- 21 Şubat 2016
- 2.978
- 7.495
- 158
- Konu Sahibi baharyelii
-
Ya sen nereden çıkardın kendi fikirlerimiz olmadığını, ayaklarımızın üzerinde durmadığımızı? Ağlıyorsunuz diye de genelleme yapmanı anlamadım. Çok gel, hiç gelme diyen yok şimdiden. Vıcık vıcık şeyler de isteyen yok. Garip geldi bana. Sormak istedim tecrübeleri kişilere.
Çok haklısınız. Zaten inanın dolduruşa gelen biri değilim normalde, kendi doğrularım sabittir ama birkaç kez duyunca bunları en sevdiklerimden acaba mı dedim. Nişanlıma ya da ailesine bir şey demedim zaten, hatta kimseye demedim buraya yazdım. İyi ki yazmışım.Ailenin dolduruşuna bu kadar gelirsen devamında mutsuz olursun. Burada kadın ailesi tarafından dolduruşa gelip evliliği mahvolan insanlar da var. Bir kaç hafta önceki altıncı konu mesela. İkiniz de sınır çizmelisiniz
Ahahahahah bayram hediyesi beklemedim, onun şununla alakası olabilir; nişanlım da pek hediye alan bi tip değil. Çevremde gördüklerimden etkilenip hediye düşüncesi oluşmuş olabilir. Aşırı cringe kabul ediyorum.Bayram hediyesi beklemişsin konu sahibi.daha ne olabilir.
Madem kendi ayaklarınızın üzerinde duruyorsunuz çift olarak kendi evinizi tutsaysınız, nişanlının ailesini karıştırmasaydınız.
Bunun tecrübeyle alakası yok. Tamam ailenden akrabandan evlenen olmamıştır yakın zamanda hadi arkadaşında olmaz. Ama kendi fikrin olur. Annenin fikrinin etkisinde kalmak nedir?
İstiyorsan istiyorsundur. İstemiyorsan istemiyorsundur ve yapılmaz. Bu kadar şey yapıldığına göre istemişsin.
Daha fazla görüşmek istiyorsan plan yap görüşme ayarla. Ama müsait değiller diye de kinlenme insanlara. Onların ne sana ne ailene saygısızlıkları yok.
Ahahahahah bayram hediyesi beklemedim, onun şununla alakası olabilir; nişanlım da pek hediye alan bi tip değil. Çevremde gördüklerimden etkilenip hediye düşüncesi oluşmuş olabilir. Aşırı cringe kabul ediyorum.
Bence aşırı dolduruşa geliyorsun. Tehlikeli bi durum buAhahahahah bayram hediyesi beklemedim, onun şununla alakası olabilir; nişanlım da pek hediye alan bi tip değil. Çevremde gördüklerimden etkilenip hediye düşüncesi oluşmuş olabilir. Aşırı cringe kabul ediyorum.
Galiba öyle oldu :) Bunun için yazdım zaten. Düşüncelerimin farklı evrilmesini istemedim. Annemin niyeti tabii ki iyi ama onun düşünceleri neden beni nişanlımla ve ailesiyle aramı durduk yere bozsun ki. Duygusal olduğu için fazla anlam yüklüyor.Yorumları okudukça bir aydınlanma yaşadın dimi
Çok güzel bir yorum, teşekkür ederim.Sık olarak bir araya gelseler emin olun bir sürü sorun çıkabilirdi.
Ancak size düğün vs ile ilgili bir şey sorduklarında, bunu çok istediğiniz için söylüyorum, annemlerle konuştunuz mu gibi bir cümle kurabilirsiniz.
Açıkçası birbirileriyle muhattap olmamaları benim daha çok hoşuma giderdi.
Son olarak; beklentinizi bu kadar yüksek tutmayın ve onları oldukları haliyle kabul edin yoksa evlendiğinizde hiç mutlu olamazsınız.
Bir tek ben mi anlamadım bu kısmı? Ödemesi yapılmayan ve kimin yapacağı da belli omayan bir ev nasıl tadilatta oluyor? Nişanlınız eve yüklü para veriyormuş hangi eve? Madem öyle siz niye bir ev almıyorsunuz da kimin olduğu belli olmayan evin tadilatıyla uğraşıyorsunuz? Nişanlılıkta belirsizlik özellikle de böyle ev konularındaki muğlaklık başınıza iş açar.Evin ödemesini yapmadılar ki. Tadilat için de nişanlım destek oluyor zaten.
