nişanlımın borcu

haklısınız tabii ki

ama evde birçok altın varken neden ilk hediye satılıyor biz ona takıldık

zira bence de yabancıdan isteyeceğine nişanlıdan istesin ya da ilerde eşinden de bazı şeyleri de istememek lazım

İyi de çocuk kolyeyi ver dememiş ki. Az taktığın bir şey varsa onu ver demiş.
Konu sahibesi kvnin taktıkları çok olur (vermezse kaybım çok olmasın) diye düşünerek vermiş kolyeyi.
Belki de çocuk "benim aldığım hediyeyi gözden çıkardı ilk" diye de düşünmüş olabilir.

Ben bazı yorumları hiç ama hiç anlamadım.
Şimdi siz bu adamı seviyorsunuz ve onun ilk hediyesine kıymet veriyorsunuz sözünüze göre.
Peki bu adam sıkışmışken ve siz onu seviyorken ilk hediyenin değeri nedir? Bence herhangi bir değeri yok.
Esnaflık böyledir. 1 gün cebin dolar ertesi gün ekmeği bile veresiye alırsın.
Ha kazandığı dönemde birikim yaomaması evet onun eksikliği bu huyunu düzeltmesi lazım. Alışkanlıklarla ilgili bu, öğrenilebilecek bir şey.
Çocuk sıkışmış ben maaşlı çalışmama rağmen ben de sıkışıyorum. Bir başkasından para istemek zordur. Ben babamdan bile isteyemem. En yakını kimse ona gitmiş yani size.
Burada yadigarı gözden çıkaran sizsiniz aslında. Kv nizin taktığı bileziklerden birini verebilirdiniz ki 22 ayarsa maddi kaybı daha az olurdu. Tercih size kalmış siz de yadigar dediğiniz kolyeden vazgeçmişsiniz.
Ha kardeşe para gönderdi, babaya para verdi kısmı da garip değil. Eğer bir süredir iş yapamıyorlarsa kardeşi harçlıksız babası parasız kalmış olabilir.
Bunun değer vermekle alakası yok. Bir yerde ihtiyaç diğer yerde kullanılmayacak mücevherat varsa elbette ihtiyaç ön sıradadır.
Bir de bu şekilde düşünün derim.

Evet bu yönden hiç düşünmedim..
Benim için değerli verirken hatta verdikten sonra gözümden yaş bile döküldü..
22 ayar Bileziklerim kasadaydı 2 kafa vardı sadece ve 2 normal kolye 1 de bilezik. Kimsenin fark etmemesi için hiç takmadığımı vermek zorunda kaldım..
Moralim belki oyüzden çok bozuk pişman oldum keşke fark edecek olsalar bile diğerlerini verseydim dedim..
Ama kendisinden de neyse bileziği aldım eksiği üstüne ben koyarım kolyen manevi açıan değerli üzüldüğünü görüyprum verme demesini beklerdim..
Tabi sıkışıklar versin babasına kardeşi okuyor lazımdır ama dedesi?

İyi de çocuk kolyeyi ver dememiş ki. Az taktığın bir şey varsa onu ver demiş.
Konu sahibesi kvnin taktıkları çok olur (vermezse kaybım çok olmasın) diye düşünerek vermiş kolyeyi.
Belki de çocuk "benim aldığım hediyeyi gözden çıkardı ilk" diye de düşünmüş olabilir.

Az taktığım birşey olması gerekiyordu fark edilmemesi gerekiyordu bende sadece o bileklik ve ilk adının kolye var dedim bileklik olur dedim ama o kolyeyi vermek istemiyorum dedi o da almak istemedi başta ama sonra zor durumda kaldığı için almak zorunda kaldı.

haklısınız tabii ki

ama evde birçok altın varken neden ilk hediye satılıyor biz ona takıldık

zira bence de yabancıdan isteyeceğine nişanlıdan istesin ya da ilerde eşinden de bazı şeyleri de istememek lazım

İlk hediye neden satıldı ?
Ben istemedim hiç hatta yok o olmaz dedim o da öyle dedi.
Ama diğerlerini veremezdim çünkü fark edilmemesi gerekiyordu..
O nekadar istemese de bende istemesemde zırt pırt alıcağı arayınca peki yapacak birşey yok dedim..

