• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımın ailesi? ...

senin sansin, esinin farkinda olmasi :) ne guzel.. benim eski esim, gorgusuz hesapci ailesinin yapmadiklarini gormek bi yana, onlarin cok seyler alip cok ilgilendiklerini saniyodu, ben de nisanliyken hic bsy demedigimden.. annesinin ignesi yoktu evde ama herseyi sahipleniyodu arsizca.. ayrildiktan sonra davaya kadar olan surecte bu konu da gecince 'ben bilmiyodum bunlari' demisti.. gerci inanmiorum da bilmedigine.. amaci onlarin rezilligini ortup bana acik vermemekti.. e ne oldu? o orttukce onlar kendilerini rezil ettiler.. o beni yabanci sanip onlari kolladikca 'aile' olamadik, 'biz' olamadik.. ve bitti.. son pismanliklari da fayda vermedi.. bense 'iyiki bitti' diyorum.. hamdolsun

Üzüldüm durumuna, ne yazık ki bir çok erkek ailesini savunuyor. Ancak biz öyle şeyler yaşadık ki... Eşimin farketmesini bırakın bütün akrabalarım biliyor. Eşimin ailesine başlarda benim nasıl davrandığımı eşim biliyor, çünkü hep yanımızdaydı. Sonrasında ailesinin bilip yapmadığını ailesi kendi ağzıyla söyledi. Neden ChocolateMilk e yapadınız diyince verdikleri cevap çok basit: Bilmiyorum kiii.... Eşimle evlendiğimizde zaten borç içindeydi, buna rağmen bize yardımcı olmak yerine durmadan eşimi arayıp bize onu al bunu al demeler... Resmen geline çöp alınmasın bize para harcansın modundaydı. Ve gerçekten şanslıydım çünkü yapılanlar bariz ortadaydı, örtülecek tarafı yoktu. Dilerim bundan sonraki yaşamında kıymetini bilen, adaletli, merahametli birisi çıkar karşına ;)

Tabiki canım şart değil yani illaki gelmeleri ama kız tarafının gitmesinin uygun olmadığını düşünüyorum nedense. Belki ben yanılıyorumdur. Ama ilk adım ya telefonla ya da bizzat gelerek erkek tarafından gelmeli gibi geliyor bana.

kız tarafı da gitmemeli, öyle hemen can ciğer kuzu sarması olmaya çalışmanın anlamı yok.mesafe her zaman iyidir.

Çok çok katılıyorum. Daha çocuğum yok ama olursa en büyük isteklerimden biri bir meslek sahibi yapabilmek onu. Kendi ayakları üzerinde duracak kadar bütün eğitim masraflarından hiç bir şeyden kısmamaya çalışacağım. Ama düğün diyince bizim gibi olsun istiyorum. İki kişi kendi yapsınlar. Oğlum olsun kızım olsun karşı taraf şunu bunu alcaksınız derse çok bozulurum.
iş sahibi olsunlar,istedikleri gibi eşya,istedikleri gibi düğünlerini yapsınlar.aileler yeterince zorlanıyor,2 tarafa da aynı yaklaşsınlar.:KK66:

Bak saksı aklıma gelmedi hiç.

Onlar da gül kadar vardır herhalde.

Bir de onu diyeyim bakayım ama o benden önce varıyor eve kapıda beni bir saksı çiçekle karşılaması gözümde canlandırdım da çok komik olur ama gül falan hep kuruyor gidiyor. Allahtan pahalı bir şey değil. Dediğin gibi buketler el yakıyor. Kredi kartı gelene kadar çoktaaan kurumuş oluyor bile.

O parayla dışarıda yemek yeriz.

Evlenmeden önce insan daha esnek ve romantik düşünüyor ama evlendikten sonra daha bir ayaklarının üstüne basıyorsun sanki.:KK45:

Olabilir valla. Aslında evlenmekte değil de ev geçindirmek diyelim biz ona. Öğrenci evim var ve 5 yıldır nerdeyse çekip çeviriyorum. Birisi hediye ya da çiçek deyince, direk aylık mutfak param o benim ya da elektrik faturası öderim ben o parayla diyorum. :D

