NİŞANLIMIN AİLESİ

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kinlenecek yer aramışsınız gibi. İsteklerinizi söylemeniz gerekir bu böyle oluyo ama yapmıyorlar demeyin bal gibi de istiyorsunuz. İstemeseniz küçük şeylere kinlenmezsiniz. Ha bu arada istemeniz de normal ben de yapılmalı şeklinde bakıyorum olaya sadece hiç istemiyorum diyip dünyalar kadar beklentilerle yormayın kendinizi

Bayram hediyesi beklemişsin konu sahibi. daha ne olabilir.
Madem kendi ayaklarınızın üzerinde duruyorsunuz çift olarak kendi evinizi tutsaysınız, nişanlının ailesini karıştırmasaydınız.

Bunun tecrübeyle alakası yok. Tamam ailenden akrabandan evlenen olmamıştır yakın zamanda hadi arkadaşında olmaz. Ama kendi fikrin olur. Annenin fikrinin etkisinde kalmak nedir?

İstiyorsan istiyorsundur. İstemiyorsan istemiyorsundur ve yapılmaz. Bu kadar şey yapıldığına göre istemişsin.

Daha fazla görüşmek istiyorsan plan yap görüşme ayarla. Ama müsait değiller diye de kinlenme insanlara. Onların ne sana ne ailene saygısızlıkları yok.

Çok haklısınız. Zaten inanın dolduruşa gelen biri değilim normalde, kendi doğrularım sabittir ama birkaç kez duyunca bunları en sevdiklerimden acaba mı dedim. Nişanlıma ya da ailesine bir şey demedim zaten, hatta kimseye demedim buraya yazdım. İyi ki yazmışım.

Ahahahahah bayram hediyesi beklemedim, onun şununla alakası olabilir; nişanlım da pek hediye alan bi tip değil. Çevremde gördüklerimden etkilenip hediye düşüncesi oluşmuş olabilir. Aşırı cringe kabul ediyorum.

Yorumları okudukça bir aydınlanma yaşadın dimi

Sık olarak bir araya gelseler emin olun bir sürü sorun çıkabilirdi.

Ancak size düğün vs ile ilgili bir şey sorduklarında, bunu çok istediğiniz için söylüyorum, annemlerle konuştunuz mu gibi bir cümle kurabilirsiniz.

Açıkçası birbirileriyle muhattap olmamaları benim daha çok hoşuma giderdi.

Son olarak; beklentinizi bu kadar yüksek tutmayın ve onları oldukları haliyle kabul edin yoksa evlendiğinizde hiç mutlu olamazsınız.

Yorumları okudukça bir aydınlanma yaşadın dimi
Galiba öyle oldu :) Bunun için yazdım zaten. Düşüncelerimin farklı evrilmesini istemedim. Annemin niyeti tabii ki iyi ama onun düşünceleri neden beni nişanlımla ve ailesiyle aramı durduk yere bozsun ki. Duygusal olduğu için fazla anlam yüklüyor.

Çok güzel bir yorum, teşekkür ederim.

Son paragrafa kadar nişanlınızdan bahsetmemişsiniz. Ailesi gelmedi ailemi çağırmadılar, aileme danışmadılar babama danışmadılar anneme sormadılar... Bu ne ya? Siz nişanlınızla evleniyorsunuz ama her konuda ailesiyle muhatap oluyorsunuz. Bir kaç satır yazınıza ben bile burada boğuldum, ailem ailem ailem....

Neden nişanlınızın ailesiyle aileniz sık sık görüşsün istiyorsunuz ki. En güzeli seviyeli bir mesafe olması arada. Mıç mıç olmaya hiç gerek yok. Bir kaç defa gidip gelmişsiniz zaten bence o bile fazla. Neden sürekli siz onları veya onlar sizi ağırlasın anlamadım, bir mesele varsa telefonda da görüşülebilir zaten çoğunlukla. Hem düğün de ev de sizin. Aileler neyi konuşacak oturup.

