Nisanlimin altini gereksiz görmesi

Cnm burda konu altın degil seni önemsemiyorlar...
Hem beyaz esyayi griden daha ucuz diye alan biri ilginc..
Sen bu tarz seyleri kabul ettikce önü kesilmeyecek bunu bil...
Iyi düsünmelisin...
Bu yeni birsey degil evet onlar beni önemsemiyor. Ben de nisanlimin ailesini pek önemsemiyorum açıkçası. Evet beyaz esya konusunda taviz verdim.Cunku kiraya cikacagiz ev alinca yenileriz esyalari diye düşündüm. Bu konuda taviz verdim.Ama gelinligim ve tek tas yuzugum konu olunca taviz vermem.Nisanlim bu konulari pek bilmiyor.Ailesi de aklina gimeye calisiyor, buna sinir oluyorum.Onlara sorsanız zaten ben onlarin büyük kiziyim, tabi yersen.Sirf ogullarina yaranmak icin ettikleri laflardan biri.
Annem uzun zaman önce vefat etti canim. Kaynanam da zaten ortaligi bos buldugundan boyle davraniyor.Kaynanamin oyle düşünceleri hic yoktur. Icinde de yok evet canim cok kiskanctir kendisi.Surekli benimle yaris haline girer, aileme laf eder.Bizi ayırmak icin ellerinden geleni yapiyorlar canim.

Acarim canim cunku 3 olasilik var.Ya takacaklar geri alacaklar, ya nisanlima aldiracaklar ya da hic takmayacaklar.Ben de diyorum diyorum da duvara konusuyorum sanki.Soylediklerim duvara carpip bana geri dönüyor. Zaten ailesi ömür törpüsü. Nisanlim da böyle yapinca hevesim kacti resmen.

Aynen oyle paragoz oldugumu dusunuyor.Ne yapacagim peki bu durumda?Ben düğünde takilan altinlari ev almak icin kullanmak istiyorum.Evet aynen oyle gumus yuzuk de kabulumdu.Ama durumumuz cok kötü diyerek bana uyduruk yuzuk alip kizlarina bilezik taktiktan sonra...Evet beyaz esya konusu aynen öyle oldu,Evet kendimi surekli degersiz hissediyorum.Derdimi bir türlü anlatamoyorum nisanlima.Ne yapmaliyim peki o zaman.

senin için fedakarlık yapması gerek şimdi yapmayan yarın çocuğu içinde yapmaz zora gelmez
bu tipler genelde fatura ödemeyide sevmez yani evliliğin yükünü kaldıramaz
altın alınması gerek
sanırım sen bunu çok şımartmışsın biraz sendede suç var gibi

birde yarin evlilik yıl dönümü,doğum günü için birşey bekleme derim ben

şimdidende sana göz dağı veriyor yapmayacağım diye

bil yani şikayet etme

Sakin sakin... Suçlayıcı ifadeler kullanmamaya çalışarak, hissettiklerinizi ona anlatın.
Değeriniz elbette altınla ölçülmez ama ona saçma gelen şey, size gelmeyebilir.
Bu durumda orta yolu nasıl bulacağız? diyerek bir soru yöneltebilirsiniz.
Yani konuşun... Kendinizi duygularınız, hissettikleriniz üzerinden anlatmaya çalışın.
Eğer anlamıyorsa, lütfen bir kez daha düşünün evlilik kararınızı.
Çünkü "sonra düzelir" diye düşünülen her şey, sonradan kocaman bir sorun yumağı haline geliyor.

Bir de bunlar bir burma bilezik almaktan acizler, düğün yapılacak, gelen davetlilerden illa ki altın takan, hatta akrabalardan bilezik takan dahi olacak, hiç mi bundan rahatsızlık duymayacaklar?

Anlattıkların haricinde başka bir problem var mı? Ailesiyle sorun yaşadın mı altın harici her hangi bir konuda?

