• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımın ailesinin ilgisizliği. Fikrinize ihtiyacım var

bakın kendimiz çözmek zorundayız demişsiniz ama size de hep aileniz destek olmuş. Babanızın hediye ettiği evde yaşıyormuşsunuz. Yani kendiniz çözmemişsiniz aslında. Herkes maddi destek görmek ister ama tek sorun bu değil bunu anlatmaya çalışıyorum. Yoktur anlarım ama ailelerimiz eşit şartlarda. Benim babam kendini zorluyor bir şeyler için ama onlar benim aileme bir telefon etmeyi bile beceremiyor. Bu durumda babamdan da istemiyorum neden kendini zorlasın ki madem kendimiz ödeyeceğiz yatak odasını da ödeyeceğiz artık. Ama karşı tarafın yaptığı bana göre normal değil üzücü olan da bu. Tek derdim maddiyat olsa aman bari babam yatak odasını alıyor der kabul ederim ama derdim bu değil.
Babam yardım etmese de aynı şeyi savunurdum. Ki babama anneme beklenti duymam bir nebze normal. Ama eşimin babasının yardımı beni zerre ilgilendirmiyor. Bana yabancı bir adam neticede. Yaptığı da yapmadığı da kendine. Benlik bir durum yok.
Ben babam daha çok maddi katkıda bulunduğu halde bilenmiyorum demek niyetiyle söylüyorum. Hesaba vurmadım yani. Beklentim yok.
İki taraftan da beklentim yok. Babam esnaf adam durumu iyi kendi içinden gelip yardımcı oluyor. Ben asla ev ver demedim. Araba için de talepte bulunmadım. Kendi paramızla alacaktık. Üstüne para için krediye başvuracaktık o dedi boşuna faiz ödemeyin diye. Arabanın parasını da taksitle ödedik mesela. Vermese de olurdu. İçinden geldi sağolsun.
Kastım bu yani. Beklenti duymanız doğru değil. O adam size evlenseniz dahi yabancı.
Babam da vermek zorunda değildi. Başka bir şehirde yaşarken kiramızı da ödüyorduk elbette.
Yarın eşim de ben de emekli olduktan sonra çalışmak istemeyebiliri. Gelin bizim maaşımızı çalışmamızı, yardımımızı düşünemez. Haddi yok. Benim mirasçım gelinim değil oğlum, varsa torunum zira. Beklenti duyamaz. Duyamazsınjz

Babam yardım etmese de aynı şeyi savunurdum. Ki babama anneme beklenti duymam bir nebze normal. Ama eşimin babasının yardımı beni zerre ilgilendirmiyor. Bana yabancı bir adam neticede. Yaptığı da yapmadığı da kendine. Benlik bir durum yok.
Ben babam daha çok maddi katkıda bulunduğu halde bilenmiyorum demek niyetiyle söylüyorum. Hesaba vurmadım yani. Beklentim yok.
İki taraftan da beklentim yok. Babam esnaf adam durumu iyi kendi içinden gelip yardımcı oluyor. Ben asla ev ver demedim. Araba için de talepte bulunmadım. Kendi paramızla alacaktık. Üstüne para için krediye başvuracaktık o dedi boşuna faiz ödemeyin diye. Arabanın parasını da taksitle ödedik mesela. Vermese de olurdu. İçinden geldi sağolsun.
Kastım bu yani. Beklenti duymanız doğru değil. O adam size evlenseniz dahi yabancı.
Babam da vermek zorunda değildi. Başka bir şehirde yaşarken kiramızı da ödüyorduk elbette.
Yarın eşim de ben de emekli olduktan sonra çalışmak istemeyebiliri. Gelin bizim maaşımızı çalışmamızı, yardımımızı düşünemez. Haddi yok. Benim mirasçım gelinim değil oğlum, varsa torunum zira. Beklenti duyamaz. Duyamazsınjz

konuyu çok başka bir yere getirdiniz. Benim kastettiğim şey başkaydı. evet benim haddime değil ama oğullarına yapmıyorlar. Neticede ben de etkileniyorum. Saçma olmuş yorumunuz.

