• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımla herşey bitiyor! Yorumlarınızı rica ediyorum

bettyss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2010
43
0
36
İstanbul

Merhaba,

Yazım ortasında nişanlandım,aralıkta evlenicekken, bu ayın başlarındaki bi kavga sebebiyle herşey bitmek üzere can çekişen bi ilişki içindeyim!

Ben ist.da nişanlım ş.dışında yaşıyor işi sebebiyle.! ailesiyle aynı semtte oturuyorum. Bütün sorun benim onun ailesiyle olan ilişkim yüzünden.
Çok yoğun iş temposunda çalışan biriydim, biriydim diyorum çünkü evleniyorum diye işimden ertesi günde nişanlımdan ayrıldım. Yani hayatımdaki herşeyi imha ettim.
Sebep görümcemdi! bana hakaret içeren telefon yüzünden!

en baştan anlatmam gerekirse,
Nişanlanıcağımız hafta hiç görmediğim eltim sürekli nişanlımı arayarak saçma sapan konulardan bahsediyordu, hatta ne giymesi gerektiğini bile eşi yerine ona sorması bana tuhaf geldi.
Herkesle mesafeni ayarla dedim! aileleri hiç bir şekilde hayatımıza karıştırmama kararı almışken lüzumsuz bi insan nişan alış verişinde arıyıp bilmem kimin 40 ı çıkmış duydun mu dio.
çok sinirlendim ve istemeye gelmesin ama nişana gelebilir dedim. oda aynı şekilde abisine anlatınca ipleri başından koparttık! isteme nişandan 2 gün önce oldu, tabi eltimde geldi.
herkes suratlı. nişanı ben düzenledim 60 kişilik yemekli eğlenceli bi otelde davet verdim. bütün hafta eltim nişanlımı arıyıp kişi sayısını ve listesini değiştirtti.
kısacası beni ıvır zıvır işleriyle yıprattı.
sonra nişanlımın abisinin oğlunun sünnet düğününde yine bir araya geldik ama bana çok tavırlılardı.
Bende mesafe koydum araya. nişanlımla sadece h.sonları görüşüyoduk bi sürü telaşımız düğün alış verişimiz varken,
ablam yemeğe bekliyo, kahvaltıya bekliyo hadi hadi die ısrarlar başladı.her zaman değil ama ara ara görüşüyodum onlarla. bıktırdı beni sonunda ve sonra tartışmalarımız arttı.
yeter dedim dayatmanın olduğu yerde ben olmam!
samimi-mesafeli bi ilişki kurmak istedim ama onlar içiçe olmayı istediler. ben tavrımı koyunca nişanlımla bitmek bilmeyen kavgalar yaşadık!
sonunda bi kahvaltı davetine gitmediğim için abisi ve eltim alınmış. görümcemde nişanlımdan habersiz beni aradı ve biz seni zaten istemiyoruz, kardeşimin hatrına katlandık dedi.
bende nişanlımdan ayrıldım. o kabul etmedi herşeyi düzelticem dedi hiç bişey beceremedi. bikaç gün sonra,
aslında sende gelseydin bunlar olmazdı tabiki ablam hatalı ama bu olayların başı var
senin onlarla görüşmek istemediğini sandıkları için böyle oldu falan dedi. kabul etmedim özür bekliyorum dedim , diğer görümcem eve gelip onun adına diledi ama neye yarar!
nişanlım yeterince yanımda değil bu konuda bunu hissettim. 2 haftadır hiç bişey çözümlenmiyor düğüne kimse gelmiycek gel 2 şahitle nikah yapıp gidelim dedi
kabul etmedim. aile terapistine gidip sorunlarımızı anlatalım dedi. ama bizim birebir diil problemimiz! en son dün aradı yazın evlenelim sular durulsun bizde terapiste gideriz hemde dedi.
düşünürüm dedim ama ne değişicek ki? her kavgamız ailesiyle ilgili biz geniş aile kuralım diyo sürekli. bu ne demekse? aslında 37 yaşında ve hiç evlenmemiş bi insanın bişeyler için
biraz daha acele etmesi gerekmez miydi,düğün ertelemek saçma değil mi?
ailesine karşı daha cesur olmasını beklerdim maddi anlamda da bi destek gerekmiyo manevi anlamda da düğüne gelmemeleri kendi terciihleri değil mi? ben onları düğünümde görmezsem
çok mutsuz olurum dedi.

yorumlarınızı rica ediyorum teşekkürler.

Nişanlına şöyle demeni öneririm;

Bak canım bir gün sen 80 yaşına geldiğinde, yataktan kalkacak gücün yokken senin elini ben tutacağım, üzerini ben örteceğim, yemek yiyemezsen lokmalarını ağzına ben verecegim. İşte o gün yanında abin, yengen, kardeşin olmayacak ben olacağım. Eş demek can yoldaşı, hayat arkadaşı demektir, hayat boyu yanında her durumda ben olacağım. Eğer seninle mutlu bir hayatımız olursa bunu severek yaparım ve senin de benim için aynı şeyi yapacağını biliyorum. Aileni sev, say ama hayatın boyunca senin yanında olacak ve sana kader yoldaşlığı yapacak olan beni üzerek, kırarak aileni seversen bu evlilikten ikimizede hayır gelmez de.

