Nişanlımın ailesi düğünü erteliyor

Ailesiyle farklı sehirlerde yasicaz. Tek tesellim bu zaten

Ayrı şehirlerde yaşamak pek de çözüm değil aslında. Kv bizden 5 saat uzaklıkta ama telefon sayesinde evimizin içinde. Misafir mi gelmiş,kim gelmiş,nereye gittiniz,eve ne aldınız vs. her şeye telefonla yetişmeye çalışıyor ve eşim annesine çok düşkün.
Kv merakı beni bunaltıyor bazen. Ben de sizin gibi düşünüyordum,söyleyeyim dedim. :KK51:

İlişkimize mal olabilir.. yoksa tabii kş ben de istiyorum babası da olsun nişanlımın da yüzü gülsün.. ama babasının bu durumu hep vardı ve ben hayat boyu bununla ysamak bu sorunlarla bogusmak istemiyorum.. niye onun suçunu tüm aile çekiyor mniye kendileri biraz anlayıs göstermiyor?

Neden ilişkinize mal olsun ki.. Ayrı yaşamak zorunda olan bir sürü evli çiftte var sonuçta insanlar bunu başarabiliyor..
Ceza 6 yılmış evet 6 yıl beklenmez ama af çıkıp çıkmayacağını bekleyip sonbaharda da düğünü yapabilirsiniz.
Evlilik gerçekten fedakarlık istiyor..
Nişanlınız ailenize bu durumu açıklamamakla eksik kalmış,açıklasın en azından kafadaki soru işaretleri de kalkmış olur.

Onu sen mukayese edeceksin artık.
Nişanlının da devamlı ailesinin ihtiyaç ve isteklerine yönelik hareket etmesi de doğru değil.
Sen burda bekle, biz bir hal yoluna koyalım herşeyi sana döneceğim ben mantığı beni de sıkan birşey.
Yaşanılan ekstrem bir durum, kabul, ancak evlenmenize engel bir durum değil.

Dediğin gibi babasının ne zaman çıkacağı belli değil, farazi bir durum var ortada.
Kesin ve net birşey olsa, evet ona göre hareket edilir zaten.
Böyle zamanı belli olmayan bir mevzuda, seni madur etmelerini doğru bulmuyorum.

Bu durumda nişanlının yapması gereken aslında, belli olmayan bir süre olduğundan, gün alınır ve duruma bakılırdı.
Sen hazırlıklarını kendi adına yapmışsın, zaten genel anlamda da bu sene düğün olacağı kanısı oluşmuş herkeste.
Senin ve ailenin gösterdiği anlayışın bir karşılığı da olmalı düşüncesindeyim.
Sen yine bunları nişanlın ile etraflıca konuş.
Onu anladığını, ancak hayatında gelip geçtiğini ilet.
Sonradan keşkeleri yaşamaktansa, şimdiden oturup birşeyleri tartışmak daha mantıklı.
Tek başına sıkılıp üzüleceğine, bu derdini paylaş ki karşı tarafta biraz sıkıntılansın.
Onlar da düşünsünler sonunun ne olacağını.
Çok haklısın. Dediğin gibi konuşacağım sanırım.. teşekkür ederim..

Ayrı şehirlerde yaşamak pek de çözüm değil aslında. Kv bizden 5 saat uzaklıkta ama telefon sayesinde evimizin içinde. Misafir mi gelmiş,kim gelmiş,nereye gittiniz,eve ne aldınız vs. her şeye telefonla yetişmeye çalışıyor ve eşim annesine çok düşkün.
Kv merakı beni bunaltıyor bazen. Ben de sizin gibi düşünüyordum,söyleyeyim dedim. :KK51:
Benimki de aynen öyle her gün telefonda konuluyor annesiyle.. bi çözümüniz var mı şimdiden önlemini alayim

yani cezaevine yeni girmiş mantıklı düşünün empati yapın yeni cezaevine girmiş baba düğün dernek yapıp oynamak ne kadar mantıklı kolay bir şey değil asla siz de yapıcı olun siz çözüm üretin nikahınızı yapın düğünü sonraya yapın. böyle yapan insanlar çok nikah yapıp 1 sene sonra düğün yapan eden bir de ayrılık olcak sonu diyorsunuz bence siz böyle yaptıkça nişanlınız sizden ayrılcak haberiniz olsun
Yeni bi durum değil ki bu. Yıllardır olan bi şey sadece çıkmıştı şimdi tekrar ceza verildi.. anliyorum evet ama bi yıl sonra cıkacagının garantisi yok ki .. çıksa bile biz bir yol ne yapacagız ayrı bi şekilde

Ben nişanlınıza hak vermedim.

