Nişanlımın ailesi düğünü erteliyor

Evet bunu da yapmak istiyorum. O neden dert etmiyor diyorum. Çünkü şuan onun kafasında babasından daha önemli bi mevzu yok. Ailesiyle oturup kara kara hep babasını düşünüyorlar. Ama neden onun suçunun cezasını herkes çekiyor? Ona göre şuan ailesi bu durumdayken ben evlenicem demek hoş olmuyor o bu kafada.. ben istiyorum ki benim halimden tavrımdan anlasın.. ama yok ona göre şuan hepsinin hayatı babası o yüzden ne beni ne kendisini hiç bi leyi düşünmüyor..

ee adamın daha önce de hapis durumları oldu diyorsunuz. Siz evlendikten sonra olursa da yine aynı şekilde evliliğinize yansıyacak o zaman. Sanki baba oğul roller yer değiştirmiş... hakkaten iyi düşünün siz.

Evet bunu da yapmak istiyorum. O neden dert etmiyor diyorum. Çünkü şuan onun kafasında babasından daha önemli bi mevzu yok. Ailesiyle oturup kara kara hep babasını düşünüyorlar. Ama neden onun suçunun cezasını herkes çekiyor? Ona göre şuan ailesi bu durumdayken ben evlenicem demek hoş olmuyor o bu kafada.. ben istiyorum ki benim halimden tavrımdan anlasın.. ama yok ona göre şuan hepsinin hayatı babası o yüzden ne beni ne kendisini hiç bi leyi düşünmüyor..
Çok haksız sayılmaz, şuan tabi ki sürekli babasını düşünecek, hapse girmiş adam. 3 ayda bir 3 günlük izinleri oluyor, dışarı çıkıyorlar, sen onu sor nişanlına onu öğren, ona göre çıktığı bir zamana denk getirirsiniz düğünü yaparsınız.

Kızlar merhaba.. 4 yıllık bir ilişkimiz var ve geçtiğimiz aylarda nişanlandık.. ancak nişanlımın babası hapiste..ağustosta düğün yapmayı düşünüyorduk ancak şuan af çıkma durumu var diye düğün tarihi alamıyoruz..1-2 aya belli olurmuş af çıkıp çıkmayacagı.. nişanlım da en kötü ihtimalle bir yıl erteleriz düğünü diyor.. birincisi af çıkmayabilir ve babası yıllarca hapis yatabilir.. ikincisi af çıksa bile bu da uzun bi süreç zaten mart bitiyyor ağustosa 4-5 ay kaldı acil düğün tarihi almamız gerek.. ve ben eylülde bu şehirden gidiyorum atandığım için.. yani biz bütün planlarımızı agustosa düğün olacak şekilde yapmıştık şimdi her şey yerle bir oluyor. Napicam bişmiyorum nişanlımın gek düşüncesi babası ve bizi hiş düşünmeyişi, ayrı kalacagımızı bile bile bunları demesi zoruma gidiyor.. ben ayrı yapamam kesin sonumuz ayrılık olur kafam cok karısık..
bence doğrusu beklemeniz. bunda bir hayr var diyip bekleyeceksiniz. af çıkıp çıkma durumu bile daha net değil. ayrıca tabiki babasını düşünmesi doğru birşey. eğer gerçekten sağlam bir ilişkiniz varsa, ayrılık falan söz konusu olmaz. babasını beklemesi, onun yanında olmasını istemesi, sizi istemediği anlamına gelmiyor. ki en doğal hakkı bu. aynı durumu siz yaşamış olsanız, eminim siz de aynı tavrı sergileyecektiniz. ayrıca bekleyin ki, bu durumdan dolayı ayrılık olsa dahi, en azından sonradan pişman olmazsınız. ama rahat olun, işinize gücünüze bakın korktuğunuz gibi olacağını zannetmiyorum.

Beklesin diyenler daha ne kadar bekleyecek acaba? 4 sene geçmiş zaten. Üstüne bir sene daha mı beklicek? Zaten birkaç ay nasıl bir sene oldu onu sordunuz mu?
Ben olsam önce ailemle konuşurum. 1 yıl erteleme kabul etmezlerse söylersin nisanlina. Ailem istemiyor, zaten siz istediniz bu tarihleri.beni arada bırakma de.tavrına göre de yoluna bakarsın .ama bi cevapta şey yazmışsın ben hep ikinci planda mi olcam?
Bunun cevabı bana kalırsa evet siz çok uzun zaman ikinci planda olacaksınız.bir sene erteleme nedir?çocuğunuz olur o 1 senede. Madem adetlerimiz deyip duruyorlar.adetlere Gore ölü ile gelin bekletilmez.

