Nişanlımın ailesi düğünü erteliyor

haklısın. evlilik stresi zor. insan belkide hayatında ilk defa yaşayacağı evlilik sürecinin her bir ayrıntısını içine sine sine planlar yaparak geçirmek istiyor. hafif bi suçtan yatıyorsa eğer. çabuk çıkma ihtimali yüksek. seçim nedeniylede süreci hızlandırabilir devlet. cezaevlerinde yer olmadığından af çabuk çıkar inşallah. ayrıca hafif suçsa eğer şartlı günlük izin vs. yokmu ki böyle durumlarda?
Yaralama. Hiç bilmiyorum günlük gelebilir mi.. ben her şeyimizi planlıyordum şu güne kadar ama çökmüş durumdayım kalan eksiklerimize bile bakmak gelmiyor şuan içimden.. Onu seviyorum ama bir yıl da ertelemek istemiyorum ondan da fedakarlık bekliyorum zaten her seyde ailesinin dediklerine col bakiyor

uzak kalarak fedakarlık yaptın varsayalım.nişanlın ailenle konuşsa yumuşamazlar mı?
Yumuşayabilirler. Ama ailem zaten sevmedi onları bi türlü.. çok uyuşmuyoruz.. üstüne nişanşım da ailesine düşkünlüğünü hep gözlerine soktu iyice gıcık oldu bizimkiler.. sırf ben seviyorum diye cogu seye susuyorlar yolsa bu cezaevi vs çok ters bizimkilere

Nisanliniz arada kalmis bi yanda siz ve aileniz dugunun yapilmasini bekliyor diger yandanda kendi aile ortami belli ki karisik esinizde onlari kendi derdiyle mesgul etmek istemiyor. bence biraz anlayis gosterin 1 2 ay bekleyin destek olun esinize kolay degil bu yaz olmazsa bidaki yaza yaparsiniz dugunu surekli erteleseler neyse ama ilk defa mecburi bi sebepten ertelemisler

Nisanliniz arada kalmis bi yanda siz ve aileniz dugunun yapilmasini bekliyor diger yandanda kendi aile ortami belli ki karisik esinizde onlari kendi derdiyle mesgul etmek istemiyor. bence biraz anlayis gosterin 1 2 ay bekleyin destek olun esinize kolay degil bu yaz olmazsa bidaki yaza yaparsiniz dugunu surekli erteleseler neyse ama ilk defa mecburi bi sebepten ertelemisler
Ama biz aynı sehirde olmicaz o yıl. Birbirimizden hic ayrı kalmadık. Ben yapamam gibime geliyor ayrı gayrı

haksız olduğu tek yer. konu sahibine bunu açıklamaması. gerekirse kız tarafıyla güzelce konuşmalı damat adayı. anlatmalı durumu

+1

Bi ihtimal için bir yıl nişanlınızdan ayrı şehirde olabilirsiniz yani, peki nişanlınıza ailesine nasıl açıklardınız o ihtimali?

sizin bir ihtimal diye bahsettiğiniz şey babası. buna da anlayış gösterilmeyecekse neye gösterilecek?

nişanlınız ve ailesi gelip usulünce açıklamalı. onlar bir kaç aya belli olur eğer çıkmayacaksa yaza yetişir diyip ortalığı bulandırmak istemiyorlardır belki.
ama böyle olmaz. siz erteleme meselesini değil bunu düşünün ve söyleyin nişanlınıza. gelip annesi yada aile büyüğü kimse konuşsun ailenizle.

Kim demiş ki 1-2 aya belli olur diye? Bu işlerin ne zaman olacağı belli olur mu hiç.
Nişanlım diyor.. ben önce seçime kadar af cıkıp cıkmayacagı belli olr diye susuyordum ama dün dedi ki 1-2 aya belli olur.. işte o zaman akfaödan asagı kaynar sular döküldü.. siz de belli olmaz diyorsunuz bence de öyle ama anlamıyor

Bi ihtimal için bir yıl nişanlınızdan ayrı şehirde olabilirsiniz yani, peki nişanlınıza ailesine nasıl açıklardınız o ihtimali?

eşimle sevgili iken 2.5 yıl farklı ülkelerde yaşadık, hem de 8 saat farkla.
evet ayrı şehirde olabilirim.
sonuçta boşanmak için evlenmiyorsunuz, her şey yolunda giderse bir kere evleneceksiniz.
onda da babasını yanında istiyor adam.
siz de bir ömür birlikte olacaksınız, 1 yıl çok da uzun bir süre değil

Diyeceğim tek şey sabredin.
Bu süreçte çok fazla "evlenelim de evlenelim" diye baskı yapmayın.
Neyin nereden ne olacağı hiç belli olmuyor malesef.
Bundan kastım "hakkınızda ne olacaksa hayırlı olması" demek istiyorum.

Aileniz ile konuşun ve durumu açıklayın, ailenizin de görüşünü alın.
Sonrasında ona göre biraz hareket edin.

