- 22 Kasım 2010
- 11.115
- 19.551
-
- Konu Sahibi siyahbeyazseningibibiraz
Ileride çok sıkışık olursanz elbette bozdurur yerine yenisini koyarsınız. Kaldi ki daha bu bozdurmanın üstünden haftalar aylar geçmemiş. Biraz zaman tanıyın, fırsatını bulunca koyar yerine. Koymazsa da hatırlatırsınız, ileride kötü günler icin biriktirelim altınları eksik kalmasn diye.
Ne biliyim yani bana sacma geliyor bu derdiniz. Bu huyunu bile bile nisanlanmışsınız o zaman biseyleri de göze alın.
Hem yerine koymayacaginj anlamak icin de bi müsaade edin hemen rahatsız olmayın.
Amacım değiştirmek için uğraşmak değil. Bi şekilde uyarıp para biriktirmesini her eline geçeni harcamamsı gerektiğini uyarmam lazım bugüne kadar hiç öyle birşey demedim. Nasıl en uygun dilde söyleyebilirimSiz degil, o degistirecek.
Buradan genel olarak evlenecek kizlara soyluyorum. Sakin bir erkegi adam etmeye yola getirmeye kalkmayin. Eger evlenmeden adam olacaksa olsun yoksa sizin zorlamanizla en fazla dugune kadar rol yapar. Evlendikten sonra tabii "kocam cok degisti"...
Evet dedesi gildeydi ama dedesinin çok parası var o 100xtlye muhtaç olduğunu düşünmüyorum.
Kendime çok kızıyorum zaten haklısınız .
Ya benim için hani onun ihtiyacı varsa pek önemi yok ama alıcağım diyip ilk elime geçen parayı böyle dağıtması .. üzüldüm
Ya ben bu kafayı hiç anlamadım, anlatmayacağım da sanırım.
Yahu zaten senin olmayan, sizin olan,senin üzerinde 1 gram emeğin, terin olmayan bi şeyi vermişsin. Kolyenin anısı olsa anneni düşünmez, bileziği verirdin.
Hayır bide sağolsunlar durumları iyi, her istediğimi yaptılar demişsin. Tabiri caizse yağarken iyiydi de, işler ters gidince mi kötü oldu.
Dedeye verilen 100 liranın hesabını yapmışsınız. Yahu adamın kötü niyeti olsa daha dün aldığı borcu bugün ödemek için sevinçle aramaz. Unutturur, üstüne yatar. Daha dur dün 1 bugün 2. Belliki para gelince aile de istedi, millet ne bilsin senin bi Kolyenin derdine düşeceğini.
Çok kızdım cidden, bu kadın milletinden canını iste altınını isteme. Gitsin başkasından borç alsınmış. Sen kendini bu kadar el görüyorsun evlenme zaten bu adamla.
Amacım değiştirmek için uğraşmak değil. Bi şekilde uyarıp para biriktirmesini her eline geçeni harcamamsı gerektiğini uyarmam lazım bugüne kadar hiç öyle birşey demedim. Nasıl en uygun dilde söyleyebilirim
Bunu değiştiremem mı? 21 yaşında kendisi daha
Üzülmek ayrı mesele. Bir şey ummuşsunuz umduğunuz gibi çıkmamış.
Bu meseleyi daha da büyütmek yerine nişanlınızla para idaresiyle ilgili konuşma ve planlar yapın. Aylık şu kadar atalım kenara bak borç olunca kimseye gidilmiyor şeklinde.
Benim anladığım çocuğun bir tek parayı idare edememe durumu var. O'nun dışında sıkıntınız yok.
Ailesiyle ortak iş yapanlar çoğunlukla böyle oluyor yani para kazanılınca öncelik siz değil her zaman ailesi olacaktır, ekmek teknesi bir olmamalı. Ayrıca sizden o altınları daha evlenmeden istemesi hiç hoş değil, 500 tl yi kimden olsa bulur gerekirse ağız eğer babasına söyler. Demek ki babası para sakınan biri ki ona diyememiş...hem ailesi hem onunla ilerde bu konularla alakalı sıkıntı yaşayacağınız aşikar.
Uygun dili falan yok direkt soyleyeceksin. Son olaydan sonra bozuldum aklima olumsuz seyler geldi gelecekle ilgili, o durumlar da sunlar bunlar sayacaksin. Evlenmeden (ozellikle is konusundaki bagimlilik durumunu) duzeltmesini isteyeceksin. Bazi seyleri kararlilikla cozmelisiniz.
Daha çooookk küçükmüş onun eline maaş değil harçlık verirler.evlenince de değişmez.
Yaptigini hic dogru bulmadim. Dedesinin paraya ihtiyaci yok demissiniz. Bunca yillik dedesinden borc isteyememis mi? Ben olsam vermezdim. Sizde iyi katlaniyorsunuz.
e baska bise yokmuyduki ilk aldığı hediyeyi istedi yada onu verdiniz? Bence de geri size onları almak yerine dağıtması hoş değil tabi.Hadi okuyan kardeş neysede diğerlerine çokta mecbur olduğunu sanmıyyorum ben. Açık açık bozulduğumu söylerdim yerinde olsam.
defalarca alyansını, hediye kolyesini, bilekliğini satmış biri olarak çok yorum yapmayayım ben.
hiçbiri geri gelmedi.
Bu anlattigin profil tipki babam...annemin elinden varini yogunu aldi; eli ben daha 5 yasindayken dogum gunumde anneannemin taktigi altin kolyeme kadar uzandi. Sonuc: meteliksiz bir adam, dagilan bir yuva. Bir suru borç. Aman diyeyim. Simdiden istemeye baslamissa evlenince altınlarıniza birikimlerinize elveda deyin siz
Aynen çok teşekkür ederim öyle bir sorunumuz var sadece çok şükür. Onu da uygun bir dille halletmeye çalışacağım. Kendisi de hak veriyor zaten