Babası haksız yere hapis yatsaydı bir derece... adam yaralarken düşünseydi özgür hayatının kısıtlanacağını.

Çoğu insan düğün bile yapmıyor, nikahla evleniyor. 2 -3 saatlik bir düğünden babası eksik kalacak diye sizin zaten 4 yıl beklediğiniz adamdan 1 yıl daha ayrı kalmanız çok saçma. Demekki o da bir yaşamaya çok hevesli değil.

Canım şu an çok streslisin. Kafan da karışık. Ben sana hak verdim. Babasının hapiste olacağı az çok biliniyordu. Sonuçta senin de hayallerin beklentilerin var. Gelip ailene ve sana net bir açıklama yapmamaları zaten daha abes olan. Yani ailesine bu kadar düşkün ki ailen de ailesini pek sevmemiş var bir sebepleri bir adamla bence bir daha düşün. Aileler hep bu evlilik konularında haklı çıkıyor çünkü. Daha yeni atanmışsın. Bence atandığın yere git. Orda devam et. Bu kişi belki de senin için hayırlı birisi değil. Belki senin için hayırlı olan başka biri var. Karşına nelerin çıkacağını bilemezsin. O yüzden şu an bence hiç zorlama.
Şuan net konuşamıyorum bi kaç ay bekleyelim diyor bana. Gerçekten karışığım. Ama ben anladım niyetleri seneye ertelemek .. babası çıkmasa bile bi kaç ay sonra geç kalmış olucaz bu kez de onu bahane edip ertelicekler bence.. bilemiyorum peki şimdi ne yapacağım?

Benimki de aynen öyle her gün telefonda konuluyor annesiyle.. bi çözümüniz var mı şimdiden önlemini alayim
Çözümü yok kimseyi kırmadan,ben bulamadım en azından.
Yalnızca kv ile birkaç sorun yaşamıştık daha önce. Kendisi de “mavilimonata beni aramıyor,mavilimonata beni tersledi artık bir şeyinize karışmam” diye ağlayarak eşimi aradı düğünden 2 hafta önce ve ben düğünü iptal etmeyi bile düşündüm çünkü ciddi tartıştık eşimle. Kv, yalan söyleme huyu var çünkü ama eşim bilmiyor.. tersleme dediği konuşma da olumsuz hiçbir şey söylememiştim ama yemin etti yalan yere.
Şimdi bunları eşime söyleyip, az görüşmek daha iyi dedim kavga dövüş kabullendi artık eşimde..
Kırıcı olmayayım derseniz,kırılıyorsunuz genellikle bu ilişkide. Net olun arkası geliyor..

Yumuşayabilirler. Ama ailem zaten sevmedi onları bi türlü.. çok uyuşmuyoruz.. üstüne nişanşım da ailesine düşkünlüğünü hep gözlerine soktu iyice gıcık oldu bizimkiler.. sırf ben seviyorum diye cogu seye susuyorlar yolsa bu cezaevi vs çok ters bizimkilere
Ailen pek uyuşmadıysa bu konuyu iyi düşün. Gözden geçir. Hatta bana sorarsan yol yakınken dön. Aileler hisseder. Annen baban pek uyuşmadıysa bi şeylerin yolunda olmadığını düşünür. Şahsen ben baba sözü dinleyip 4-5 yıl önce yol yakınken döndüm. Gayet huzurluyum çok doğru karar vermişim. Babam bana da derdi senin için bir şey demedim ama gözüm tutmuyordu derdi. Ve haklı çıktı. Şu an hayatımda eşim var gayet mutluyum. Babam annem eşimi çok sever

Ben nişanlınıza hak vermedim.

