• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nisanlimin degisimi

evlenince ne olacak bu adam merak ettim..inan bana ilgi zaten azalıyor evlenince, nişanı atmaktan ayrılmaktan korkma sakın.
düğüne 15 gün kala nişan atmış ve 2. evliliğini yapmış biri olarak yazıyorum sana; nişanlıyken sana böyle davranan adamla evlenme. Onla geçirdiğin günleri de heba oldu sanma, hepsi bir ders olur sana.

Üzülme önüne bak, sana değer vermeyen birinin yanında da saniye bile geçirme! Sen kendine saygılı ol önce, kimse ama kimse sana böyle davranamaz. Zorla mı yapıyorsun? Aşırı isteklerin mi var?

Gitsin o da belasını bulsun, boş ver..

tskr ederim yorumlariniz icin. aramadim konusmuyoruz. cok uzuluyorum ama yapcak biseyim yok artik :( eger cok ozel olmazsa suanki evliliginizde mutlumusunuz?

Nişanlanmadan önce nasıldı gezip tozuyo muydunuz?

Birlikte vakit geçirmek için illa sinemaya biyere gitmenize gerek yok. Amaç para harcamamak biriktirmekse ailelerinde evinde oturup Çay içebilirsiniz dışarıyada çıkıp gezer hava alırsınız.

Para harcamadan yapılacak şey çok.

Ben ben ben diyen adam çok zor.

Nişanlanmadan önce nasıldı gezip tozuyo muydunuz?

Birlikte vakit geçirmek için illa sinemaya biyere gitmenize gerek yok. Amaç para harcamamak biriktirmekse ailelerinde evinde oturup Çay içebilirsiniz dışarıyada çıkıp gezer hava alırsınız.

Para harcamadan yapılacak şey çok.

Ben ben ben diyen adam çok zor.
AMAC SINEMA FELAN DEGIL DISARIYA CIKIP BIRGUNUMUZU PARKDA GECIRELIM FELAN YOK YANI. ADAM TATILSIZ CALISIYOR DIYEBILIRIM. HAFTANIN BIRGUNU ZARZOR BOS KALINCADA MECBUR KENDISIYLE VAKIT GECIRMEK ISTIYOR ANLIYORUM. ama evlilikde bu boyle olmuyacak bunu gostermeye calisiyorum bir bayanla hayatini dusunuyorsan zamaninida dusunmek zorundasinn. is cikisi gelirdi ailemde ziyaret ederdi bicok kez. oda aile icinde nekadar yakinlasip konusabilirsinki ikimizin konusucagi seyler farkli aile ici konular farklidir. BEN IKIMIZLIK BISEYLER OLSUN DUZENLI BIR SEKILDE ISTIYORUM. bir gun gorupde bu aylarca yeter gibi biseyi olmasin. AMA ISTEMIYORUM ARTIK HICBISEY cok uzuluyorum ama elimden bisey gelmiyor

Hiç üzülme neden kendini yıpratıyosun boşver senin ne suçun var ne ayıbın, sen bi hata etmeden bile sana böyle yapıyorsa gerisini düşünemiyorum
Hem ilgisiz hem sinirli hem kaba, seni üzmeye ne hakkı var
Keşke müsade etmeseydin böyle yapmasına keşke haklıyken bile özür dilemeseydin canım

AMAC SINEMA FELAN DEGIL DISARIYA CIKIP BIRGUNUMUZU PARKDA GECIRELIM FELAN YOK YANI. ADAM TATILSIZ CALISIYOR DIYEBILIRIM. HAFTANIN BIRGUNU ZARZOR BOS KALINCADA MECBUR KENDISIYLE VAKIT GECIRMEK ISTIYOR ANLIYORUM. ama evlilikde bu boyle olmuyacak bunu gostermeye calisiyorum bir bayanla hayatini dusunuyorsan zamaninida dusunmek zorundasinn. is cikisi gelirdi ailemde ziyaret ederdi bicok kez. oda aile icinde nekadar yakinlasip konusabilirsinki ikimizin konusucagi seyler farkli aile ici konular farklidir. BEN IKIMIZLIK BISEYLER OLSUN DUZENLI BIR SEKILDE ISTIYORUM. bir gun gorupde bu aylarca yeter gibi biseyi olmasin. AMA ISTEMIYORUM ARTIK HICBISEY cok uzuluyorum ama elimden bisey gelmiyor

Anlamadım bigün izni var onuda " kendiyle " geçiriyo ne demek?

Şaka mı yapıyosun sen ? Hangi işte haftanın 1 günü çalış 6 gün izin varda insanlar eşlerine sevgililerine ailesine zaman ayırıyo ?

Bi gn izni varsa bu ona mı aitmiş yani ?
Napıyo izin Günü'nde halı saha maçı ? Spor? Berber? Alılveriş? Kahve napıyo?

