- 2 Aralık 2017
- 95
- 21
-
- Konu Sahibi adimlazimdegil
İSteyebilir evet. Ama her zaman onlara göre hareket ediliyor. Bizim adetimiz böyle diyorlar tamam diyoruz. Sanki bizimkiler kız alıyormuş gibi her şeye tamam diyolar. Bizimkiler karakter olarak da yumuşak başlıdır ama nişanlımın ailesi çok fena her şeyi söylüyorlar. Nişanlıma göre bunda sorun uok çünkü o iyi niyetli olduklarını düşünüyor.. yani aslında tek sorun babası da değil beni bu yönleri de düşündürüyor son zamanlarda.. her şey ailesine odaklı gibi1 yılda ortada siz diye bir şey kalmayacaksa evliliği bir kez daha düşünün.
ailesi konusunda keşke diğer meselelerde onunu alsaydınız.
muhakkak patlama noktanız olmuştır, haklı yönleriniz vardır ama susup susup bu konuda patlamak bence doğru değil.
aileniz de sabretmesin, sizin için susmasın. her zaman isteklerinizi ve beklentilerinizi oturup konuşabiliyor olmalısınız.
diğer meseleleri bilemem ama bu konuda nişanlınızın babasını dugununde istemesini ben anormal bulmadım.
Ailesini sayıp seven adam tamam güzel ama ailesine "fazla" düşkün ve sizin artık ayrı bir aile olacağınızı anlayamayacak seviyede ise kolay gelsin. Her zaman 2. Planda kalabilirsiniz. Bu tarz erkeklerle zor.Son zamanlarda bunu düşünmüyor değilim.. ailesine düşkünlüğü bile gözümü korkutuyor..
Evrt işte biz geç bile kaldık salon ayarlamakta. Ben de böyle düşnüüyorum ben 2. Plandayım ve hayat boyu böyle olacak mı korkusu yaşıyorumBu karar ortak alınmalı. Ayrıca şu anda bile düğün salonları dolmuş durumda. 1 - 2 ay sonraya hiç bulamazsınız. Şehir değiştirmeyi de büyütmeyin. Ben de nişanlımla ayrı şehirlerdeyim. Şu da var ki sürekli evlenmek istedi, uzağız diye. Sizinki babası için sizi dışlıyor biraz.
Ben de öyle düşünüyorum ama napicamı da bilmiyorumAilesini sayıp seven adam tamam güzel ama ailesine "fazla" düşkün ve sizin artık ayrı bir aile olacağınızı anlayamayacak seviyede ise kolay gelsin. Her zaman 2. Planda kalabilirsiniz. Bu tarz erkeklerle zor.
Babasi neden hapsite yüz kizartıcı sebep filan değilse düğün için izin verirler diye biliyorum.İSteyebilir evet. Ama her zaman onlara göre hareket ediliyor. Bizim adetimiz böyle diyorlar tamam diyoruz. Sanki bizimkiler kız alıyormuş gibi her şeye tamam diyolar. Bizimkiler karakter olarak da yumuşak başlıdır ama nişanlımın ailesi çok fena her şeyi söylüyorlar. Nişanlıma göre bunda sorun uok çünkü o iyi niyetli olduklarını düşünüyor.. yani aslında tek sorun babası da değil beni bu yönleri de düşündürüyor son zamanlarda.. her şey ailesine odaklı gibi
Ben de onlardan bu anlayışı görmek istyorum.. bizimkiler cezaevi gibi konularda bile anlayış gösterdiler onlar akarşı sırf biz mutlu olalım ueter ki diye sustular ama onlardan en ufak bi şey göremiyorum gibş geliyorDiyeceğim o ki, sıkıntılanmayın.
Bir önceki yazdığımda da, herşeyde bir hayır vardır, biz sadece vaktinde bunu göremeyiz diyorum.
Yanlış anlaşılmasın, tabii ki babasıdır, tabii ki en mutlu gününde onu da yanında görmek ister.
Ama şöyle bir örnek vereceğim anlayış konusunda.
Annanem evleneceği zaman, görümcesi 1 ay evvelinde vefat etmiş.
