Merhabalar.. Ben 25 yaşındayım ve yüksek lisans yapıyorum. Beni çok seven bir ailem var, doğduğumdan beri onlarlayım. Elimi sıcak sudan soğuk suya sokmamışlardır. 1.5 yoldur konuştuğum erkek arkadaşımla da 2019 haziranda çok severek nişanlandım. Bu süreçte ne kadar tartışmalar yaşadıysak da onunla şu anda iyiyiz, birbirimize alıştık. Ailesiyle tanışmaya gittiğimde beni çok güzel karşıladılar, ben de çok sevdim. Annesi çok içtendi. Sonrasında benim ailem nişanlımı tanıdı ve çok sevdiler. Ailelerimiz tanıştı ve onda da bir sorun yaşamadık. Nişan arefesinde ve sonrasında olaylarımız büyüdü. Nişanlımın annesi nişanlımı sahiplenici tavırlar göstermeye başladı. Anneannesini gerçek anlamda tanımaya başladım. Annesi ve annesi ilgiyi üzerlerinde bekleyen insanlar. Anneannesinin eşi 15-20 sene önce ölmüş ve kızlarından başka kimseyi düşünmeyip üstüne etrafındakilere laf sokan bi yapısı var. Damadına yıllarca eşimi sen öldürdün diye suçlamış ve hiç sevmemiş. Halbuki adam kanserden ölmüş. Kızının evliliğini zamanında onaylamadığı için anneannesi damadını suçluyor yani.. Ben de bu tavırlarından dolayı onları görmeye gitmemi azalttım. Daha sonra nişanlımın annesinin babasını aldattığını öğrendim. Birkaç gün düşündükten sonra nişanlıma anlatmanın doğru olacağına karar verdim. Anlattığımda annesiyle tartışmış ve valizini toplayıp benim yanıma geldi. 1.5 ay gibi bir süreçte benim yanımda kaldı. Gitmek istemediği için ben de kabul etmek durumunda kaldım evime.. Bir yandan huzursuzdum ailem duyarsa diye ama nişanlımı da öylece bırakamazdım.. Bu arada nişanlım askerden gelmişti ve iş arıyordu. Bir hafta önce iş için Bursa’dan aradılar ve eşyalarını topladık birlikte. Gitmeden ailemle vedalaşayım dedi ve bana sen de gelsene dedi. Ben de kendimi gitmeyerek suçlu duruma düşürmek istemediğimden gitmek istedim. Annesi bu süreçte beni 1 kez dahi aramadı ve yeni yılını kutlamak için aradığımda da telefonumu açmadı. Biliyordum ki etrafındaki herkese beni suçlayacaktı. O gün gittik ve annesi hoşgeldin oğlum dedi ve bana tek bir söz dahi söylemedi. Sadece muhattabım sensin dedi oğluna. Ve biz tartıştık. Siz çok bencil bir insansınız filan dedim. Daha sonra biz Çıktık kahve içip konuştuk nişanlımla. O da dedi ki gitmeden senden son bir şey istiyorum, 1-2 hafta sonra gidip annemle tek başına konuşur musun dedi. İstemeyerek de olsa kabul ettim. Sonra anneannesiyle vedalaşmaya gittik. Annesi önceden oraya gitmiş ve büyük ihtimalle annesini de doldurmuş. Bana dedi ki anneannesi sen de mi gireceksin içeriye? Nişanlım, benim olduğum her yerde o da olacak dedi. Daha sonra anneannesi bana hakaret etmeye başladı. Ben de dedim, kızıma sor neler yapmış sonra beni suçla.. Nişanlım da elimden tutup uzaklaştı oradan. Daha sonra bize daha fazla bulaşamasın diye annesine mesaj attım. Bizim sizinle aramıza mesafe koymamızın sebebi sizin babama yaptığınız yanlışlar filan dedim. Aldatma mesajlarının da ekran görüntüsü bende vardı onları attım. Bir nevi bizden uzak dursun diye tehdit ettim yani. Çünkü durmadan üste çıkmaya çalışıp haksız yere beni suçluyordu. Sonrasında nişanlım Bursa’ya gitti ve çalışmaya başladı. Bu sefer babasını da doldurmuşlar, sen orada geçinemezsin filan demiş... Ben de iyice sinirlendim ve söylediklerini hazmedememiştim, tekrar mesaj attım. Eğer başkalarına duyurmamı istemiyosanız babamı doldurmayı bırakın dedim. Telefonum çaldı ve nişanlımın babası aradı. Ben her şeyi biliyorum kızım siz gidin kendinizi kurtarın dedi. Şok oldum ve arkadan bana annesinden besleme demeler, hakaretler filan havada uçuşuyodu. Ben de kendimi tutamadım ve kötü kadın dedim. Aileme hakarete başlamışlardı çünkü.. Bu olaylar olurken de babası ikimizi de susturmaya çalıştı. Şok oldum. Aileme anlattım. Babam bu ilişkin bitmesi taraftarı. Fakat nişanlım iyi bir insan.. benim için Bursa’da yaşamak istiyorum diye kalktı gitti. Tek korkum annesini anneannesini şu an sildi fakat daha sonra yumuşaması.. Çünkü saf temiz kalpli bir yönü var.. Ben ne yapmalıyım sizce.. Bana tavsiye verir misiniz? Ya ileride düğün olacağı zaman onlardan kimse olmazsa? Ki öyle olacak büyük ihtimalle.. Ailemin durumu iyi fakat bu şeref, gurur meselesi özellikle de babam için.. Okuduğunuz için teşekkürler...