- 2 Ocak 2015
- 1.257
- 1.138
- 28
Arkadaşım sakın ha altın istememek gibi bir hata yapma ben de sevdim benim de annem yok sevgili eşim ve ailesi ezdikce ezdi düğün gelinlik altınlar ev eşyaları bir tanesi bile içime sinen olmadı dul gibi evlendim ama benim aşağılık babam bana hiç sahip çıkmadı çünkü kendi de evlendi ve benim evden gitmem için hiç bir şeyi umursamadi eşimin ailesi taktiği altınları geri aldı eşim hep beni durdurdu. Sen benimle altın para için mi evlendin dedi sustum hâlâ düşününce içim yanıyor. Ayrıca eşimin ailesinin durumu çok çok iyi sonra düğün bitti gerçek hayata döndük elimizde 5 kuruş birikim yok eksik çok eşimin maaşı eksikler ve gecimimizi sağladı ama araba desen yok kiracisin ben de dedim iyi oldu sanki altınları mezara götüreceğim. Yani onlar gelecek için çok faydalı kimse ömür boyu takmiyo zaten ya araba ya ev yatırım oluyor aksi takdirde bizim gibi kredi cekip cekip faiz odersin bence o nasıl alamam diyorsa sen de kararlı ol ayrıca herseyi gereksiz bulan gorumcem oğluna öyle bir düğün yaptı ki anlatamam çünkü kız tarafi çok fenaydi şimdi o gelin baş tacı ben de herseyi kabul eden hizmetçi vari birsey.
işte oyle oldugu icin istesin diyorum tamaat eden gelin hic bi zaman kıymet bilmez
benimle altın icinmi evleniyosun derse benimde sanım seferim var kusura bakam dul kadına bile bizim burda 5 bileizk takılır de kapa agzını ayrıca sen al ben takarım takmam ilerde ev alırım de arsa alırım de her zaman derim tammater gelinin kıymeti bilinmez ucuza kapattık gelini derler
canım ben gene olanı yaptım ne kadar hayırlı gelin olursan ol binde bir aa gelinim ii derle ro yüzden kimse icin isteklerindne hayallerindne vazgecmemeli insan esinin durumu olmaz o ayrı ama biel isteye yapmaması kinayelidul kadına BİLE ?
ay evet dul kadın 2. sınıf kadın...
ayrıca takı-kıymet bilinme denklemine hayran kaldım.
1)takı istemedi mi amaann ucuza aldık işte malmış o da ses çıkarmadı bişi istemedi, keh keh keh
2)oo bir takı istedi hepsini de almak zorunda kaldık, akıllı kızmış, tatlı kızmış, yerim ben onu, canım gelinim..
bu mudur ?
ben türk insanının kullandıgı cümleyi söyledin küfür etmedin nisanlısı öyle uyanıkki nerden kar yaparım diye bakıyo kızda söylesinden anlasın diye deidmKonudaki dul kadın yakıştırmaları hoş değil..
tam tersi canm bizdede takılır ama gelinden ne alınır nede gelinlik beklenir üstünede ev veriir canım o bilezikşer kızındır kız ister arsa alır ister 2 .ci bi ev bizden san söhrettir yani hatta bosnaklara bayılıyorum onlar bizdende fazla yapıyolar altın tac bile varr vallabizde geline 10 burma bilezik trabzon cekme v.s takilir sonra da gelinlik beklerler ama.
kisinin degeri altinla v.s ölcülmez, kendinize deger bicmeyin lütfen. sevdiginiz kisi gönlünden ne kopuyorsa onu alsin bunun adi hediye nihayetinde. hem ne demek" ucuza gitmek " neyiz ki biz ? ama nisanlinizi sevmiyorsaniz baskaca huylari sizi rahatsiz ediyorsa bilemem. hem aileside mecbur degil size altin takmaya, insanlarin gönlünden ne koparsa onu hediye eder. birakin Allah askina su adet faslini. falancaya su sunu takmis diye de milletle yarisa girmeyin, bunun sonu gelmez.
ayrica kolda bilezikli gelin benim cocuklugumda kaldi, var mi öyle singir singir takan hala ?
geleneksel olarak altın takilmayan doğru düzgün düğün yapılmadan herseyden kaçamak yapılan düğünler dul kadınlara yapılır yani ikinci evliliği olanlara da diyebilirim çünkü ilk evliliginde bütün hevesini almıştır onu kastetmeye çalıştımKonudaki dul kadın yakıştırmaları hoş değil..
