Nisanlimin altini gereksiz görmesi

Konudaki dul kadın yakıştırmaları hoş değil..

Tatlim altin bir yatirim araci degil ki zaten, gereksiz.
Yuzukleriniz takildiysa tamamdir. Ben bile ilerde evlenecegim adama dicem 'tektas falan alma sahtesini al o 2-3 milyari evime harcicam' dicem. Gereksiz seyler ya, altin vs. Seylerin geregimi var. Mutluluk parayla degil, onun yerine evini duzdur :)

canım ben gene olanı yaptım ne kadar hayırlı gelin olursan ol binde bir aa gelinim ii derle ro yüzden kimse icin isteklerindne hayallerindne vazgecmemeli insan esinin durumu olmaz o ayrı ama biel isteye yapmaması kinayeli

tam tersi canm bizdede takılır ama gelinden ne alınır nede gelinlik beklenir üstünede ev veriir canım o bilezikşer kızındır kız ister arsa alır ister 2 .ci bi ev bizden san söhrettir yani hatta bosnaklara bayılıyorum onlar bizdende fazla yapıyolar altın tac bile varr valla

Konudaki dul kadın yakıştırmaları hoş değil..
geleneksel olarak altın takilmayan doğru düzgün düğün yapılmadan herseyden kaçamak yapılan düğünler dul kadınlara yapılır yani ikinci evliliği olanlara da diyebilirim çünkü ilk evliliginde bütün hevesini almıştır onu kastetmeye çalıştım

Ayrıca meseleyi tartışmaya çevirmeye gerek yok benim bildiğim yeni bir hayata atılacak aile olacak gençlere bir birikimdir altın yani karı koca beraber kullanırlar kimse mal degil ayrıca dul kadına ikinci sınıf diye birşey söyleyen olmadı sadece evlilik gibi önemli bir olayı ilk kez yaşamak daha özeldir kimse boşanmak için evlenmez boşandı diye de ikinci sınıf olmaz bana göre takı önemlidir size göre değildir arkadaşa yardimci olmak adına dusuncemizi paylasiyoruz. Kaldı ki söz konusu nişanlı tek taş yuzugün bile en ucuzunu alacak biri

Yakinda aileler bir araya gelecek nikah tarihi icin.Erkek tarafina biraz göz dagi da verilecek.Altin konusu da konusulacak.Ben nisanlimi seviyorum. Ailesine karsi hep sabirli olmaya calistim.Ama hicbir zaman beni sevmediler.Benim de kendimi ezdirmeye niyetim yok.Bana gelince durumlari yok hep.Kizlarina yapiyorlar.Kaynanam adetleri biliyor, yapmasi gerekeni de ve tıpış tipis yapacaklar.Nisanlimin maasi cok yuksek degil.Ailesi ev aldi, biz kiraya cikacagiz.Ben öğrenciyim. Eve destegim olmayacak.Altinlarla ev alacagiz.Onlara gereksiz masraf olmasin diye dugun de istemiyorum.Ama altini alacaklar, vazgecmem.
Veda etmem.O kadar kolay değil onlar benim tersimi gormediler henüz. Ben kimseye kaptirmam.Kendi kizlarinin nisan altinlarna el koymuslar ama bn vermem.Iyi düşünüp bir sonuca varacagim.Teşekkürler yorumunuz icin.