Herkes demiş ki "hem cenaze hem düğün evi olmaz, o yüzden düğünü erteleyelim"
Annanemin kayınvalidesi de demiş ki "neden? bir kızımı toprağa verdimse, bir tanede kız alıyorum, ölen ile ölünmüyor malesef, daha hafif bir düğün olur ama o düğün olacak" demiş.
Anlayış bence budur.
Hayatta hiç birşey dört dörtlük olmaz.
Bazen birşeyler eksik olur ve olacaktırda.
Anlayıştır temel esas.
Diyeceğim ki sıkma canını, akışına bırak.
İSteyebilir evet. Ama her zaman onlara göre hareket ediliyor. Bizim adetimiz böyle diyorlar tamam diyoruz. Sanki bizimkiler kız alıyormuş gibi her şeye tamam diyolar. Bizimkiler karakter olarak da yumuşak başlıdır ama nişanlımın ailesi çok fena her şeyi söylüyorlar. Nişanlıma göre bunda sorun uok çünkü o iyi niyetli olduklarını düşünüyor.. yani aslında tek sorun babası da değil beni bu yönleri de düşündürüyor son zamanlarda.. her şey ailesine odaklı gibi
Yaralamadan hapiste. Evet inşallah ben büyütüyorumdur tek istegim bu inşallah ikimizin bi aile kuracagının bilincine varırBabasi neden hapsite yüz kizartıcı sebep filan değilse düğün için izin verirler diye biliyorum.
Ama asıl sorun nişanlının sürekli ailesini haklı görmesi ve dinlemesi iyi düşün canım hakkında hayırlısı olsun.
Ortada baba var. Dışardan biri için bu yapılmıyor zor bir durum keskin bir şey diyemiyorum ama af öyle pat diye çıkan bir şey değil. Biraz daha bekleyeceksiniz görünen o ki. Ha oldu da bu işi daha da uzattılar ve nişanlınız sizi dikkate almadı oturur tekrar düşünürsünüz.Ben de öyle düşünüyorum ama napicamı da bilmiyorum
Belki de haklısınız bana ağır gelmesinin sebebi her şeyin toplamıdır. Konuşunca anlaşılmıyorum ya da anlamak istemiyor beni bn gerçekten napicamı bilmiyoum sanırımdediğim gibi bu konularda haklısınız, ama keşke bu kadar izin vermeseydiniz.
aynen dediğiniz gibi benim ailem karşısında böyle her şeyi kendilerince uyarlamaya çalışan insanlar görse, hayırdır siz mi kız tarafısınız, biz mi derler. ki dişli insanlar değiller.
her şeye susmayın. isteklerinizle beklentilerinizi anlatın.
şimdiye kadar susmasaydınız
o zaman tek mesele bu olurdu ve belki de size bu kadar ağır gelmezdi.
O zaman nisanliniza `ailem ve ben dugunu bu sene istiyoruz anliyorum zor zamanlardan geciyosun ama bizide dusunmelisin benim tayinim var gitmem gerek sensiz nasil yaparim evlendigimizde de yine babani goruse gidersin destek olursun ailen sonucta ama bizi de es gecme sensiz olmak istemiyorum` gibisinden ilimli bi konusma yapin ama bu yuzden ayrilmayin benceAramızda 8 saatlik bi yol olucak.. en iyi ihtimalle ayda 1 kez 2 günlüpüne falan görüşcez ben yapamam biliyorum kendimi cok sorun yasarız cok kavga ederiz en sonunda koparız
Ben de onlardan bu anlayışı görmek istyorum.. bizimkiler cezaevi gibi konularda bile anlayış gösterdiler onlar akarşı sırf biz mutlu olalım ueter ki diye sustular ama onlardan en ufak bi şey göremiyorum gibş geliyor
Evrt işte biz geç bile kaldık salon ayarlamakta. Ben de böyle düşnüüyorum ben 2. Plandayım ve hayat boyu böyle olacak mı korkusu yaşıyorum