Ben sizi anlıyorum 4 sene nişanlı kalmakta kolay birşey değil.
Zaman dediğin su misali akıp gidiyor, malesef.
Endişelerinize de şahsen hak veriyorum.

Herkes de çok iyimser.kendi başınıza aynısı gelse bu kadar olumlu karşılayabilecek misiniz?
Ben soru sahibini haklı buldum. 4 yıllık ilişki çok uzun süre. Kaldı ki babası yeni hepsi girmemiş değil mi bir anda olan bir durum değil öncesi de var.
Ayrıca ailesine çok düşkün galiba.her şeyde ailesini on sıraya koyan bir insana nereye kadar gideceksin ? Belki de böyle olmasi senin için daha hayırlı. Herkes haberdar ve düğün için bekliyor niye seni arada bırakıyor?

Ama biz aynı sehirde olmicaz o yıl. Birbirimizden hic ayrı kalmadık. Ben yapamam gibime geliyor ayrı gayrı
Neden yapamayasiniz ki eger sevgi varsa arada o 1 yil gecer cok uzun bi sure degil benim cok tanidigim var nisanlilik donemlerini ayri sehirlerde geciren surekli gider gelir gorusursunuz sabredin bence sabrin sonu selamet :))

+1

sizin bir ihtimal diye bahsettiğiniz şey babası. buna da anlayış gösterilmeyecekse neye gösterilecek?

nişanlınız ve ailesi gelip usulünce açıklamalı. onlar bir kaç aya belli olur eğer çıkmayacaksa yaza yetişir diyip ortalığı bulandırmak istemiyorlardır belki.
ama böyle olmaz. siz erteleme meselesini değil bunu düşünün ve söyleyin nişanlınıza. gelip annesi yada aile büyüğü kimse konuşsun ailenizle.
Ya babasının bu durumu yıllardır hayatımızda. Sürekli onla uğraşıyolar zaten ben de hep anlayış gösterdim destek oldum ama artık şu noktada bizim hayatımızın yönü değişiyor.. belki babası için bir yıl erteleyecek ama o süreçte beşki ortada biz diye bi şey kalmayacak.. ailesine gelince de onlar her şey kendilerinin istediği gibi olsun istiyor bizimkiler de ben üzülmeyim diye susuyorlar hep.. ama artık yeter ben de bıktım bu durumdan nişanlımdan biraz da benim yanımda olmasını bekliyorum

Babası cezaevindeyken nasıl rahat rahat düğün yapılabilir ki?
Siz olsaydınız böyle olsun istermiydiniz?
Düğünümden 1 ay önce çok sevdiğim bir yakınım tebligat eline ulaşmadığı için cezaevine girdi. O kadar üzüldüm ki avukat tuttuk, uğraştık ettik günler sürdü bu durum düğünümden 1 hafta önce de çıktı çok şükür ama olmasaydı eğer çok üzülecektim..
Bir de nişanlınızın babasıymış.. En kötü ihtimalle 1 sene geç evlenmenin size nasıl bir kaybı olabilir ki?

Neden yapamayasiniz ki eger sevgi varsa arada o 1 yil gecer cok uzun bi sure degil benim cok tanidigim var nisanlilik donemlerini ayri sehirlerde geciren surekli gider gelir gorusursunuz sabredin bence sabrin sonu selamet :))
Aramızda 8 saatlik bi yol olucak.. en iyi ihtimalle ayda 1 kez 2 günlüpüne falan görüşcez ben yapamam biliyorum kendimi cok sorun yasarız cok kavga ederiz en sonunda koparız

Af olacağı nerden belli. Üstelik adam yaralamadan içerde. Hani onu geçtim benim babam böyle bir aileye asla kız vermezdi. Suç kişisel olabilir ama bu şekilde kız vermeleri de tuhaf doğrusu. Zaten nişanlınızın sizi düşünmediğini de söylediniz. Ne yapacaksınız af olmazsa 6 sene mi bekleyeceksiniz.

Babası cezaevindeyken nasıl rahat rahat düğün yapılabilir ki?
Siz olsaydınız böyle olsun istermiydiniz?
Düğünümden 1 ay önce çok sevdiğim bir yakınım tebligat eline ulaşmadığı için cezaevine girdi. O kadar üzüldüm ki avukat tuttuk, uğraştık ettik günler sürdü bu durum düğünümden 1 hafta önce de çıktı çok şükür ama olmasaydı eğer çok üzülecektim..
Bir de nişanlınızın babasıymış.. En kötü ihtimalle 1 sene geç evlenmenin size nasıl bir kaybı olabilir ki?
İlişkimize mal olabilir.. yoksa tabii kş ben de istiyorum babası da olsun nişanlımın da yüzü gülsün.. ama babasının bu durumu hep vardı ve ben hayat boyu bununla ysamak bu sorunlarla bogusmak istemiyorum.. niye onun suçunu tüm aile çekiyor mniye kendileri biraz anlayıs göstermiyor?

X