nişanlımın borcu

Bu ailenin bütün f
Merhaba Bayanlar,
Size bir konu danışacağım.
Ben ne düşünmem gerektiğini nasıl davranmam gerektiğini bilemedim...

Nişanlıyım 5 aydır ondan önce 1 yıl sözlüydük. Nişanlılık sürecimiz uzadı bazı sebepler den dolayı.

Ben dışardan okuyan günlük evde olan biriyim yani çalışmıyorum.
Nişanlımla ailesi bugüne kadar allah var hiç birşeyimi kısmadan en iyisini yapmaya çalıştılar ( Allah razı olsun ).
Yanlız bu aralar işleri pek iyi gitmiyor ve kendisi de para konular da çok tutumlu değil maalesef. Yani elini bir günde 1000 milyar gecse 1 /2 günde biter hiç düşünmez.

Ama ki...
Dün bana; aşkım çok sıkıştım borcum var birine 500 tl nrzamandır oyallıyorum bugün de beni aradı mesaj attı ben dönmedim. Arkadaşım aslında normalde birşey demez ama onunda paraya ihtiyacı varmış dedi..
Ben ise; hmm yani ? Senin eline daha fazla para geçiyor normalde 500 tl senin için ödenemiyecek birşey değil dedim
O; Doğru ama kimseye boyun eymek istemiyorum. Babam desem ( işleri ortak) onda da yok sıkışığız dedi..
Ben; yani?
O; senin çok kullanmadığın altın yok mu ? Alsam sonra geri alırım sana dedi mecbur olmasam asla istemezdim dedi..
Ben ; ne ? Aldığınız altınlar şuan bende daha emanet yarın bir gün annen şu nerde dese neolcak ?
ve sen kuzenin yada arkadaşın borç istediğinde çoğunlukta veriyorsun kimse sana borç veremiyor mu ? Dedim..
O; Bana verdiğini söylersin kimse onun hesabına sana soramaz ve ben sana tekrar alıcam dedi. Ve kimseye boyun eymek isteyorum dedi.

Çok üstelemesine benden annanesinin aldığı bileklik 14 ayar ve kendisinin bana aldığı İLK hediye aynu zmaanda ilk kolye yı aldı ( kıyamadım yanımda sürekli arıyordu alıcı ve mesajlarını da gösterdi )
Onları hiç takmıordum başka şeyleri taktığım için. Benden onları aldı bugün borcunu ödedi.
Bugün akşam üstü bir iş yaptı ( emlakcılr ) ve 1500 tl kazandı beni aradı mutlu bir şekilde ; aşkım bugün iş yaptım para kazandım yarın gidip alalım dedi..
Bende tabi çok mutlu...
1 saat sonra tekrar aradı morali bozuk bir şekilde ; aşkım 500 tl kardeşime gönderdim ( dışarda okuyor ) 200 tl babam istedi 100 tl dedem e verdi babam 100 tl de anneme verdim 200 TL fatura ödedim dedi..
Ben de hm iyi dedim sadece ne diceğimi bilemedim.
Ama zoruma gitti bana önce öyle demesi sonra arayıp ailesinde ki herkese para vermesi 100 tl de kendi cebinde kalmış, zaten çok üzüldüm onları verdiğimde çünkü manevi değerleri vardı.

Şimdi üzüldüm aslında yanı benim üzüldüğümü aslında vermek istemediğimi biliyordu ve eline para geçer geçmez alacaktı ki bugün geçti ama 2 /3 içinde bitti..
Ailesine annesine kadar para vermiş benim hiç önemim yok mu yani? Ben ne düşünmem gerektiğini ona karşı nasıl bir tavır almam gerektiğini bilemedim??
Sizden de bir yorum istiyorum siz ne düşünüyorsunuz??
Bu ailenin tüm fertlerinin de aynı anda paraya ihtiyacı olmuş. Bana inandırıcı gelmedi

Merhaba Bayanlar,

Nişanlıyım 5 aydır ondan önce 1 yıl sözlüydük. Nişanlılık sürecimiz uzadı bazı sebepler den dolayı.

Nişanlımla ailesi bugüne kadar allah var hiç birşeyimi kısmadan en iyisini yapmaya çalıştılar ( Allah razı olsun ).
Yanlız bu aralar işleri pek iyi gitmiyor ve kendisi de para konular da çok tutumlu değil maalesef. Yani elini bir günde 1000 milyar gecse 1 /2 günde biter hiç düşünmez.

