• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımın ailesi destek çıkmıyor.

bak ben sana bir olay anlatayım

kp emekli olmuş, kaynım biz evlenirsek destek olur musun demiş olurum demiş

sonra o emekli ikramiyesini ekleyip başka şehirdeki eski evini satıp ev alıp kiradan kurtulmuş adam

sonra oğlu gelmiş biz evleniyoruz, bize o zamanın en iyi markası olan Doğtaş salon takımını al, erkek tarafı salın takımını alır demiş

adamda bir emekli maaşı var biri Ankara da biri İstanbul da üniversite okuyan iki de çocuk

tamam destek olayım ama bu takım çok pahalı başka bakalım demiş olmaz demişler

yıllarca boğazlarından kısıp o takımın borcunu ödedi

kendi evinde 40 yıllık koltuk var onda oturuyor ama gelin hanım el güne kp im Doğtaş tan salon takımı aldı dedi

bu arada ikisi de çalışan insanlar örnektekiler

değer mi yani

onlar iki sene daha fazla taksit öderdi belki ama ana babaya şu stresi yaşatmazdı
bak başka seçenek sunmş onların karakteri değişikmişki kabul etmemişler en pahalısında diretmişler.. bahsettiğim bu zaten bütçeme ne uygunsa onu alabilirim onbin kere yazdım bütçeme uygun olanı alabilirim almalıyım.. evlendirdiğim cocuguma evlendikten 5 sene sonra koltuk almayacagım sonuçta bir kere alacagım. fakat ne yazıkki bir çok kişide hayır evleniyosa kendi yapsn yada evlenmesin kafasnda çok enteresan evlendirince evlat evlat olmuyor sanki herşey düğüne kadar gibi

Yazmadan geçemedim...

Şimdi aile yardım etmesin ama hangi durumda? bu evlat evlenmeden önce aileye yardım ediyorsa. Aile de evlenirken destek çıkılmalı. Ama ailenin durumu belli evlat aldığı maaşı kendine harcamış evde de asalak gibi geçindiyse bir şey diyemem.

Ben ağzı yanan salaklardanım. Evlenmeden önce eş ailesikendini öyle tanıttı ki kpnin cebine harçlık koyasım gelirdi. Anlamadım da neden eşim yokken bu konuları açtığını salağım işte. Meğer epey epey iyiymiş durumları. Eşimde bekarken borcunu harcını kapamış. Sonra nişanlanmış benimle. Sen evlenirken yardımcı olucam oğlum Allah senden razı olsun demiş.

Sonuç olarak 4 sene önce erkek tarafına 15 bin düğün masrafı çıkaran salak musluk enayi yerine koyulan musluk. Şuan kendini yeni gelin ilan eden kv ile karşı karşıya kaldım.

Bu konular öyle hayır yardım etmesin evlenmeyi biliyorsa altından da kalksın diyerek kestirip atılacak bir konu değil.

sesli harf olmadanda anlama kapasitesine sahipsiniz diye düşündüğüm için ve tabi çalıştığım için çok dikkat edemiyorum :) her neyse parazit yaşam değilde çocuğu ev kurarken hala üçün beşin hesabında olup destek olamayan anne babada doğurmakta ne kadar doğru yapmış tartışılır.. ama tabii keşke evlendirene kadar anne baba olma hakkına sahip olunsa o zaman bu kafaya erişebilirdim
Sizin o asgari ücretle geçiniyor, iş bulamıyor, işsiz kalıyor, borç ödüyor diye ühü ühü ağladığınız insanlar çocuk yapmayacaklar mı? Koşa koşa yapıp masraflarını da bakımını da yine büyükannelere büyükbabalara yıkacaklar eminim.

Dünyanın binbir türlü hali var, başınıza bişey gelir çalışamazsınız, bir aksilik olur elinizdeki avucunuzdaki her şey gidiverir. O yüzden çocuk yapmayın bence siz. Zira bu çocuk büyürken harcayacaksınız, okurken harcayacaksınız, evlenirken harcayacaksınız. Bir şey olur da harcayamazsanız, elinizi taşın altına koyamazsanız kötü anne baba olursunuz. Çocuğunuz dikilir karşınıza “sen ne yaptın ki bana” der.

ben buna takıldım

nasıl yani

maddi durumum yerinde ama geçen yaz kedim tülü yırttı diye salona Taç Linen tül aldım 175 TL idi iki cam 350 tuttu

daha ucuzu da vardır elbet

halı denilen nedir mesela zorunlu mu

15 yıldır evliyim halım yok

koridorda yolluk tadında bir şey var kedi üşümesin diye

işte önemli olan işine yarayanı almak pembik gelin evi düzmemek

kv kp e bana perde al ama 5000 TL diyemem ben

5000 TL si varsa altın alır takar onu da kendi bilir
altın beklentiside olmamalı sonçta enne babalık evlendirene kdr onuda çocklar alıp versin takın isterseniz :D pembik gelin evi olayıda bakın zevkler tartışılmaz ne isterse onu alır isterse avizesini pembe alır o zevk meselesi bütçe neye yetiyorsa o evlenirken yapılmalı çünkü birdaha çocuğunuza koltuk almayacaksınız :) yada bir perde almayaksınız anlatabiliyor muyum billmiyorum

Nişanda takı olayı olduğunu biliyorlarsa gram altın dahi olsa takmaliydilar. Haricinde mecbur değiller evet

Yazmadan geçemedim...

