• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımın ailesi destek çıkmıyor.

İlerisi için hiç beklentiye girme bir şeyde bekleme. Şöyle bir durumda var yani en azından ben öyleyim ne görürsem onu yaparım bir şey görmezsem karşıdan bende ona bir şey almam.
Nişanlın kendi başına yapabiliyor bu güzel bir şey. Herkes için geçerli değil ama bazı kv lerden duyuyorum gelinine senin şuyunu biz yaptık bunu biz aldık diyenler oluyor en azından böyle laflar duymayacaksın. Sana ve ailene karşı iyi olmaları daha iyi olduğunu düşünüyorum her şeyi alıp, yapıp hoş laf, sohbet olmadıktan sonra onunda bir anlamı kalmıyor

E siz de istanbuldasınız ve hala annenizin gelirini, aldığı parfümü hesapliyorsunuz? Bu da mı nişantaşı kültürü?
sorunuzu anlayabilsem cevap verirdim benim açtığım konuyla bu konunun ne ilgisi olduğunu anlayabilsem yine cevap verirdim ama anlamıyorum

şuan bana itiraz edenlerde muhtemelen eşine dostuna kayınvalimde kayınpederm şunu şunu aldı kesin diye hava atan kısır günü tipleri genelde böyle olur çünkü itiraz ettiğin şey aslında hayalindir ya pskolojide bu var ciddi söylüyorum :D

sorunuzu anlayabilsem cevap verirdim benim açtığım konuyla bu konunun ne ilgisi olduğunu anlayabilsem yine cevap verirdim ama anlamıyorum

Dert etmeyin işime gelmeyeni ben de anlamam 🙃 aileden yardımı destekliyorsunuz (ki insan yardım almaya utanir) sonra kalkıp istanbul nisantasina ve siirdin köyüne bağlıyorsunuz. Olduğunuz gibi olun çok kasmayın;)

istanbul şartlarına göre konuşuyorsunuz tüm türkiye istanbuldan ibaret değil nikahtan gider evlenirsin buda seçenek ama istanbuldaki nişantaşı kültürünü kalkıp siiirdin köyünden beklemek son derece yanlış olur :)
Off çok içi boş cümlelerle amma uzattınız. Görende gelin hanım 3 bın lıralık koltuğu beğenecek ona bi ton yıllarca laf eder. İki yetişkin artık ben evlenicem diyorsa zahmet olmazsa o olgunluğa geliyorsa kendi oturcağı eşyaları kendi takcağı altınları yapsınlar. Başkası takıcak diye bilmem kaç tane bilezik parası ödeyemem. Birikim yapsınlar. Öyle koştur koştur erken yaşta evlilik meraklısı olmasınlar. Bu arada Siirtli arkadaşım ne düğün yaptı ne bir şey

şuan bana itiraz edenlerde muhtemelen eşine dostuna kayınvalimde kayınpederm şunu şunu aldı kesin diye hava atan kısır günü tipleri genelde böyle olur çünkü itiraz ettiğin şey aslında hayalindir ya pskolojide bu var ciddi söylüyorum :KK70:
Gerçekten mi? Çok komik değil mi bu? Kendi hayallerinizi yansıtmış olabilir misiniz?

Bu toprakların geleneklerine uyulacaksa kıza ayrı bir ev falan tutulmaz. Kız ailesine başlık parası, bir yatak odası, hooop kayınvalide evine. Kayınvalide gelin alır, o evin kızıdır artık gelin. İşi gücü yapar, çocuk doğurur vs. Geleneklerimize sahip çıkalım.