Ama ki...
Dün bana; aşkım çok sıkıştım borcum var birine 500 tl nrzamandır oyallıyorum bugün de beni aradı mesaj attı ben dönmedim. Arkadaşım aslında normalde birşey demez ama onunda paraya ihtiyacı varmış dedi..
Ben ise; hmm yani ? Senin eline daha fazla para geçiyor normalde 500 tl senin için ödenemiyecek birşey değil dedim
O; Doğru ama kimseye boyun eymek istemiyorum. Babam desem ( işleri ortak) onda da yok sıkışığız dedi..
Ben; yani?
O; senin çok kullanmadığın altın yok mu ? Alsam sonra geri alırım sana dedi mecbur olmasam asla istemezdim dedi..
Ben ; ne ? Aldığınız altınlar şuan bende daha emanet yarın bir gün annen şu nerde dese neolcak ?
ve sen kuzenin yada arkadaşın borç istediğinde çoğunlukta veriyorsun kimse sana borç veremiyor mu ? Dedim..
O; Bana verdiğini söylersin kimse onun hesabına sana soramaz ve ben sana tekrar alıcam dedi. Ve kimseye boyun eymek isteyorum dedi.

Çok üstelemesine benden annanesinin aldığı bileklik 14 ayar ve kendisinin bana aldığı İLK hediye aynu zmaanda ilk kolye yı aldı ( kıyamadım yanımda sürekli arıyordu alıcı ve mesajlarını da gösterdi )
Onları hiç takmıordum başka şeyleri taktığım için. Benden onları aldı bugün borcunu ödedi.
Bugün akşam üstü bir iş yaptı ( emlakcılr ) ve 1500 tl kazandı beni aradı mutlu bir şekilde ; aşkım bugün iş yaptım para kazandım yarın gidip alalım dedi..
Bende tabi çok mutlu...
1 saat sonra tekrar aradı morali bozuk bir şekilde ; aşkım 500 tl kardeşime gönderdim ( dışarda okuyor ) 200 tl babam istedi 100 tl dedem e verdi babam 100 tl de anneme verdim 200 TL fatura ödedim dedi..
Ama zoruma gitti bana önce öyle demesi sonra arayıp ailesinde ki herkese para vermesi 100 tl de kendi cebinde kalmış, zaten çok üzüldüm onları verdiğimde çünkü manevi değerleri vardı.

Şimdi üzüldüm aslında yanı benim üzüldüğümü aslında vermek istemediğimi biliyordu ve eline para geçer geçmez alacaktı ki bugün geçti ama 2 /3 içinde bitti..
Ailesine annesine kadar para vermiş benim hiç önemim yok mu yani? Ben ne düşünmem gerektiğini ona karşı nasıl bir tavır almam gerektiğini bilemedim??
ailesi nişanlını bankamatik olarak mı görüyor

anasına,babasına kardeşine dedesine yok sülalesine yuhh yani

sende o manevi değeri olan takıları istemesi ayıp bence

o millete o kadar dağıtıyormuş gayette birinden gecici olarak borç bulabilirdi

Bir 500 tl lik borcunu ödemek için kimseden para alamamış mı. Dedesinin durumu çok çok iyiymiş madem ondan isteseydi ya.
Ayrıca nişanlın bu borcu neden yaptı biliyor musun? Durumları iyi olduğu halde kimseden borç isteyemeyip size aldıkları takıya çökecek kadar düşmüş acaba ailesinin bilmesini istemediği bir şey mi bu ?
Eline para geçer geçmez size olan borcunu ödemeliydi.
Para konusunda savurgan erkeğin değiştiğini görmedim hiç.

Bence para mevzularını hiç gündeme getirme,manevi değeri olan bişeyi istemesi iyi olmamış. Ama borç istemekte zorlanan erkek iyidir,yüzsüz değildir. Seni kendine en yakın bulmuş da senden istemiş başkasından değil. Bence asla evlenilmeyecek erkek falan değil. Ayrıca cömert insan sana da cömert davranır,ailesini düşünen seni de düşünür. 1000 lirası varsa 1 günde bitirir demişsin,karıya kıza kumara harcamıyorsa ne var bunda.. adam kazanıyor ki,kazanmasa harcayamaz.. bence hiç sıkıntı yok.. evlilik böyle yürümez bunu bil.

Merhaba Bayanlar,

Ama ki...
Ben; yani?

Bende tabi çok mutlu...

canim senin nisamlin cok erken baslamis bu bozdurma islerine,bence bu sana bi ders olsun,bundan sonra o borcunu ödemeden seninle para muhabbeti yapmasina izin verme...demek ki iyi gününde ailesi,kötü gününde sen olacaksin yaninda...seni henüz sahiplenmediginin en bariz görüntüsü bu...kolayliklar dilerim...

Allah yardımcın olsun ve bol sabır versin. Sorumsuz erkek belanın ta kendisi. o_O
Bence nişanlınla evlenene kadar bu ilk midir bilmem ama son para alışverişin olsun. Yoksa herşey gitgide laçkalaşıyor. Bu istemelerin ve geri ödemede geciktirmelerin sonu gelmiyor. Gerçekten acıma ve sakın birdaha borç verme bence.

Bircok yorum okudum....iki altin icin adama soylenmeyen kalmamis.bunu nisanliniza yakistirmaya hakkiniz var mi?

