nişanlımın borcu

İyi de konu istemesi değil ki
Şu tarihte vereceğim demesine rağmen, hatta eline para geçmesine rağmen o parayı başka yerlere vermesi ve konu sahibine vermemesi

konu sahibinin anlattığı kadarıyla üzerine yatacak gibi durmuyor, başka engeller çıkmış. Konu sahibi düşünmeye biraz erken başlamış bence, he gerçekten vermez, sözünde durmaz o zaman tabi ki düşünecek ama panik yapmak için çok erken gördüm mevzuyu.

eşler, ciddi ilişkilerde çiftler ilk önce birbirinden destek almalı diye düşünüyorum ben.

konu sahibinin anlattığı kadarıyla üzerine yatacak gibi durmuyor, başka engeller çıkmış. Konu sahibi düşünmeye biraz erken başlamış bence, he gerçekten vermez, sözünde durmaz o zaman tabi ki düşünecek ama panik yapmak için çok erken gördüm mevzuyu.

eşler, ciddi ilişkilerde çiftler ilk önce birbirinden destek almalı diye düşünüyorum ben.

Başka engel dediği bana göre engel değil, eften püften bahaneler

Neyse takip edelim bakalım, ne zaman ödeyecek
Ya da ödeyecek mi
Ya da diğer altınlardan da isteyecek mi

Merhaba Bayanlar,
Size bir konu danışacağım.
Ben ne düşünmem gerektiğini nasıl davranmam gerektiğini bilemedim...

Nişanlıyım 5 aydır ondan önce 1 yıl sözlüydük. Nişanlılık sürecimiz uzadı bazı sebepler den dolayı.

Ben dışardan okuyan günlük evde olan biriyim yani çalışmıyorum.
Nişanlımla ailesi bugüne kadar allah var hiç birşeyimi kısmadan en iyisini yapmaya çalıştılar ( Allah razı olsun ).
Yanlız bu aralar işleri pek iyi gitmiyor ve kendisi de para konular da çok tutumlu değil maalesef. Yani elini bir günde 1000 milyar gecse 1 /2 günde biter hiç düşünmez.

Ama ki...
Dün bana; aşkım çok sıkıştım borcum var birine 500 tl nrzamandır oyallıyorum bugün de beni aradı mesaj attı ben dönmedim. Arkadaşım aslında normalde birşey demez ama onunda paraya ihtiyacı varmış dedi..
Ben ise; hmm yani ? Senin eline daha fazla para geçiyor normalde 500 tl senin için ödenemiyecek birşey değil dedim
O; Doğru ama kimseye boyun eymek istemiyorum. Babam desem ( işleri ortak) onda da yok sıkışığız dedi..
Ben; yani?
O; senin çok kullanmadığın altın yok mu ? Alsam sonra geri alırım sana dedi mecbur olmasam asla istemezdim dedi..
Ben ; ne ? Aldığınız altınlar şuan bende daha emanet yarın bir gün annen şu nerde dese neolcak ?
ve sen kuzenin yada arkadaşın borç istediğinde çoğunlukta veriyorsun kimse sana borç veremiyor mu ? Dedim..
O; Bana verdiğini söylersin kimse onun hesabına sana soramaz ve ben sana tekrar alıcam dedi. Ve kimseye boyun eymek isteyorum dedi.