Yakinda aileler bir araya gelecek nikah tarihi icin.Erkek tarafina biraz göz dagi da verilecek.Altin konusu da konusulacak.Ben nisanlimi seviyorum. Ailesine karsi hep sabirli olmaya calistim.Ama hicbir zaman beni sevmediler.Benim de kendimi ezdirmeye niyetim yok.Bana gelince durumlari yok hep.Kizlarina yapiyorlar.Kaynanam adetleri biliyor, yapmasi gerekeni de ve tıpış tipis yapacaklar.Nisanlimin maasi cok yuksek degil.Ailesi ev aldi, biz kiraya cikacagiz.Ben öğrenciyim. Eve destegim olmayacak.Altinlarla ev alacagiz.Onlara gereksiz masraf olmasin diye dugun de istemiyorum.Ama altini alacaklar, vazgecmem.su yasananlardan sonra alsada omur boyu aılecek yuzune vururlar
veya gerı satarlar
bence sen bu kısıyle evlenmeyı tekrar dusun
mevzu altın alıp almaması da degıl
bedavaya getırecek olmaları
sana yapılacakları el kızına yapılacak bosa gıdecek olarak goruyorlar ve bu goruslerı degısmez
karekterlerı bu
Veda etmem.O kadar kolay değil onlar benim tersimi gormediler henüz. Ben kimseye kaptirmam.Kendi kizlarinin nisan altinlarna el koymuslar ama bn vermem.Iyi düşünüp bir sonuca varacagim.Teşekkürler yorumunuz icin.sizin taraftan düğünde gelecek olan bılezıklere sımdıden veda edın oyleyse, onlara da el koyarlar bence.. bu basıt bır altın meselesı degıl , o sızın hayalınız, o yüzük bir kez takılacak parmaga,,alem delı olur nısan sözden once daha çıkarken alır takmaya kalkar,sizin ki de tuhafmıs, hiç almayacakmıs nerdeyse.. ıyı dusunun bence...
Abartmadan, karsitaHeee gereksiz gereksiz, ben de o kafayla yumurta fiyatına gittim.
Bir arkadaşımın kp ayrı 8 bilezik yapmış, eşinden de ayrıca bir o kadar istemiş.
Açık açık istemiş bildiğin. O da yapmış vallahi.
Sonuç kız baş tacı.
Bütün yakın arkadaşlarım da öyle ne kadar harcattılar o kadar değerli oldular valla.
Gerisi sana kalmış.
Evet ben nisanlimi cok seviyorum.Kendimi de ezdirmem insallah.Teşekkürler yorumunuz için.Ah ah şimdi ayrıl desem seviyorum diyeceksin 8 yıl da beklemişsin ne diyeyim bari sözünü geçir ezdirme kendini!
