Nişanlımın ailesinden her geçen gün daha da soğuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim esimin annesi dugunden 1 sene once vefat etti. Esim davetiyede merhum yazsin istemedi. Adi ve soyadi yazdi.
Benim babamda bunu tuhaf bulup merhum yazin tanımayan dugune gelmedi sanar sorun var istemedi seni derler dedi. Umrum olmadi. Esime soylemedim bile. Biz boyle uygun gorduk dedim kapandi konu.

Valla eminim cok seviyorsunuzdur ama evlilik sevgiyle askla yürümüyor. Yanlis anlasilmasin onlarsiz da yurumuyor ama evleyeceğiniz kisi simdiden ama arada kalıyorum muhabbeti yapiyorsa köprüden once son cikistasiniz iyi dusunun derim.

Ben de aynen böyle düşünüyorum o yüzden abarttigini söyledim konu sahibine ama siz ısrarla kendisine hediye edilen pirlantanin karatindan tutunda dogumgununde nisaninda sözünde gelen, hediyelerin nerden alındığına kadar hesaplı, üstelik de hiç haketmedikleri halde karşı tarafa çiğ ve düşüncesiz diyen bir kadın profilini nasıl ve niye görmezden geliyorsunuz onu anlamıyorum?
Bu arada alintiladiginiz mesajda kendi yazmış nişanlımla hiç konuşmadik bu konuyu diye, eeee?

Davetiye konu sahibi için basit bir mesele değil belli ki. Düğün onun, davetiye onun, keyif onun.
Nişanlısının ailesi açısından basit ve büyütülmemesi gereken bir mesele. Düğün onların değil ya hani o bakımdan.

Konu sahibine ait bahsettiğiniz mesajları da okudum. Orada da haklıydı.
Sırf şov yapmak için yüzüğün taşı şu kadar, bu kolye bu kadar diye yalan söyleyen insanlar çiğdir.

Konu sahibi "nişanlımla bu konuyu konuşmadık" dememiş ayrıca. "Konusu dahi geçmedi" demiş. İkisi çok farklı şeyler.

Siz neden beni ikna etmeye çalışıyorsunuz onu da anlamadım.
Ben konuda çocukları üzerinden kendini tatmin etmeye çalışan, bunun için oğlunu arada bırakmaktan çekinmeyen empati yoksunu bir baba görüyorum.
Siz oğluşunun düğün davetiyesine adını yazdıramadığı için üzüntüden kahrolan çikekeş bir baba görüyorsanız o da sizin düşünceniz.

Hükümet binasında çalışması düğünle ilgili neyi indirimle almasını sağladı ve nasıl oldu bu?

Damat ailesine hak verenleri ağzım açık okudum gerçekten şaka gibi. Kızın hassasiyetini falan geçtim. Kendi düğününün davetiyesinde hassasiyeti olmasa dahi istediğini yazdırır, istediğini yazdırmaz. İki yetişkin insan kendi düğün davetiyelerinde ne yazacağını kendileri karar verir. Üstelik bu konuda hassas olduğunu da söylemiş. Şaka gibi yorumlar var. Siz gerçekten eşinizin ailesinin hayatınıza bu kadar müdahale etmesine izin veriyor musunuz?

bugün konu sahibi buna tepki vermez, yarın daha fazlasına karışırlar. Zaten kaynana bu kadar basit bir mevzuda bile benim bir tane oğlum vaaaar tribine girmiş.

Hayır ben kendi hassasiyeti yüzünden nişanlısının hassasiyetini görmezden gelen bir eş görüyorum .Sizi iknaya çalışmak gibi bir çabam da yok katiyen çünkü belli ki ne denirse densin sorgulamadan ve gerekirse kişisellieştirerek tek taraflı bakmaya devam edeceksiniz

Benim eşimin anne babası çocukken ayrılmış. Anne-babası adlarının yan yana gelmesinden bile hoşlanmıyor. Bizim davetiyemizde de sadece soyadlar yazıyordı. Ailem hiç sormadı bile neden adımız yazmıyor diye. Normal insan tepkisidir budur.

Müstakbel Eşi zaten kabul etmiş bu durumu. Aralarında meselesi bile geçmemiş. kv ve kp sorun çıkarmış. Siz hayatınızı isterseniz kv ve kpnizin keyfine göre yaşayabilirsiniz ama kimse böyle yaşamak zorunda değil. Karşı tarafın hassas olduğu bir konu falan da yok ortada sadece egoları var

60 yaşında diye gelin ve damat arasında olan bir durumda neden kayınpeder öne çıksın ki? Adamın yaptığı tamamen ego savaşı, kendini gösterme. Burada konu sahibi histerik davranıyor bile olsa ( ki bence öyle değil ) nişanlısı kendilerinin kararını vereceği bir şey için babasına git gel yapmaz. Evlenmeye aklı var ama babasının davetiye aklı olmadan fikir sahibi olamıyor. Ayrıca son yazdığınız paragraf çok duygu sömürücü.

Sürekli yarı yarıya davetiye teklif edilmiş neden kabul etmemişsin diye konu sahibine yüklenilmiş. Teklif eden kim kp. Nişanlının kendi fikri zikri yok. Asıl mesela burada. Hiçbir kayınvalide, kayınpeder mükemmel olmayacaktır, esas olan eşin denge kurması, iletişimi bilmesi. Burada da nişanlı kişi çok büyük puan kaybedir. İdare etme sanatından yoksun, kendi kuracağı yuva için kendi kararı yok başkasının ağzı ile konuşuyor.

Kimse kimsenin davetiyesine falan müdahale edemez. Çocuklarınıza modernlikte bir yere kadar derseniz kaçarlar sizden bilginiz olsun şimdiki neslin eyvallahı yok kimseye :)

Bizim davetiyemiz isim soy isim şeklindeydi. Onda bile bazı uzak akrabalar kız tarafı sol tarafa yazılır, niye sağa yazmışlar diye söylenmiş. Ben sonradan duydum. Oysa ki davetiye modelini seçtik bilgileri verdik, firma kendisi hazırlamıştı. Bazı insanlar adeta sorun arıyor..

Konu sahibi başınız sağolsun.. Allah sabır versin. Yıllar bazı acıları küllendirdi sansak da, en ufak olay da yeniden sızlıyor bence de.. Tekrar sabır diliyorum. Her şey gönlünüzce olsun.

Ben de ortada egoluk bir durum görmüyorum, tüm mesajları okursanız konu sahibinin tutarsız olduğu çok nokta var, konu benim eş ailem değil ama sordunuz söyleyeyim, konu sahibiyle benzer bir profilde bir aile yapısını en başta " herşeyi biz yapacağız ve herşey bizim istediğimiz gibi olacak" diyerek ve manevi destek dışında ailelerden hiçbir hediye ve destek kabul etmeden bize saygı duymalarını sağladık. Bu sayede 18 yıldır karışmak ne kelime sadece iyiliklerini ve hürmetlerini gördük.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…