Fedakarlik yapiyor aslinda hakkini yiyemem.Ama altin deyince cildiriyor resmen.Yoo, aslinda ev icin yapmasi gereken birsey oldugunda yapar hemen.Biz cok sorun yasadik gercekten, bu günlere cok zor geldik.Yerimde baskasi olsa coktan bitirirdi.Ben vazgecmedim.Cunku seviyorum nisanlimi.En kisa zamanda beni anlar insallah.

Sakin sakin anlatmayi da denedim.Bundan sonra tatli dilli olup, sinirlenmemeye calisirim.Evet anlamazsa tekrar düşüneceğim evlilik konusunu.Sonra düzelir lafini hic kullanmam.Insanlar degidmez cunku.

Benim akrabalarimin buyuk bir kismi bilezik takacak. Kaynanam herseyi dusunur, endiselenmeyin.Takar sonra geri alir.Yasadim kaynanam sozden sonra gelen altinlara el koydu mesela en son bunu yasadim.Kendisi bana birsey takmadigi gibi bize gelen altinlara el koyacak kadar yüzsüz bir insan.

Hımm.. ev için yapması gereken bir şeyi yapar demişsin ya. Kendi istediği şey mi yapılır? yoksa senin fikrin de hesaba katılır mı?
Belki yazmışsındır ama gözümden kaçmış olabilir...
Senin ailen ne diyor peki bu konulara? Mesela sözde altınlara el koyduğunda sorun yapmadılar mı?
Düğünde hiç bir şey takmayacaklarını biliyorlar mı? Ne diyorlar?

Benim fikrimi alir nisanlim.Genellikle benim istedigim olur.Babam kizima su kadar altin takin diyecek insan degil. Beyin kanamasi gecirdi.Karakteri tamamen degisti.Eskiden beni cok sahiplenirdi.Ama hastaligindan sonra degistigi icin su an sahiplenmiyor.Altinlari nisanlim annesinden geri aldi.Babam biliyor düğünde birsey takmayacsklarini ama karismiyor hicbirseye.Herseyi bana bıraktı. Dahil olursa nisanimiz bozulurmus.Nisanlimi cok sevdigimi goruyor ve iliskimize saygi duyup karismiyor

su yasananlardan sonra alsada omur boyu aılecek yuzune vururlar
veya gerı satarlar
bence sen bu kısıyle evlenmeyı tekrar dusun
mevzu altın alıp almaması da degıl
bedavaya getırecek olmaları
sana yapılacakları el kızına yapılacak bosa gıdecek olarak goruyorlar ve bu goruslerı degısmez
karekterlerı bu

sizin taraftan düğünde gelecek olan bılezıklere sımdıden veda edın oyleyse, onlara da el koyarlar bence.. bu basıt bır altın meselesı degıl , o sızın hayalınız, o yüzük bir kez takılacak parmaga,,alem delı olur nısan sözden once daha çıkarken alır takmaya kalkar,sizin ki de tuhafmıs, hiç almayacakmıs nerdeyse.. ıyı dusunun bence...

Heee gereksiz gereksiz, ben de o kafayla yumurta fiyatına gittim.

Bir arkadaşımın kp ayrı 8 bilezik yapmış, eşinden de ayrıca bir o kadar istemiş.
Açık açık istemiş bildiğin. O da yapmış vallahi.

Sonuç kız baş tacı.
Bütün yakın arkadaşlarım da öyle ne kadar harcattılar o kadar değerli oldular valla.

Gerisi sana kalmış.

Ah ah şimdi ayrıl desem seviyorum diyeceksin 8 yıl da beklemişsin ne diyeyim bari sözünü geçir ezdirme kendini!

madem babam seni sahiplenmiyor annen desin olmadı sen de dost var düsman var herkezin bi sanı var ben öyle öksüz gibi kolları bos duramam de alemin olmadıkları bile gelinine en az6 bilezik takıyo sen zaten her seyde taviz vermissin anlıyorum ask ama sonra cok pisman olursun simdi ne istedin istedin