Daha sonra ona hislerini anlat ve ailesiyle aranda denge kurma görevinin ona ait olduğunu hatırlat. Seni anlayacağını düşünüyorum ama eğer anlamazsa o zaman bu koşullarda evlenmeden iyi düşün derim, sonra çok daha fazla üzülebilirsin.

İçim sanırım çok dolu o kadar uzun yazmışım ki sabırla okuduğun için teşekkür ederim..
Aslına bakarsak çok tuhaf bunların bilincinde ben seninle bir hayat kurucam ikimiz olucaz hep, her durumda sen olucaksın yanımda diyen biri ama uygulama kısmında zayıf!
açıkcası artık karakteriyle ilgili şüpheye düşmeye başladım yani, ailesine karşı pasif kalıyor onlarla konuşunca onlara hak veriyor. yani ben bu olayda onun duruşunu beğenmedim! bi erkek böyle değilde bi şekilde denge kurmalıydı.

canım bence ıyı dusun evlılık cok ama cok zor ve evlendıkten sonra bırseylerı koparmak daha zor oluyor

ailesi düğününe gelmezse tabi ki üzülür; sen olsan üzülmez misin canım?
insan kaçarak bile evlense ailesini yanında ister; ya da atıyorum alkolik bi baba için keşke öyle olmasa da başımızda olsa denir;
aile bu sıradan bir arkadaşlık ilişkisi değil;
tabi ki vıcık vıcık olmayın ama resmiyet koymak için daha ailenin içine girmeden tavır almanız sorun yaşamanız kötü olmuş.
nişanlınız evlilik terapistine gitmeyi önerebilecek olgunluktaki nadir erkeklerden biri bundan emin olun ve bunu kıymetini bilin!
tabi ki bunca huzursuzluğun stüne düğününde herkesin mutsuz suratsız olmasını istemez.
bence işleri yokuşa sürmeyin ve ailesiyle iyi olmaya bakın
düğünü de hemen istiyorsanız nişanlınızı halledebileceğiniz yönünde cesaretlendirin
sonra yine mesafenizi koyarsınız ama eşinizle iyi olmanız yeterli herkesin her konuşmasını kontrol altında tutamazsınız

Kesinlikle haklısın. yinede bu sorunları şimdiden görüyo olmak güzel diyorum. evlenince bişeylerden vazgeçmek daha zor gelirdi eminim. şu an bile onca çabaya emeğe üzülürken... yarın gelinliğimi teslim almaya gidicektik...........
bir an önce şu sıkıntılı süreç geçsin diorum, her olay beni normalden çok daha incitiyor.

Ben ona, sana bu kadar değer veren ailenin aldığın karalara da saygı duyacağını her ne olmuşsa bile düğüne gelicekleri konusunda cesaret vermeye çalıştım.
istediğim ailesiyle belli mesafeler doğrultusunda görüşmekti, ama o kabul etmedi.. saatlerce tartışmalar yaşadık. hiç kimse istemediğim bişeye beni zorlayamaz ki?
ailem beni küçüklüğümden beri kendi isteklerin doğrultusunda hareket etmelisin diye büyüttü.
bende ister istemez onun ailesine gitmeyi zorunluluk olarak gördüm. çünkü beni bana bırakmadı, hep ısrar hep sıkıntı yaşadık.

şu safhada bitmesi bence daha iyi olur.pek bir şeyin düzeleceğini sanmam

artık bende ayrılık düşüncesine daha yakınım. benim ailemde çok yıprandı. akrabalarım ş.dışında ve y.dışında yaşıyor uçak biletlerini almışlar düğüne gelicekler diye we bu belirsizlik içinde daha bitti bile diyemiyorum. işimden ayrıldım yeni bi işe acaba başlamalı mıyım diyorum, çok büyük bi belirsizlik içinde bırakıyo beni..

senin sorunlar daha evlenmeden başlamış...yazının hepsini okudum.nişanlın için ailesiyle sorunlarımız olsa da o benim hep arkamda deseydin konuya bakış açım farklı olurdu...
canım bu devran böyle gider.evleniyim değişir deme.ailesiyle sorunlarım biter sanma.herşey daha şimdiden kendini belli etmiş anlattığınca.araya bir kere soğukluk girmiş.evlendiğinde şimdi yaşadıklarını bi tokat gibi yüzüne vururlar..o yüzden iyi düşün derim devam etmek adına....kimse bulunmaz hint kumaşı deil...

bence en önemlisi erkeğin sözlerinin arkasında durup ailesiyle eşini dengeleyebilmesidir.yani ne sen onlara bi şey söylemek zorunda kalıcaksın ne de onlar sana.erkeğin bu anlamda konuşma ve davranışları çok önemli

Son düzenleme:
senin sorunlar daha evlenmeden başlamış...yazının hepsini okudum.nişanlın için ailesiyle sorunlarımız olsa da o benim hep arkamda deseydin konuya bakış açım farklı olurdu...
canım bu devran böyle gider.evleniyim değişir deme.ailesiyle sorunlarım biter sanma.herşey daha şimdiden kendini belli etmiş anlattığınca.araya bir kere soğukluk girmiş.evlendiğinde şimdi yaşadıklarını bi tokat gibi yüzüne vururlar..o yüzden iyi düşün derim devam etmek adına....kimse bulunmaz hint kumaşı deil...