Babası haksız yere hapis yatsaydı bir derece... adam yaralarken düşünseydi özgür hayatının kısıtlanacağını.

Çoğu insan düğün bile yapmıyor, nikahla evleniyor. 2 -3 saatlik bir düğünden babası eksik kalacak diye sizin zaten 4 yıl beklediğiniz adamdan 1 yıl daha ayrı kalmanız çok saçma. Demekki o da bir yaşamaya çok hevesli değil.
Böyle olunca gaza geliyorum ama ben de böyle dşinüyorum. Hevesli değil gibi değil de sadece çok sorun etmiyor gibi babası daha önemli gibi bence

Çözümü yok kimseyi kırmadan,ben bulamadım en azından.
Yalnızca kv ile birkaç sorun yaşamıştık daha önce. Kendisi de “mavilimonata beni aramıyor,mavilimonata beni tersledi artık bir şeyinize karışmam” diye ağlayarak eşimi aradı düğünden 2 hafta önce ve ben düğünü iptal etmeyi bile düşündüm çünkü ciddi tartıştık eşimle. Kv, yalan söyleme huyu var çünkü ama eşim bilmiyor.. tersleme dediği konuşma da olumsuz hiçbir şey söylememiştim ama yemin etti yalan yere.
Şimdi bunları eşime söyleyip, az görüşmek daha iyi dedim kavga dövüş kabullendi artık eşimde..
Kırıcı olmayayım derseniz,kırılıyorsunuz genellikle bu ilişkide. Net olun arkası geliyor..
Haklısınız .. ben de geçenlerde bi lafına kırıldım ve o zamandan beri aramıyorum annesini.. niye aramadın dediğinde kendisine de söyledim.. önce o anlasın kim haklı kim haksız ben gerekirse arar sorarım

Ailen pek uyuşmadıysa bu konuyu iyi düşün. Gözden geçir. Hatta bana sorarsan yol yakınken dön. Aileler hisseder. Annen baban pek uyuşmadıysa bi şeylerin yolunda olmadığını düşünür. Şahsen ben baba sözü dinleyip 4-5 yıl önce yol yakınken döndüm. Gayet huzurluyum çok doğru karar vermişim. Babam bana da derdi senin için bir şey demedim ama gözüm tutmuyordu derdi. Ve haklı çıktı. Şu an hayatımda eşim var gayet mutluyum. Babam annem eşimi çok sever
Nişanlımı sevmiyor değiller onu seviyorlar da ailesinden pek hoşlanmadılar.. kültür çatışması var biraz da.. ama o kadar kolay olmuyor dönemiyorum işte..

Böyle olunca gaza geliyorum ama ben de böyle dşinüyorum. Hevesli değil gibi değil de sadece çok sorun etmiyor gibi babası daha önemli gibi bence
Hiç üzerine düşme bence. Çek git atanınca, maaşınla keyfini sür hayatın. Ye iç gez toz. Evlilik çok da matah bir kurum değil, hakkaten 1 sene beklemek de sorun yok...ama ben nişanlının tavrına gıcık oldum.

Senin yerinde olsam, onun bu erteleme fikrine bozulduğumu belli etmem, keyfime bakarım. O düşünsün benden ayrı kalmayı hiç de dert etmedi diye.

Nişanlımı sevmiyor değiller onu seviyorlar da ailesinden pek hoşlanmadılar.. kültür çatışması var biraz da.. ama o kadar kolay olmuyor dönemiyorum işte..

Eeee haklılar. Çocuğun babası hapse girip çıkıyor farkında mısınız? Ben olsam bu aileyi benim de gözüm tutmazdı.

Ailesiyle aynı sehirde yasamıyoruz. O yüzden net konuşamıyorum. Evet sözünü geçirebiliyor istediğinde. Ama ailesinin düşincelerine de önem vwriyor, beni sevsinler iyi düşünsünler istiyor mesela. Etkisinde kalıyor onların. Haksız olduklarını düşünse beni ezdirmeyecegini düşünüyorum ama ben öyle düşünmesem de o haklı olduklarını düşünüyor mesela.