Tabii şimdi nefs-i müdafaa ise birşey diyemem. Ama öyle bir durum olsa idi altı yıl da ceza almazdı herhalde diye düşünüyorum. Bence cezayı neden aldığı önemli kayınpederinizin. Neden adam yaralıyor? Ben öncelikle işin burasını irdelerdim. Ani bir öfke ile kalkıp ta bir adamı öldürmeye teşebbüs etti ise, oğlunun da düğününü görmeyiverebilir de.. Nasıl olsa nişanını görmüş. Benim düşüncem Budur.

Benimki de aynen öyle her gün telefonda konuluyor annesiyle.. bi çözümüniz var mı şimdiden önlemini alayim
Nişanlınız hem aileci hem ataerkil.
Ve ben bu zihniyeti tehlikeli buluyorum.
Ben erkeğim, sen kadınsın diye her şeyi kendisine mübah, size yasak gören birisi evlenince daha beter olabilir.

Ayrıca sizi ve ailenizi mağdur edecek kadar ailesine öncelik vermesi, bence size gayet açık bir mesaj.

babasi hapiste iken dugun yapmak istemeyebilir, hak veriyorum.

Peki siz dugunsuz sade nikahla evlenmeyi kabul eder misiniz?
O zaman israrci olun,
ama dugun yapalim diye israr etmeyin bence.

Eeee haklılar. Çocuğun babası hapse girip çıkıyor farkında mısınız? Ben olsam bu aileyi benim de gözüm tutmazdı.
Aslında babasının durumu biraz karışık tamamen suçlu diyemem
Beklesin diyenler daha ne kadar bekleyecek acaba? 4 sene geçmiş zaten. Üstüne bir sene daha mı beklicek? Zaten birkaç ay nasıl bir sene oldu onu sordunuz mu?
Ben olsam önce ailemle konuşurum. 1 yıl erteleme kabul etmezlerse söylersin nisanlina. Ailem istemiyor, zaten siz istediniz bu tarihleri.beni arada bırakma de.tavrına göre de yoluna bakarsın .ama bi cevapta şey yazmışsın ben hep ikinci planda mi olcam?
Bunun cevabı bana kalırsa evet siz çok uzun zaman ikinci planda olacaksınız.bir sene erteleme nedir?çocuğunuz olur o 1 senede. Madem adetlerimiz deyip duruyorlar.adetlere Gore ölü ile gelin bekletilmez.
Teşekkür ederim.. bunları düşününce yoruluyorum.. nişanlımı seviyorum ama ondan anlayış bekliyorum o da benden aynı anlayışı bekliyor şuan.. farklı düşünüyoruz napicam bilmiyorum

Tabii şimdi nefs-i müdafaa ise birşey diyemem. Ama öyle bir durum olsa idi altı yıl da ceza almazdı herhalde diye düşünüyorum. Bence cezayı neden aldığı önemli kayınpederinizin. Neden adam yaralıyor? Ben öncelikle işin burasını irdelerdim. Ani bir öfke ile kalkıp ta bir adamı öldürmeye teşebbüs etti ise, oğlunun da düğününü görmeyiverebilir de.. Nasıl olsa nişanını görmüş. Benim düşüncem Budur.
Neden aldıgını biliyoruz. Adalet yok diyorlar hep.. benim ailem de hep bunu irdeliyor ama ben inanıyorum başka bi şey olsa söylemeyecek birisi değil.. işte şu an onların anlayışlı olup düğünlerini yapalım ortada kalmasın çocuklar falan diye düşünmeleri gerekmez mi yoksa ben tek başıma koca bir yıl farklı şehirde hem ailemden hem nişanlımdan yzakta yasayacagım

