nişanlımın borcu

1500 lirayı almasaydı dedesine babasına kardeşine annesine parayı neyle verecekti acaba? Demek ki acil paraya ihtiyaçları yoktu. Senden giden zaten gitti diye önce onların gönlünü görmüş seni arka plana atmış. Halbuki manevi değeri olan bir şeyi satmışsınız, kuyumcu onları elden çıkarmadan hemen gidip aynılarını sana alması gerekirdi

Takılan altınlar kadının hakkıdır ama siz o adamla evlenmeseniz ortada altın falan da olmaz yani. Ben bu benim bileziklerim, benim takılarım ruh halini çözemiyorum. Evlenmek "biz olmak" değil mi? Sıkışmasaydı istermiydi sizden. Nişanlınızın birine olan borcu yüzünden ruh hali bozulsa o takmadığınız kolye mi düzeltecek ilişkinizi. Nişanlınızla şuan bir sınavdan geçiyorsunuz gibi düşünün. Emlak işinde düzenli para olmuyor işlerden dolayı sıkıştıysa tüm aile sıkışmışlar. Önceliğin altından önce rutin ihtiyaçlar olması çok anormal gelmedi bana.

O da öyle düşündü oyüzden eline para geçince direk beni arayıp hadi yarın gidip alalım geri dedi.
Ama beni geri plana atmış gibi hissettim söylediğiniz gibi.
Ailesinin de ihtiyacı varmış demek ki bencillik de yapmak istemiyorum ama yine de kırıldım yani en azından babasına kardeşine verseydi kalan parayla geri alabilirdi sadece kolyeyi.
Hatta bilrkliği boş ver kolyemi alsan yeter dedim..

Zaten dikkat ettiyseniz bana ilk sorduğunda.. " yarın bir gün annen bu nerde derse ben ne diyim ? " dedim sonuçta benim değil daha. Sorun olan takmadığım kolye değil ki bana aldığı ilk hediye olmasıydı.. ve çok üzülerek gönülsüz verdiğimi bildiği halde en azından bugün eline geçen paradan azıcığını kolyemi için köşeye atmasını isterdim hadi babana kardesine para verdin en azından size yardım ettim bide nişanlım var onun kolye var diye düşünmesi ni isterdim..

Sende haklisin. Hayir vermem diyemezsin.
Aslinda en basta hic boyle teklif yapilmasaydi nisanlin tarafindan en guzeli olurdu. O altinlar simdiden ilk secenek oldu su an. Peki baska caba gosterdimi bisy dedimi tekrar altin alma mevzusu hakkinda?

Sende haklisin. Hayir vermem diyemezsin.
Aslinda en basta hic boyle teklif yapilmasaydi nisanlin tarafindan en guzeli olurdu. O altinlar simdiden ilk secenek oldu su an. Peki baska caba gosterdimi bisy dedimi tekrar altin alma mevzusu hakkinda?

İşte bugün eline para geçince beni mutlu bir şekilde sana kolyeni geri alabileceğim dedi. Sonra olmadı.
Peki kolyem ? diye mesaj attım sonra bana ; haftaya para gelicek ozaman hallederiz sıkıştırma beni dedi..

Böyle bir durumda ben olsaydım diye düşünerek yapıyorum yorumumu. Açıkcası kolyesi anısı vs hiç biri umrumda olmazdı benim. Eğer birisi nişanlımın grurunu incitecek şekilde konuşuyorsa maddi bir durum için üstelik benim elimde bu sorunu çözmek için satabileceğim bişey varsa nişanlımın teklif etmesini bile beklemezdim. Buna çok benzer bir durumu da yaşadım ayrıca. Tabiki bu nişanlınızla da ilgili yani nasıl biri olduğuyla. Bilmiyorum belki çok safım bu konularda ama maddi ya da manevi değeri olan hiç bir eşya aşık olduğum adamdan daha değerli değil bence. Senin canın sağ olsun zaten takmıyordum onları derdim ben bu konu için.

Hakkaten süper sakinsiniz!
Hem aldığı hediyeyi geri isteyecek hemde eline geçen parayı etrafa savuracak!
Elalemin parası ile cömert olunmaz!
Nişanlın da olsa senden aldığı borçtur eline geçen ilk fırsatta telafi etmesi gerekirdi.
Gaza getirmek istemiyorum ama nişan dönemi bunu yapan ilerde neler yapar bilemedim.
Mevzu para değil karakterde sıkıntı var tamamen...

Nişanlıyken bu konulara baslamışsınız. Kenara koyup bırıktırmk yerıne neden herkese vermiş cok anlamadım. Sızde kullanmadıgınız ıkı altın için uzulmeyın vermekle dogru olanı yapmışsınız. Şimdi araya bu konu gırdı sen suratını astıgnda nısanlın bu konuya yoracak. Inş bu drumu çözersnz

Bu olay ilk kez oluyor saniyorum.Sen altinlari vermekle iyi yaptin.Sonucta nisanlin o senin.Zor durumda olmasa istemezdi zaten.Erkekler boyle seyleri gurur meselesi yapar.istedi ise lazimdir.Hemen bir fedakarlik yaptiniz diye ortaligi savas alanina cevirmenin anlami olmaz.Sonra siz pisman olursunuz.Biraz sabirli olun ve bunu unutmayin.Yazin kenara.eger nisanliniz artik bunu aliskanlik haline getirir de sizden gecinmeye baslarsa tekmeyi basin.Ancak ben en basta yazdiklarimi normal bir erkek oldugunu varsayarak yazdim.Eger oyle degil de isin icinde insan kullanma varsa bu cok adicedir.Eger tekrar etmez ve telafi ederse sakin kafasina kakmayin.Anlayisli olun , dunya hali bu , kimin yarin ne olacagi belli degil.Eline para gecer gecmez aramis sizi , cocuk gibi sevinmis adam.Sonra kimbilir ne oldu da parasi bitti.Eger siz dar gununde destekcisi olamiyorsaniz zaten hic devam etmeyin derim.Biraz zaman verin bence , telafi edecektir gibime geliyor.

İşte bugün eline para geçince beni mutlu bir şekilde sana kolyeni geri alabileceğim dedi. Sonra olmadı.
Peki kolyem ? diye mesaj attım sonra bana ; haftaya para gelicek ozaman hallederiz sıkıştırma beni dedi..
Sıkıştırma beni ne demek oraya kadar hadi biraz olsun anlayış gösterilir de bu lafın üstüne ne denir ki? Kuzenim sevdiğiyle nişanlandı taktıkları bilezikten istemiş vermiş daha sonrasında masraf olmasın gel kaçalım demeye başlamış aileler hiçbir sorun çıkarmadığı hatta kv ile birlikte oturmayı kabul ettiği halde ailesi duyunca ayrıldı şimdi çok daha iyisiyle evlendi şükür. Bu istekler bitmeyecek ayrılmayacaksanız öyle bir ders verin ki bir daha sizden böyle bir şey istemesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…