Arkadaşım sakın ha altın istememek gibi bir hata yapma ben de sevdim benim de annem yok sevgili eşim ve ailesi ezdikce ezdi düğün gelinlik altınlar ev eşyaları bir tanesi bile içime sinen olmadı dul gibi evlendim ama benim aşağılık babam bana hiç sahip çıkmadı çünkü kendi de evlendi ve benim evden gitmem için hiç bir şeyi umursamadi eşimin ailesi taktiği altınları geri aldı eşim hep beni durdurdu. Sen benimle altın para için mi evlendin dedi sustum hâlâ düşününce içim yanıyor. Ayrıca eşimin ailesinin durumu çok çok iyi sonra düğün bitti gerçek hayata döndük elimizde 5 kuruş birikim yok eksik çok eşimin maaşı eksikler ve gecimimizi sağladı ama araba desen yok kiracisin ben de dedim iyi oldu sanki altınları mezara götüreceğim. Yani onlar gelecek için çok faydalı kimse ömür boyu takmiyo zaten ya araba ya ev yatırım oluyor aksi takdirde bizim gibi kredi cekip cekip faiz odersin bence o nasıl alamam diyorsa sen de kararlı ol ayrıca herseyi gereksiz bulan gorumcem oğluna öyle bir düğün yaptı ki anlatamam çünkü kız tarafi çok fenaydi şimdi o gelin baş tacı ben de herseyi kabul eden hizmetçi vari birsey.

işte oyle oldugu icin istesin diyorum tamaat eden gelin hic bi zaman kıymet bilmez
benimle altın icinmi evleniyosun derse benimde sanım seferim var kusura bakam dul kadına bile bizim burda 5 bileizk takılır de kapa agzını ayrıca sen al ben takarım takmam ilerde ev alırım de arsa alırım de her zaman derim tammater gelinin kıymeti bilinmez ucuza kapattık gelini derler

sakın taviz verme taviz tavizi doğurur.. Şimdiden böyle yapan herşeyinden kısar. yaşanmış denenmiştir! benden tavsiye..

maddi durumu müsait değilse yapacak bi şey yok.amaaaa imkanı var da yapmıyorsa vay senin evlendikten sonraki haline...evlenince de ailesinin ağzına bakar da eşya alımı ev alışverişi derken burnundan getirir aman diyeyim...

bizde geline 10 burma bilezik trabzon cekme v.s takilir sonra da gelinlik beklerler ama.
kisinin degeri altinla v.s ölcülmez, kendinize deger bicmeyin lütfen. sevdiginiz kisi gönlünden ne kopuyorsa onu alsin bunun adi hediye nihayetinde. hem ne demek" ucuza gitmek " neyiz ki biz ? ama nisanlinizi sevmiyorsaniz baskaca huylari sizi rahatsiz ediyorsa bilemem. hem aileside mecbur degil size altin takmaya, insanlarin gönlünden ne koparsa onu hediye eder. birakin Allah askina su adet faslini. falancaya su sunu takmis diye de milletle yarisa girmeyin, bunun sonu gelmez.
ayrica kolda bilezikli gelin benim cocuklugumda kaldi, var mi öyle singir singir takan hala ?

hiç deme! bir böyle söyleyen sensin su sayfaya kadar! ben anlamıyorum bu kafaları.. ben ucuza gittim, bedavaya mı alcakmış seni falan.. nasıl kafalar bunlar ? biz mal mıyız arkadaslar ? bildiğin başlık parası zihniyeti işte bu. başlık parası istenince herkes aaaa kızını mı satıyor olur mu öyle sey bla bla bla yaparken burda altın mevzusundaki yorumlarınız içler acısı... olay aynı fakat para olunca auuuww, altın olunca ohhh yeahh...

dul kadına BİLE ?

ay evet dul kadın 2. sınıf kadın...

ayrıca takı-kıymet bilinme denklemine hayran kaldım.

1)takı istemedi mi amaann ucuza aldık işte malmış o da ses çıkarmadı bişi istemedi, keh keh keh

2)oo bir takı istedi hepsini de almak zorunda kaldık, akıllı kızmış, tatlı kızmış, yerim ben onu, canım gelinim..

bu mudur ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…