Ben de aynen böyle düşünüyorum o yüzden abarttigini söyledim konu sahibine ama siz ısrarla kendisine hediye edilen pirlantanin karatindan tutunda dogumgununde nisaninda sözünde gelen, hediyelerin nerden alındığına kadar hesaplı, üstelik de hiç haketmedikleri halde karşı tarafa çiğ ve düşüncesiz diyen bir kadın profilini nasıl ve niye görmezden geliyorsunuz onu anlamıyorum?Nişan, düğün geleneksel şeyler değil bence. Bunlar birer kutlama. Bunu da dileyen dilediği şekilde yapar.
Ama geleneksel bile olsa bu, ailelere her şeye karışma hakkı vermiyor. Üstelik konu davetiye. Böyle basit bir meseleyi bu kadar büyütmek için ciddi işsiz olmak lazım.
Üstteki alıntı konu sahibinin ilk mesajından. Alınmış bir karar var ortada. O zaman mesele bitmiştir. O kararın sebebi önemli değil ki.
Önemli olan nişanlısının babasının lafıyla kararından dönmesi.
Davetiyeye isim yazdırmak neden bu kadar önemli, neden ana-baba hakkıymış gibi davranılıyor onu hala anlamadım.
Torununa ismini koydurmaya çalışan kayınpeder ve kayınvalidelere de bir şey demeyelim o zaman. Gelenekse o da gelenek.
Hakarete vardırmasak mı işi? Çok ayıp."Okuduğunu anlamayana çok gülen üye " de
Ben de aynen böyle düşünüyorum o yüzden abarttigini söyledim konu sahibine ama siz ısrarla kendisine hediye edilen pirlantanin karatindan tutunda dogumgununde nisaninda sözünde gelen, hediyelerin nerden alındığına kadar hesaplı, üstelik de hiç haketmedikleri halde karşı tarafa çiğ ve düşüncesiz diyen bir kadın profilini nasıl ve niye görmezden geliyorsunuz onu anlamıyorum?
Bu arada alintiladiginiz mesajda kendi yazmış nişanlımla hiç konuşmadik bu konuyu diye, eeee?
Hükümet binasında çalışması düğünle ilgili neyi indirimle almasını sağladı ve nasıl oldu bu?Ben de aynı şekilde düşünüyorum ama onların egoları her şeyin önüne geçiyor. Nişanlımın annesi devlette çalışan bir memur ama hükümet binasında çalıştığı için baya her şeyi indirimli halledip insanlara da “biz çok para ödedik” diye yalan dolan hava atma derdinde olunca böyle oluyor işte. Zaten bu zihniyetlerinden de tiksiniyorum da görmemeye çalışıyordum, üstüne gelince fazlasıyla bir patlama oldu bende
Estağfurullah hemsirem, tatlı tatlı paslaşiyoruz, kirdiysak affolaHakarete vardırmasak mı işi? Çok ayıp.
Hayır ben kendi hassasiyeti yüzünden nişanlısının hassasiyetini görmezden gelen bir eş görüyorum .Sizi iknaya çalışmak gibi bir çabam da yok katiyen çünkü belli ki ne denirse densin sorgulamadan ve gerekirse kişisellieştirerek tek taraflı bakmaya devam edeceksinizDavetiye konu sahibi için basit bir mesele değil belli ki. Düğün onun, davetiye onun, keyif onun.
Nişanlısının ailesi açısından basit ve büyütülmemesi gereken bir mesele. Düğün onların değil ya hani o bakımdan.
Konu sahibine ait bahsettiğiniz mesajları da okudum. Orada da haklıydı.
Sırf şov yapmak için yüzüğün taşı şu kadar, bu kolye bu kadar diye yalan söyleyen insanlar çiğdir.
Konu sahibi "nişanlımla bu konuyu konuşmadık" dememiş ayrıca. "Konusu dahi geçmedi" demiş. İkisi çok farklı şeyler.
Siz neden beni ikna etmeye çalışıyorsunuz onu da anlamadım.
Ben konuda çocukları üzerinden kendini tatmin etmeye çalışan, bunun için oğlunu arada bırakmaktan çekinmeyen empati yoksunu bir baba görüyorum.
Siz oğluşunun düğün davetiyesine adını yazdıramadığı için üzüntüden kahrolan çikekeş bir baba görüyorsanız o da sizin düşünceniz.