Dügun niye olmasinki küçük de olsa yap dugün. Bu istemem olayları garip geliyor bana iste bebce. Maddi duruma gıre yap istedikleri i. Esyaları iyi alin mumkunse bu arada . Ben uygun fiyatli olsun dedim 2 yila perti çıktı çoğu esyamınBen her şeyimi alırım, öderim bununla ilgili problem yok. Düğün de olmasın istedim, ısrar ettiler kırmadım. Maddi beklentim yok ki. Benim derdim özensizlik, iletişimsizlik.
Herkese Merhabalar,
Birkaç detayı mecburen değiştirerek yazacağım, belki tanıyan çıkar diye ama önemli noktaları çok net anlamanız için güzel ifade edeceğimden emin olabilirsiniz.
Uzun olacak biraz. Ben 27, nişanlım 28 yaşında. Birkaç aydır nişanlıyım. Nişanlımın ailesiyle aram oldukça iyi, evlenmemizi çok istiyorlar öncelikle bu konuyla alakalı bir problem yok. Yani ortada benim istenmeme durumum yok baştan söyleyeyim ama nişanlımın ailesinin benim ailemle iletişimi resmen sıfır. Bütün süreci benimle ilerletmek istiyorlar.
Nişanlımın ailesinin maddi durumu iyi, birkaç tane evleri var, babası elektrik işi yapıyor. Şu an bizim yaşayacağımız ev ve kendi yaşayacakları ev de tadilatta. İki ev yaptırılırken onlar bir o eve, bir bu eve gidip geliyorlar. Çünkü yaşanacak vaziyette, sadece kısmi olarak tadilata alındı. Sorun şu; neredeyse 10 aydır nişanlıyım ve biz ailemle sadece bir kez davet edildik. :) (Ailemle gittik ama sadece annem, babam ve ben. Çünkü bu davet edilme konusu tadilattan dolayı o kadar uzamıştı ki sinirlenip annemle babamdan başka kimseyi götürmedim.)
Onlar da bize 2-3 defa falan geldiler çünkü biz davet edilmediğimiz için tek taraflı çağırmak da istemiyorum. Bu işler sırayla olur diye biliyorum. Bir onlar gelir bir biz gideriz. Evin tadilatını sorun edecek bir ailem de yok bu arada.
Ailem güler yüzlüdür, geldiklerinde çok iyi ağırlarız, hiçbir sorun çıkarmazlar vs. Benim ailem tarafından da bir problem yok. Hani bir şeye gıcık olup mesafeli olmak istiyorlar desem yok.
Hiçbir şey istemedik, nişan bohçası bile yaptırmadık, zahmet olmasın diye ki zaten hiç öyle şeylerde hevesi olan biri değilim. Bayram geçti, bayramda bana bir hediye, kıyafet vs alınmadı yani lafı bile geçmedi. İstediğimden değil, ben zaten kendim alıyorum her şeyimi ama ailem normalde bunların olması gerektiğini ama önemli olan mutlu olmamamız olduğu için görmezden geldiklerini söylüyorlar. Nişanda takı taktılar tabii onu da belirteyim. Linç edilmek istemiyorum tekrar ediyorum; böyle bir isteğim yok, sadece yapılan şeyler bunlarmış, kaynamamın da bunları bildiğini düşünüyorum. Bilerek yapmıyor yani. Neyse diyorum onu da geçtim.
Bize gelirken aldıkları hiçbir şeyi yiyemiyoruz bu arada o var bir de. Her şeyi ucuz ve bayat alıyorlar gibi :) Çok üzücü. Özensizler kısacası.
Düğün yerine karar vermeye çalışıyorlar, aileme sormak yok, sadece benimle konuşuyorlar. Ne bileyim biz nişan yeri tuttuk, kimse sormadı hayırlı olsun demedi, bize geldikleri halde konusunu açmadı babası babama. Hani babalar bir konuşur değil mi? Ben mi yanlış biliyorum.