Dert etmeyin işime gelmeyeni ben de anlamam 🙃 aileden yardımı destekliyorsunuz (ki insan yardım almaya utanir) sonra kalkıp istanbul nisantasina ve siirdin köyüne bağlıyorsunuz. Olduğunuz gibi olun çok kasmayın:KK66:
olduğum gibi olmasam gerçeklerden uzaklaşır 25 /26 yaşndakilerden birikim yapsın diye beklerdim 15 senedir çalışıyorum kenarı 40 bin atamadım atabilen varsa ayakta alkışlıyorum

Gerçekten mi? Çok komik değil mi bu? Kendi hayallerinizi yansıtmış olabilir misiniz?
işte itiraz etmiyorum kayınvalidenz evlenirken size 20 bin para verse almayacak gibi konuşuyorsunuz ya buna diyorumki hayallerle gerçekler siz hangi ülkede yaşıyorsunuz bilmem bizim buralarda evlenenlere yardım ediliyor bunuda kimse acayip karşılamıyor belkide farklı ülkelerdeyizdir bilmiyorum :)

Bu toprakların geleneklerine uyulacaksa kıza ayrı bir ev falan tutulmaz. Kız ailesine başlık parası, bir yatak odası, hooop kayınvalide evine. Kayınvalide gelin alır, o evin kızıdır artık gelin. İşi gücü yapar, çocuk doğurur vs. Geleneklerimize sahip çıkalım.
ya evlenen kızına koltuk almak gelenek mi Allah aşkına biz farklı topraklarda yaşıyoruz sanırım bizim eş dost herkes evlenene yardım ediyor kimsede garipsemiyor :D

olduğum gibi olmasam gerçeklerden uzaklaşır 25 /26 yaşndakilerden birikim yapsın diye beklerdim 15 senedir çalışıyorum kenarı 40 bin atamadım atabilen varsa ayakta alkışlıyorum
Demek ki para kolay kazanilmiyor degil mi? O zaman baskasinin da girtlagina yapisilmamasi lazim bana mobilya hediye altin al diye...

siz seçenek sunuyorsunuz bütçenize göre beğenir beğenmez o onun bileceği iş bahsettiğim konu bu zaten ben 3 bin alabilirsem alırım. ama alırım yani şu kafaya girmem 1 sene daha beklesin o zaman demem yada almam kendileri alsın demem imkanm varsa alırım.. fakat evlenirken yapmam almam kendi alsın yada evlenmesin diyenleri yanlş buluyorum siz yaparım diyorsunuz aynı şeyden bahsedyoruz

evlenirken eşyalarını almam diyorum

yani gelin kızımızı eve çağırıp da gel ben sana eşya alayım demem

ya da oğluma para verip bununla eşya alın demem

onlar eşyalarını vs alır ben de hediye olarak altın yaparım diyorum

yıllar önce halamların binasında bir ev satılıyordu

babaannem o evi halamlar alsın diye ısrar etmişti

neden ne yapacaklar ki demiştik

oğlanı nereye evlendireceğiz demişti

babaannem 1923 doğumlu

bu konuşma 2003 te geçiyordu galiba

aile Aydın da yaşıyordu, söz konusu evlendirilecek oğlan Boğaziçi'nde öğrenciydi

söz konusu oğlan İstanbul da hala ve bekar

babaannem ise kv nin evine gelin giden, ömrü vefa ettikçe de o evde yaşayan birisi

o bile ilerlemiş 80 yaşında oğlana ayrı ev açılması hissine sahipti, gelin de gelsin burada yaşasın demiyordu zira kendi oğlu da onun evinde yaşamadı