Cok zor bir durum sizinki, yasadiklariniz da öyle. Allah yardimciniz olsun.Sevgimiz zarar görmeden su altin meselesinden alnimizin akiyla cikmak istiyorum.Arkadaşım sakın ha altın istememek gibi bir hata yapma ben de sevdim benim de annem yok sevgili eşim ve ailesi ezdikce ezdi düğün gelinlik altınlar ev eşyaları bir tanesi bile içime sinen olmadı dul gibi evlendim ama benim aşağılık babam bana hiç sahip çıkmadı çünkü kendi de evlendi ve benim evden gitmem için hiç bir şeyi umursamadi eşimin ailesi taktiği altınları geri aldı eşim hep beni durdurdu. Sen benimle altın para için mi evlendin dedi sustum hâlâ düşününce içim yanıyor. Ayrıca eşimin ailesinin durumu çok çok iyi sonra düğün bitti gerçek hayata döndük elimizde 5 kuruş birikim yok eksik çok eşimin maaşı eksikler ve gecimimizi sağladı ama araba desen yok kiracisin ben de dedim iyi oldu sanki altınları mezara götüreceğim. Yani onlar gelecek için çok faydalı kimse ömür boyu takmiyo zaten ya araba ya ev yatırım oluyor aksi takdirde bizim gibi kredi cekip cekip faiz odersin bence o nasıl alamam diyorsa sen de kararlı ol ayrıca herseyi gereksiz bulan gorumcem oğluna öyle bir düğün yaptı ki anlatamam çünkü kız tarafi çok fenaydi şimdi o gelin baş tacı ben de herseyi kabul eden hizmetçi birsey.
Evet hem öyle derler masrafa sokmadim diye de hicbir sekilde mutlu olmazlar.evlenecegim kisi onlarin oglu sevmeseler bile insan saygi gösterir oğlunun huzuru için. Nişanlımı da anca bunaltiyorlar.işte oyle oldugu icin istesin diyorum tamaat eden gelin hic bi zaman kıymet bilmez
benimle altın icinmi evleniyosun derse benimde sanım seferim var kusura bakam dul kadına bile bizim burda 5 bileizk takılır de kapa agzını ayrıca sen al ben takarım takmam ilerde ev alırım de arsa alırım de her zaman derim tammater gelinin kıymeti bilinmez ucuza kapattık gelini derler
Taviz vermeyi düşünmüyorum kesinlikle.Evet haklisiniz aynen öyle herseyden kisarlar.sakın taviz verme taviz tavizi doğurur.. Şimdiden böyle yapan herşeyinden kısar. yaşanmış denenmiştir! benden tavsiye..
Maddi durum diye birsey cokta önemli degil çünkü ben bir kez evlenecegim.Hayatimda bir kez yasayacagim birsey.Usulu adeti kizlari söz konusu olunca sonuna kadar yapip yaptirtiyorlar ya bana da yapacaklar.Borca da girebilirler.Hic umrumda değil.maddi durumu müsait değilse yapacak bi şey yok.amaaaa imkanı var da yapmıyorsa vay senin evlendikten sonraki haline...evlenince de ailesinin ağzına bakar da eşya alımı ev alışverişi derken burnundan getirir aman diyeyim...
Sevdigim kişinin gönlünden altindan başka hersey kopuyor.Ama ben zamanla beni anlayip yapacagini düşünüyorum .Deger tabi altinla olculmez.Zaten evlenen cifte yardim icin takar aileler altini, bizde böyledir. Ben bunu ikimiz icin istiyorum. Yoksa hicbirseyde gözüm yok.Singir singir bilezik takma meraklisi da degilim.Gorumcem gibi bana bunlari taktilar demek gibi bir huyum yok.Gösteriş meraklisi da degilim.Sadece ikimiz icin istiyorum, ev almak icin.bizde geline 10 burma bilezik trabzon cekme v.s takilir sonra da gelinlik beklerler ama.
kisinin degeri altinla v.s ölcülmez, kendinize deger bicmeyin lütfen. sevdiginiz kisi gönlünden ne kopuyorsa onu alsin bunun adi hediye nihayetinde. hem ne demek" ucuza gitmek " neyiz ki biz ? ama nisanlinizi sevmiyorsaniz baskaca huylari sizi rahatsiz ediyorsa bilemem. hem aileside mecbur degil size altin takmaya, insanlarin gönlünden ne koparsa onu hediye eder. birakin Allah askina su adet faslini. falancaya su sunu takmis diye de milletle yarisa girmeyin, bunun sonu gelmez.
ayrica kolda bilezikli gelin benim cocuklugumda kaldi, var mi öyle singir singir takan hala ?