Ailesi yardım etmek zorunda değil. Esimin ailesi de bize yaridm etmedi.Siz de fuzuli şeyleri boşverin en kötü düğün salonu bile bilmem kaç bin. Nikah yapın. Evinize en gerekli şeyleri alın onun haricinde fazla acılmayın. Bilezik de olmayi versin elalem görecek diye öyle 5 6 bilezige gerek yok

İyi hoş annesi arıyor sen sor o zaman, ne yapacağız de, ben olsam bin kere sormuştum, yardım edin anlamında değil de gücümüz şunlara yetiyor şunu yapacağız falan hem öğrenirsin onlar brşey alacakmı. Asgari ücretli adamdan ne bekliyorsunuz ki, belli ki ailesininde durumu iyi değil, yani alabildiğinizi alın ailesinide bırak kendinize bakın

bir de el opup tesekkur edeceksin.. borcu kendin odeyeceksin. ben yasadim ayni seyi. sinir bozucu oluyor. alem ne der kolumda altin cok olsun diye aldirma sakin. karismayan kv ye kp ye de ona gore davran saygi goster gidin gelin o kadar. emek dokmeden anne baba olunmuyor malesef. lafta dahi olsa konunun icinde olmalari gerekirdi.

Aileler maddi anlamda yardım etmek zorunda değil. Ama sizin sırf onlar istiyor diye o kadar masrafa girip sonradan düğün borcu ödemenizde çok zor olur. Nişanlınızla konuşup her şeyi kendi bütçenize göre yapın. Eşinizin ailesiyle de aranızdaki mesafeyi yavaş yavaş açın. Çok fazla samimi olmayın. Ben olsam öyle yapardım.

Herkes maddi açıdan değerlendirmiş tek sorun bu değil arkadaşlar. Bir şekilde o yola girdik kendi başımızın çaresine bakmaya çalışıyoruz. Ama ailesinin bir kere bile ailemle bunları konuşmaması normal mi? Bu konuda nasıl bir yol izleyeceğim onu öğrenmek istiyorum ben. Bu daha üzücü şu an.
Merhabalar. Günlerdir içim içimi yiyor. Sonunda sizlere içimi dökmek için üye oldum.

Biraz detaylı anlatıcam umarım sıkılmazsınız bana bir yol gösterirsiniz. Ama lütfen kırıcı olmayın hatalı olduğumun farkındayım. Bundan sonra ne yapabilirim ona odaklanmak istiyorum artık.

31 yaşındayım. 9 ay önce nişanlandım. Nişanlım da ben de özel sektörde çalışıyoruz ama çok iyi maaşlar almıyoruz. İkimizin toplam kazancı 5-6 bin civarı oluyor. Nişan öncesi kendisi uzun bi süre işsiz kaldı nişana çok yakın bi zamanda iş buldu. Bulduğu iş 6 ay sözleşmeliydi, kadroya geçme ihtimali vardı ama kimseyi kadroya almadılar. Süre dolunca işten çıktı ve yeni iş bulana kadar yine 1-2 ay işsiz kaldı. Haliyle kenarda bir birikimi falan yok. Daha da kötüsü bedelli askerlik için bir yakınından borç almış henüz onu bile ödememiş.

Ben bunları bile bile hiç mantıklı düşünemeden her şeyi hallederiz sandım. Açıkçası ailesinin bu kadar ilgisiz olacağını tahmin etmedim. Benim ailem de onun ailesi de destek olursa çok borcumuz olmaz diye düşündüm. O dönemde kendisi yeni işe girdiği için nişan alışverişi bile istemedim, bohça istemedim. Boşa masraf olmasın dedim. Gereksiz buluyorum zaten. Annesine de demiştim boşuna masraf olmasın alışverişe gerek yok diye. Ama bazı şeylerin de aileler arasında karşılıklı konuşulması gerekirdi. Hiç öyle bir konuşma olmadı. Yani sizde nasıl olur ne alınır ne yapılır falan hiç sormadılar. Zaten ailem bir şey istemezdi altın falan konuşmaktan bahsetmiyorum. Eşya anlamında ne alırız ne yaparız hiç sorulmadı. Düğüne 2 ay kaldı kendi başımıza bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Ama nişanlım işe yeni girdiği için şu an asgari ücret alıyor. Ancak beyaz eşyaları halledebildi. Nişanda da 2 bilezik takmıştı kredi kartıyla alarak. Alma demiştim bizde öyle nişanda şu takılır bu takılır diye bir şey yok zaten. Alayım da düğüne kadar Ödenmiş olur işime gelir demişti.