Adam ne kadar zor durumda kalmis ve eminim onunda ici icini yiyodur.
Ve hemen size yenisini almak istemis.aileye sizden altin aldigini soylemek istemedigi icinde parayi vermek zorunda kalmis..siz neden bu kadar pesine dustunuz ki ..madde bu..maddiyat..

Lafa gelince onemli olan sevdigimin sagligi huzuru deriz.hani nerde kaldi??bu kadar guvensizseniz ayrilin nisanlinizdan.o sizin esiniz olacak..

Biz sevgiliyken ustelik nisanli bile degildik..ailem harc parami erken yollamisti.500 tl gibi bir miktardi..sevgilimin o zaman isleri hic iyi degildi cabaliyordu.ve benden o parayi istedi 1 hafta sonra harc parami yatiracagini cok zor durumda oldugunu soyledi..verdim.tabiki sozunde durdu ve yatirdi parami..ve o benim esim simdi..yillardir aramizda hic maddiyat konusulmadi.ben evlenirken isleri duzelince ailemin bilmedigi kredi karti borcumdan tutun da daha bircok masrafimida daha evlenmeden ustlenen esim..ustelik 500 tl gbi rakamlarda degildi..sunca borcun arasinda ben ataniyim diye 40 takla atan gecesini gunduzune katip calisanda esim..

Ben ona hep guvendim inandim sevdim..
Sizde oyle yapin..eger zor durumdaysa o altinlarin acelesi olmadigini soyleyin..nisanliniz adina cok uzuldum..

Off evet aklımdan ; bu şimdiden böyleyse yarın bir gün her birşey için altından istiyecek diye korkuyorum..
Ama nasıl dile getirebilirim ki ?
Açgözlü yada görgüsüz olarak yansımasını istemem..
Siz ayrilin en iyisi nisanlinizdan.yazik uzuluyorum sizin gibi altin para bagimlisi zor gun bilmeyen bencil insanlardan...etrafimdada oyle cokki..o altinlariniz size bir omur mutluluk bahseder emin olun.nisanliniz olsa ne olmasa ne.odunuz kopmus.ayip yahu

Bircok yorum okudum....iki altin icin adama soylenmeyen kalmamis.bunu nisanliniza yakistirmaya hakkiniz var mi?

Adam ne kadar zor durumda kalmis ve eminim onunda ici icini yiyodur.
Ve hemen size yenisini almak istemis.aileye sizden altin aldigini soylemek istemedigi icinde parayi vermek zorunda kalmis..siz neden bu kadar pesine dustunuz ki ..madde bu..maddiyat..

Lafa gelince onemli olan sevdigimin sagligi huzuru deriz.hani nerde kaldi??bu kadar guvensizseniz ayrilin nisanlinizdan.o sizin esiniz olacak..

Biz sevgiliyken ustelik nisanli bile degildik..ailem harc parami erken yollamisti.500 tl gibi bir miktardi..sevgilimin o zaman isleri hic iyi degildi cabaliyordu.ve benden o parayi istedi 1 hafta sonra harc parami yatiracagini cok zor durumda oldugunu soyledi..verdim.tabiki sozunde durdu ve yatirdi parami..ve o benim esim simdi..yillardir aramizda hic maddiyat konusulmadi.ben evlenirken isleri duzelince ailemin bilmedigi kredi karti borcumdan tutun da daha bircok masrafimida daha evlenmeden ustlenen esim..ustelik 500 tl gbi rakamlarda degildi..sunca borcun arasinda ben ataniyim diye 40 takla atan gecesini gunduzune katip calisanda esim..

Ben ona hep guvendim inandim sevdim..
Sizde oyle yapin..eger zor durumdaysa o altinlarin acelesi olmadigini soyleyin..nisanliniz adina cok uzuldum..

İyi de siz konuyu saptırmışsınız
Konu sahibi nişanlım benden borç istiyor, vereyim mi diye açmamış bu konuyu
Vereceğini söylemesine rağmen bahanelerler vermemiş, onu anlatıyor.

Sizin erkek arkadaşınız da sizin harç paranızı 1 hafta sonra ödemeseydi siz ne düşünecektimiz acaba?

Altınlarınıza asla dokunmayacagına daır anlasın.. Evde vesaıre yerde tutmayın kı gerçekten size emanet zaten onlar.. Onlara guvenerek hareket etmesın..

Bu adamla evlenirsen, sonu gelmez borç ödeme döngüsüne girmeye, borcu borçla kapatmalara, para için söylenen yalanlara hazır ol. Her zaman söylüyorum insanlar değişebilir ama bu çok istisnai bir şey; dünya , yanlışlarından dönen insanlarla dolu değil maalesef. Para konusunda bu denli sorumsuz, bir başını idare edemeyen bir adamın birden bire parasını, ailesini çekip çeviren birine dönüşmesini beklemek biraz safdillik olur bana kalırsa. İyi düşün.

X