3-4 saat seninle olup geri kalan vakitte de bunları yapabilir.

Şimdi iznini kendine saklayan evlenince seninle anca uyurken buluşur .

Mrb bayanlar, konu basligimi nasil yazicagmi bilmedim neyle basliycagimida bilemiyorum aslinda. Onceden bicok sey okumusken suan kendi derdimi yazmaya nasil basliyacagimi bilmiyorum. Hayattan en nefret ettigim duygu CARESIZLIK. Birde sabah uyaninca eksik gibi hisedilmek. neyse daha once acdgm basliklardada nisanli oldugumu soylemisdim. nisanlanmadan once cokkkkk uzun yillar beraberligimz oldu. bir yil
Olucak nisanliyiz daha dugun felan
yok. Acelede etmiyelim hersey bekledigimize degsin diyorum. Fakat nisanlandigimizdan beri cok iyi giden iliskimiz son bir aydir CEHENNEMMM GIBI resmen. En ufak seyde sorun cikartip buyutuyor ve buyutuyor ve buyuyup baska yonlere yol acip saygisizliga terbiyesizlige donusuyor. kendisinin zaman ayiramamasindan sikayet ederken ustunde cokkk buyuk bir yuk olusuyor ve cokkk sorumluluk gerekdiriyormus gibi daha oncede soylemisdm kendime zaman ayiramazken bize nasil ayirim calismam
Lazm vs vs vs vs diyor. herseyi anliyorum alttan aliyorum fakat boguldum artk en ufagi bir sinemaya bir gezmeye gidelim dedigimdede hep istiyorsun hc yetinmiyorsun doymuyorsunndiyor. Hani goren sancak pirlantalar altinlar istiyorum sadece haftada 3-5 saat beraber gezip bir bag kuralim bir fikir edinip bir dugun hazirligimiza basliyalm. cok kotu kelimeler kulandi en son. Herseferinde ben pesinden gidip haksizda olsam ozr dilerdm duzelsin diye smdik ise COKKK GURURUM KIRILDI konusmak bile istemiyorum. Nisan bozulmasindanda korkuyorum aslinda ama napicagimida bilmiyorum. Aileme bugune kadar asla iliskimin sorunlarindan bahsetmedm annem kotu gormesin bizi dedim. ama artk hat safadaym. bir ilgi istemeyi bukadar buyuten bir adam ve okadar buyutupde ve ustune herseferinde akrablarinin yaninda bir ortamda onlara yaratmaya calismak isteyip sessiz ol biseye karisma yaninda ben varken cok konusma felan diyisi yavas yavas 360 derece donen bir insana benzemesi korkutuyor beni. Cocuklugumdan bu yana gozumu onda acdgm icinde suan kacgundur eksikmisim
Gibi uyaniyorm. Hep bir fikrimi soyleyip ona bildirdigimde ayrilak sonumuz ii degil beni yolami
getirmeye calisiyorsun diyor. Son bir aydir bunu her bir sorunda soyleyince bende sinirlendim al istedigin olsun 40kez soyleyince oluyormus ayriliyoruz kurtuluyorsun gel al yuzugunu dedm. SANKI 70li yillarda dar goruslu bir ailede evlilik yapiyormusuzda ipleri kim eline alicakmis hesabi yapiyor gibi degisdi. Herseyi gecdim saygisizliga gelemiyorum ben ailemde boyle bisey gormedm. Bu insan YILLARDIR BOYLE DEGILKEN NISANLANINCA NEDEN BOYLE OLDU. ailesiyle annemlerlede oyle ski fki degilizki ailelermiz yapdi diyim. Caresizim napicagimi bilmiyorum tek bildigim ben busefer gitmem ona ozur dilemeye saygisizliklarindan sonra cunku ozr dilicek bisey yapmadm. Eminim herkiz ister biraz gezip tozmayi yok ben istemem diyeninede inanmiyorum. Cok canim yandi kirildim. Bide bos kavgalar yuzunden buyuk bir sorun olsa neyse dicem. Bukadar acik goruslu aydin bir insan bu duruma nasil gelebilir yoksa herzaman icinde boyle bir kisilik varmiydida ben askdanmi kor olmusdum bilmiyorummm
Bak sana tavsiye yolun başındayken dön bugün böyle yapan yarın daha brterini yapar