Yani sonuç olarak iki farklı sorunum var aslında. Birincisi ailesinin bize maddi anlamda hiç destek olmaması. İkincisi ise hiçbir şekilde ailemle bunları konuşmaya gelmemeleri. Birkaç defa onlar bizi davet etti gittik. Sonra biz de onları davet ettik geldiler. Ama hiçbir şekilde düğüne dair tek kelime konuşulmadı. Babası zaten inanılmaz suratsız ve soğuk bir adam. Hep babam sohbet konusu açtı öyle ilerledi. Ve babamın numarasını bile almadı. 9 aydır bir kere bile aramadı. Babam kendisinden büyük yaşça. Annesi beni de annemi de arada arıyor hal hatır soruyor ama o da düğünle ilgili eşyalarla ilgili tek kelime etmiyor.

Beni istemediklerini düşünüyorum. Nişanlımla da açıkça konuştum. Öyle bir şey ben hiç hissetmedim diyor. Annesi de bana ve aileme çok yakın davranıyor. İşin içinden çıkamadım. Nişanlım altınları da kendisi alacaktı 5 bilezik set ve saat alacağım demişti. Şimdi düşünüyorum da onları düğünde annesi babası kendisi almış gibi takacak ama düğünden sonra ben borç ödemeye devam edeceğim. Diyorum ki hiç altın falan almasın nişanlım. 2 tane aldığı yeter en azından borç ödemem. Aileme karşı da kendimi kötü hissediyorum. Onlar düğünden sonra borç ödemeyeyim diye ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Biz de orta halli insanlarız ama babam istiyor ki düğünden sonra sıkıntı çekmeyeyim taksit ödemeyeyim diye yatak odasını falan alacaktı. Her şeyden çok insan yerine koyup da nasıl olacak ne yapılacak diye sormadıkları için üzülüyorlar. Sanki kızımızı zorla vermişiz gibi davranıyorlar diyorlar. Onlar üzülüyor olmasa ben takmayacağım ama şu an nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilemiyorum. Lütfen bana fikir verir misiniz? Okuduğunuz için teşekkürler.

ben bu durumda kiz ailesine de kiziyorum biraz. bence senin boyle kurmandan öte ailen onlarla konusmali. onlar lafi acmiyorlarsa seninkiler acik acik konusmali. konusulmamasi konusulmasindan daha cok sorun yaratiyor. beklentini soylemezsen karsi taraf bilemez.

ben yardim etmek zorunda degil kismina katılmıyorum. maddi yardim etmese bile bunu oglu ile konusmasi lazim. ben de evlenirken esimin ailesinden pek bisi görmedim ama sevildigimi hissettim. kaldi ki erkek aileleri yapiyor bir tek bu yardim etmeme olayini, resmen dugun zamani erkek tarafi yok oluyor, zamane cakalligi.daha da yukselecegim; aileler yardim etmek zorunda degil diyenlere asla anlam veremiyorum. bir kac yıl oncesine kadar kulturumuzde gayet her aile evlendirdigi cocuguna destek olur, dugununu yapar hatta ev dahi alirdi. simdi ulkenin ekonomisi dipte, kimsede para yok, aileler yardim etmek zorunda degile döndü. ayrica ben yardim etmeyen kiz tarafi da cok az gordum. hep erkek taraflari bu yardim etmek zorunda olmayanlar.