şu an 20 yaşında olan 2000 de doğan birsinin kv den hediye vs beklemesi cidden bana olağan gelmiyor

istemek, kv kp i ben bu kadar alabilirim dedirtmek bana ayıp geliyor cidden

bu yazdıklarım konu özelinde, yahut sizin yazdıklarınıza cevap değil, tüm KK konuları toplamına dair

kv ev eşyasının parasını veriyor ama benimle gelip koltuk bakıyor sanki o oturacak konuları o kadar çok ki

evet o oturmayacak ama " iki takım arasında sadece 2000 TL fark var, benim içime o sindi, ben oturacağım üstünde ama kv hep ucuzunu gösteriyor" cümleleri ile elinde olan ile yardım etsin ama mutlaka bir şeyler alsın isteği örtüşmüyor

eskiler örnek veriliyor ya, eskiden alınırmış vs vs

evet gelinlere evlenirken bir kaç parça kumaş alınırmış zira babası nasılsa evlenecek diye bir şey almazmış

gelinin çeyizi bir yatak bir yorgan iki yastık imiş

kv nin evine gider bir yere serermiş yatağını evi kurulurmuş

kv nin evinde kap kacak varmış zaten, geri kalan da el ile, beden gücü ile halledilirmiş

evi süpürmek için çalı süpürgesi varmış da kilimi silkelermiş olur bitermiş

o eski ile şimdi o kadar farklı ki o nedenle de beklentileri de ona göre değiştirmek, dönüştürmek lazım

bireyselliğini kazanamamakla ilgisi yok zaten artık çoğu karı koca çalışıyor. 1 kere ev kuruluyor 1 kere burada anlaşamıyoruz nasıl bir evladı bir kere doğuruyoruz 1 kere okutuyoruz falan 1 kerede evlendirip birdaha zaten evimizi yurdumuzu ayırıyoruz yapacagamız son şey belkide evini kurmasnda destek olmaktır. kızlar içnde aynı şekilde kızınız var ve damadınızın annesi sizin fikrinizde elini ayağını çekmiş bana asla bu durum normal gelmiyor dediğim gibi doğurmak tamamen kişinin kendi tercihi. kimse bizi sorla anne yapmıyor. çocukta bizi tercih ederek bize gelmiyor.. evlendirirken üç kuruşlk halısını perdesini almayı hesap edeceksem kendimi sorgularım çocuğu dogurarak doğru mu yaptım diye evlendikten snra artık açmı tokmu kendilerini ilgilendirir. anne baba olarak yapılacak son destek evini kurmak
Ablacım senin kafanda olanlar hep buraya çocuğuma bir çöp bile almadılar diye konu açıyor ama sonra yani maaalesef bekleyenin beklentisi hiç bitmiyor. Aile o kadar yardim ediyor da sonra gelin kız veya damat bey neden bize geliyorlar kalıyorlar diye gözünü belertiyor 🤣 Yanı bu kadar hararetle neyi savunuyorsunuz? 25 de değil de 30 da evlensinler, çocuklar borca girmesin ama onların uçkur belasına anne baba mi borca girsin . 40 bini bir araya getiremeyen yarın kirasını, faturasını da ödeyemez zaten . Ayrıca konu sahibinin önceliği arkadaşlarına her gittiklerinde takılan bilezikler ,kolyeler belki kurbanda gelen boynuzu beşi bir yerdeli kınalı koçlar. Temel ihtiyaçları geçmiş ekstranın ekstrasını istiyor. Siz kendi yaşadıklarınızdan dolmuşsunuz bu kadar canla başla savunuyorsunuz. Konu sahibininin bu kafayla mutlu olma ,mutlu etme ihtimali 0 zaten . Bence acilen nişanlı ve kayın aileleyi değiştirip, her gittiğinde ayak bastı parası verecek bir aile bulmalı. Bilezik takilmazsa gelin arabasından inmem diyen gelin geldi aklıma 🤣

asgari ücret olmş 2 850 mllet işsizlkten kırılıyor tek eşi çalışsa hangisini alacak bugn ev kurmak en az 40 bin en azz haberiniz yok herhalde herkes elini taşn altına koyacak elnden geleni yapacakki yuva kurulsun yoksa çeksinler kredi 40 bin alsınlar herşeyi 3 sene borç öde dur evliliğinn en güzel seneleri gitti geçmş olsn
Siz kendi eviniz için borç ödemekten rahatsız olduğunuz halde başkaları sizin için bu borcun altına neden girsin ki?
Gezemedik çalıştık demişsiniz, zahmet olmuş çalışmak.
Siz gezerken başkalarının sizin için çalışmasını mı beklediniz gerçekten?