Geçen gün bir tanıdıklarına gittik, beni evden aldılar arabayla, bir yukarı bile çıkalım demediler, ben de davet etmedim. Ailemi çok afedersiniz adam yerine koyan yok. Dönüşte annem davet etti, geç olmuştu ondan dolayı da çıkamamış oldular. Güzel bahane oldu geç olması onlar için de.
Bu hafta evin son halini görmek için annemle benim oturacağım eve gidecektik. Kaynanama söyledim, tabii ki dedim gayet okeydi her şey. Sonra yine bana işleri çıktığını söylediler. Bir tanıdıklarının daveti varmış :) Annemi yine götüremiyorum yani. Bu kopma noktam oldu.
Uzatmak istemiyorum. Böyle böyle bir sürü örnek.
Nişanlıma pek bir şey demiyorum, napsın o da zaten yoğun çalışıyor. Aileci değil, bana hak verir ailesiyle ilgili ufak tefek konularda. O yüzden onu sıkıştırmak istemiyorum ama napsam bilmiyorum. Ben sık sık onlara gidiyorum bu arada, nişanlım gidelim istiyor. İyi karşılandığım için oraya gitmekle alakalı problemim yok ancak tavrımı koymak istiyorum.
Ekleme:
Ev konusunda eksik bilgi verdim benim hatam. Ev okey ama ödemesi başlamadı bile. Bizim oturacağımız evden bahsediyorum. Kimin ödeyeceği bile net değil henüz. Ev vermek derken alınmış, üzerimize yapılmış bir ev yok.
Fikirleriniz neler?
merhaba ben sizi çok iyi anladım. insan kendine değer verildiği kadar ailesine de verilsin istiyor. ki böyle daha iyi hissediyor. açıkçası bende de şöyle olmuştu , eşimin ailesiyle kendi ailem uzak şehirlerdeler diye isteme nikah ve düğün dışında görüşmediler , telefonla da konuşmadılar. annem hastaydı , arayıp geçmiş olsun dememişlerdi mesela sevgililik döneminde ciddiydik nişan düğün yapacakken. bakınca bende o dönem beklemiştim ama şimdi düşünüyorum, bence çok da bi anlamı yok. yani ikiniz evliliğinizde iyi olun, eşinizin ailesiyle sorunlar yaşamayın. onlar bırakın mesafeli kalsınlar. belki de böylesi daha da iyidir emin olun. mesafe iyidir boşverin. ama yine de bu durumu da içinizde sorgulayın. ona göre mesafenizi alın gözlemleyin derim işteHerkese Merhabalar,
Birkaç detayı mecburen değiştirerek yazacağım, belki tanıyan çıkar diye ama önemli noktaları çok net anlamanız için güzel ifade edeceğimden emin olabilirsiniz.
Uzun olacak biraz. Ben 27, nişanlım 28 yaşında. Birkaç aydır nişanlıyım. Nişanlımın ailesiyle aram oldukça iyi, evlenmemizi çok istiyorlar öncelikle bu konuyla alakalı bir problem yok. Yani ortada benim istenmeme durumum yok baştan söyleyeyim ama nişanlımın ailesinin benim ailemle iletişimi resmen sıfır. Bütün süreci benimle ilerletmek istiyorlar.
Nişanlımın ailesinin maddi durumu iyi, birkaç tane evleri var, babası elektrik işi yapıyor. Şu an bizim yaşayacağımız ev ve kendi yaşayacakları ev de tadilatta. İki ev yaptırılırken onlar bir o eve, bir bu eve gidip geliyorlar. Çünkü yaşanacak vaziyette, sadece kısmi olarak tadilata alındı. Sorun şu; neredeyse 10 aydır nişanlıyım ve biz ailemle sadece bir kez davet edildik. :) (Ailemle gittik ama sadece annem, babam ve ben. Çünkü bu davet edilme konusu tadilattan dolayı o kadar uzamıştı ki sinirlenip annemle babamdan başka kimseyi götürmedim.)
Onlar da bize 2-3 defa falan geldiler çünkü biz davet edilmediğimiz için tek taraflı çağırmak da istemiyorum. Bu işler sırayla olur diye biliyorum. Bir onlar gelir bir biz gideriz. Evin tadilatını sorun edecek bir ailem de yok bu arada.