Son düzenleme:
Herkes maddi açıdan değerlendirmiş tek sorun bu değil arkadaşlar. Bir şekilde o yola girdik kendi başımızın çaresine bakmaya çalışıyoruz. Ama ailesinin bir kere bile ailemle bunları konuşmaması normal mi? Bu konuda nasıl bir yol izleyeceğim onu öğrenmek istiyorum ben. Bu daha üzücü şu an.
Merhabalar. Günlerdir içim içimi yiyor. Sonunda sizlere içimi dökmek için üye oldum.

Biraz detaylı anlatıcam umarım sıkılmazsınız bana bir yol gösterirsiniz. Ama lütfen kırıcı olmayın hatalı olduğumun farkındayım. Bundan sonra ne yapabilirim ona odaklanmak istiyorum artık.

31 yaşındayım. 9 ay önce nişanlandım. Nişanlım da ben de özel sektörde çalışıyoruz ama çok iyi maaşlar almıyoruz. İkimizin toplam kazancı 5-6 bin civarı oluyor. Nişan öncesi kendisi uzun bi süre işsiz kaldı nişana çok yakın bi zamanda iş buldu. Bulduğu iş 6 ay sözleşmeliydi, kadroya geçme ihtimali vardı ama kimseyi kadroya almadılar. Süre dolunca işten çıktı ve yeni iş bulana kadar yine 1-2 ay işsiz kaldı. Haliyle kenarda bir birikimi falan yok. Daha da kötüsü bedelli askerlik için bir yakınından borç almış henüz onu bile ödememiş.

Ben bunları bile bile hiç mantıklı düşünemeden her şeyi hallederiz sandım. Açıkçası ailesinin bu kadar ilgisiz olacağını tahmin etmedim. Benim ailem de onun ailesi de destek olursa çok borcumuz olmaz diye düşündüm. O dönemde kendisi yeni işe girdiği için nişan alışverişi bile istemedim, bohça istemedim. Boşa masraf olmasın dedim. Gereksiz buluyorum zaten. Annesine de demiştim boşuna masraf olmasın alışverişe gerek yok diye. Ama bazı şeylerin de aileler arasında karşılıklı konuşulması gerekirdi. Hiç öyle bir konuşma olmadı. Yani sizde nasıl olur ne alınır ne yapılır falan hiç sormadılar. Zaten ailem bir şey istemezdi altın falan konuşmaktan bahsetmiyorum. Eşya anlamında ne alırız ne yaparız hiç sorulmadı. Düğüne 2 ay kaldı kendi başımıza bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Ama nişanlım işe yeni girdiği için şu an asgari ücret alıyor. Ancak beyaz eşyaları halledebildi. Nişanda da 2 bilezik takmıştı kredi kartıyla alarak. Alma demiştim bizde öyle nişanda şu takılır bu takılır diye bir şey yok zaten. Alayım da düğüne kadar Ödenmiş olur işime gelir demişti.

Yani sonuç olarak iki farklı sorunum var aslında. Birincisi ailesinin bize maddi anlamda hiç destek olmaması. İkincisi ise hiçbir şekilde ailemle bunları konuşmaya gelmemeleri. Birkaç defa onlar bizi davet etti gittik. Sonra biz de onları davet ettik geldiler. Ama hiçbir şekilde düğüne dair tek kelime konuşulmadı. Babası zaten inanılmaz suratsız ve soğuk bir adam. Hep babam sohbet konusu açtı öyle ilerledi. Ve babamın numarasını bile almadı. 9 aydır bir kere bile aramadı. Babam kendisinden büyük yaşça. Annesi beni de annemi de arada arıyor hal hatır soruyor ama o da düğünle ilgili eşyalarla ilgili tek kelime etmiyor.