Çok üstelemesine benden annanesinin aldığı bileklik 14 ayar ve kendisinin bana aldığı İLK hediye aynu zmaanda ilk kolye yı aldı ( kıyamadım yanımda sürekli arıyordu alıcı ve mesajlarını da gösterdi )
Onları hiç takmıordum başka şeyleri taktığım için. Benden onları aldı bugün borcunu ödedi.
Bugün akşam üstü bir iş yaptı ( emlakcılr ) ve 1500 tl kazandı beni aradı mutlu bir şekilde ; aşkım bugün iş yaptım para kazandım yarın gidip alalım dedi..
Bende tabi çok mutlu...
1 saat sonra tekrar aradı morali bozuk bir şekilde ; aşkım 500 tl kardeşime gönderdim ( dışarda okuyor ) 200 tl babam istedi 100 tl dedem e verdi babam 100 tl de anneme verdim 200 TL fatura ödedim dedi..
Ben de hm iyi dedim sadece ne diceğimi bilemedim.
Ama zoruma gitti bana önce öyle demesi sonra arayıp ailesinde ki herkese para vermesi 100 tl de kendi cebinde kalmış, zaten çok üzüldüm onları verdiğimde çünkü manevi değerleri vardı.

Şimdi üzüldüm aslında yanı benim üzüldüğümü aslında vermek istemediğimi biliyordu ve eline para geçer geçmez alacaktı ki bugün geçti ama 2 /3 içinde bitti..
Ailesine annesine kadar para vermiş benim hiç önemim yok mu yani? Ben ne düşünmem gerektiğini ona karşı nasıl bir tavır almam gerektiğini bilemedim??
Sizden de bir yorum istiyorum siz ne düşünüyorsunuz??

benim eski nisanlimda aynisini yapti. babasinin borcu varmis tuttu bize aldigi alyanslari satti. annemin diger altinlari cok kiymetli onlari satamam yerine alirim tekrar alyanslarimizi dedi. ama eline yuklu bi miktarda bi cok kez para gecmesine ragmen yinede almadi. ve sonuc : ayrildik biz. ha belki o sebepten degil ama senin nisanlin gibi ailesine duskunlugunden

benim anlamadığım dedeye vs neden 100tl falan veriliyor. verilmesin diye demiyorum ama 100tl kimi kurtarır ki? hani dednin işi olur borcu olur o da yüklü bir şey olur5000 tl verir onu anlarım. üstelik altı üstü 500tl için ben kimseye boyun eğememem demesi. yani madem bir gün sonra 1500 tl falan kazanabiliyor babası esnaf diyemez mi 500 tl borç verir misin? o da halden anlar sonuçta esnaf. veya annesine çıtlatır. tekrar ediyorum konu o ufak bileklik veya dedeye verilen 100 tl değil. 500tl için bu kadar gizli saklılık yapması. gerçekten ne borcuydu bu?

Öncelikle nişanlına destek olman gerekir ama,
Madem babasıyla iş yapıyor babasının bu borçtan haberi yok mu?
Baba parayı bulamıyorum böyle mi yapsak diye fikir alamaz mı?
Bu kimseye muhtaç olmak ya da boyun eğmek değil, eğer hiç çözüm yoksa yine satardınız altınları.
Bence altınların satılmasına değil de kimsenin haberi olmayan bu borca odaklanmalısın.
Manevi değeri olan kolyeyi keşke satmasaydınız da annenize söyleyerek başka bir şey bozdursaysanız...

İşiniz zor sizin, daha şimdiden elindekileri bozmaya başlamış,
Yarın etraftan 2-3 altın takılsa yerine alırım aşkım sen ver, sonra valla annem istedi,kardeş okuyor ,
diye söylenmeye başlar,
Haz etmem böyle adamlardan hiç hoş bir durum olmamış,

bence işin aslını öğrenmeye çalış.
nişanlının tavırları benimde hoşuma gitmedi.
ya ailesine çok değer veren tipten, sana değer vermiycek belliki.
ya da bi haltlar karıştırıyo borcunu ailesine söylemeyemedğine göre.
o borç ne için yapılmıştı biliyor musun ?