Benim eşimin anne babası çocukken ayrılmış. Anne-babası adlarının yan yana gelmesinden bile hoşlanmıyor. Bizim davetiyemizde de sadece soyadlar yazıyordı. Ailem hiç sormadı bile neden adımız yazmıyor diye. Normal insan tepkisidir budur.Hayır ben kendi hassasiyeti yüzünden nişanlısının hassasiyetini görmezden gelen bir eş görüyorum .Sizi iknaya çalışmak gibi bir çabam da yok katiyen çünkü belli ki ne denirse densin sorgulamadan ve gerekirse kişisellieştirerek tek taraflı bakmaya devam edeceksiniz
Hayır ben kendi hassasiyeti yüzünden nişanlısının hassasiyetini görmezden gelen bir eş görüyorum .Sizi iknaya çalışmak gibi bir çabam da yok katiyen çünkü belli ki ne denirse densin sorgulamadan ve gerekirse kişisellieştirerek tek taraflı bakmaya devam edeceksiniz
60 yaşında diye gelin ve damat arasında olan bir durumda neden kayınpeder öne çıksın ki? Adamın yaptığı tamamen ego savaşı, kendini gösterme. Burada konu sahibi histerik davranıyor bile olsa ( ki bence öyle değil ) nişanlısı kendilerinin kararını vereceği bir şey için babasına git gel yapmaz. Evlenmeye aklı var ama babasının davetiye aklı olmadan fikir sahibi olamıyor. Ayrıca son yazdığınız paragraf çok duygu sömürücü.60 yaş civarı için bu davetiye işi önemli,ilk kez isim yazan davetiye görmüş gibi davranmanın da anlamı yok...eski nesil sonuçta. Ben bile ölsem gitsem kizimin davetiyesine adımı yazdirmasindan memnun olurum ki yaşım da 60 değil yani.....Rahmetli babanız hayatta olsaydı ve düğünün parasını vermeseydi bile o da aman yavrum yazmayın benim adımı demeyecekti emin olun....Yani düğünün parasını verenin adı yazar durumu yok ne gelenekte ne de bu çatışmada.... Umarım bir süre sonra nisanliniz da babasını kaybettiğinde, belki de onun bu son basit ricasını yerine getirmemis olmanın pişmanlığını yaşamaz.
Kimse kimsenin davetiyesine falan müdahale edemez. Çocuklarınıza modernlikte bir yere kadar derseniz kaçarlar sizden bilginiz olsun şimdiki neslin eyvallahı yok kimseye :)Çocuklarımın düğünleri benim eşimi, akrabamı, dostumu ağırlayacağım bir meclis olacak, kusura bakmasınlar, ufak tefek müdahelem olacaktır. Bu benim düğünüm, bildiğimi okurum derlerse de, paşa gönülleri bilir. Modernlikte bir yere kadar.
Artı damadın buna izin vermesiBurada konu isim meselesi değil yahu.
Burada konu ailenin işe fazla karışması iki kişinin düğünü iki kişinin hayatı bu bu olayda sorun çıkarıyorsa kim bilir ileride ne yapar
olay tamamen bu
Kendisi bir zeka küpü absoluteee ben unutmuştummm damadı bak sinir oldumArtı damadın buna izin vermesi
Arada kalıyorum demesini görmedim bir de. Kaç yaşındaymış damat?Kendisi bir zeka küpü absoluteee ben unutmuştummm damadı bak sinir oldum
Çocuk gibi ben arada kalıyorum demiş
Ben de ortada egoluk bir durum görmüyorum, tüm mesajları okursanız konu sahibinin tutarsız olduğu çok nokta var, konu benim eş ailem değil ama sordunuz söyleyeyim, konu sahibiyle benzer bir profilde bir aile yapısını en başta " herşeyi biz yapacağız ve herşey bizim istediğimiz gibi olacak" diyerek ve manevi destek dışında ailelerden hiçbir hediye ve destek kabul etmeden bize saygı duymalarını sağladık. Bu sayede 18 yıldır karışmak ne kelime sadece iyiliklerini ve hürmetlerini gördük.Benim eşimin anne babası çocukken ayrılmış. Anne-babası adlarının yan yana gelmesinden bile hoşlanmıyor. Bizim davetiyemizde de sadece soyadlar yazıyordı. Ailem hiç sormadı bile neden adımız yazmıyor diye. Normal insan tepkisidir budur.
Müstakbel Eşi zaten kabul etmiş bu durumu. Aralarında meselesi bile geçmemiş. kv ve kp sorun çıkarmış. Siz hayatınızı isterseniz kv ve kpnizin keyfine göre yaşayabilirsiniz ama kimse böyle yaşamak zorunda değil. Karşı tarafın hassas olduğu bir konu falan da yok ortada sadece egoları var
Evlenmek istiyorsa hiç yaşı umrumda değil benim açıkçası ama sanırım kız 25Arada kalıyorum demesini görmedim bir de. Kaç yaşındaymış damat?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?