Ya insan nasıl nişanlısından altınları isteyebilir ben çözemedim saçma geldi bana açıkcası siz evlenince falan altınları bir yere baglamazsanız böyle böyle bitirir bu adam

Evet bu yönden hiç düşünmedim..
Benim için değerli verirken hatta verdikten sonra gözümden yaş bile döküldü..
22 ayar Bileziklerim kasadaydı 2 kafa vardı sadece ve 2 normal kolye 1 de bilezik. Kimsenin fark etmemesi için hiç takmadığımı vermek zorunda kaldım..
Moralim belki oyüzden çok bozuk pişman oldum keşke fark edecek olsalar bile diğerlerini verseydim dedim..
Ama kendisinden de neyse bileziği aldım eksiği üstüne ben koyarım kolyen manevi açıan değerli üzüldüğünü görüyprum verme demesini beklerdim..
Tabi sıkışıklar versin babasına kardeşi okuyor lazımdır ama dedesi?

Dede arada kaynamıştır.
Babaya verdiğini görünce iatemiştir kıramamıştır vs.
O altınlar sizin ve onun başka kimsenin söz hakkı yok. Fark edeceklerse etsinler kim ne diyebilir.
Bence siz kendinize de kızıyorsunuz bu kızgınlığı ona yönlendiriyorsunuz.
Kolye ilk hediye vs tamam ama yıllar içinde öyle güzel anılar biriktirirsiniz ki o kolyenin hiç anlamı kalmaz. Bu kadar üzülmeyin canınız sağolsun. Siz mutlu olmaya bakın mal yerine gelir.

Dede arada kaynamıştır.
Babaya verdiğini görünce iatemiştir kıramamıştır vs.
O altınlar sizin ve onun başka kimsenin söz hakkı yok. Fark edeceklerse etsinler kim ne diyebilir.
Bence siz kendinize de kızıyorsunuz bu kızgınlığı ona yönlendiriyorsunuz.
Kolye ilk hediye vs tamam ama yıllar içinde öyle güzel anılar biriktirirsiniz ki o kolyenin hiç anlamı kalmaz. Bu kadar üzülmeyin canınız sağolsun. Siz mutlu olmaya bakın mal yerine gelir.

Evet dedesi gildeydi ama dedesinin çok parası var o 100xtlye muhtaç olduğunu düşünmüyorum.
Kendime çok kızıyorum zaten haklısınız .
Ya benim için hani onun ihtiyacı varsa pek önemi yok ama alıcağım diyip ilk elime geçen parayı böyle dağıtması .. üzüldüm

Ailenin ihtiyacı varmış ki vermiş. Yani bu kadar paranın pesinde olmayın. Kendinizi onun yerine koyun. Ilk hediye olmayiversin ne olacak? Adam zaten zor durumda ne yapsın, sizin altınınızın derdine mi düşsün.
Bu kadar takılmanızı ayıpladım gerçekten. İleride evleniceksiniz, biraz o adamın ruh halinj anlamaya çalışın.

Nasıl evlendikten sonra da böyle olmicapını söyleyebilirim ? Bende bundan korkuyorum açıkcası
Canım çok zor vermeyecektın yanı zaten onun ıstememesi gerekiyor ama sen tavrını koyup böyle birsey asla olmaz diye restini çekecektin ne gelirse insanın başına iyi niyetten geliyor.

Ailenin ihtiyacı varmış ki vermiş. Yani bu kadar paranın pesinde olmayın. Kendinizi onun yerine koyun. Ilk hediye olmayiversin ne olacak? Adam zaten zor durumda ne yapsın, sizin altınınızın derdine mi düşsün.
Bu kadar takılmanızı ayıpladım gerçekten. İleride evleniceksiniz, biraz o adamın ruh halinj anlamaya çalışın.