Ya bence takilma karı koca olacaksınız ben hiç takilmazdim hatta veriomda eşime nisanliykemde ailesine çok harcardi bana hiç pahalı bise almazdı set istedm alamadı uzulmstm ama sonra baktım hicbiseye değmez gerçekten zaten başta sana ödemeyi düşünmemiş olsaydı ilk gidip alalım demezdi hayatta bazen olabiliyo ole şeyler mesala eşime bise al diom almio al diom almio sonra cüzdanına bakiom adamın parası yok aman diyom tuzuda az olsun susuda olmasn başka yemek yaprim şöle yaparm böle yaparım birbirini sevdktan sonra altinmis takimis önemi yok bence benim altınlarımi kaynanamlar almsti nasi uzuldm esimle ayrılma noktasna geldm sonra amann dedm calsr alır ne önemi var mutlu olalimda kolumdada bilezik olmasın Allaha sukur mutluyum eşim tutumlu pek bise almaz ama gidip harciyacak adam değil hayat pahalı bi markete gidiyorsun 300tl cikiyo haftalık yemegin o yüzden maddiyata takılma ama tabi kendini de ezdirme

Merhaba Bayanlar,

Nişanlıyım 5 aydır ondan önce 1 yıl sözlüydük. Nişanlılık sürecimiz uzadı bazı sebepler den dolayı.

Nişanlımla ailesi bugüne kadar allah var hiç birşeyimi kısmadan en iyisini yapmaya çalıştılar ( Allah razı olsun ).
Yanlız bu aralar işleri pek iyi gitmiyor ve kendisi de para konular da çok tutumlu değil maalesef. Yani elini bir günde 1000 milyar gecse 1 /2 günde biter hiç düşünmez.

Ama ki...
Dün bana; aşkım çok sıkıştım borcum var birine 500 tl nrzamandır oyallıyorum bugün de beni aradı mesaj attı ben dönmedim. Arkadaşım aslında normalde birşey demez ama onunda paraya ihtiyacı varmış dedi..
Ben ise; hmm yani ? Senin eline daha fazla para geçiyor normalde 500 tl senin için ödenemiyecek birşey değil dedim
O; Doğru ama kimseye boyun eymek istemiyorum. Babam desem ( işleri ortak) onda da yok sıkışığız dedi..
Ben; yani?
O; senin çok kullanmadığın altın yok mu ? Alsam sonra geri alırım sana dedi mecbur olmasam asla istemezdim dedi..
Ben ; ne ? Aldığınız altınlar şuan bende daha emanet yarın bir gün annen şu nerde dese neolcak ?
ve sen kuzenin yada arkadaşın borç istediğinde çoğunlukta veriyorsun kimse sana borç veremiyor mu ? Dedim..
O; Bana verdiğini söylersin kimse onun hesabına sana soramaz ve ben sana tekrar alıcam dedi. Ve kimseye boyun eymek isteyorum dedi.

Çok üstelemesine benden annanesinin aldığı bileklik 14 ayar ve kendisinin bana aldığı İLK hediye aynu zmaanda ilk kolye yı aldı ( kıyamadım yanımda sürekli arıyordu alıcı ve mesajlarını da gösterdi )
Onları hiç takmıordum başka şeyleri taktığım için. Benden onları aldı bugün borcunu ödedi.
Bugün akşam üstü bir iş yaptı ( emlakcılr ) ve 1500 tl kazandı beni aradı mutlu bir şekilde ; aşkım bugün iş yaptım para kazandım yarın gidip alalım dedi..
Bende tabi çok mutlu...
1 saat sonra tekrar aradı morali bozuk bir şekilde ; aşkım 500 tl kardeşime gönderdim ( dışarda okuyor ) 200 tl babam istedi 100 tl dedem e verdi babam 100 tl de anneme verdim 200 TL fatura ödedim dedi..
Ama zoruma gitti bana önce öyle demesi sonra arayıp ailesinde ki herkese para vermesi 100 tl de kendi cebinde kalmış, zaten çok üzüldüm onları verdiğimde çünkü manevi değerleri vardı.

