Nişanlımın ailesi düğünü erteliyor

Öncelikle teşekkür ederim. Ama ben mahcup olduklarınıya da yasta olduklarını düşünmüyorum. Çünkü her şeylerini yapıyorlar. Geziyorlar, yiyorlar, kendilerine bakıyorlar. Evet üzülüyorlardır ama hayatını yaşamaktan da kimse geri kalmıyor. Hepsi birbirini düşünüyor. Ama beni düşünen kimse yok. Düğün de netleşti gibi bi şey. Af çıkmazsa bi yıl ‘sadece kendi aldıkları kararla’ bekletecekler. Af çıkarsa ne âlâ. Peki bi yıl bekledik ya af çıkmazsa o zaman aileme ne diyeceksin diyorum. Af çıkar da düğün yapmış olursak da o beni affetmezmiş. Sanki ben attım babasını hapise. Çok ağırıma gitti. Bizüzerimize düşeni yapalım, bi yıl bekleyelim kimse bize bi şey diyemez o zaman diyor. Mutsuzum.
İleriki yıllarda nişanlının babasının bir kopyası olacağını düşünüyorum
Takkeyi önüne al iyi düşün derim

Ne demek asla öyle bir insan degildir? Bariz sürekli suc isleyen, yaralayan bir insani savunuyor. Onun icin dügününden vaz geciyor. Böyle birseyi savunan insan, öyle bir insandir. Nisanlin ile babasinin arasinda hic fark yoktur. Zaman ile oda öyle islere karisir.

Ben yerinde olsam kosarak uzaklasirdim. Bu adam ile evlenirsen bilerek lades demis olursun.
Konu sahibi bağımlılığından önünü göremiyor resmen
Zaten kendi ailesi bu aileyi sevmeyip sırf kızları istiyor diye evet diyorsa oradan bir çapanoğlu çıkar

haksızsınız, keyfiyen bir durum yok ve neden acil evlenmeniz gerekiyor
babası hapishanede ve af çıkıp çıkmayacağı belli değil
nişanlanırken hapiste miydi yoksa değil miydi
şuan nişanlınıza destek çıkmalısınız
bu durumda böyle bocalıyorsanız evlenmeyiniz
neler çıkacak karşınıza neler

Nişanlımla konuştuk. Babam çıkarsa bu yıl son ana denk gelse deiyi kötü bi yer ayarlar evleniriz dedi. Şuan düğün tarihi alamam babam bi ay çnce hapse girdi ben yaza güle oynaya füğün yapamam sana kendimi acındırmak istemediğim için söylemedim ama ben günlerdir uyuyamıyorum hastalansa bi şey olsa napicak orda diye düşünüyorum vs dedi hem yakışık almaz elaleme karşı da dedi. Zaten geç kaldık bence biryıl erteleyelim hem emin sekin yaparız bu arada şehirler arası gider geliriz dedi. Sen bensiz arada oncayol varken yapabilecek misin ben sensiz gitmek istemiyorum dedim. Mecbur kalırsak idare ederim napalım dedi. Bu ölüm gibi bi şey bizim için çok zor dedi. Peki bu senin ailenle alabileceğin bi karar mı neden gelip bizimkilerle konuşmuyosunuz herkes bizi ağustosta evlenicek biliyor dedim. İstersen nikah yapalım yine yan yana olalım düğünümüzü bir yıl sonra yapalım dedi. Ya af çıkmazsa bi yıl boşa beklersek aileme ne dicem dedim. Af çıkmasa da en azından biz beklemiş oluruz millet ne der falan dedi. Bizimki ölünün kırkı çıkmadan evlenmek gibi bi şey olucak yoksa dedi. Biraz oluruna bırakalım bi iki ay bekleyelim bakalım nolucak dedi. Ama düğün yerleri doldu bile dedim geç bile kaldık dedim nişan gibi düşünme dedim. Biraz daha konuştuk. Sonra Omzuna yattım Çok kötü oldum başımı öptü ağlayınca konuşamadım bi iki gün sonra tekrar konuşuruz ağlama lütfen dedi az önce de nasıl oldun diye sordu cevapvermedim..
Ben nişanlınızı oldukça mantıklı buldum ve sizi de anlayamıyorum.

Ya bir sene sonra çıkmazsa, aileme nasıl açıklayacak diyorsunuz. Niye açıklasın ki? Gayet anlaşılabilir bir durum. Keyfi bir sebep de değil. Çıkmazsa, beklemiştik ama olmadı denir o kadar. Babası ceza yemiş, hapse girmiş.tabi ki hemen bir kaç ay sonra, keyifle neşeyle düğün yapmak yakışık almaz bile.

Bir tanıdığımızın babası ölmüştü düğün öncesi, her şey hazır salon tutulmuş. Kız, damada bana bir sene düğün deme, bu üzüntüyle yapamam dedi. İptal ettiler her şeyi, 1 sene sonra yaptılar.