Tamam hadi diyelim verdi..
Altını da aldı borcu var diye sonuçta onun borcu benim de borcum kimsenin onu ezmesi ni istemem 500 tl için.
Peki ya ilerde evlenince altınlara güvenip burda borcum var şu borcum var az şu bileziklerden ver demeye başlayıp okadar altının Çar çur olmasını istemem. Şimdi nişanlıyken öyle yaptım şimdi yine yaparım derse onlara güvenirse ?
Konu para değil asla zaten beni öyle alması içim tek bir söz söylemedim.

Canım çok zor vermeyecektın yanı zaten onun ıstememesi gerekiyor ama sen tavrını koyup böyle birsey asla olmaz diye restini çekecektin ne gelirse insanın başına iyi niyetten geliyor.

Evet öyle galiba ben ona kıyamadım bi yandan da alıcaklı olan bir mesaj atmış benim bile gururuma dokundu ezilmesini istemedim daha da mahcup olmasını istemedim. Vermeseydim borcu olduğunu bildiğim halde sürekli aradığını bildiğim halde nasıl yok sayabilirdim ki bu durumu

Tamam hadi diyelim verdi..
Altını da aldı borcu var diye sonuçta onun borcu benim de borcum kimsenin onu ezmesi ni istemem 500 tl için.
Peki ya ilerde evlenince altınlara güvenip burda borcum var şu borcum var az şu bileziklerden ver demeye başlayıp okadar altının Çar çur olmasını istemem. Şimdi nişanlıyken öyle yaptım şimdi yine yaparım derse onlara güvenirse ?
Konu para değil asla zaten beni öyle alması içim tek bir söz söylemedim.

Ileride çok sıkışık olursanz elbette bozdurur yerine yenisini koyarsınız. Kaldi ki daha bu bozdurmanın üstünden haftalar aylar geçmemiş. Biraz zaman tanıyın, fırsatını bulunca koyar yerine. Koymazsa da hatırlatırsınız, ileride kötü günler icin biriktirelim altınları eksik kalmasn diye.
Ne biliyim yani bana sacma geliyor bu derdiniz. Bu huyunu bile bile nisanlanmışsınız o zaman biseyleri de göze alın.
Hem yerine koymayacaginj anlamak icin de bi müsaade edin hemen rahatsız olmayın.

Bunu değiştiremem mı? 21 yaşında kendisi daha

Siz degil, o degistirecek.

Buradan genel olarak evlenecek kizlara soyluyorum. Sakin bir erkegi adam etmeye yola getirmeye kalkmayin. Eger evlenmeden adam olacaksa olsun yoksa sizin zorlamanizla en fazla dugune kadar rol yapar. Evlendikten sonra tabii "kocam cok degisti"...

Ya ben bu kafayı hiç anlamadım, anlatmayacağım da sanırım.

Yahu zaten senin olmayan, sizin olan,senin üzerinde 1 gram emeğin, terin olmayan bi şeyi vermişsin. Kolyenin anısı olsa anneni düşünmez, bileziği verirdin.

Hayır bide sağolsunlar durumları iyi, her istediğimi yaptılar demişsin. Tabiri caizse yağarken iyiydi de, işler ters gidince mi kötü oldu.

Dedeye verilen 100 liranın hesabını yapmışsınız. Yahu adamın kötü niyeti olsa daha dün aldığı borcu bugün ödemek için sevinçle aramaz. Unutturur, üstüne yatar. Daha dur dün 1 bugün 2. Belliki para gelince aile de istedi, millet ne bilsin senin bi Kolyenin derdine düşeceğini.

Çok kızdım cidden, bu kadın milletinden canını iste altınını isteme. Gitsin başkasından borç alsınmış. Sen kendini bu kadar el görüyorsun evlenme zaten bu adamla.

X