nişanlımın borcu

Bu anlattigin profil tipki babam...annemin elinden varini yogunu aldi; eli ben daha 5 yasindayken dogum gunumde anneannemin taktigi altin kolyeme kadar uzandi. Sonuc: meteliksiz bir adam, dagilan bir yuva. Bir suru borç. Aman diyeyim. Simdiden istemeye baslamissa evlenince altınlarıniza birikimlerinize elveda deyin siz

Ya aslında haklısınız..
Daha 1 gün oldu.
Daha çok kendime niye verdim diye değil keşke biri fark edecek diye düşünmeseydim o kolyeyı vermeseydim.
İlla ki koyar. Söylediğim gibi bugüne kadar birşeyimi eksik etmediler hep en iyisini yapmaya çalıştılar.

Amacım değiştirmek için uğraşmak değil. Bi şekilde uyarıp para biriktirmesini her eline geçeni harcamamsı gerektiğini uyarmam lazım bugüne kadar hiç öyle birşey demedim. Nasıl en uygun dilde söyleyebilirim

Üzülmek ayrı mesele. Bir şey ummuşsunuz umduğunuz gibi çıkmamış.
Bu meseleyi daha da büyütmek yerine nişanlınızla para idaresiyle ilgili konuşma ve planlar yapın. Aylık şu kadar atalım kenara bak borç olunca kimseye gidilmiyor şeklinde.
Benim anladığım çocuğun bir tek parayı idare edememe durumu var. O'nun dışında sıkıntınız yok.

Ailesiyle ortak iş yapanlar çoğunlukla böyle oluyor yani para kazanılınca öncelik siz değil her zaman ailesi olacaktır, ekmek teknesi bir olmamalı. Ayrıca sizden o altınları daha evlenmeden istemesi hiç hoş değil, 500 tl yi kimden olsa bulur gerekirse ağız eğer babasına söyler. Demek ki babası para sakınan biri ki ona diyememiş...hem ailesi hem onunla ilerde bu konularla alakalı sıkıntı yaşayacağınız aşikar.

Çocuğun ne dolandırıcılığı, ne terbiyesizliği ne de kumar oynadığı kaldı.
Biz kadınlar adam olmadıkça bu iş böyle sürer gider. 200 gr tenekeye tav olur teneke gidince de evlilik bitiririz.

Uygun dili falan yok direkt soyleyeceksin. Son olaydan sonra bozuldum aklima olumsuz seyler geldi gelecekle ilgili, o durumlar da sunlar bunlar sayacaksin. Evlenmeden (ozellikle is konusundaki bagimlilik durumunu) duzeltmesini isteyeceksin. Bazi seyleri kararlilikla cozmelisiniz.

Yaptigini hic dogru bulmadim. Dedesinin paraya ihtiyaci yok demissiniz. Bunca yillik dedesinden borc isteyememis mi? Ben olsam vermezdim. Sizde iyi katlaniyorsunuz.

e baska bise yokmuyduki ilk aldığı hediyeyi istedi yada onu verdiniz? Bence de geri size onları almak yerine dağıtması hoş değil tabi.Hadi okuyan kardeş neysede diğerlerine çokta mecbur olduğunu sanmıyyorum ben. Açık açık bozulduğumu söylerdim yerinde olsam.

Aynen çok teşekkür ederim öyle bir sorunumuz var sadece çok şükür. Onu da uygun bir dille halletmeye çalışacağım. Kendisi de hak veriyor zaten

Durumları sıkışık olduğu için babasıdna da yoktu yoksa Esirgeyen biri değil ailenin tek erkeği ve işleri ortak evet bu hep belki böyle olacaktır. Ama önceliklerin tabi ki evlendikten sonra babası kardeşi olmasını istemem

Paragöz gibi görünmek istemem. Evlenince de ortak olacaklar. Kendisi 21 yaşında evin tek erkeği en büyüğü. Okumadı.

Yaptigini hic dogru bulmadim. Dedesinin paraya ihtiyaci yok demissiniz. Bunca yillik dedesinden borc isteyememis mi? Ben olsam vermezdim. Sizde iyi katlaniyorsunuz.

Dedesinden borç almak da değil kendisi vermiş. Ve dedesinin durumu çok çok iyi.
Babasına verirken " ooo x bize de bir yüzlü verirsin demiş " oda vermiş..

Yoktu küçük takmadığım başka birşey yoktu oyüzden onu vermek zorunda kaldım. Fark edilmemesi için öyle oldu.
Bozulduğumu değil üzüldüğümü belirttim..

Ya gerçekten mi üzüldüm..
Böyle olmasını tabi ki istemem ilerde 2 yıllık ilişkide ilk defa oldu bu olay..

Aynen çok teşekkür ederim öyle bir sorunumuz var sadece çok şükür. Onu da uygun bir dille halletmeye çalışacağım. Kendisi de hak veriyor zaten

Güzel güzel önemli olanın altın değil zor zamanlarda kimseye muhtaç olmamak olduğunu anlatın.
Kavgaya gürültüye gerek yok hele surat asıp azarlamak tamamen saçma.
Kolay gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…