Beni istemediklerini düşünüyorum. Nişanlımla da açıkça konuştum. Öyle bir şey ben hiç hissetmedim diyor. Annesi de bana ve aileme çok yakın davranıyor. İşin içinden çıkamadım. Nişanlım altınları da kendisi alacaktı 5 bilezik set ve saat alacağım demişti. Şimdi düşünüyorum da onları düğünde annesi babası kendisi almış gibi takacak ama düğünden sonra ben borç ödemeye devam edeceğim. Diyorum ki hiç altın falan almasın nişanlım. 2 tane aldığı yeter en azından borç ödemem. Aileme karşı da kendimi kötü hissediyorum. Onlar düğünden sonra borç ödemeyeyim diye ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Biz de orta halli insanlarız ama babam istiyor ki düğünden sonra sıkıntı çekmeyeyim taksit ödemeyeyim diye yatak odasını falan alacaktı. Her şeyden çok insan yerine koyup da nasıl olacak ne yapılacak diye sormadıkları için üzülüyorlar. Sanki kızımızı zorla vermişiz gibi davranıyorlar diyorlar. Onlar üzülüyor olmasa ben takmayacağım ama şu an nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilemiyorum. Lütfen bana fikir verir misiniz? Okuduğunuz için teşekkürler.
Neden bu kadar zorluyorsunuz? Seneye evlenseydiniz illa o adamla evleneceğim diyorsanız

Aile çok ilgisiz en azından adetten sorulabilirdi açıkcası . Bence kesinlikle bilezik altın istemeyin . Yani düğünde takmasın kimse borcunu siz ödeyeceksiniz sonuçta yani gerek yok altın fiyatları o kadar uçmuş ki Ziynet eşyası olarak takmak istemek bile bence artık saçma oldu bu zamanda . Boşverin altına vereceğiniz parayı kenara koyun sonra da kredi çekip evinizi alın mis gibi . Ailesini de boşverin bence nişanlınıza bile söylemeyin umursamayın hiç

ailelerimiz eşit şartlarda. İkimizin de babaları emekli. Ama onun babası daha yeni emekli oldu 52 yaşında. Ve bir yerden iş teklifi aldı geçtiğimiz günlerde. 6 bin maaş istediği için karşı taraf kabul etmedi. Biraz daha düşük bir rakam söylese işe alacaklardı. Bir baba oğlu için geçici de olsa destek olmak için çalışabilirdi. İş arıyor ama en son çalıştığı yerden 6 bin alıyormuş diye onun altına anlaşmıyor hiçbir yerle.
benim baba 70 yaşında ama şu an bankalar düşük faizle kredi veriyor diye kredi çekip bana destek olmaya çalışıyor. Babam da iki oğlunu evlendirdi gerekirse borç aldı ama yine de üzerine düşeni yaptı. Sorun burda tam olarak maddi destek de değil aslında. Paraları olmayabilir dediğiniz için bu açıklamayı ve kıyaslamayı yaptım. Asıl sorun bir anne baba olarak hiçbir şekilde ne yapacaksanız nasıl olacak diye sormuyor olmaları. Böyle yaparak oğullarına değer vermiyor gibi görünüyorlar benim ailem açısndan bakınca
Babanıza üzüldüm. Neden babanızı bu duruma düşürüyorsunuz? Evlenince orası oğlumun evi diye sizden çıkmazlar emin olun

İyi mi gercekten suanda 10 bin etmiyor 🤔

İyimi gercekten Benım zamanımda altın ucuzdu ve ona ragmen 40 gram komik bir rakamdı ınsalara en az 60 gram bilezik artı kolye takılıyordu benım sadece 40 gram bileziğim oldu birde nişanda takılan küpe saat
Çok da varlıklı bir aileye gelin geldim kv kayinpeder rahmetli olmustu biz evlenirken.esime Allah'ın kulu (teyzeleri abisi eltim vs) akıl vermedi altın konusunda.belki onun da kolayına geldi.40 Gr yoktur bana takılan.ha hamdolsun eşim iyi.arada aklıma gelip kendimi değersiz hissettiğim olmuştur.ama çok takilmiyorum.evin huzuru on plana geciyor

Bu kadar alakasiz olmalarının altinda gerçek sebebi ariyorsan biraz daha düşün derim hatta anne ve babanda iletişimde açık olup sormalilar zorla mi evlendiriyoruz bu kızı diye?Belki de sen sormalısın.İşlerine gelince yeni modern gelin düğününü kendi yapan evini kendi kuran işlerine gelince eski usul gelin olursun.Yanlış anlama acaba evliliği pek onaylamadilar mi?