Bence başlık parasi gibi degil.Cunku sonucta altinlari kendim kullanmayacagim.Bir yuva kolay kurulmuyor, hayat zor,bircok cift gecim sıkıntısı cekiyor maddi yönden. Evlenince ben okudugum icin bir sure calisamayacagim.Nisanlimin maasiyla da anca geciniriz.Birikim yapamayiz hemen ev almak icin.Benim ailem üstüne düşeni yapacak.Onların ağzına laf vermeyecegim.onlar da uzerlerine düşeni yapacaklar hepsi bu.Bir tane ogullari var sonucta.hiç deme! bir böyle söyleyen sensin su sayfaya kadar! ben anlamıyorum bu kafaları.. ben ucuza gittim, bedavaya mı alcakmış seni falan.. nasıl kafalar bunlar ? biz mal mıyız arkadaslar ? bildiğin başlık parası zihniyeti işte bu. başlık parası istenince herkes aaaa kızını mı satıyor olur mu öyle sey bla bla bla yaparken burda altın mevzusundaki yorumlarınız içler acısı... olay aynı fakat para olunca auuuww, altın olunca ohhh yeahh...
Tek tas pirlanta degil.22 ayar altin zirkon yüzük alacak nisanlim.500tl filan fiyati.pahali birsey degil.Pirlanta oldum olasi bana gereksiz masraf gelir.Tadi da mat, sevmiyorum.evimi de dizecekler.Benim ceyizim tam.Onlar da esyayi yapar.Hem yatak odasini biz alacağız. Kendileri kızlarına almiyor yatak odasi takimi.Tatlim altin bir yatirim araci degil ki zaten, gereksiz.
Yuzukleriniz takildiysa tamamdir. Ben bile ilerde evlenecegim adama dicem 'tektas falan alma sahtesini al o 2-3 milyari evime harcicam' dicem. Gereksiz seyler ya, altin vs. Seylerin geregimi var. Mutluluk parayla degil, onun yerine evini duzdur :)
Ikna ederim nisanlimi yapar.Ondan cok ailesi sorun.Beni el olarak görüp yapmak istemiyorlar.Oglumuza yapiyoruz diye düşünmüyorlar. Isteseler de istemeseler de alacaklar.canım ben gene olanı yaptım ne kadar hayırlı gelin olursan ol binde bir aa gelinim ii derle ro yüzden kimse icin isteklerindne hayallerindne vazgecmemeli insan esinin durumu olmaz o ayrı ama biel isteye yapmaması kinayeli
Bunlar hem bana birsey takmayip hem de beni hizmetci gibi kullanmayi düşünüyor da tabi ben de o göz yok.Kaynanam altin gunu olunca kizim gel evi temizle, hastayim gel yemek yap bana bak.Bu sekilde davranip sonra benden de birsey beklemesinler.tam tersi canm bizdede takılır ama gelinden ne alınır nede gelinlik beklenir üstünede ev veriir canım o bilezikşer kızındır kız ister arsa alır ister 2 .ci bi ev bizden san söhrettir yani hatta bosnaklara bayılıyorum onlar bizdende fazla yapıyolar altın tac bile varr valla
Cok dogru dediniz evet bir birikimdir, ben de tam olarak bunu istiyorum.Bans degil oğullarına destek cikiyorlar bir anlamda.Ama gelin görün ki kaynanamin kiskanclik icine oyle bir islemis ki oyle bencil ki nadil bir annelik çözemiyorum. Annemle hiçbir alaka kuramiyorum.Cok para göz bir insan.Allah islah etsin en yakin zamanda.bugun ayrilsak cok mutlu olur.Oglunun uzulmesi hic umrunda olmaz.Her genc kiz gibi ben de adetin yetini bulmasini istiyorum.Bunu istemek en dogal hakkim.sekiz yildir bekliyorum sonucta.Ayrıca meseleyi tartışmaya çevirmeye gerek yok benim bildiğim