• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımla ayrıldık

Hayır biz ikimiz de zaten Almanya'da yaşıyorduk sadece farklı şehirlerde. Ben evlenince eşimin ve ailesinin yaşadığı şehre taşındım.
İnanın bana urfa daki urfalılar buradakilerden daha modern ve anlayışlıdır o kadar söylüyorum sadece🙄
Çok şükür eşimin ailesi öyle değil, yıllarca antep te yaşamışlar biraz daha farklı kafa yapıları.
Ailesiyle ne sıklıkla görüşüyorsunuz acaba

Üzülmeyin bu bir deneyim ,hayırlısı olsun

Yani şanslısınız en azından nişanlı iken bunları konusmussunuz. Evlenseydiniz de bunları yaşasaydıniz daha kötü olacaktı ayrılma cesaretiniz olmayacaktı belki de. Şimdiden böyle davranıyorsa evlenince ne yapar? Sinir hastası olur çıkarsınız.
İlişki insanı huzursuz etmemeli.

Evet annesi benim evime misafir çağırcakmış oldu canım bende köle oluyum
Ne sacma kendi evinde agirlasin yahu senin evde ne isi varmis kaynanalik yapmaya calisiyo zaar sozunu gecircek sindircek seni istedigini yaptircak ayy cekilmez valla bosver ayrilmak en iyisi kendi memleketlerinden bulsunlar adetleri gelenekleri bilen birini

Sonradan çok şükredersin. Az biraz geçsin iyi ki bitmiş dersin. Ben şimdiden söyliim kurtulmuşsun, duygusal boşluğa düşüp döneyim deme

Ailesiyle ne sıklıkla görüşüyorsunuz acaba
Kayınvalidem ile aramızda en fazla 15 dk var görümcem ile de öyle. Araba ile ancak 5 dakika. O yüzden yeri geldiğinde haftada bir iki kez de oluyor ama özellikle hamileliğim zor geçtiği için son bi kaç aydır nadiren gidiyorum.
İlk gelin geldiğimde ev bulamadık 8 aya yakın ailesinin evinde yaşadık. O yüzden biraz farklı gelişti bizde samimiyet ve mesafe olayı.

Konuya giriyim. Nişanlımla ayrı memleketteniz geleneklerimiz uymuyo hiç.
Benim yanımdayken benim deoiğimi yapıyo annesinin yanındayken onun dediklerini bana zorla yaptırmaya çalışıyor.
Söz yapcağımız zaman ben evde küçük aile arası bi söz istedim ama erkek tarafı 30 kişi geleceklerini söyledi. Bizde eve sığmaz o kadar kişi diye kendi aramızda olsun istedik onların orda öyle çok kalabalık gelirlermiş. Bende dedim söz kendi aramızda olsun nişanda kafe tutarız orda akrabaların gelir öyle yaparız dedim böylelikle halloldu konu.
Geleneklerden dolayı çok tartışmalarımız oluyor. Yeni evlenince el öpmeye gidilir yakın akrabalara sonra ben akrabalarını yemeğe çağırçakmışım. Bizim burda öyle bişel yok ama yeni gelin yemek yapmayı bilmez diye. Bende bilmiyorum yemek yapmayı ben daha yeni eve alışçam o kader insanı nasıl yemeğe çağırıp ağırlıyım dedim. Tartışma çıktı buraya ğeliyosan bize ayak uydurcaksın demeler. Annem bizim evimize zaten misafir çağırır yemekli sen onlara hizmet edersin demeler. Bende annen bizim evimize nasıl misafir çağrıcak dedim. Oğlunun evine misafir çağırmıçakmı diyo. Bende annen misafir çağırçaksa kendi evine çağırsın dedim senin insanlıkla alakan yok diyo. Yeni evlendiğimizde akrabalarımı çağırcaksın tek tek diyo annesi bizim burada öyle olur demişte bana annesi öyle dedi dişe zorla yaptırmaya çalışıyor. Bende sen annenin ağzına bakıyosun onun lafıyla hareket etme dedim herşeyde böyle annesinin yanında annesinin ağzına bakar. Bende ben yabancı memleketten gelcem sizin her geleneğinize ayak uyduramam dedim zaten anlayış gösterirler dedim. Uydurcaksın dedi annesi ne söylerse bana onu yaptırmaya çalışıyo baskı kurarak. Benim yanımdada benimdediğimi yapıyordu. En sonunda ayrıldık. Pişman değilim ama boşluğa düştüm
Allah kurtarmış

Malesef bazı erkekler nişanlılım dönemi böyle triplerw girebiliyor. Ailelerini güya kabul ettirme çabaları,
Kendilerini annelerine ispatlama çabaları olarak görüyorum bu durumu.
Tabii ki asla onaylamıyorum
Ama çoğu erkekte evlendikten sonra geçiyor bu saçma sapan tripler.
Kendileri de anlıyor galiba kazın ayağının öyle olmadığını..
Tabi 40 yıl geçse de annesinin etkisinden kurtulamayanda var o ayrı..
yine de geçmiş olsun bence hiç böyle tiplerle ugraşmamak en iyisi

o ne be anasından ayrılamamış daha kafalara bak kendi hizmet etsin geleneksel kıro. iyi yapmışsın bacım yolun açık olsun arkana bile bakma hazır kurtulmuşsun

Ayrilmaniza sevindim fragman kötüymüş

Back