siz seçenek sunuyorsunuz bütçenize göre beğenir beğenmez o onun bileceği iş bahsettiğim konu bu zaten ben 3 bin alabilirsem alırım. ama alırım yani şu kafaya girmem 1 sene daha beklesin o zaman demem yada almam kendileri alsın demem imkanm varsa alırım.. fakat evlenirken yapmam almam kendi alsın yada evlenmesin diyenleri yanlş buluyorum siz yaparım diyorsunuz aynı şeyden bahsedyoruz
evlenirken eşyalarını almam diyorum
yani gelin kızımızı eve çağırıp da gel ben sana eşya alayım demem
ya da oğluma para verip bununla eşya alın demem
onlar eşyalarını vs alır ben de hediye olarak altın yaparım diyorum
yıllar önce halamların binasında bir ev satılıyordu
babaannem o evi halamlar alsın diye ısrar etmişti
neden ne yapacaklar ki demiştik
oğlanı nereye evlendireceğiz demişti
babaannem 1923 doğumlu
bu konuşma 2003 te geçiyordu galiba
aile Aydın da yaşıyordu, söz konusu evlendirilecek oğlan Boğaziçi'nde öğrenciydi
söz konusu oğlan İstanbul da hala ve bekar
babaannem ise kv nin evine gelin giden, ömrü vefa ettikçe de o evde yaşayan birisi
o bile ilerlemiş 80 yaşında oğlana ayrı ev açılması hissine sahipti, gelin de gelsin burada yaşasın demiyordu zira kendi oğlu da onun evinde yaşamadı
şu an 20 yaşında olan 2000 de doğan birsinin kv den hediye vs beklemesi cidden bana olağan gelmiyor
istemek, kv kp i ben bu kadar alabilirim dedirtmek bana ayıp geliyor cidden
bu yazdıklarım konu özelinde, yahut sizin yazdıklarınıza cevap değil, tüm KK konuları toplamına dair
kv ev eşyasının parasını veriyor ama benimle gelip koltuk bakıyor sanki o oturacak konuları o kadar çok ki
evet o oturmayacak ama " iki takım arasında sadece 2000 TL fark var, benim içime o sindi, ben oturacağım üstünde ama kv hep ucuzunu gösteriyor" cümleleri ile elinde olan ile yardım etsin ama mutlaka bir şeyler alsın isteği örtüşmüyor
eskiler örnek veriliyor ya, eskiden alınırmış vs vs
evet gelinlere evlenirken bir kaç parça kumaş alınırmış zira babası nasılsa evlenecek diye bir şey almazmış
gelinin çeyizi bir yatak bir yorgan iki yastık imiş
kv nin evine gider bir yere serermiş yatağını evi kurulurmuş
kv nin evinde kap kacak varmış zaten, geri kalan da el ile, beden gücü ile halledilirmiş
evi süpürmek için çalı süpürgesi varmış da kilimi silkelermiş olur bitermiş
o eski ile şimdi o kadar farklı ki o nedenle de beklentileri de ona göre değiştirmek, dönüştürmek lazım