Nisanlimin altini gereksiz görmesi

bak canım bu sorun işte, yani normalde ben ne altın severim ne de takarım, konu başka türlü ilerlese durumu yoksa almasın da derdim ama senin konunda erkeğin baskınlık çabası var, sana bişeyler alsa da düğünden sonra satar elinden alır demedi deme
hicbirsey alamaz, satamaz.Sorunlari asabilirsek dugun olacak evet. Yoksa kendine kendi gibi cimri bir kiz bulsun evlensin.

Takı olaylarını sevmem, heveslenmem ama parmağıma takacağı yüzüğe bile laf eden içime sinmeyen bir yüzüğü zorla aldıran bir adamla evlenmem...böyle ince hesaplar peşinde koşan insanlardan hoşlanmam çünkü.

Evleneceksem de sırf ders olsun diye yüz görümlüğünden tut pırlantasına kadar isterim.İstediği kadar kavga istediği kadar da inat etsin bir adım da geri atmam.

Yapabileceklerimi kabul ediyorum.Herşeye olur demiyorum tabi.Ben okuyorum.Son siniftayim.

Bu bahaneleri hep almamak icin iste.Ben ailemden de boyle görmedim üstelik. Babam anneme özel günlerinde altin alirdi hep.Her dogumdan sonra altin taki alirdi. Dugunden sonra ailemin ve nisanlimin aldiklarini takarim tabi nisanlim birsey alirsa

O zaman acele etmeyin evlilik için. İçinize sinmeyen şeyler varsa bunlar birikir bir yerde patlar.Şunu da kafanızdan çıkarmayın ailenizde gördüğünüz her şeyi eşinizde de göreceğinizin garantisi yok. Öncelikle buna hazırlıklı olun. Bu olay birzda inada binmiş iki taraf için de

Kizlar hepnize merhabs.8 yil suren bir iliskim var, nisanliyim.Sözden sonra nisan yapmadik, nisanlim da ben de gerek gormedik nisana.Söz de beyaz gül istiyordum bir buket.5 tane gul ve otlarla dolu bir cicek geldi.Söz de bana taki takilmadi.Nisanlimin ailesi durumumuz yok diyerek en ucuz, ayari en dusuk yuzugu aldi bana.Nisanlim kendisi alir diye sesimi cikarmadim.Ama almiyor.Atsan atilmaz satsan satilmaz, cok gereksiz.Bozdursan para etmez diyor.Ne yapsam ne desem derdimi anlatamiyorum.son zamanlarda baska konularda dahil cok fena tartistik birbirimize girdik.Aramiz yeni düzeliyor ama bu konudaki fikirleri hic degismiyor.Altin disinda ne desem yapiyor ama ben bu konu ve diget tartismalarmiz sonucunda kendisinden uzaklasmaya basladim.Ne yapacagimi bilemiyorum, yardim edin.
Sor bakim imam nikahını nasıl yapmayı düşünüyor mehir denen bişi var

Hadi bilezik filan çok alamiyor bari istediğin yüzükle kkolyeyi alsin öyle şey olur mu. 8 yil büyük emek ama evlendigin zaman daha zor olucak iyi düşün derim.

Gerekli olmadigini düşünüyorsunuz ama nisanlim su an birsey almasi ne mihriyi yapar ne de yüz gorumlugu takar.Durumu oldugu kadar yapmasini istiyorum.Kendisino zora sokmak istemiyorum tabii ki,

Ailesi yapmak istemedigi icin almiyor.Kendi kizina nisanda bilezik damadina birseyler alan da bu aile sonucta.Ailesinin yapmadigini kendisi yapmak icin defalarca söz verdigi halde yapmamak icin yirtiyor resmen kendini

Canım 3.5 senelik evliyim. Durumumuz yoktu 250 tl ye yüzük aldık evlenirken. Sonra lazım oldu onu da sattık şu an yüzüğümüz dahi hiçbir altın takım yok. Eşimin ailesi de kendi ailem de bir çeyrek altın bile takmadı. Tabi biz aileleri işimize karıştırmadan sadece nikah ile evlendik. Ama yine de altının aileler tarafından alınmaması bana acayip gelmiyor. Önemli olan nişanlının tavırları. Şimdi başka yüzük alsa ayıp olur diye düşünüyor olabilir. Evlendikten sonra hediye olarak takı vs alır mı? 8 senelik sevgilisiniz sen daha iyi tanırsın.
Bi arkadaşımın dirseğine kadar bilezik takmışlardı da ne oldu 2 senede ayrıldılar gitti bitti. Altınım olacağına huzurum olsun. Üstelik öyle gram gram altın aldırmayı da kadınların kendini mal olarak görmesi gibi değerlendiriyorum :/ şimdi altın almadılar diye değersiz misin yani?

Herşeyin bir usulü,bir adabı var..
Altın geline, süs gence,aşk bize yakışır..