Hem beni aramadi bide buyuklerimizede haber verip ayrilicazda demiyor yuzugude almaya gelmedi. Sessiz sessiz oturuyoruz yerimizde korkmusmudur acaba
Canım onun senden ayrılmak istediği falan yok, onun niyeti seni korkutsun seni sindirsin seni ezsin de ona ses edeme, ses çıkarma, o ne derse o olsun.. O istediğini yapsın sen sus ve herzaman alttan alan ol
O öyle istediği için böyle blöf yapıyor iş kötüye gidiyor ayrılırız diye
Ailelere söylemeyecek, alışmışta hep sen arayasın pohpohlayasın o yüzden aramayı kendine yediremiyor ama bak görürsün nasıl arayacak paşa paşa
O arayacakta sen ciddi bir şekilde gözden geçir hayatını geleceğini düşün
Şimdiden böyle yapan biri bilemiyorum onu en iyi tanıyan sensin

bir insan nasılsa öyle devam eder
evlenince nasılsa beni boşayamaz diye iyice ipleri boşliyacak
sen yırtındığınla kalacaksın
o yüzden bırak.
kaçan kovalanılır
inceldiği yerden kopsun

Canım onun senden ayrılmak istediği falan yok, onun niyeti seni korkutsun seni sindirsin seni ezsin de ona ses edeme, ses çıkarma, o ne derse o olsun.. O istediğini yapsın sen sus ve herzaman alttan alan ol
O öyle istediği için böyle blöf yapıyor iş kötüye gidiyor ayrılırız diye
Ailelere söylemeyecek, alışmışta hep sen arayasın pohpohlayasın o yüzden aramayı kendine yediremiyor ama bak görürsün nasıl arayacak paşa paşa
O arayacakta sen ciddi bir şekilde gözden geçir hayatını geleceğini düşün
Şimdiden böyle yapan biri bilemiyorum onu en iyi tanıyan sensin
icimdekileri dokmussun. bencede aynen oyle

tskr ederim yorumlariniz icin. aramadim konusmuyoruz. cok uzuluyorum ama yapcak biseyim yok artik :KK43: eger cok ozel olmazsa suanki evliliginizde mutlumusunuz?

Eşimle inan çok mutluyum. Nişanı attıktan sonra depresyona girdim uzun bir süre ilaç kullandım ama şimdiki eşim beni çıkardı o durumdan. Eşim 3 senelik arkadaşımdı iş yerimden ve nişanı attığım kişide aynı işyerin de çalışıyordu sen düşün halimi..Üstelik hakkımda o kadar çok iftira attı ki o kadar iğrenç şeyler, en özelimize kadar herkes her şeyi duydu..Ama eşimle tanışınca anladım ki o eski nişanlım bana hiç değer vermemiş ben kör olmuşum aşkımdan her şeye razıydım onunlayken. Ve inan 2 yıldır evliyim ve eşim bir kere bile bana neden ayrıldınız neden nişanı attın yada aranızda ne geçti diye hiç sormadı, o kadar hassas davranıyor bu konuda.
Eşime eski nişanlıma aşık olduğum kadar aşık mıyım, hayır o na aşkım gözümü kör eden cinstendi. Ama eşimi farklı tarifsiz bir sevgiyle seviyorum. Allah karşına düzgün birilerini çıkarsın tatlım, nişana atmak inanılmaz yıpratıcı bir şey ama bile bile de devam etmek inan daha kötü, hayat neleri çıkarıyor karşına.. en önemlisi de senden kıymetli bir şey yok dünyada kendini üzmeye değer mi?

Birileri evlilikten korkuyor sanki hiic uzulmeyin bir.laf vardir ya fazla mutevazi.olma gercek sanalar diye alttan almayin o hatasini anlasin yeterince fedakarlik yapmissiniz daha evlenmeden bunalima gireceksiniz hersey icin gec olmadan tekrar dusunun derim ve istihareye yatin ben evlenecek olsam istihare yapardim

Birileri evlilikten korkuyor sanki hiic uzulmeyin bir.laf vardir ya fazla mutevazi.olma gercek sanalar diye alttan almayin o hatasini anlasin yeterince fedakarlik yapmissiniz daha evlenmeden bunalima gireceksiniz hersey icin gec olmadan tekrar dusunun derim ve istihareye yatin ben evlenecek olsam istihare yapardim
ya ISTIHARE IKI KEZ YAPDIM AMA COK IYI BILMEDIGIMDEN INTERNETEN bakarak yapmaya calisdim. tam nasil yapiliyor bilginiz varsa aktarabilirmisin.