Canım Merhaba. Bende yeni nisanlandım 1 ay olacak. Nişanlımın ailesi ve benim ailem bayram kalabalığı geçsin diye beklediler o yüzden bu pazar gelecekler. Bizde farklı kültürde olmamıza rağmen onlarda da bayram görmesi ve hediye usulü var. Bana baştan ayağa herşeyi almışlar. Parfümünden aynasına taragina.ayakkabı elbise çamaşır falan. Bir tane bilezik,küpe ve saat almışlar. Bizimkiler biraz abarttilar ama ben hiç bir yörede hiç bir yerde gitmemezlik görmedim. Ozur dileyerek söylüyorum iki bayram olmuş bence bu tamamen karşısındaki insanı saf yerine koymaktir. Bunu nişanlınla paylaşabilirsin. Dediğim gibi bunun yaşanılan yerle ve yöreyle alakası yok. Sevgiyle kal

karşı tarafın da beklentisini sıfıra indirmesi lazım
o zaman problem çıkmaz
ama

beklentiler karşılıklı olarak sıfıra inerse güzel
arkadaş evlendikten sonra kvalide bizde böyledir lafıyla mecburiyetler çıkarırsa kötü
zaten kız erkek ayrımı yapmıyorum,tabii ki karşılıklı olmalı:KK66:

karşı tarafın da beklentisini sıfıra indirmesi lazım
o zaman problem çıkmaz
ama

beklentiler karşılıklı olarak sıfıra inerse güzel
arkadaş evlendikten sonra kvalide bizde böyledir lafıyla mecburiyetler çıkarırsa kötü

Tabi ki buda var. Kız tarafı hiçbir şey istemeyip, erkek tarafı farklı beklentilere girerse ya da tam tersi olursa da kötü. 2 tarafta kenara çekilmeli ve beklentiler sıfıra inmeli.

Üzüldüm durumuna, ne yazık ki bir çok erkek ailesini savunuyor. Ancak biz öyle şeyler yaşadık ki... Eşimin farketmesini bırakın bütün akrabalarım biliyor. Eşimin ailesine başlarda benim nasıl davrandığımı eşim biliyor, çünkü hep yanımızdaydı. Sonrasında ailesinin bilip yapmadığını ailesi kendi ağzıyla söyledi. Neden ChocolateMilk e yapadınız diyince verdikleri cevap çok basit: Bilmiyorum kiii.... Eşimle evlendiğimizde zaten borç içindeydi, buna rağmen bize yardımcı olmak yerine durmadan eşimi arayıp bize onu al bunu al demeler... Resmen geline çöp alınmasın bize para harcansın modundaydı. Ve gerçekten şanslıydım çünkü yapılanlar bariz ortadaydı, örtülecek tarafı yoktu. Dilerim bundan sonraki yaşamında kıymetini bilen, adaletli, merahametli birisi çıkar karşına :KK66:

benim eşimde evlenmeden özgenin nişanlısı gibiydi, yani öyle ciddi bir sorun olmadı ben bir talepte bulunmadım ama bir şey söyleteceğini sanmıyorum ama sonra onlar her türlü rezilliği oğullarının gözü önünde yapınca benim bir şey dememe gerek kalmadı.Allahın şanslı kulu idim belki de ama insan bu tarafından bakamıyor olaylara.üzülüyor da üzülüyor.Allahtan şimdi "çatlak" oldum da o kadar takmıyorum.tavsiye ederim

Ay evet şimdi farkettim benim devreler azıcık yandı bugün :oops:,
Olsun yinede öpüyorum :KK45:

Kuzum senin kv de pek uyanık bişi galba , bilezik verirsem üstüne yatar diye düşünüyordur var öyle örnekler:KK53:
Benim arkadaşımda nişan attı , kv diomuş ki bilezikler için ayrılmıyodun dimi:KK53::KK53::KK53: sanki takıyı yapınca kıza ait oluo , para gitti diye düşünüyorlar:KK70:

iş sahibi olsunlar,istedikleri gibi eşya,istedikleri gibi düğünlerini yapsınlar.aileler yeterince zorlanıyor,2 tarafa da aynı yaklaşsınlar.:KK66:

Ablacım nişanlım Polis Akademisi mezunu öğrenciyken onlardan para almak yerine tam tersi para veriliyordu liseyide aynı şekilde polis kolejini okudu.
Ailesine hiçbir şekilde masrafı olan bir çocuk değil.
Ki düğününüde eşyalarıda hep kendisi alıp yapıyor ailesi 5000 tl verdiler sadece o kadar.

evlilik yıl dönümünde hep takı gidiyor.kendi başlattı.bir de yatırımlık şeyler aldırıyorum artık.mesela son takıda işçilik vermedik satarken hiç kaybetmeyecek.
Hee o başka. Resimdeki işçilik gerektiren şeylerdi sanki de ondan dedim.