Takı olaylarını sevmem, heveslenmem ama parmağıma takacağı yüzüğe bile laf eden içime sinmeyen bir yüzüğü zorla aldıran bir adamla evlenmem...böyle ince hesaplar peşinde koşan insanlardan hoşlanmam çünkü.

Evleneceksem de sırf ders olsun diye yüz görümlüğünden tut pırlantasına kadar isterim.İstediği kadar kavga istediği kadar da inat etsin bir adım da geri atmam.
Evet, ben de öyle düşünüyordum. Ama ailesi bana guzel şık bir yüzüğü Cok görüp durumumuz yok yapip kizlarina gelince kesenin agzini sonuna kadar acinca benim de gözlerim acildi.Is inada binince de öyle eli mahkum alacak.
O zaman acele etmeyin evlilik için. İçinize sinmeyen şeyler varsa bunlar birikir bir yerde patlar.Şunu da kafanızdan çıkarmayın ailenizde gördüğünüz her şeyi eşinizde de göreceğinizin garantisi yok. Öncelikle buna hazırlıklı olun. Bu olay birzda inada binmiş iki taraf için de
Evet inada bindi ve istedigim herseyi alacak.
Sor bakim imam nikahını nasıl yapmayı düşünüyor mehir denen bişi var
Mehiri soyledigimde susuyor kendisi.
Canım 3.5 senelik evliyim. Durumumuz yoktu 250 tl ye yüzük aldık evlenirken. Sonra lazım oldu onu da sattık şu an yüzüğümüz dahi hiçbir altın takım yok. Eşimin ailesi de kendi ailem de bir çeyrek altın bile takmadı. Tabi biz aileleri işimize karıştırmadan sadece nikah ile evlendik. Ama yine de altının aileler tarafından alınmaması bana acayip gelmiyor. Önemli olan nişanlının tavırları. Şimdi başka yüzük alsa ayıp olur diye düşünüyor olabilir. Evlendikten sonra hediye olarak takı vs alır mı? 8 senelik sevgilisiniz sen daha iyi tanırsın.
Bi arkadaşımın dirseğine kadar bilezik takmışlardı da ne oldu 2 senede ayrıldılar gitti bitti. Altınım olacağına huzurum olsun. Üstelik öyle gram gram altın aldırmayı da kadınların kendini mal olarak görmesi gibi değerlendiriyorum :/ şimdi altın almadılar diye değersiz misin yani?
Gram gram altindan kastettiginiz nedir trabzon burmasi filan istemedim.Tek tasi evlenirken zaten almasi gerekiyor.Bir kolye ince zarif bir bilekligi de onu sekiz yi bekleyen, evlenecegi kiza alamiyorsa neyleyim boyle adami ben.

Herşeyin bir usulü,bir adabı var..
Altın geline, süs gence,aşk bize yakışır..
Evet herseyin bir usulu, adabi var.Ne guzel soylediniz.Ben de yerine getirilmesi istiyorum nisanli bir kiz olarak.

Nişanlınla konuş..
ben haketmiyor muyum bi kez evlenecez de .

Güzel uydurmus kılıfını ama sakın kanma derim en basda evlenen bir kadında altın yeni kıyafetlerle ışıl ışıl parlar ve güzellik katar koca koca bilezik setler değil tabi.kastım ince naif takılar kadının göstergesidir altın.2.si o koca koca bilezikler varya ailenin takdıgı asla takmam dediğimiz tanesi 2, 3 milyar düğün borcunu,bişeyi ödeyemeyince en büyük kurtarıcı bir tane bozdurunca derdin bitiyor.erkegde büyük destekdir kadının altını.söyle nişanlına.

Kizlar hepnize merhabs.8 yil suren bir iliskim var, nisanliyim.Sözden sonra nisan yapmadik, nisanlim da ben de gerek gormedik nisana.Söz de beyaz gül istiyordum bir buket.5 tane gul ve otlarla dolu bir cicek geldi.Söz de bana taki takilmadi.Nisanlimin ailesi durumumuz yok diyerek en ucuz, ayari en dusuk yuzugu aldi bana.Nisanlim kendisi alir diye sesimi cikarmadim.Ama almiyor.Atsan atilmaz satsan satilmaz, cok gereksiz.Bozdursan para etmez diyor.Ne yapsam ne desem derdimi anlatamiyorum.son zamanlarda baska konularda dahil cok fena tartistik birbirimize girdik.Aramiz yeni düzeliyor ama bu konudaki fikirleri hic degismiyor.Altin disinda ne desem yapiyor ama ben bu konu ve diget tartismalarmiz sonucunda kendisinden uzaklasmaya basladim.Ne yapacagimi bilemiyorum, yardim edin.
tam benlik bi konu ablan yokmu sekerim senin ya seni yoldamı bulmus bizde bunlar alınıcak dedin mi mecbur alıncak tok gözlü olmak iyidir ama böyle konularda ise yaramaz kaynana ne dicek aamn gelini ucuza getirdik esinin yada nisanlının demesi lazım ya ne demek gereksiz burak ona ben varar veriyim de e az 7 bilezki 22 ayardan tanesi 2000 lik 23 gr bileizk aldır suanki fiyatını yazıyorum sette 22 ayar alırsan pres set al cok zarar olmaz asla 14 ayar taslı alma cope gider