Valla 30 kusur yaşına gelen insanlara daha aileleri napsın kimse evlendirmek zorunda değil diyenler başka bir gezegende yaşıyor herhalde. Bu ülkede kaç kişi mezun olur olmaz alanıyla ilgili çok iyi maaşla bir ışe girip 30una gelene kadar rahat rahat evlenecek birikime sahip olabiliyor ki? Bu devirde herşey inanılmaz pahalı. Aile desteği olmadan bir şeyler yapmak yuva kurmak nerdeyse hayal. O yüzden aileler durumları elverdikce elbette yardım etmeliler. Aksi halde değer vermemiş oluyorlar kendi evlatlarına. Veya karşı taraf bizim kızımız istenmiyor mu diye düşünebilir işte. Ailen çok haklı . Sen de onları borca sokmayıp kendimiz halledelim kısmında haklisin bu durumda. Bazı insanlar böyledir iletişim sıfır. Özellikle başka ailelere karşı artik kendilerini ezik mi hissediyorlar veya paralarına mi acıyorlar bilmem bu durumlarda pasif rol oynamayı seçerler. Sen ne gerekiyorsa nişanlınla halledeceksin. Açık açık da konuş herbseyi içinde kalmasın. Madem pasif olmayı seçtiler düğünden sonra da ilişkiniz bu şekilde devam eder kendileri bilir

eğer kv ve kp herkese karşı mesafeli tiplerse yapacak birşey yok, bu onların karakteri demektir. ne olursun olsun dünürleri ile değişmeyecek bu.
ama başkalarıyla samimi olan, başkalarına güleryüzlü olup sizin ailenize suratsız davranan insanlarsa, o zaman evet işin içerisinde sizin istememek olabilir.

düğün konusunda da, siz gelin olarak düğün istemezken onlar diretiyorsa bence de ödemeye destek olmaları gerekir ama az ama çok.

ben yine de bir ihtimal, konuyu açıp ödeyemeceklerini belirtmek de zor olacağından, belki de utandıklarından girmiyorlardır diye de düşündüm. bu durumda belki de sizin ailenizin konuyu açması daha doğru olur.

En güzeli nişan da taktıkları ile bir de set alınsın yeter,ne olacak yani?
Herkese ağırlığınca altın takılmıyor.
Ailesi en azından sorabilirdi ama bi şey almak zorun da değiller,nişanınızla sizin almanız gerekiyor.

Babanıza üzüldüm. Neden babanızı bu duruma düşürüyorsunuz? Evlenince orası oğlumun evi diye sizden çıkmazlar emin olun

ben bu duruma düşürmedim kendisi böyle düşünmüş ve krediye başvurmuş. Çıkan krediyi de çektirmedim zaten. Benim kendi ailemden de hiçbir talebim olmadı. Her şeyi taksitle alıp ödüyorum.

Bu kadar alakasiz olmalarının altinda gerçek sebebi ariyorsan biraz daha düşün derim hatta anne ve babanda iletişimde açık olup sormalilar zorla mi evlendiriyoruz bu kızı diye?Belki de sen sormalısın.İşlerine gelince yeni modern gelin düğününü kendi yapan evini kendi kuran işlerine gelince eski usul gelin olursun.Yanlış anlama acaba evliliği pek onaylamadilar mi?

bilemiyorum onay durumunu. Annesi ve tüm akrabaları bana çok yakın davranıyor. Ama babası çok soğuk ve bana göre davranışları normal değil. Nişanlım ise babasının herkese karşı böyle olduğunu söylüyor.

eğer kv ve kp herkese karşı mesafeli tiplerse yapacak birşey yok, bu onların karakteri demektir. ne olursun olsun dünürleri ile değişmeyecek bu.
ama başkalarıyla samimi olan, başkalarına güleryüzlü olup sizin ailenize suratsız davranan insanlarsa, o zaman evet işin içerisinde sizin istememek olabilir.