yani cezaevine yeni girmiş mantıklı düşünün empati yapın yeni cezaevine girmiş baba düğün dernek yapıp oynamak ne kadar mantıklı kolay bir şey değil asla siz de yapıcı olun siz çözüm üretin nikahınızı yapın düğünü sonraya yapın. böyle yapan insanlar çok nikah yapıp 1 sene sonra düğün yapan eden bir de ayrılık olcak sonu diyorsunuz bence siz böyle yaptıkça nişanlınız sizden ayrılcak haberiniz olsun3 yıl önce yatmıştı çıktı.. o süreçte de ben yanındaysım hep destek oldum ayrı bile kaldık babası için aylarca.. sonra Çıktı cezaevinden biz de nişan falan yaptık yaza da süğün diyorduk ki şimdi tekrar kalan cezayı verdilr.. daha bi kaç hafta oldu.. hayır nişanlımın ailesi hiç düşünmiyor mu bizi anlamıyorum.. hiç bize sormak yok direkt erteleriz diyolar
HAklısınızOrtada baba var. Dışardan biri için bu yapılmıyor zor bir durum keskin bir şey diyemiyorum ama af öyle pat diye çıkan bir şey değil. Biraz daha bekleyeceksiniz görünen o ki. Ha oldu da bu işi daha da uzattılar ve nişanlınız sizi dikkate almadı oturur tekrar düşünürsünüz.
Ailesiyle aynı sehirde yasamıyoruz. O yüzden net konuşamıyorum. Evet sözünü geçirebiliyor istediğinde. Ama ailesinin düşincelerine de önem vwriyor, beni sevsinler iyi düşünsünler istiyor mesela. Etkisinde kalıyor onların. Haksız olduklarını düşünse beni ezdirmeyecegini düşünüyorum ama ben öyle düşünmesem de o haklı olduklarını düşünüyor mesela.Biraz öyle olmuş. Haftaiçine filan yer bulursunuz büyük ihtimalle.
Normalde de her konuda böyle mi? Banasının durumu da özel bilemiyorum. Siz başka yere gitseniz de bir otobus, uçağa bakar. Adam babasını hiç görmüyor.
Mantıklı, teşekkür ederimO zaman nisanliniza `ailem ve ben dugunu bu sene istiyoruz anliyorum zor zamanlardan geciyosun ama bizide dusunmelisin benim tayinim var gitmem gerek sensiz nasil yaparim evlendigimizde de yine babani goruse gidersin destek olursun ailen sonucta ama bizi de es gecme sensiz olmak istemiyorum` gibisinden ilimli bi konusma yapin ama bu yuzden ayrilmayin bence
Canım şu an çok streslisin. Kafan da karışık. Ben sana hak verdim. Babasının hapiste olacağı az çok biliniyordu. Sonuçta senin de hayallerin beklentilerin var. Gelip ailene ve sana net bir açıklama yapmamaları zaten daha abes olan. Yani ailesine bu kadar düşkün ki ailen de ailesini pek sevmemiş var bir sebepleri bir adamla bence bir daha düşün. Aileler hep bu evlilik konularında haklı çıkıyor çünkü. Daha yeni atanmışsın. Bence atandığın yere git. Orda devam et. Bu kişi belki de senin için hayırlı birisi değil. Belki senin için hayırlı olan başka biri var. Karşına nelerin çıkacağını bilemezsin. O yüzden şu an bence hiç zorlama.Aynen öyle. Ben bile öyle sanıyordum. Sırf babası bir gecelik düğünde olamayacak diye bizim hayatımıza mal olucak belki de bu. Sırf evlenemeyip bir yıl ayrı yaşayacagız diye ayrılıcaz belki de
Böyle bir adamla ömür geçmez.İşte tam olarak beni anlayan birisi. Tabii ki herkes kendi düşüncesini söylesin istiyorum ama tam olarak benim düşündüklerimi yazmışsınız. Ne demeliyim ne yapmalıyım? Ben düğünün ağustosa olmasını istediğimi belli ettim. Kendisi en kötü ihtimalle bir yıl erteleriz dediğinde şok geçirdim zaten. Sonra bana ne düşünüyorsun dedi. Ne düşünebilirim ki sen zaten bana danışmadan kararını vermişsin dedim. Sustum.