1 sene beklemekle ilişkinizin bozulacağını düşünüyorsanız, zaten hiç evlenmeyin. Bu ilişkiye güvenmediğinizi gösterir. Bu kadar acele etmeye gerek yok, sizin iyiliğiniz için de. Böyle buruk bir düğün yapmaktansa, seneye en azından daha neşeli bir düğün yapmış olursunuz.

Ailem bu kadar net düşündüklerini bilmiyor söyleyemedim.. çünkü ben vile nişanlımla yalnız konuşana kadar böyle düşündüğünü met olarak bilmiyodum.. ailem nişanlımın ailesine çok düşkün oldugunu söylüyo ki öyle.. kötü bi iey degil ama artık ikimizi düşinmeli bana göre biz bi aile olucaz çünkü.. ben dahiş herkes bu ya evlenecegimizi düşünüyor.. bütün çeyizimi aldım..
Ayrılmıyorsunuz ki vefat olayı da olabilirdi yine ertelenebilinirdi.. Nikah yapın düğünü seneye yapın

Ay ne bencilsiniz ya. Adam açıkça söylemiş size babama üzülüyorum demiş, milletin yiyip içtiğine kadar laf ediyorsunuz. Gündelik hayata devam etmek ayrı düğün yapmak ayrı. Ne yapsınlar babaları hapiste diye açlık grevine girsinler o zaman mı ikna olursunuz üzüldüklerine?

Ben senden ayrı kalamam kalamam allah allah o kadar seviyorsunuz madem adama destek olsanız, arkasından “ben mi attım babanı ekieki” demeseniz? Daha iyi olmaz mı? Ay elimde olsa da şurada yazılanları damat beye gösterebilsem bu bencillik benim bile tepemi attırdı.

Karşıda bir tarafı eksik insanlar varsa zaten sizin öncelikli kararı onlara bırakmanız gerekir nezaketen, ailenizin de “babanızın durumuna göre” diye başlayıp orta yolu bulması gerekirdi ama nerdeee valla çok sinirlendim şu yazdığınız geziyorlar, yiyorlar lafına.
Böyle bir kadından da kaçmak lazım .
Üzüldüm resmen karşısında ki çocuğa. Evlenemiyoruz diye falan ağlaması..
Allahım düşman başına resmen ya..

Salonlar kıştan tutulmaya başlıyor artık zor yer bulursunuz. Birde nişanlınız bu kadar erteleyelim derken ısrarla düğünü Ağustos’ta yapmak istemeniz pek doğru gelmedi bana. İki tarafın da içine sinmesi lazım düğün tarihinin. İlişkiniz uzun zamandır devam ettiği için biran önce evlenmek istemeniz normal ama sırf uzakta olduğunuz için de ayrılırız yapamam demeniz biraz fazla arabesk geldi bana. İnsan seviyorsa ve ilişkisine güveniyorsa her yerde devam edebilir, zorluklarla başa çıkabilir.Keyfininizden ayrı kalmıyorsunuz nişanlınız babasını da düğününde görmek istiyor, bir sene daha bekleyip istediğiniz salonu tutup iki tarafın da içine sinecek şekilde yapabilirsiniz her şeyi.
Yok eşyamı aldım çeyizim tamam demekle olmuyor, siz hazırsınız ama karşı tarafın da
hazır olması gerekiyor.

Konunun tamamını okumadım ama bence konu sahibi haklı bunun bencillikle filan alakası yok. nişan yapmışlar ağustosta düğün yapılacak diye planlar yapılmış şimdi karşı tarafın rızasını almaya gerek görmeden erteleriz kararı veriliyor ve kıza bile sonradan yarım ağız söyleniyor. üstelik atama olayları filan var.

gaz vermek istemem ama benim için bunlar nişan atma sebebi...

Zor bi durum af cikicagida belli degil dıdının dıdısı bence agustosta evlenmeli nisanlin eger gercekten seni seviyosa 4yil zaten beklemissin

Konunun tamamını okumadım ama bence konu sahibi haklı bunun bencillikle filan alakası yok. nişan yapmışlar ağustosta düğün yapılacak diye planlar yapılmış şimdi karşı tarafın rızasını almaya gerek görmeden erteleriz kararı veriliyor ve kıza bile sonradan yarım ağız söyleniyor. üstelik atama olayları filan var.

gaz vermek istemem ama benim için bunlar nişan atma sebebi...
+100000

Bi ihtimal için bir yıl nişanlınızdan ayrı şehirde olabilirsiniz yani, peki nişanlınıza ailesine nasıl açıklardınız o ihtimali?
Nişanlı olarak 1 yıl ayrı kalmak zor ama imkansız değil. İnsanlar eşlerinden ayrı kalıyorlar yıllarca. Ben 3 aylık evliyken evimi eşimi bırakıp gittim. Nişanlıniz sevginize ve size guveniyorsa gönderebilir sizi tek başınıza. İnsan ailesi zor durumdayken evliligi nasıl düşünür ki.

X