düğün konusunda da, siz gelin olarak düğün istemezken onlar diretiyorsa bence de ödemeye destek olmaları gerekir ama az ama çok.

ben yine de bir ihtimal, konuyu açıp ödeyemeceklerini belirtmek de zor olacağından, belki de utandıklarından girmiyorlardır diye de düşündüm. bu durumda belki de sizin ailenizin konuyu açması daha doğru olur.

kv çok dışa dönük ve bana çok yakın davranıyor. Çok aktif sürekli insanlarla iç içe gezip dolaşan biri. kp ise tam tersi. Yıllarca yurt dışında çalışmış. Bu sene emekli olmuş şimdi hep evde. Evde kendi kendine tadilat vs yapıyor yemek yapıyor falan. Ama oğlunun evleneceği kızla ve ailesiyle iletişim kurmak için çok dışa dönük olmaya gerek yok bence. Nişan olalı 9 ay oldu babamı tek bir kez bile aramaması bize garip geliyor. Belki maddi destek şu bu çok dert olmayacak ama hiçbir iletişim kurmuyor olması düşündürücü.

Ben bir kere evlerine gittiğimde yüksek sesle haber dinliyordu. Sesini bile kısmadan dinlemeye devam etti.Nasılsınız diye sordum duymadı bile. Kv tekrar duyurmaya çalıştı. Bi 15 dk falan oturdum hiç yüzüme bile bakmadı. Kalkarken nasıl olduysa o da ayağa kalktı babana selam söyle dedi zar zor. Bu Yani.
arkamdan kv gelirken o da geliyordu ben rahatsız olmayın dedim o da tekrar geri dönüp oturdu 😂😂

Valla 30 kusur yaşına gelen insanlara daha aileleri napsın kimse evlendirmek zorunda değil diyenler başka bir gezegende yaşıyor herhalde. Bu ülkede kaç kişi mezun olur olmaz alanıyla ilgili çok iyi maaşla bir ışe girip 30una gelene kadar rahat rahat evlenecek birikime sahip olabiliyor ki? Bu devirde herşey inanılmaz pahalı. Aile desteği olmadan bir şeyler yapmak yuva kurmak nerdeyse hayal. O yüzden aileler durumları elverdikce elbette yardım etmeliler. Aksi halde değer vermemiş oluyorlar kendi evlatlarına. Veya karşı taraf bizim kızımız istenmiyor mu diye düşünebilir işte. Ailen çok haklı . Sen de onları borca sokmayıp kendimiz halledelim kısmında haklisin bu durumda. Bazı insanlar böyledir iletişim sıfır. Özellikle başka ailelere karşı artik kendilerini ezik mi hissediyorlar veya paralarına mi acıyorlar bilmem bu durumlarda pasif rol oynamayı seçerler. Sen ne gerekiyorsa nişanlınla halledeceksin. Açık açık da konuş herbseyi içinde kalmasın. Madem pasif olmayı seçtiler düğünden sonra da ilişkiniz bu şekilde devam eder kendileri bilir

Aileler destek olmak zorunda değil diye düşünenler bana da garip geliyor. Üstelik her şeyi onların yapmasını da beklemiyor kimse. Hatta keşke hiçbir şey yapmasalar biz kendi başımıza yapabilsek. Ama belli ki çok borcumuz olacak. Bu da bizim sorunumuz aileler destek olmadan da bunu ödemeliyiz bu ayrı mesele. Ama anne baba olarak nasıl içleri rahat ediyor bunu anlayamıyorum. Yani paraları yoksa bile oturup çocuklarıyla konuşmaları gerekiyor. En azından bize karşı çocuklarının arkasında olduklarını göstermeleri gerekirdi diye düşünüyorum. Belki de maddiyattan çok manevi beklentiye girdik. Ailem açısından bakarsak da kızımızı zorla mı verdik neden hiç arayıp sormuyorlar diye düşünüyorlar.

Back