Ailem güler yüzlüdür, geldiklerinde çok iyi ağırlarız, hiçbir sorun çıkarmazlar vs. Benim ailem tarafından da bir problem yok. Hani bir şeye gıcık olup mesafeli olmak istiyorlar desem yok.
Hiçbir şey istemedik, nişan bohçası bile yaptırmadık, zahmet olmasın diye ki zaten hiç öyle şeylerde hevesi olan biri değilim. Bayram geçti, bayramda bana bir hediye, kıyafet vs alınmadı yani lafı bile geçmedi. İstediğimden değil, ben zaten kendim alıyorum her şeyimi ama ailem normalde bunların olması gerektiğini ama önemli olan mutlu olmamamız olduğu için görmezden geldiklerini söylüyorlar. Nişanda takı taktılar tabii onu da belirteyim. Linç edilmek istemiyorum tekrar ediyorum; böyle bir isteğim yok, sadece yapılan şeyler bunlarmış, kaynamamın da bunları bildiğini düşünüyorum. Bilerek yapmıyor yani. Neyse diyorum onu da geçtim.
Bize gelirken aldıkları hiçbir şeyi yiyemiyoruz bu arada o var bir de. Her şeyi ucuz ve bayat alıyorlar gibi :) Çok üzücü. Özensizler kısacası.
Düğün yerine karar vermeye çalışıyorlar, aileme sormak yok, sadece benimle konuşuyorlar. Ne bileyim biz nişan yeri tuttuk, kimse sormadı hayırlı olsun demedi, bize geldikleri halde konusunu açmadı babası babama. Hani babalar bir konuşur değil mi? Ben mi yanlış biliyorum.
Geçen gün bir tanıdıklarına gittik, beni evden aldılar arabayla, bir yukarı bile çıkalım demediler, ben de davet etmedim. Ailemi çok afedersiniz adam yerine koyan yok. Dönüşte annem davet etti, geç olmuştu ondan dolayı da çıkamamış oldular. Güzel bahane oldu geç olması onlar için de.
Bu hafta evin son halini görmek için annemle benim oturacağım eve gidecektik. Kaynanama söyledim, tabii ki dedim gayet okeydi her şey. Sonra yine bana işleri çıktığını söylediler. Bir tanıdıklarının daveti varmış :) Annemi yine götüremiyorum yani. Bu kopma noktam oldu.
Uzatmak istemiyorum. Böyle böyle bir sürü örnek.
Nişanlıma pek bir şey demiyorum, napsın o da zaten yoğun çalışıyor. Aileci değil, bana hak verir ailesiyle ilgili ufak tefek konularda. O yüzden onu sıkıştırmak istemiyorum ama napsam bilmiyorum. Ben sık sık onlara gidiyorum bu arada, nişanlım gidelim istiyor. İyi karşılandığım için oraya gitmekle alakalı problemim yok ancak tavrımı koymak istiyorum.
Ekleme:
Ev konusunda eksik bilgi verdim benim hatam. Ev okey ama ödemesi başlamadı bile. Bizim oturacağımız evden bahsediyorum. Kimin ödeyeceği bile net değil henüz. Ev vermek derken alınmış, üzerimize yapılmış bir ev yok.
Fikirleriniz neler?
Yani o kısım karışık ve bu siteyi takip eden tanıdıklar olabilir ve çok detay vermek istemiyorum. Konuyu açmam başıma bela olmasın. Evin ödemesi başlamadı, net bir şey konuşmadılar henüz kim ödeyecek, yarı yarıya mı olacak vs. Şu an tadilatı yapılan bizim oturacağımız ev için para veriyor. Bir de arabasını kullanıyor babasının. Hem tadilat, hem araba karşılığı gibi düşünerek ödeme yapıyor babasına diyebilirim.Bir tek ben mi anlamadım bu kısmı? Ödemesi yapılmayan ve kimin yapacağı da belli omayan bir ev nasıl tadilatta oluyor? Nişanlınız eve yüklü para veriyormuş hangi eve? Madem öyle siz niye bir ev almıyorsunuz da kimin olduğu belli olmayan evin tadilatıyla uğraşıyorsunuz? Nişanlılıkta belirsizlik özellikle de böyle ev konularındaki muğlaklık başınıza iş açar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?