3 yıl önce yatmıştı çıktı.. o süreçte de ben yanındaysım hep destek oldum ayrı bile kaldık babası için aylarca.. sonra Çıktı cezaevinden biz de nişan falan yaptık yaza da süğün diyorduk ki şimdi tekrar kalan cezayı verdilr.. daha bi kaç hafta oldu.. hayır nişanlımın ailesi hiç düşünmiyor mu bizi anlamıyorum.. hiç bize sormak yok direkt erteleriz diyolar
Biliyorsunuz evlenince sadece eş kişisi ile evlenmiyoruz ailede hayatımıza giriyor, siz emin misiniz bu aileden, bu ailenin yetiştirdiği adamdan, önce onu tespit edin derim

Nişanlınız hem aileci hem ataerkil.
Ve ben bu zihniyeti tehlikeli buluyorum.
Ben erkeğim, sen kadınsın diye her şeyi kendisine mübah, size yasak gören birisi evlenince daha beter olabilir.

Ayrıca sizi ve ailenizi mağdur edecek kadar ailesine öncelik vermesi, bence size gayet açık bir mesaj.
Olmaz diyorsunuz. Bizim 4 yildir hiç bir sorunumuz olmadı ufsk tefek seyler dısında.. seviyoruz birbirimizi ve deger veriyoruz.. ama ailelerden sonra işler değişti..

Bu kişi babası sonuçta bu yüzden kararlarını buna göre şekillendirmesi çok doğal onu var eden insan bu kişi, ama tabi ki sizin ailenize ve size de sorması danışması gerek en azından nezaketen bunu yapması lazımdı

Olmaz diyorsunuz. Bizim 4 yildir hiç bir sorunumuz olmadı ufsk tefek seyler dısında.. seviyoruz birbirimizi ve deger veriyoruz.. ama ailelerden sonra işler değişti..
Belli ki unutmuşsunuz. Eski konularınızı yeniden tarafsız bir gözle okuyun.

Kendisine erkeğim ben diye her şeyi mübah gören, size kadın olduğunuz için yasaklar koyan biriydi.

6 yıl kalan cezası.

Adam birisini yaralamis, daha öncede ceza evine girmis. Kisacasi maganda. Ogluda bunda sorun görmeyip, dügün tarihini bile babasi icin erteliyor. Ben olsam böyle bir aileye gelin gitmezdim. Annenler nasil onayliyor anlamadim. Mühtemelen nisanlinin ailesi paralari var diye. Ki hic bir para degmez. Pek mutlu olacagini sanmiyorum bu adam ile evlenirsen.

Babasının başına aniden böyle bir durum gelse evet haklı olarak ertelenebilir. Ama sizin durumunuz farklı bence.ee bir dene beklediniz çıkmadı diyelim.sonra nolacak peki? Aileniz iyi bir şey demiyor.benim annem olsa atmıştı şimdiye her şeyi. Beklenen şeyden de Hayır gelmez

Eski konularınızada bakınca evren size sürekli mesaj gönderiyor diye yorumladım ben. Bu erteleme belki son mesajdır. Buradaki çoğu konuda var, adam bir şekilde huyunu suyunu belli ediyor, kadınlar inatla görmüyor. Sonra evlenince değişti oluyor. Görmeyi isterseniz aslında herşey bariz bir şekilde ortada.
Ben birini bıçaklamış bir kişiyle aynı ortamda bile kalmak istemem, siz belki baba diyeceksiniz bu adama ( 6 yıl cezanın nefsi müdafa olmadığını tahmin ediyorum). Gerçekten iyi düşünün ve ailenizin dediklerini, önerilerini ciddiye alın. Nişanlınız bu kadar aileciyse sizde olun, o zaman yürüyor mu ilişki ona bakın.

Adam birisini yaralamis, daha öncede ceza evine girmis. Kisacasi maganda. Ogluda bunda sorun görmeyip, dügün tarihini bile babasi icin erteliyor. Ben olsam böyle bir aileye gelin gitmezdim. Annenler nasil onayliyor anlamadim. Mühtemelen nisanlinin ailesi paralari var diye. Ki hic bir para degmez. Pek mutlu olacagini sanmiyorum bu adam ile evlenirsen.
Hayir para degil mevzu. Bizim gibiler. Şuan bu açıdan bakınca evet kötü duruyor görüntü. Ama nişanlım asla öyle bi insan değildir.. çok üzgünüm

X