Ben de bir ara yatırım haricinde ayda kızıma 1 çeyrek alıyordum. Matematik hesabı olarak da her ay 1 çeyrek 1 yılda 120 çeyrek. Kızım 20 yaşına gelince 4 yaşında başlamış olsam yaklaşık 200 çeyrek. Şu anın parasıyla 30 bine yakın bir para bu. Dışarıda yemek yeme parasına yatırım gibi.. ama güvenli gelmedi bana bu. Bankada saklamak bana göre değil. Sıcak paraya yatırıyorum o yüzden direk.

Ben her gerekeni söylüyorum valla çekinme onlar da bana söylüyo çünkü. Söylemezsen hiç bişey yapmazlar.

Kuzum senin kv de pek uyanık bişi galba , bilezik verirsem üstüne yatar diye düşünüyordur var öyle örnekler:KK53:
Benim arkadaşımda nişan attı , kv diomuş ki bilezikler için ayrılmıyodun dimi:KK53::KK53::KK53: sanki takıyı yapınca kıza ait oluo , para gitti diye düşünüyorlar:KK70:
benim bir arkadaşım oğlunu nişanladı.onlarda nişanda küçük takı takarlar,yani kolye,küpe yüzük ve ince bir bileklik.ama kız tarafı zorlamış,bizde düğünde takılacak tüm takılar takılır diye hepsini aldırmışlar.nişandan 3 ay sonra olmadık bir şeyi sorun edip yüzük attılar.tabii takıların hiç birini vermediler.bozdurup kendine araba almış kız:KK53:

Canım Merhaba. Bende yeni nisanlandım 1 ay olacak. Nişanlımın ailesi ve benim ailem bayram kalabalığı geçsin diye beklediler o yüzden bu pazar gelecekler. Bizde farklı kültürde olmamıza rağmen onlarda da bayram görmesi ve hediye usulü var. Bana baştan ayağa herşeyi almışlar. Parfümünden aynasına taragina.ayakkabı elbise çamaşır falan. Bir tane bilezik,küpe ve saat almışlar. Bizimkiler biraz abarttilar ama ben hiç bir yörede hiç bir yerde gitmemezlik görmedim. Ozur dileyerek söylüyorum iki bayram olmuş bence bu tamamen karşısındaki insanı saf yerine koymaktir. Bunu nişanlınla paylaşabilirsin. Dediğim gibi bunun yaşanılan yerle ve yöreyle alakası yok. Sevgiyle kal
Yorumun için çok teşekkür ederim.
Kesinlikle saf biri gibi görüyorlar.
Ağzını açmayan sus pus gelin.
Ağzımı açmasama herşeyin farkındayım bi gün inşallah patlamam ...

benim bir arkadaşım oğlunu nişanladı.onlarda nişanda küçük takı takarlar,yani kolye,küpe yüzük ve ince bir bileklik.ama kız tarafı zorlamış,bizde düğünde takılacak tüm takılar takılır diye hepsini aldırmışlar.nişandan 3 ay sonra olmadık bir şeyi sorun edip yüzük attılar.tabii takıların hiç birini vermediler.bozdurup kendine araba almış kız:KK53:

haram para.................

Hee o başka. Resimdeki işçilik gerektiren şeylerdi sanki de ondan dedim.

Ben de bir ara yatırım haricinde ayda kızıma 1 çeyrek alıyordum. Matematik hesabı olarak da her ay 1 çeyrek 1 yılda 120 çeyrek. Kızım 20 yaşına gelince 4 yaşında başlamış olsam yaklaşık 200 çeyrek. Şu anın parasıyla 30 bine yakın bir para bu. Dışarıda yemek yeme parasına yatırım gibi.. ama güvenli gelmedi bana bu. Bankada saklamak bana göre değil. Sıcak paraya yatırıyorum o yüzden direk.

aslında güzel olurmuş

Ablacım nişanlım Polis Akademisi mezunu öğrenciyken onlardan para almak yerine tam tersi para veriliyordu liseyide aynı şekilde polis kolejini okudu.
Ailesine hiçbir şekilde masrafı olan bir çocuk değil.
Ki düğününüde eşyalarıda hep kendisi alıp yapıyor ailesi 5000 tl verdiler sadece o kadar.
ne güzel,olması gereken bu bence.Allah mesut etsin:KK66:

Back