- 2 Eylül 2007
- 17.020
- 12.637
- 823
Önemsiz değil elbette, tam tersi.Sorun şu. Erkeklerde hpv sadece atak sırasında sürüntü örneği alınarak kesinleştirilebiliyor.Bunun dışında yakalayabilme şansımız yok. Bu yüzden de evlilik öncesi rutin testlere dahil edilmiyor.Ama şunu hep düşünüyorum. Evlilik öncesi yapılan testler arasında hpv neden yok?? HIV, Hepatit, Sfiliz bunlar var ama HPV yok. Gerçekten bu kadar önemsiz mi görüyorlar bunu? Tespit edilemiyor diye değil. Bunun için hiç bir yerde temkin göremedim. Doktor da nişanlıma ve benim için telaş etmeyin diye söylemiş.
Siğil ise tam bela. Çok sinsidir, bağışıklık sistemi çöktüğünde ortaya çıkar. Mesela sen şu an çok sağlıklısın ama bir gün acılar içinde uyanıyorsun belin sırtın ağrıyor. Doktora gidiyorsun sana zona teşhisi koyuyor. Aslında sen çocukken aldın bu virüsü hepimiz gibi ama şimdi ortaya çıkıyor. Erkeklerde Hpv de böyle.
Erkek arkadaşının da şu anda sorunu olmaması olmayacağı anlamına gelmez. Eğer böyle bir sorunu varsa ve Atak yaşarsa bilinçli olup ilaçlarını kullanacak.
Bu arada etrafımızda gördüğümüz erkeklerin bir çoğunda hpv mevcut olabilir, bunun sonu yok.
Bu yüzden aşı şart. Bulmak çok zor ve fiyatlar uçuk. Bence şimdiden araştırmaya başla. Tanıdık eczanelere sor bence. Kiminle evlenirsen evlen şart