Eşimle inan çok mutluyum. Nişanı attıktan sonra depresyona girdim uzun bir süre ilaç kullandım ama şimdiki eşim beni çıkardı o durumdan. Eşim 3 senelik arkadaşımdı iş yerimden ve nişanı attığım kişide aynı işyerin de çalışıyordu sen düşün halimi..Üstelik hakkımda o kadar çok iftira attı ki o kadar iğrenç şeyler, en özelimize kadar herkes her şeyi duydu..Ama eşimle tanışınca anladım ki o eski nişanlım bana hiç değer vermemiş ben kör olmuşum aşkımdan her şeye razıydım onunlayken. Ve inan 2 yıldır evliyim ve eşim bir kere bile bana neden ayrıldınız neden nişanı attın yada aranızda ne geçti diye hiç sormadı, o kadar hassas davranıyor bu konuda.
Eşime eski nişanlıma aşık olduğum kadar aşık mıyım, hayır o na aşkım gözümü kör eden cinstendi. Ama eşimi farklı tarifsiz bir sevgiyle seviyorum. Allah karşına düzgün birilerini çıkarsın tatlım, nişana atmak inanılmaz yıpratıcı bir şey ama bile bile de devam etmek inan daha kötü, hayat neleri çıkarıyor karşına.. en önemlisi de senden kıymetli bir şey yok dünyada kendini üzmeye değer mi?
tskr ederim cvbinz icin. allah mutlulugunuzu daim etsin cok sevindim. azda olsa bir umut oldu.

ya ISTIHARE IKI KEZ YAPDIM AMA COK IYI BILMEDIGIMDEN INTERNETEN bakarak yapmaya calisdim. tam nasil yapiliyor bilginiz varsa aktarabilirmisin.

istihare nasil oluyor bende bilmiyorum ama bence abdest alip iki rekat namaz kilip ardinda samimi kalpten dua edildiginde Rabbim hayirlisiyla yar ve yardimci olur diye dusunuyorum, sen kendini uzme hersey olacagina varir zaten
ailenle paylas bu durumu, insana ailesi herzaman en dogru yolu gosterir ve belki ailen ailesini arar, aileside kendi ogluna kizar cunku senin hicbir sucun yokken boyle yapmasinin mantikli bir aciklamasi yok

Nisanliligim 2 ay surdu ve hayatimin en tatli 2 ayini yasadim.
Bizde uzun yillar sevgili kaldik.ayri sehirlerde olmamiza ragmen nisanliligim ev dizme gelinlil telasiyla esimle tatli hayallerle konusup gezmekle gecti...
Ustelik 2 dugunum oldu benim..borclada evlendik.esim strese girip hicbirseyi sorun etmedi.
Neden mi anlattim.
Ben nisanlilik surecinde stres vs islerine inanmiyorum.stresten ilgisiz olan erkegide.bunlar bizim gormek istemedigimiz inanmak istemeyip bahane ettigimiz seyler..

Simdi o kadar yilinizi heba etmek ailenizi mahcup etmek istemiyorsunuz ama mutsuzluga dogru gidiyorsunuz..
Kisa ve net..ayrilin...basit mi evet bukadar basit..hicbirsey sizin mutlulugunuzdan daha onemli degil

312- Câbir ibni Abdillah’dan (Radıyallahu Anhüma) rivayet edildiğine göre şöyle demiştir:

“Resülüllah sallallâhu Aleyhi ve Sellem, her işimizde, bize Kur’an-dan sûre Öğretir gibi, îstihâre’yi öğretir, buyururdu:

Sizden biriniz, bir işi tasarladığı zaman (kararsızlık halinde iken), farz namazdan başka iki rekât namaz kılsın, sonra şöyle duâ etsin.

(Allah’ım! Senin ilminle Senden hayır istiyorum. Senin kudretinle Senden güç istiyorum ve Senin büyük fazlından Senden istiyorum: çünkü Senin gücün yeter, benim gücüm yetmez; Sen bilirsin, ben bilmem ve Sen gayıblan hakkıyla bilensin. Allah’ım! Eğer bu işin, dinim, geçimim ve işimin sonu için hayırlı olduğunu biliyorsan, (yahud işimin dünya ve âhiret için hayırlı olduğunu biliyorsan) onu bana takdir et. Sonra da onda bana bereket ver. Eğer bu işin, dinim için, geçimim ve işimin sonu için kötü olduğunu biliyorsan (yahud dünya ve âherit İşim için kötü olduğunu biliyorsan), onu benden sav ve bana hayır nerede ise onu takdir et. Sonra da o işe beni razı kıl). Bu duayı yaparken dileğini de insan söyler (diye Peygamber Sallallahu Aleyhi ve Sellem, buyurmuştur).”[1

Birinci rekâtta Fatiha’dan sonra “Kâfirûn” ve ikinci rekâtta “îhlâs” sûreleri okunur. Eğer namaz kılamıyacak bir durum olursa, yalnız duâ ile istihare yapılır. Bu duaya, Allah’a hamd ederek, Peygambere de Salâtü Selâm getirerek başlayıp yine bunlarla bitirmek müstahabdır

7 kez yapılır diye biliyorum ablamda evlenmeden önce yapmıştı yeşil görmüştü şimdi gayet mutlu

Back