- 26 Ocak 2015
- 124
- 42
- 34
-
- Konu Sahibi siyahbeyazseningibibiraz
Güzel güzel önemli olanın altın değil zor zamanlarda kimseye muhtaç olmamak olduğunu anlatın.
Kavgaya gürültüye gerek yok hele surat asıp azarlamak tamamen saçma.
Kolay gelsin.
En mantıklısı.
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun
Söz verildiği halde mi? O da mı borç içindi ?
Dedesinden borç almak da değil kendisi vermiş. Ve dedesinin durumu çok çok iyi.
Babasına verirken " ooo x bize de bir yüzlü verirsin demiş " oda vermiş..
işte tam o sırada dede bi dahakine vereyim bu para da borca gidecek yeri var demeliydi.
1500 lirayı almasaydı dedesine babasına kardeşine annesine parayı neyle verecekti acaba? Demek ki acil paraya ihtiyaçları yoktu. Senden giden zaten gitti diye önce onların gönlünü görmüş seni arka plana atmış. Halbuki manevi değeri olan bir şeyi satmışsınız, kuyumcu onları elden çıkarmadan hemen gidip aynılarını sana alması gerekirdi
Takılan altınlar kadının hakkıdır ama siz o adamla evlenmeseniz ortada altın falan da olmaz yani. Ben bu benim bileziklerim, benim takılarım ruh halini çözemiyorum. Evlenmek "biz olmak" değil mi? Sıkışmasaydı istermiydi sizden. Nişanlınızın birine olan borcu yüzünden ruh hali bozulsa o takmadığınız kolye mi düzeltecek ilişkinizi. Nişanlınızla şuan bir sınavdan geçiyorsunuz gibi düşünün. Emlak işinde düzenli para olmuyor işlerden dolayı sıkıştıysa tüm aile sıkışmışlar. Önceliğin altından önce rutin ihtiyaçlar olması çok anormal gelmedi bana.
Kotu alistirdin, cok kotu.
Cok isin var valla bunla
Peki siz ne yapardınız?
Sürekli aranıyor borç için sürekli oyalamış zor durumda. Benden başka birinden alabileceğini düşünmemiş bana gelmiş.
O durumu nasıl görmezden gelip " git nasıl odersen ode beni ilgilendirmez " diyebilirim ki? Diyemem
Sende haklisin. Hayir vermem diyemezsin.
Aslinda en basta hic boyle teklif yapilmasaydi nisanlin tarafindan en guzeli olurdu. O altinlar simdiden ilk secenek oldu su an. Peki baska caba gosterdimi bisy dedimi tekrar altin alma mevzusu hakkinda?
Nişanlıyken bu konulara baslamışsınız. Kenara koyup bırıktırmk yerıne neden herkese vermiş cok anlamadım. Sızde kullanmadıgınız ıkı altın için uzulmeyın vermekle dogru olanı yapmışsınız. Şimdi araya bu konu gırdı sen suratını astıgnda nısanlın bu konuya yoracak. Inş bu drumu çözersnzMerhaba Bayanlar,
Size bir konu danışacağım.
Ben ne düşünmem gerektiğini nasıl davranmam gerektiğini bilemedim...
Nişanlıyım 5 aydır ondan önce 1 yıl sözlüydük. Nişanlılık sürecimiz uzadı bazı sebepler den dolayı.
Ben dışardan okuyan günlük evde olan biriyim yani çalışmıyorum.
Nişanlımla ailesi bugüne kadar allah var hiç birşeyimi kısmadan en iyisini yapmaya çalıştılar ( Allah razı olsun ).
Yanlız bu aralar işleri pek iyi gitmiyor ve kendisi de para konular da çok tutumlu değil maalesef. Yani elini bir günde 1000 milyar gecse 1 /2 günde biter hiç düşünmez.
Ama ki...
Dün bana; aşkım çok sıkıştım borcum var birine 500 tl nrzamandır oyallıyorum bugün de beni aradı mesaj attı ben dönmedim. Arkadaşım aslında normalde birşey demez ama onunda paraya ihtiyacı varmış dedi..
Ben ise; hmm yani ? Senin eline daha fazla para geçiyor normalde 500 tl senin için ödenemiyecek birşey değil dedim
O; Doğru ama kimseye boyun eymek istemiyorum. Babam desem ( işleri ortak) onda da yok sıkışığız dedi..
Ben; yani?
O; senin çok kullanmadığın altın yok mu ? Alsam sonra geri alırım sana dedi mecbur olmasam asla istemezdim dedi..
Ben ; ne ? Aldığınız altınlar şuan bende daha emanet yarın bir gün annen şu nerde dese neolcak ?
ve sen kuzenin yada arkadaşın borç istediğinde çoğunlukta veriyorsun kimse sana borç veremiyor mu ? Dedim..
O; Bana verdiğini söylersin kimse onun hesabına sana soramaz ve ben sana tekrar alıcam dedi. Ve kimseye boyun eymek isteyorum dedi.
Çok üstelemesine benden annanesinin aldığı bileklik 14 ayar ve kendisinin bana aldığı İLK hediye aynu zmaanda ilk kolye yı aldı ( kıyamadım yanımda sürekli arıyordu alıcı ve mesajlarını da gösterdi )
Onları hiç takmıordum başka şeyleri taktığım için. Benden onları aldı bugün borcunu ödedi.
Bugün akşam üstü bir iş yaptı ( emlakcılr ) ve 1500 tl kazandı beni aradı mutlu bir şekilde ; aşkım bugün iş yaptım para kazandım yarın gidip alalım dedi..
Bende tabi çok mutlu...
1 saat sonra tekrar aradı morali bozuk bir şekilde ; aşkım 500 tl kardeşime gönderdim ( dışarda okuyor ) 200 tl babam istedi 100 tl dedem e verdi babam 100 tl de anneme verdim 200 TL fatura ödedim dedi..
Ben de hm iyi dedim sadece ne diceğimi bilemedim.
Ama zoruma gitti bana önce öyle demesi sonra arayıp ailesinde ki herkese para vermesi 100 tl de kendi cebinde kalmış, zaten çok üzüldüm onları verdiğimde çünkü manevi değerleri vardı.
Şimdi üzüldüm aslında yanı benim üzüldüğümü aslında vermek istemediğimi biliyordu ve eline para geçer geçmez alacaktı ki bugün geçti ama 2 /3 içinde bitti..
Ailesine annesine kadar para vermiş benim hiç önemim yok mu yani? Ben ne düşünmem gerektiğini ona karşı nasıl bir tavır almam gerektiğini bilemedim??
Sizden de bir yorum istiyorum siz ne düşünüyorsunuz??
Sıkıştırma beni ne demek oraya kadar hadi biraz olsun anlayış gösterilir de bu lafın üstüne ne denir ki? Kuzenim sevdiğiyle nişanlandı taktıkları bilezikten istemiş vermiş daha sonrasında masraf olmasın gel kaçalım demeye başlamış aileler hiçbir sorun çıkarmadığı hatta kv ile birlikte oturmayı kabul ettiği halde ailesi duyunca ayrıldı şimdi çok daha iyisiyle evlendi şükür. Bu istekler bitmeyecek ayrılmayacaksanız öyle bir ders verin ki bir daha sizden böyle bir şey istemesin.İşte bugün eline para geçince beni mutlu bir şekilde sana kolyeni geri alabileceğim dedi. Sonra olmadı.
Peki kolyem ? diye mesaj attım sonra bana ; haftaya para gelicek ozaman hallederiz sıkıştırma beni dedi..