle bakıyorlar. karar senin ama bu evlilik iyice düşün diyolar.
sanırım benim kafa karışıklığımın nedeni şu, yoğun iş hayatım 1 ay sonra evlilik hazırlığım varken şimdi ne oldu. ne yapmalı nasıl başlamalı oldum..
yani kafamda tam anlamıyla bitirmeliyim diorum, onunla son bi konuşmayla belirsizlik artık sona ersin istiyorum.
öyle bişey ki yıllarcada birlikte olsaydım bu kadar iyi tanıyamazdım . aileye girmek gerekiyormuş, nişanlılık gerçekten tanıma evresi.

evet kesinlikle öyle derler ya içine girmeden kimse kimseyi bilmez gercekten öyle.en doğru kararı sen verebilirsin.ama ne karar verirsen ver hakkında hayırlısı olsun.umarım cok mutlu olursun

eskiler çok samimiyet tez ayrılık getirir derler.çok da doğru derler.ama en çok da ilişkileri kendileri vıcıklaştırırlar.
şimdiden bazı şeylere dur demek en doğrusu.
sonuna kadar haklısınız ayrıca olaylara ve kişilere karşı duruşunuzu takdir ettim.

Back