- 24 Ağustos 2015
- 4.650
- 12.516
- 32
-
- Konu Sahibi siyahbeyazseningibibiraz
Doğru söylüyorsunuz..
İşleri kötü gittiği için herhalde onların da paraya ihtiyaçları var diye verdi diye birşey diyemedim sadece "iyi" dedim..
Nisanlin bir dolandirici ve artik seni buna yavas yavas alistirmaya calisiyor. En basit calisan babasi nasil olurda 200 liraya muhtac oluyor? Orada sana yalan atti bence. O arkadas varmi onu bile bilmiyorum. Nislanlinin kumar borcu bile olabilir.
Yani ne is yapiyor geliri bu kadar belirsiz? Haydi diyelim yasal birseyler yapiyor, adam sorumsuzun teki. Onun ile evlenirsen cok sürünürsün benden söylemesi.
iyi de benim bildiğim düz altın satılır
hani küçük altın vs
ilk kolye satılır mı
kv ne aldı ise onu verseydin onu satsaydı
sen de değişiksin o da değişik yani
daha 500 tl yi denkleştiremiyorsa yarın öbür gün ne yer ne içerisiniz
işler batar parsız kalınır o ayrı da, bunun rutin gün içinde 500 yok 1500 var o da yok şeklinde gidiyor
Cok ayip etmis, para icin degil manevi degeri olan seyleri alip satmasi resmen felaket. Ben olsam evlilik kararini tekrar gozden geciririm
Annesinin aldıkları çok daha ağır şeyler onları vermek istemedim.
Sürekli " inş şu işerlimiz bir yola girse " diyor.. Of bilmiyorum
ağırsa ağır
ilk aldığı kolye manen değerlidir genelde
insanlar aç kalır da satmaz onları
hiç mi küçük altının vs yok yani
kendi ailende mi takmadı
onların aynısından alınır ama kolye künye gibi şeylerin aynısını bulamazsın ki
adam da ilginç
bu kadar altının arasından benim sana ilk aldığım kolyeyi mi buldun verecek dememiş alıp satmış
Alacağım deyip de almayıp etrafındakilere parayı dağıtması hiç hoş değil..sonuçta dediğini yapmamış..sizi arka plana atıp başkalarına öncelik vermiş..burnundan getirin bence
Cok cok ayip canim ya yaptigi, koskoca bir erkek su gunde senin elindeki manevi degeri olan altinlra goz dikecegine insan gider baska yerden bulur, erkek sonucta , tamam bir kadin bulamaz ama erkek bulur yani, yarin obur gun evinizdeki esyalari da satar bu adam benim aklima hemen o geldiEvet manevî değeri olduğu halde ilk ; o ilk göz ağrın dedi ama zorunda kalınca işte o da istemeyerek aldı
Hadi anne ev hanimiysa para verebilir ama dedeye babaya para verilmesi bariz yalan
Dedesi onun 100 Lirasına mi muhtacmis
Düğünde taktiği altınları da bir gün sonra ister artık
Söylediğim gibi ağır bir şeyi geri almak daha zor diye düşündüm ve kimsenin haberi yok. Başka küçük birşeyim yok takmadığım.. Of evet zoruma giden de o yok onu satmayalım en azından bilekliği satayım o kolyeyi sstmicağım demesini bekledim..Öf bende safmuyım ne sonra pişman oldum
Cok cok ayip canim ya yaptigi, koskoca bir erkek su gunde senin elindeki manevi degeri olan altinlra goz dikecegine insan gider baska yerden bulur, erkek sonucta , tamam bir kadin bulamaz ama erkek bulur yani, yarin obur gun evinizdeki esyalari da satar bu adam benim aklima hemen o geldi
iyi de derdiniz takıp takmamak mı yani
geri gelmezse gelmesin kv nin aldığı
zaten onu da evlenince almayacak mı
hiç olmazsa ilk aldığı hediye diye kolyeni satmazdın
benim gözümde sen her türlü altınını verebilirsin gibi görünüyor şimdi
nişanlın için de öyle gibi
Babasıyla işleri ortak ve emlakçılar..
Bazen 1 günde çok para bazen de 2 hafta hiç para kazanmıyorlar.
Ama ki şu aralar baya zamandır iş yapmadılar.
Bu insanlar normal düzeyden daha da iyi durumları yani öyle durumları yok değil aslında ama işte bu aralar sıkışmışmışlar.
Peki ne diyebilirim nasıl bir tavır sergiliyebilirim?
Evet siz şimdi söyleyince doğru onu satmayıp annesi nin aldığını verseydim keşke.
Ama takmadığın dedi diğerlerini sürekli takıyorum annem bi fark etse kıyamet kopar şimdiden aldığı altın geri mi alıyor diye..
Iyide marketlerde, satis alaninda is böyleki. Onun icin para oldugu zamanda, olmayan zamanlar icin birikim yapilir. Yinede senin altinlari isteyecek kivama kadar gelmisse, bu sadece isinden doyi oldugunu inanmiyorum. En basit, o diger arkadasa niye borc istemis ki zaten? Bu isin icinde bir is var, ve adi da kumar.
Sergileyecegen tavir ise yüzügü atmaktir. Nisanlindan üzgünüm cacik olmaz.
Bunu tabi büyük ihtimal ile yapmazsin. O seni güya zenginligi ile mest edecek. Benim dediklerimi ancak evlendiginde anlarsin ne yazikki.
sen de haklısın ortamda bu sıkıntı da var
ama anneni idare ederdin o ağır vs derdin
bir de genç kızsınız naçizane tavsiyem onları takıp çıkmayın sokağa başınıza bir şey gelir
altın takma işi artık yaş
ben bazen parmağımdaki 1000 Tl eder etmez yüzükten bile tedirgin oluyorum
Diğer arkadaştan borç istememiş bi ticaret olmuş aralarında 500 tlsi kalmış.
Kumar oynadığını düşünmüyorum öyle bir alışkanlığı yok be sürekli iş ev aile..
Ben bazı yorumları hiç ama hiç anlamadım.
Şimdi siz bu adamı seviyorsunuz ve onun ilk hediyesine kıymet veriyorsunuz sözünüze göre.
Peki bu adam sıkışmışken ve siz onu seviyorken ilk hediyenin değeri nedir? Bence herhangi bir değeri yok.
Esnaflık böyledir. 1 gün cebin dolar ertesi gün ekmeği bile veresiye alırsın.
Ha kazandığı dönemde birikim yaomaması evet onun eksikliği bu huyunu düzeltmesi lazım. Alışkanlıklarla ilgili bu, öğrenilebilecek bir şey.
Çocuk sıkışmış ben maaşlı çalışmama rağmen ben de sıkışıyorum. Bir başkasından para istemek zordur. Ben babamdan bile isteyemem. En yakını kimse ona gitmiş yani size.
Burada yadigarı gözden çıkaran sizsiniz aslında. Kv nizin taktığı bileziklerden birini verebilirdiniz ki 22 ayarsa maddi kaybı daha az olurdu. Tercih size kalmış siz de yadigar dediğiniz kolyeden vazgeçmişsiniz.
Ha kardeşe para gönderdi, babaya para verdi kısmı da garip değil. Eğer bir süredir iş yapamıyorlarsa kardeşi harçlıksız babası parasız kalmış olabilir.
Bunun değer vermekle alakası yok. Bir yerde ihtiyaç diğer yerde kullanılmayacak mücevherat varsa elbette ihtiyaç ön sıradadır.
Bir de bu şekilde düşünün derim.