Güzel uydurmus kılıfını ama sakın kanma derim en basda evlenen bir kadında altın yeni kıyafetlerle ışıl ışıl parlar ve güzellik katar koca koca bilezik setler değil tabi.kastım ince naif takılar kadının göstergesidir altın.2.si o koca koca bilezikler varya ailenin takdıgı asla takmam dediğimiz tanesi 2, 3 milyar düğün borcunu,bişeyi ödeyemeyince en büyük kurtarıcı bir tane bozdurunca derdin bitiyor.erkegde büyük destekdir kadının altını.söyle nişanlına.
Ben söylüyorum ne desem olmuyor, ailemin durumu yok esyalari alalim altin beklemeye geliyor laf.Benim ailem bana takacak.Onlar da mecbur takacaklar.Is inada bindi cunku
tam benlik bi konu ablan yokmu sekerim senin ya seni yoldamı bulmus bizde bunlar alınıcak dedin mi mecbur alıncak tok gözlü olmak iyidir ama böyle konularda ise yaramaz kaynana ne dicek aamn gelini ucuza getirdik esinin yada nisanlının demesi lazım ya ne demek gereksiz burak ona ben varar veriyim de e az 7 bilezki 22 ayardan tanesi 2000 lik 23 gr bileizk aldır suanki fiyatını yazıyorum sette 22 ayar alırsan pres set al cok zarar olmaz asla 14 ayar taslı alma cope gider
burma bilezik bir tane bile almaya inat ediyorlar seti gectim de.

Altın yüzük, set vs yerine reşat altın isteyin siz de.
Değeri düşmez ve kar bile getirir.
O size onu taktığında, evlendiğinizde satıp istediklerinizi alırsınız.

Cnm burda konu altın degil seni önemsemiyorlar...
Hem beyaz esyayi griden daha ucuz diye alan biri ilginc..
Sen bu tarz seyleri kabul ettikce önü kesilmeyecek bunu bil...
Iyi düsünmelisin...

Ben söylüyorum ne desem olmuyor, ailemin durumu yok esyalari alalim altin beklemeye geliyor laf.Benim ailem bana takacak.Onlar da mecbur takacaklar.Is inada bindi cunku
burma bilezik bir tane bile almaya inat ediyorlar seti gectim de.
oooo sen cok yüz vermissin o zaman cnm annen baban arasın cagarsın bizde adettir dost var düsman var diyip konussun bakalım o zaman ne dicek gelin alıyosun ya sen nasıl insansın hicmi icinde bi sey yok kaynanan olcak demiyomu gelinime bi ev veriyim dayıyım dösiyim rahat rahat otursun oglu varmıs bunca zamana kadar bilezikleri hazır olmalydı

Canım sen bu aileyle düğün gecesi konu açarsım takı takmadılar diye.. Ben eşime baştan dedim her konuda tutumlu davranabiliriz sadece gelinlik ve tek taş hariç. Gerçekten de ikisini de çok içime sinerek aldım. Tek taş ve alyans önemlidir onlar ömürlük ikisinden de taviz verme. Bizi de haberdar et En Büyük KK

Sizin olayınız altın falan değil... Eğer ona duygularınızı bu şekilde açarsanız sizi "paragöz" olarak değerlendirirler. Siz de
kendinizi anlatmak için çabalarsınız. Anlamazlar da..
Eminim alamayacak durumda olsa, gümüş yüzük dahi alıp takarsınız.
Ama size gelince paramız yok, kız kardeşe nişan yapılıp, altınlar takılınca para var...
Burada bir çifte standart var. Sizi değersiz gördüklerini hissettiriyorlar.
Nişanlınız için "ne istesem alır ama altını saçma buluyor" demişsiniz. Ama beyaz eşyada da aynı tutum sergilenmiş. Sizin istediğiniz "pahalı" bulunduğu için alınmamış.
Bu demek oluyor ki, ben her şeyin en makulu, en mantıklısı, en doğrusunu düşünürüm. Senin fikrin, isteğin çok da mühim değil. Sizin sorununuz, size değersizlik hissettirmesi... Olaya bir burma bilezik alıncak o kadar! diye inatla girerseniz, evliliğiniz boyunca hep inatlaşmak, ısrarla bir şeyleri istemek zorunda kalacaksınız.
Kendisinin tutumunun size hissettirdiklerini anlatmaya çalışın.

X