• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımla ayrıldık

Ben ordu luyum eşim urfalı. Elbette farklı adetler oluyor ama eşim bu güne kadar hiç bi şey için diretmedi çok şükür.
Mesela şimdi hamileyim, doğumdan sonra şehir dışındaki akrabaların buraya yolu düşerse mutlaka uğrarlar hediyesini vermek için, haberin olsun dedi. O kadar yani.
Burada mesele hem nişanlında hem de aranızdaki iletişim şeklinde bitiyor.
Doğru olanı sen bilirsin ama bu saatten sonra kararından dönme, yapacağın en büyük hata bu olur.
Evet doğum şeylerini bile açtılar bana annesiyle evlenmeden. İsmini benim ismimi koyun diye. Bende kabul etmedim. Bizim burda 40 gün kalınır benim torunum olsa hergün görmeye gelirim diyo bide

Senin evine misafir gelmesi guzel birsey aile cevre onemli birlikte olmak guzeldir. Ama cagiracak kisi sizsiniz annesi degil. O cocukta o ana varken senin omrunu yerlerdi sonrada gelsin pismanliklar uzuleceksin gecen genclik yillarina.. adam daha buyumemis kendi fikri hic olmayacak boyle bir insanla zaten evliligin uzun surmezdi merak etme.
Evet bide annesi melek rollerinde ben kapalı olduğum için beni istemiyordu bunu açıkça söylediğinde oğluyla kavga etmişlerdi şimdi alttan alttan yapıyo böyle şeyler açıp aramıza bozuyo ama hiç bişel benden kıymetli değil bu saatten sonra çok yıprandım

Okurken şiştim :kızgın: Kuzenim de evlenince benzer bir durum yasadı. Bir lokantayla anlaşıp çeşit çeşit yemekleri sofraya dizmiş. Tirnagini bile oynatmadı yemek yapmak icin. :D evlilik muhabbetinden soğudum iyice böyle mevzulardan. Geçen bir yere detoks içeceği tarzı sporcu içecekleri yapmak blender almak için girdim. Korkunç taşlı taşlı çeyiz eşyaları her yerde.. Resmen midem bulandı. :) Lafı uzatmadan. Kafaniza yatan biri olmadan Evlenmeyin.

Senin evine misafir gelmesi guzel birsey aile cevre onemli birlikte olmak guzeldir. Ama cagiracak kisi sizsiniz annesi degil. O cocukta o ana varken senin omrunu yerlerdi sonrada gelsin pismanliklar uzuleceksin gecen genclik yillarina.. adam daha buyumemis kendi fikri hic olmayacak boyle bir insanla zaten evliligin uzun surmezdi merak etme.
Annisi kaynanam bana çok kaynanalık yaptı ben ona yapmam diye bide konuşup duruyo nişanlıma kendini çok iyi ğösteriyo. Hergün bize ğelcekmiş tek kalcağı için falan o yüzdende kavga etmiştik

Konuya giriyim. Nişanlımla ayrı memleketteniz geleneklerimiz uymuyo hiç.
Benim yanımdayken benim deoiğimi yapıyo annesinin yanındayken onun dediklerini bana zorla yaptırmaya çalışıyor.
Söz yapcağımız zaman ben evde küçük aile arası bi söz istedim ama erkek tarafı 30 kişi geleceklerini söyledi. Bizde eve sığmaz o kadar kişi diye kendi aramızda olsun istedik onların orda öyle çok kalabalık gelirlermiş. Bende dedim söz kendi aramızda olsun nişanda kafe tutarız orda akrabaların gelir öyle yaparız dedim böylelikle halloldu konu.
Geleneklerden dolayı çok tartışmalarımız oluyor. Yeni evlenince el öpmeye gidilir yakın akrabalara sonra ben akrabalarını yemeğe çağırçakmışım. Bizim burda öyle bişel yok ama yeni gelin yemek yapmayı bilmez diye. Bende bilmiyorum yemek yapmayı ben daha yeni eve alışçam o kader insanı nasıl yemeğe çağırıp ağırlıyım dedim. Tartışma çıktı buraya ğeliyosan bize ayak uydurcaksın demeler. Annem bizim evimize zaten misafir çağırır yemekli sen onlara hizmet edersin demeler. Bende annen bizim evimize nasıl misafir çağrıcak dedim. Oğlunun evine misafir çağırmıçakmı diyo. Bende annen misafir çağırçaksa kendi evine çağırsın dedim senin insanlıkla alakan yok diyo. Yeni evlendiğimizde akrabalarımı çağırcaksın tek tek diyo annesi bizim burada öyle olur demişte bana annesi öyle dedi dişe zorla yaptırmaya çalışıyor. Bende sen annenin ağzına bakıyosun onun lafıyla hareket etme dedim herşeyde böyle annesinin yanında annesinin ağzına bakar. Bende ben yabancı memleketten gelcem sizin her geleneğinize ayak uyduramam dedim zaten anlayış gösterirler dedim. Uydurcaksın dedi annesi ne söylerse bana onu yaptırmaya çalışıyo baskı kurarak. Benim yanımdada benimdediğimi yapıyordu. En sonunda ayrıldık. Pişdeğilim ama boşluğa düştüm
En güzeli olmuş bir ömür annesi kılığına girmiş kocami çekecektin

ALLAH a şükredin bence ve barışmayın da gittiğiniz yerde tek olacaksınız ve durum değişmeyecek muhtemelen ...