yeni bir hayata atılacak aile olacak gençlere bir birikimdir altın yani karı koca beraber kullanırlar kimse mal degil ayrıca dul kadına ikinci sınıf diye birşey söyleyen olmadı sadece evlilik gibi önemli bir olayı ilk kez yaşamak daha özeldir kimse boşanmak için evlenmez boşandı diye de ikinci sınıf olmaz bana göre takı önemlidir size göre değildir arkadaşa yardimci olmak adına dusuncemizi paylasiyoruz. Kaldı ki söz konusu nişanlı tek taş yuzugün bile en ucuzunu alacak biri
Durumları yoksa bunu anlarım bir yere kadar. Ama varsa resmen uyanıklık yapmışlar. Bizim memlekette en kötüsü bile bir sürü altın takıyor. Erkek çocuğu bu, hiç mi birikim yapmamışlar çocuk için? Belki sen çalışıyorsan o yüzden de almak istemiyor olabilirler...Kizlar hepnize merhabs.8 yil suren bir iliskim var, nisanliyim.Sözden sonra nisan yapmadik, nisanlim da ben de gerek gormedik nisana.Söz de beyaz gül istiyordum bir buket.5 tane gul ve otlarla dolu bir cicek geldi.Söz de bana taki takilmadi.Nisanlimin ailesi durumumuz yok diyerek en ucuz, ayari en dusuk yuzugu aldi bana.Nisanlim kendisi alir diye sesimi cikarmadim.Ama almiyor.Atsan atilmaz satsan satilmaz, cok gereksiz.Bozdursan para etmez diyor.Ne yapsam ne desem derdimi anlatamiyorum.son zamanlarda baska konularda dahil cok fena tartistik birbirimize girdik.Aramiz yeni düzeliyor ama bu konudaki fikirleri hic degismiyor.Altin disinda ne desem yapiyor ama ben bu konu ve diget tartismalarmiz sonucunda kendisinden uzaklasmaya basladim.Ne yapacagimi bilemiyorum, yardim edin.
Annem nisanlimi taniyamadi bile maalesef.Iliskimizin ilk yilinda vefat etti.O yüzden birsey diyemez.Hayatta olsa sonuna kadar arkamda olurdu anacigim.Tek damla gozyasim icin kiyameti koparirdi.Nur icinde yatsin.Yapacaklar uzerlerine düşeni, kacar yolu yok.madem babam seni sahiplenmiyor annen desin olmadı sen de dost var düsman var herkezin bi sanı var ben öyle öksüz gibi kolları bos duramam de alemin olmadıkları bile gelinine en az6 bilezik takıyo sen zaten her seyde taviz vermissin anlıyorum ask ama sonra cok pisman olursun simdi ne istedin istedin
durumlari kizlari söz konusu olunca iyi oluyor.Onlarin öz oglu nisanlim.Oyle ya da boyle yapacaklar.Birikim yapmamislar, kaynanam cok harciyor.Ama kizina kendine.Öyle bana bir hediye almisligi da yok doğru düzgün .kendi almaz ama benden hep bekler.Almazsam lafini eder, ben de tabii ki almiyorum.Durumları yoksa bunu anlarım bir yere kadar. Ama varsa resmen uyanıklık yapmışlar. Bizim memlekette en kötüsü bile bir sürü altın takıyor. Erkek çocuğu bu, hiç mi birikim yapmamışlar çocuk için? Belki sen çalışıyorsan o yüzden de almak istemiyor olabilirler...
Alma canım. Sen de lafını yap almadığı şeylerin...durumlari kizlari söz konusu olunca iyi oluyor.Onlarin öz oglu nisanlim.Oyle ya da boyle yapacaklar.Birikim yapmamislar, kaynanam cok harciyor.Ama kizina kendine.Öyle bana bir hediye almisligi da yok doğru düzgün .kendi almaz ama benden hep bekler.Almazsam lafini eder, ben de tabii ki almiyorum.