ya evlenen kızına koltuk almak gelenek mi Allah aşkına biz farklı topraklarda yaşıyoruz sanırım bizim eş dost herkes evlenene yardım ediyor kimsede garipsemiyor :KK70:
Yok geleneğimiz "gelin almaktır". Ne koltuk takımı? Kayınvalide evinde koltuk var. Geline yatak odası yeter.

Bizim Türk insanı yaptığının karşılığını misliyle ister. Zaten kendi evladının odasına girerken kapıyı çalmaktan aciz insanlar. Evlenirken en ufak şey yaptıklarında senin özel hayatına saygıları daha da azalıyor. Ev veriyor mesela, anahtarı onda oluyor. Kaynana geliyor eve hizmet bekliyor, temizlik bekliyor. Yani öyle çok şey yapan kayın aile de iyi değil. Hele bi de bu pahalılıkta. Altın olmuş kaç para. Boş verin bu yüzden beklentinizi düşürün. İleride sizden bi şey istediklerinde de muamelenizi ona göre yaparsınız.

Bu çok dogru iste. eski adetlerde geline cok sey yapilirmis ama gelin resmen kayinvalidenin hizmetcisiymis. ayrica takilan altinlar cogu kez elinden alinip tarla felan alınirmis.

Yeni nesil gelinler esyamı alsin altinimi taksin hamile kayalim cocugumun basindan yağdirsin ama ayda yilda bir benden izin alarak evime gelsin istiyorlar.

o iş oyle olmuyor iste. Oğlunun her seyini yapan ailelerde gideyim kalayım hizmet goreyim istiyorlar.

Nişanlımla 4 yıldır birlikteyiz 5 ay önce nişanlandık. Ama nişanlımın ailesi hiç destek çıkmıyor. Nişanı takılan altınları bütün her şeyi nişanlım yaptı. Bana ve alime karşı çok iyiler ama hiç ilgi göstermiyorlar kensi çeplerinden hiç hediye almıyorlar kendi ailemde vöyle olmadığı içim tıhafıma gidiyor çok arkadaşım var nişanlı bakıyorum kayınvalidesi her gelmesine bir şey almış ama benimkinde yok ailenin bu zor durumda taşın aştine elini sokması gerektiğini düşünüyorum ne yapabilrim.
Her zaman dediğim gibi az beklenti çok mutlulukkkkkkkkkkkkkkkk 💕💕💕💕💕

Siz kendi eviniz için borç ödemekten rahatsız olduğunuz halde başkaları sizin için bu borcun altına neden girsin ki?
Gezemedik çalıştık demişsiniz, zahmet olmuş çalışmak.
Siz gezerken başkalarının sizin için çalışmasını mı beklediniz gerçekten?
Başkaları kim anne baba çocuğna bir koltk alacakbu mu batıracak yani. gerçekten kızınız var mı bilmiyorum ama evlendirirken damat ailesi hiçbrşey yapmamasını doğal mı karşılayacksınız :) başınıza gelir çünkü ciddi söylüyorum ben bu kafaya ulaşamadım her iki tarafta elinden geleni yapmalı diyorum

Maasiniz azdir biriktirememissinizdir. Normal. Cunku ulkede insanlar emeklilige kadar bogaz tokluguna calisiyor,emekliliginde de yabancilar dunyayi gezerken bizimkiler torun torba bakiyorlar. Bir gun guzel gun gormeden gocup gidiyorlar dunyadan. Bu kosullardaki insanlardan cocuklarini evlendirmelerini beklemek manasiz. Sizin dediginiz gibi kvnin bir kanepe almasiyla o evlilik kurtulacaksa hic evlenilmesin.

Back