Annisi kaynanam bana çok kaynanalık yaptı ben ona yapmam diye bide konuşup duruyo nişanlıma kendini çok iyi ğösteriyo. Hergün bize ğelcekmiş tek kalcağı için falan o yüzdende kavga etmiştik
Yani bakima muhtac degilse hergunde olmaz ki.. dusunsene kocanla vakit geciremiyorsun tepende surekli annesinin gozleri.. kadin sanirim zamaninda ezildiginden acisini senden cikarmak istiyordu. 😁 Ezdirme kendini birak evlenip ayrilsan daha uzun sureli bir uzuntu yasayacaktin.. cok iyi olmus

Hayırlısı olsun,Allah karşınıza hayırlısını çıkarsın.Bir aile olmadan,çocuk olmadan bitmesi en iyisi olmuş.

Bence de pişman olma. Sonu yokmuş bunun. Boşlukta olman normal. Zamanla geçer.

Bence Allah kurtarmış seni.

Benim yanımdayken benim deoiğimi yapıyo annesinin yanındayken onun dediklerini bana zorla yaptırmaya çalışıyor.
Söz yapcağımız zaman ben evde küçük aile arası bi söz istedim ama erkek tarafı 30 kişi geleceklerini söyledi. Bizde eve sığmaz o kadar kişi diye kendi aramızda olsun istedik onların orda öyle çok kalabalık gelirlermiş. Bende dedim söz kendi aramızda olsun nişanda kafe tutarız orda akrabaların gelir öyle yaparız dedim böylelikle halloldu konu.
Geleneklerden dolayı çok tartışmalarımız oluyor. Yeni evlenince el öpmeye gidilir yakın akrabalara sonra ben akrabalarını yemeğe çağırçakmışım. Bizim burda öyle bişel yok ama yeni gelin yemek yapmayı bilmez diye. Bende bilmiyorum yemek yapmayı ben daha yeni eve alışçam o kader insanı nasıl yemeğe çağırıp ağırlıyım dedim. Tartışma çıktı buraya ğeliyosan bize ayak uydurcaksın demeler. Annem bizim evimize zaten misafir çağırır yemekli sen onlara hizmet edersin demeler. Bende annen bizim evimize nasıl misafir çağrıcak dedim. Oğlunun evine misafir çağırmıçakmı diyo. Bende annen misafir çağırçaksa kendi evine çağırsın dedim senin insanlıkla alakan yok diyo. Yeni evlendiğimizde akrabalarımı çağırcaksın tek tek diyo annesi bizim burada öyle olur demişte bana annesi öyle dedi dişe zorla yaptırmaya çalışıyor. Bende sen annenin ağzına bakıyosun onun lafıyla hareket etme dedim herşeyde böyle annesinin yanında annesinin ağzına bakar. Bende ben yabancı memleketten gelcem sizin her geleneğinize ayak uyduramam dedim zaten anlayış gösterirler dedim. Uydurcaksın dedi annesi ne söylerse bana onu yaptırmaya çalışıyo baskı kurarak. Benim yanımdada benimdediğimi yapıyordu. En sonunda ayrıldık. Pişman değilim ama boşluğa düştüm
sen mi ayrıldın yoksa o mu?

Geleneklerden dolayı çok tartışmalarımız oluyor. Yeni evlenince el öpmeye gidilir yakın akrabalara sonra ben akrabalarını yemeğe çağırçakmışım. Bizim burda öyle bişel yok ama yeni gelin yemek yapmayı bilmez diye. Bende bilmiyorum yemek yapmayı ben daha yeni eve alışçam o kader insanı nasıl yemeğe çağırıp ağırlıyım dedim. Tartışma çıktı buraya ğeliyosan bize ayak uydurcaksın demeler. Annem bizim evimize zaten misafir çağırır yemekli sen onlara hizmet edersin demeler. Bende annen bizim evimize nasıl misafir çağrıcak dedim. Oğlunun evine misafir çağırmıçakmı diyo. Bende annen misafir çağırçaksa kendi evine çağırsın dedim senin insanlıkla alakan yok diyo. Yeni evlendiğimizde akrabalarımı çağırcaksın tek tek diyo annesi bizim burada öyle olur demişte bana annesi öyle dedi dişe zorla yaptırmaya çalışıyor. Bende sen annenin ağzına bakıyosun onun lafıyla hareket etme dedim herşeyde böyle annesinin yanında annesinin ağzına bakar. Bende ben yabancı memleketten gelcem sizin her geleneğinize ayak uyduramam dedim zaten anlayış gösterirler dedim. Uydurcaksın dedi annesi ne söylerse bana onu yaptırmaya çalışıyo baskı kurarak. Benim yanımdada benimdediğimi yapıyordu. En sonunda ayrıldık. Pişman değilim ama boşluğa düştüm
Geri dönmeyi bile düşünme bu ne yaaa içim şişti. Adetler olabilir ,elinden geldigi kadar ayakta uydurur insan ama bu ne? Kendi evinde hizmetçi olucan. En dogru kararı vermişsin.

Back