İşte benimde kafama takılan kaç gündür buydu.. yani diyelim terapiste gittik davranış biçimizi bakış açımızı belli bi noktaya kadar değiştirdik. en azından bu konularda tartışırken bile daha anlayışlı bakış açısına sahip olabildik.. biz aramızda halletik kapattık. peki ailesi??
onların tutumları değişmez ki.. daha öncede bi gün kahvaltıya gitmiştim. mutfakta onlara yardım ediyim dedim, kapıyı kapattılar nişanlım duymasın diye biz sana kırgınız işte sen bizi aramıyosun sormuyosun yok eltinle niye görüşmüyorun kayınvalidemde küsmüş... offf bi sürü laf..
sonuç olarak yarın evlensem en ufak tartışmada yada bi ortam bulduklarında işte zamanında sen bunuda yapmıştın bize gibi kelimeler duyucam.. biliyorum onların zihniyetlerini.. olgun tavır sergilemediler bana.

bence en önemlisi erkeğin sözlerinin arkasında durup ailesiyle eşini dengeleyebilmesidir.yani ne sen onlara bi şey söylemek zorunda kalıcaksın ne de onlar sana.erkeğin bu anlamda konuşma ve davranışları çok önemli

evet haklısın.ama bunu başarabilen erkek o kadar az ki....

işte benim nişanlım bu dengeyi koruyamadı.. hatta en başından sağlayamadı. ne dediysem gitti bire bir anlattı ailesine.

simdiden ailesini her ise karistirandan evlenince ne bekliyorsunki...

lafa gelincede ben karıştırmıyorum. onlar benim suratımdan anlıyor.
' yok işte sen akşam yemeğe gelmedin bende hasta dedim yok işi var dışarda hep bişeyler uydurdum en sonunda da bizi istemiyo demekki bu belli dediler.'
bana anlattığı bu şekilde..

İşte benimde kafama takılan kaç gündür buydu.. yani diyelim terapiste gittik davranış biçimizi bakış açımızı belli bi noktaya kadar değiştirdik. en azından bu konularda tartışırken bile daha anlayışlı bakış açısına sahip olabildik.. biz aramızda halletik kapattık. peki ailesi??
onların tutumları değişmez ki.. daha öncede bi gün kahvaltıya gitmiştim. mutfakta onlara yardım ediyim dedim, kapıyı kapattılar nişanlım duymasın diye biz sana kırgınız işte sen bizi aramıyosun sormuyosun yok eltinle niye görüşmüyorun kayınvalidemde küsmüş... offf bi sürü laf..
sonuç olarak yarın evlensem en ufak tartışmada yada bi ortam bulduklarında işte zamanında sen bunuda yapmıştın bize gibi kelimeler duyucam.. biliyorum onların zihniyetlerini.. olgun tavır sergilemediler bana.

aslında bunu da okuyunca şunu düşündüm.belki nişanlının ailesi seninle vakit geçirmek seni daha iyi tanımak gelinleri olarak birlikte birşeyler paylaşmak istiyolar.belki senin bu uzak kalışından rahatsızlar.belki tamamen iyi niyetliler.olamaz mı ?yani bu da bir ihtimal.belki bu açıdan baksan sende onlarla vakit geçirsen gönülleri olsa ortada sorun kalmaz diye düşündüm.tabi tek sorun buysa

keremce__ ,

bende aynısını düşündüm hep iyi niyetli yaklaştım. zamanımın olmaması bi etken ama gerekçe değildi tabi, asıl mesafe koyma isteğim nişanlımın baskısıydı.
diyorum ya bi sabret bi beni bana bırak o zaman herşey değişicekti. ama yapmadı. diğer sebepte nişanlılık dönemindeki fazla samimiyet ilerde sorun olabiliceği yönünde.
onlar hakkındaki iyi niyetimi kaybetmeme sebep, bana son zamanlardaki tavırları konuşma tarzlarındaki değişimlerdi. sen bizim gelinimizsin kızımızsın kardeşimizsin duygusunu hissettirmediler ki. hep suçlama. sen çok katısın, inatçısın.. neden mi? onların istediği gelin olamadım... sonra da karışmaya başladılar düğün aslında şurda olsun yok şunu şöyle yapın ws....

Back