Şimdi üzüldüm aslında yanı benim üzüldüğümü aslında vermek istemediğimi biliyordu ve eline para geçer geçmez alacaktı ki bugün geçti ama 2 /3 içinde bitti..
Ailesine annesine kadar para vermiş benim hiç önemim yok mu yani? Ben ne düşünmem gerektiğini ona karşı nasıl bir tavır almam gerektiğini bilemedim??
yani sende haklısın cnm ama ona 1 şans daha ver, olmassa yine alır karşına konuşursun.

İyi de siz konuyu saptırmışsınız
Konu sahibi nişanlım benden borç istiyor, vereyim mi diye açmamış bu konuyu
Vereceğini söylemesine rağmen bahanelerler vermemiş, onu anlatıyor.

Sizin erkek arkadaşınız da sizin harç paranızı 1 hafta sonra ödemeseydi siz ne düşünecektimiz acaba?
Ben yasadigim ornegi boyle seylerin olabilecegini aktarmak icin soyledim.konuyu saptirmadim ki.burda iki satir cumleyle iki altin icin adama bu kadar cok yuklenilmemesi gerektiginden bahsettim.ha su var konu sahibi belkide hakli olabilir.ama ben okurken konuyu hic adam sorumsuz gibi hissetmedim.bazen insan zor durumda kalabilir bunun ornegini verdim hayatimla ilgili.
Adamin parayi verememe sebebinin ise nisanlisindan borc aldigindan kimsenin haberi olmadigi icindir.nisanlisinin anlayisli olabilecegini dusunu ertelemis.ne var bunda.
o altinlari geri alacagi zaman konu sahibi 180 derece degisip nisanlisini ovecek..tek derdi altin cunku.nisanlisinin ne yasadigi ne hissettigi degil

Bence bir erkekte en önemli özellik sözünü tutabilmesidir
Annem hep öyle der
Gerçektende ben böyle düşünüyorum
Sözünü tuttuğunda siz mutlu olacaktınız
Bu kadar canınız sıkılmayacaktı
İhtiyacı vardı bozdurduk ama olabilir şimdi yerine koydu diye düşünecektiniz
Bence onunla konuşun bu konuyu

Borcu vardır sıkışıktır ister anlarım, sonrasında elime para geçerse yine alırız demiş tamam buda çok güzel. Para pul için tartışmak doğru değil ben olsam bende verirdim mezara götürmicez ya parayı. Ama arayıp para kazandım yarın gider alırız dedikten sonra yok anama verdim, babama verdim, dedeme verdim, kardeşime gönderdim diyorsa orda bi duracaksınız. Farkettiniz mi siz hariç herkese bişey düşmüş. Burada önemli olan bin lira bin beş yüz lira değil. Sizin için anlamı olan ilk hediyenin satılmış olması. Sonra size geri alıcaz diye söz verdikten sonra sözünü yutup gidip ailesini sevindirmesi. Niye sevinen siz olmadınız da onlar oldu. Sizin asıl düşünmeniz gereken nokta ilerde eşiniz olacak bu adamın ailesi ile sizin aranızda kaldıgında yapacagı tercihin ne yönde olacagı. Böyle bir olayda tartışmasız bi şekilde ben nisanlımdan ona aldıgım ilk hediyeyi istedim. yarında geri alacagıma söz verdim kusura bakmayın bi süre idare edin tarzı bişey demesi lazımdı. Yüzer lira harçlıkları olmasa ölmezdi heralde anası babası. Kırıldıgınızı hissettirin bence ama asla tartışmayın bu konuda. Hatasını kendi anlasın

Merhaba Bayanlar,

Ama ki...
Ben; yani?

Bende tabi çok mutlu...

emınım aılesı altınları ısteyıp satıp borcu odedıgını bılmıyordur
hatta ınsallah aılesıne altını satmıs da demez senden yana ; umarım...
bılselerdı aılesı ızın vermezdı cunku
senın bu adamla coook ısın var ben sonunu ıyı goremedım malesef
balık baştan kokar bıle bıle lades deme
ne zorluklar yasıcaksınız hep kotusunu dusun.

X