Lafini yapsam ne olacak ki, tinlamazlar.Kizlarinin nisanina elim kolum bos gittim rezil oldular.Akrabam bunu göze alamaxlar.Sana mutlaka alirlar demisti ama dedigi gibi olmadi.Rezil oldular.Alma canım. Sen de lafını yap almadığı şeylerin...
Ne biçim insanlar var ya. Görgüsüzlük böyle bir şey olsa gerek. Merak etme; eden, bulur...Lafini yapsam ne olacak ki, tinlamazlar.Kizlarinin nisanina elim kolum bos gittim rezil oldular.Akrabam bunu göze alamaxlar.Sana mutlaka alirlar demisti ama dedigi gibi olmadi.Rezil oldular.
Hay ağzına sağlık, ancak bu kadar iyi anlatılabilirdi.Canım sen gerçekten ertele bu düğünü, zaten sözlüsünüz nişan da olmamış henüz, bu işin sonu stresten başka bir şey değil olayların çok içinde olduğun için ve sözlün sende bir alışkanlığa dönüştüğü için gormezden geliyorsun yalnızca. henüz çok toysun evlilik için biraz pişmen lazım. sen kulak asmaz da evlenirsen o evin borcuu harcıı faturası kredisi hep senin maaşından ödenecek dedi dersin. en az bi sene iş hayatına atıl okulun bitince. keyfini çıkar bekarlığın kat kat kat iyisi, bi dediğini ikiletmeyeni çıkar karşına ama senin isteklerini karşılayamaz bu adam yok yani istek yok içinde. hiç deme şimdi altın hariç her istediği yapıyor diye. e yapmıyor çünkü ,ben de hiç sevmem beyaz eşyanın çiğ beyaz olmasını. griyle beyaz arasındaki o üç kuruşu hesaplayan adamdan koca moca olmaaaz o birinin başını yakacak bu sen olma kaç kurtar kendini. şimdi zorla aldırsan dahi ileride öyle şeyler yaşarsın ki bu adamla bin pişman olursun. gebeyken aşersen pahalı deyip almaz be bu adam, çocuğun gofret istese bahane uydurur almamak için yazık değil mi sana? hiç kimseden destek görmüyorsan kendinden al cesaretini.. hoş sen yine beni dinlemeyip inatla sekiz senem diyeceksin.. ama bu adamla sekiz saniye seksen sene gibi gelecek sana ..
Hakikaten üzüldüm konu sahibine, sahipsiz görmüşler yazık vallahi.. aşkın gözü kör derler ama maşuk telef olmaz aşuk telef olur.. böyle bir adam için de değmez bence kendini üzmeye.. valla seven insan ikiletmeden yapar makul istekleri fani dünya yahu mezara mı götürecekler anlamıyorum ki.. inşallah gözlerinin bağı çözülür de görebilir durumu.. yoksa uzuuuun soluklu bi trajedi yaşanacak gibi, kayınvalidesiyle görümcesi de artık eline bi avuç çekirdek alıp izlerler kıkır kıkırHay ağzına sağlık, ancak bu kadar iyi anlatılabilirdi.
İzlemekle kalsalar iyi, başrolde bunların olacağı kesin. Benim anlamadığım, arkadaşımızın zaten annesi vefat etmiş, bunlar nasıl insanlar ki bu öksüz kıza sahip çıkıp şefkat göstereceklerine 3 kuruşluk altının, şunun bunun lafını yapıyorlar. Günah be!Hakikaten üzüldüm konu sahibine, sahipsiz görmüşler yazık vallahi.. aşkın gözü kör derler ama maşuk telef olmaz aşuk telef olur.. böyle bir adam için de değmez bence kendini üzmeye.. valla seven insan ikiletmeden yapar makul istekleri fani dünya yahu mezara mı götürecekler anlamıyorum ki.. inşallah gözlerinin bağı çözülür de görebilir durumu.. yoksa uzuuuun soluklu bi trajedi yaşanacak gibi, kayınvalidesiyle görümcesi de artık eline bi avuç çekirdek alıp izlerler kıkır kıkır