Abartmadan, karsita
karsi tarafi cok da zorlamadan dinimizin olculerini baz alarak isteyecegim bende birseyler.
Ah ah şimdi ayrıl desem seviyorum diyeceksin 8 yıl da beklemişsin ne diyeyim bari sözünü geçir ezdirme kendini!
Evet ben nisanlimi cok seviyorum.Kendimi de ezdirmem insallah.Teşekkürler yorumunuz için.
Cok zor bir durum sizinki, yasadiklariniz da öyle. Allah yardimciniz olsun.Sevgimiz zarar görmeden su altin meselesinden alnimizin akiyla cikmak istiyorum.
Evet hem öyle derler masrafa sokmadim diye de hicbir sekilde mutlu olmazlar.evlenecegim kisi onlarin oglu sevmeseler bile insan saygi gösterir oğlunun huzuru için. Nişanlımı da anca bunaltiyorlar.
sakın taviz verme taviz tavizi doğurur.. Şimdiden böyle yapan herşeyinden kısar. yaşanmış denenmiştir! benden tavsiye..
Taviz vermeyi düşünmüyorum kesinlikle.Evet haklisiniz aynen öyle herseyden kisarlar.
Maddi durum diye birsey cokta önemli degil çünkü ben bir kez evlenecegim.Hayatimda bir kez yasayacagim birsey.Usulu adeti kizlari söz konusu olunca sonuna kadar yapip yaptirtiyorlar ya bana da yapacaklar.Borca da girebilirler.Hic umrumda değil.
Sevdigim kişinin gönlünden altindan başka hersey kopuyor.Ama ben zamanla beni anlayip yapacagini düşünüyorum .Deger tabi altinla olculmez.Zaten evlenen cifte yardim icin takar aileler altini, bizde böyledir. Ben bunu ikimiz icin istiyorum. Yoksa hicbirseyde gözüm yok.Singir singir bilezik takma meraklisi da degilim.Gorumcem gibi bana bunlari taktilar demek gibi bir huyum yok.Gösteriş meraklisi da degilim.Sadece ikimiz icin istiyorum, ev almak icin.
Bence başlık parasi gibi degil.Cunku sonucta altinlari kendim kullanmayacagim.Bir yuva kolay kurulmuyor, hayat zor,bircok cift gecim sıkıntısı cekiyor maddi yönden. Evlenince ben okudugum icin bir sure calisamayacagim.Nisanlimin maasiyla da anca geciniriz.Birikim yapamayiz hemen ev almak icin.Benim ailem üstüne düşeni yapacak.Onların ağzına laf vermeyecegim.onlar da uzerlerine düşeni yapacaklar hepsi bu.Bir tane ogullari var sonucta.

Tek tas pirlanta degil.22 ayar altin zirkon yüzük alacak nisanlim.500tl filan fiyati.pahali birsey degil.Pirlanta oldum olasi bana gereksiz masraf gelir.Tadi da mat, sevmiyorum.evimi de dizecekler.Benim ceyizim tam.Onlar da esyayi yapar.Hem yatak odasini biz alacağız. Kendileri kızlarına almiyor yatak odasi takimi.
canım ben gene olanı yaptım ne kadar hayırlı gelin olursan ol binde bir aa gelinim ii derle ro yüzden kimse icin isteklerindne hayallerindne vazgecmemeli insan esinin durumu olmaz o ayrı ama biel isteye yapmaması kinayeli
Ikna ederim nisanlimi yapar.Ondan cok ailesi sorun.Beni el olarak görüp yapmak istemiyorlar.Oglumuza yapiyoruz diye düşünmüyorlar. Isteseler de istemeseler de alacaklar.

Bunlar hem bana birsey takmayip hem de beni hizmetci gibi kullanmayi düşünüyor da tabi ben de o göz yok.Kaynanam altin gunu olunca kizim gel evi temizle, hastayim gel yemek yap bana bak.Bu sekilde davranip sonra benden de birsey beklemesinler.

Cok dogru dediniz evet bir birikimdir, ben de tam olarak bunu istiyorum.Bans degil oğullarına destek cikiyorlar bir anlamda.Ama gelin görün ki kaynanamin kiskanclik icine oyle bir islemis ki oyle bencil ki nadil bir annelik çözemiyorum. Annemle hiçbir alaka kuramiyorum.Cok para göz bir insan.Allah islah etsin en yakin zamanda.bugun ayrilsak cok mutlu olur.Oglunun uzulmesi hic umrunda olmaz.Her genc kiz gibi ben de adetin yetini bulmasini istiyorum.Bunu istemek en dogal hakkim.sekiz yildir bekliyorum sonucta.

Durumları yoksa bunu anlarım bir yere kadar. Ama varsa resmen uyanıklık yapmışlar. Bizim memlekette en kötüsü bile bir sürü altın takıyor. Erkek çocuğu bu, hiç mi birikim yapmamışlar çocuk için? Belki sen çalışıyorsan o yüzden de almak istemiyor olabilirler...

Annem nisanlimi taniyamadi bile maalesef.Iliskimizin ilk yilinda vefat etti.O yüzden birsey diyemez.Hayatta olsa sonuna kadar arkamda olurdu anacigim.Tek damla gozyasim icin kiyameti koparirdi.Nur icinde yatsin.Yapacaklar uzerlerine düşeni, kacar yolu yok.

durumlari kizlari söz konusu olunca iyi oluyor.Onlarin öz oglu nisanlim.Oyle ya da boyle yapacaklar.Birikim yapmamislar, kaynanam cok harciyor.Ama kizina kendine.Öyle bana bir hediye almisligi da yok doğru düzgün .kendi almaz ama benden hep bekler.Almazsam lafini eder, ben de tabii ki almiyorum.