Bunlar kötü şeyler değil. Önem versin, saysın ailesini. Biraz sabırlı olun. Nişanlınız da zor bir durumda. Kırmamaya çalışın.

Hiç üzerine düşme bence. Çek git atanınca, maaşınla keyfini sür hayatın. Ye iç gez toz. Evlilik çok da matah bir kurum değil, hakkaten 1 sene beklemek de sorun yok...ama ben nişanlının tavrına gıcık oldum.

Senin yerinde olsam, onun bu erteleme fikrine bozulduğumu belli etmem, keyfime bakarım. O düşünsün benden ayrı kalmayı hiç de dert etmedi diye.
Evet bunu da yapmak istiyorum. O neden dert etmiyor diyorum. Çünkü şuan onun kafasında babasından daha önemli bi mevzu yok. Ailesiyle oturup kara kara hep babasını düşünüyorlar. Ama neden onun suçunun cezasını herkes çekiyor? Ona göre şuan ailesi bu durumdayken ben evlenicem demek hoş olmuyor o bu kafada.. ben istiyorum ki benim halimden tavrımdan anlasın.. ama yok ona göre şuan hepsinin hayatı babası o yüzden ne beni ne kendisini hiç bi leyi düşünmüyor..

İlişkimize mal olabilir.. yoksa tabii kş ben de istiyorum babası da olsun nişanlımın da yüzü gülsün.. ama babasının bu durumu hep vardı ve ben hayat boyu bununla ysamak bu sorunlarla bogusmak istemiyorum.. niye onun suçunu tüm aile çekiyor mniye kendileri biraz anlayıs göstermiyor?

Siz bu konuyu en baştan ele alıp düşünün. Hatta konuyu ailenize açın onlarla karar verin. Yarım bir gün başka bir şey olsa yine bu tip sorunlar yaratıp suça karışma potansiyeli olan biriyse ilerisini de düşünün. Varsayalım ki evlendiniz ve anlaşamayıp ayrıldınız. Size zarar verebilecek potansiyelde biri mi ? Kusura bakmayın belki bana Kızanlar olacak ama Benimde bir kızım var ve ben olsam ilerisini de her yönlü düşünürdüm. O madem ailesine düşkün sizde ailenizle verin kararınızı

10 sayfayı okuyamadım

ama şimdi adamın kalan yatarı kaç yıl

yani af çıkmazsa ne zaman çıkacak

bu tarz planlar af ya çıkarsa diye yapılmaz ki

en kötüye göre yapılır yani ya çıkmazsa

nişanlın annesini kardeşlerini vs yalnız bırakıp seninle gelmek istemediği için mi erteleyelim diyor önce bunu bir netleştirmek lazım

yani 5 yıl içeride kalacak adam düğün için beklenmez de 10 ay vs ise beklenmesi şık olur zira adam içerde bunlar kaçıyor gibi düğün yapıyor yorumunu duymak şahsen istemem

siz atandınız gidiyorsunuz da o şehirde nişanlın ne yapacak

eğer o da iş bulabilecekse ailesi de burada yalnız kalacaksa yapın nikahı gidin

seneye ya da işte ne zaman çıkarsa kp o zaman yaparsınız düğün ama af belirli olur vs diye beklemek olmaz zira yıllardır var o söylenti hatta her seçim döneminde olur mutlaka

Valla öyle güzel dönülüyor ki. Cesur olmak lazım bu konularda. Yoksa evlenip çoluk çocukla geri dönmek zorunda kalıyor insan. İlerisini az çok tahmin edebildiğin bir duruma girme derim. Yarın bir gün evlenip hamile kaldığında belki eşin her zaman yanında olamayacak ? Durumu önemli babasının. Yaralama mecburiyetinde kaldığı bir durum olur anlarım ama sürekli bu tarz şeyler yaşanıyorsa ilerisi için iyi düşün.

X