Evleri tadilattaymiş, bu şekilde misafir ağırlamak zor. Ha onuda geçtim sürekli sürekli gidip gelip ne konuşacaksınız ki. Eşimin ailesini restorantta ağırladık rahat konuşalım diye onun bile lafı edilmiş o yüzden bu kadar görüşmeye gerek yok karşı taraf doğrusunu yapıyor.
Bisey istemiyorum diyip sanki çok şey istiyormussunuz gibi geldi. Bide annenizi bu kadar çok dinlerseniz iyice kinleneceksiniz karşı tarafa

Evin ödemesini yapmadılar ki. Tadilat için de nişanlım destek oluyor zaten.
Bir tek ben mi anlamadım bu kısmı? Ödemesi yapılmayan ve kimin yapacağı da belli omayan bir ev nasıl tadilatta oluyor? Nişanlınız eve yüklü para veriyormuş hangi eve? Madem öyle siz niye bir ev almıyorsunuz da kimin olduğu belli olmayan evin tadilatıyla uğraşıyorsunuz? Nişanlılıkta belirsizlik özellikle de böyle ev konularındaki muğlaklık başınıza iş açar.

Ben her şeyimi alırım, öderim bununla ilgili problem yok. Düğün de olmasın istedim, ısrar ettiler kırmadım. Maddi beklentim yok ki. Benim derdim özensizlik, iletişimsizlik.
Dügun niye olmasinki küçük de olsa yap dugün. Bu istemem olayları garip geliyor bana iste bebce. Maddi duruma gıre yap istedikleri i. Esyaları iyi alin mumkunse bu arada . Ben uygun fiyatli olsun dedim 2 yila perti çıktı çoğu esyamın

merhaba ben sizi çok iyi anladım. insan kendine değer verildiği kadar ailesine de verilsin istiyor. ki böyle daha iyi hissediyor. açıkçası bende de şöyle olmuştu , eşimin ailesiyle kendi ailem uzak şehirlerdeler diye isteme nikah ve düğün dışında görüşmediler , telefonla da konuşmadılar. annem hastaydı , arayıp geçmiş olsun dememişlerdi mesela sevgililik döneminde ciddiydik nişan düğün yapacakken. bakınca bende o dönem beklemiştim ama şimdi düşünüyorum, bence çok da bi anlamı yok. yani ikiniz evliliğinizde iyi olun, eşinizin ailesiyle sorunlar yaşamayın. onlar bırakın mesafeli kalsınlar. belki de böylesi daha da iyidir emin olun. mesafe iyidir boşverin. ama yine de bu durumu da içinizde sorgulayın. ona göre mesafenizi alın gözlemleyin derim işte

Yani o kısım karışık ve bu siteyi takip eden tanıdıklar olabilir ve çok detay vermek istemiyorum. Konuyu açmam başıma bela olmasın. Evin ödemesi başlamadı, net bir şey konuşmadılar henüz kim ödeyecek, yarı yarıya mı olacak vs. Şu an tadilatı yapılan bizim oturacağımız ev için para veriyor. Bir de arabasını kullanıyor babasının. Hem tadilat, hem araba karşılığı gibi düşünerek ödeme yapıyor babasına diyebilirim.

Çok detay veremeden, birkaç noktayı değiştirerek yazdım ama konu net olarak anlaşıldı diye düşünüyorum. Herkese yorumlar için teşekkür ederim.

Hala anlamiyor musunuz?Acik acik bizim muhatabimiz sensin,ailenle ne simdi ne de bundan sonra kocaman bir aile olup gorusmek istemiyoruz diyorlar.Bize de oldu.5 sene bitti evleneli.Annem ilk zamanlar bayram seyran arardi ki 6 7 yas buyuk olmasina ragmen.Bakti karsilik veren yok annem de birakti aramayi.5 yildir gorusmuyorlar telefonda vs.Ortada hic bir durum da yok.Cok zorlamayin siz de.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…