Alma canım. Sen de lafını yap almadığı şeylerin...

Lafini yapsam ne olacak ki, tinlamazlar.Kizlarinin nisanina elim kolum bos gittim rezil oldular.Akrabam bunu göze alamaxlar.Sana mutlaka alirlar demisti ama dedigi gibi olmadi.Rezil oldular.
Ne biçim insanlar var ya. Görgüsüzlük böyle bir şey olsa gerek. Merak etme; eden, bulur...

Canım sen gerçekten ertele bu düğünü, zaten sözlüsünüz nişan da olmamış henüz, bu işin sonu stresten başka bir şey değil olayların çok içinde olduğun için ve sözlün sende bir alışkanlığa dönüştüğü için gormezden geliyorsun yalnızca. henüz çok toysun evlilik için biraz pişmen lazım. sen kulak asmaz da evlenirsen o evin borcuu harcıı faturası kredisi hep senin maaşından ödenecek dedi dersin. en az bi sene iş hayatına atıl okulun bitince. keyfini çıkar bekarlığın kat kat kat iyisi, bi dediğini ikiletmeyeni çıkar karşına ama senin isteklerini karşılayamaz bu adam yok yani istek yok içinde. hiç deme şimdi altın hariç her istediği yapıyor diye. e yapmıyor çünkü ,ben de hiç sevmem beyaz eşyanın çiğ beyaz olmasını. griyle beyaz arasındaki o üç kuruşu hesaplayan adamdan koca moca olmaaaz o birinin başını yakacak bu sen olma kaç kurtar kendini. şimdi zorla aldırsan dahi ileride öyle şeyler yaşarsın ki bu adamla bin pişman olursun. gebeyken aşersen pahalı deyip almaz be bu adam, çocuğun gofret istese bahane uydurur almamak için yazık değil mi sana? hiç kimseden destek görmüyorsan kendinden al cesaretini.. hoş sen yine beni dinlemeyip inatla sekiz senem diyeceksin.. ama bu adamla sekiz saniye seksen sene gibi gelecek sana ..

Bu altınmış, takıymış bana oldum olası gereksiz ve saçma gelmiştir çünkü sevmem amaaaaaa nişanlının tavrı hiç hoş değil. Durumu olmasa teneke yüzük bile takarsın ama durumu olduğu halde senin bu isteklerini yerine getirmemek için kıvırması bende hiç hoş bir etki bırakmadı.

Madem ki bunların alınmasını istiyorsun kesinlikle taviz verme ve istediğini yaptırana kadar da diret. Kendi kızlarına gerekeni en iyi şekilde yapıyorlarsa sana da yapacaklar. Şu an bunu kabul edersen gelecekte yaşanacak sorunların önünü açmış olursun. Karadeniz kızı, senin genlerin boyun eğmeye musait değil, o altınlar ya alınacak ya alınacak.

Reactions: anu
Hay ağzına sağlık, ancak bu kadar iyi anlatılabilirdi.

Hay ağzına sağlık, ancak bu kadar iyi anlatılabilirdi.
Hakikaten üzüldüm konu sahibine, sahipsiz görmüşler yazık vallahi.. aşkın gözü kör derler ama maşuk telef olmaz aşuk telef olur.. böyle bir adam için de değmez bence kendini üzmeye.. valla seven insan ikiletmeden yapar makul istekleri fani dünya yahu mezara mı götürecekler anlamıyorum ki.. inşallah gözlerinin bağı çözülür de görebilir durumu.. yoksa uzuuuun soluklu bi trajedi yaşanacak gibi, kayınvalidesiyle görümcesi de artık eline bi avuç çekirdek alıp izlerler kıkır kıkır

İzlemekle kalsalar iyi, başrolde bunların olacağı kesin. Benim anlamadığım, arkadaşımızın zaten annesi vefat etmiş, bunlar nasıl insanlar ki bu öksüz kıza sahip çıkıp şefkat göstereceklerine 3 kuruşluk altının, şunun bunun lafını yapıyorlar. Günah be!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…