Şimdi aile yardım etmesin ama hangi durumda? bu evlat evlenmeden önce aileye yardım ediyorsa. Aile de evlenirken destek çıkılmalı. Ama ailenin durumu belli evlat aldığı maaşı kendine harcamış evde de asalak gibi geçindiyse bir şey diyemem.

Ben ağzı yanan salaklardanım. Evlenmeden önce eş ailesikendini öyle tanıttı ki kpnin cebine harçlık koyasım gelirdi. Anlamadım da neden eşim yokken bu konuları açtığını salağım işte. Meğer epey epey iyiymiş durumları. Eşimde bekarken borcunu harcını kapamış. Sonra nişanlanmış benimle. Sen evlenirken yardımcı olucam oğlum Allah senden razı olsun demiş.

Sonuç olarak 4 sene önce erkek tarafına 15 bin düğün masrafı çıkaran salak musluk enayi yerine koyulan musluk. Şuan kendini yeni gelin ilan eden kv ile karşı karşıya kaldım.

Bu konular öyle hayır yardım etmesin evlenmeyi biliyorsa altından da kalksın diyerek kestirip atılacak bir konu değil.
Benim babam ya sana yardım edicem vander evlenirken dese çok güvenmem
Ya da borcunu kapattıysam babamın evlenmeden önceki durum benimle alakalı ben paramı böyle harcamayı tercih etmişim

eşim bundan ötürü bozuk atsa ben sinirlenirim mesela.
Bir şeyi yapıyorsam aileme karşılık da beklemem
Her duruma göre kendimi planlarım

ben burada söz tutulmamış olabilir o da karakterle alakalı kendileri bilir.
Ona göre davranılır ama söz tutmama bana göre mesele

bak başka seçenek sunmş onların karakteri değişikmişki kabul etmemişler en pahalısında diretmişler.. bahsettiğim bu zaten bütçeme ne uygunsa onu alabilirim onbin kere yazdım bütçeme uygun olanı alabilirim almalıyım.. evlendirdiğim cocuguma evlendikten 5 sene sonra koltuk almayacagım sonuçta bir kere alacagım. fakat ne yazıkki bir çok kişide hayır evleniyosa kendi yapsn yada evlenmesin kafasnda çok enteresan evlendirince evlat evlat olmuyor sanki herşey düğüne kadar gibi

ama işte senin bütçene uygun olanı gelin hanım kabul etmiyor

yani o da koltuk bu da koltuk diyor ama o diyor ki ben evime bu koltuktan istiyorum

haklı, gelin o koltuğu istiyor, zira aksini deyince eşyaları kv kp seçmiş oluyor

gelin o koltuğu istiyorsa da o koltuğu çalışıp almalı diyoruz, kendi çalışmıyorsa da kocası almalı, babasına bana bu koltuğu al dememeli

benim verdiğim örnek keşke uç örnek olsa, keşke bu anı sadece bende olsa

ama buradaki konularda dahi var kv 500 TL ucuz diye başka takım alalım dedi ben ille de bunu istedim ama almadılar vs vs diye

2000 emekli maaşı ile geçinen "hadi başka çoluğu çocuğu olmasının, üstüne evi de olsun) bir karı kocanın bütçesi kaç lira olur

düğünde geline bilezik de takmak lazım, kaç liralık ev eşyası alabilir

evlenecek gençlikte iki kişinin bir sene daha sonra evlenmesi yahut bir sene daha fazla borç ödemesi bana daha makul geliyor

altın beklentiside olmamalı sonçta enne babalık evlendirene kdr onuda çocklar alıp versin takın isterseniz :KK70: pembik gelin evi olayıda bakın zevkler tartışılmaz ne isterse onu alır isterse avizesini pembe alır o zevk meselesi bütçe neye yetiyorsa o evlenirken yapılmalı çünkü birdaha çocuğunuza koltuk almayacaksınız :) yada bir perde almayaksınız anlatabiliyor muyum billmiyorum
Pembik gelin evi dediği renginden dolayı değil bence her şeyim mükemmel olmalı sunumum şöyle olmalı anlamında

Evlenirken onu al bunu yap diye yakama yapışmadıktan sonra istediğim her zaman alırım koltuk da perde de. Niye sadece evlenirken çocuğumuza bir şey alalım? İnsanların rahatsız olduğu zorunda bırakılma durumu

Hala düğün salonu yazmışsınız. Madem ortada para yok neden düğün yapılsın? İlla insanlar göbek atmak zorunda mı? Koltuk takımı demişsiniz illa evleneceğim demiyorsa bir tane ikili koltuk spotçudan yeterli ama siz illa yeni gelin evi düzdüreceksiniz. Anne baba bir toplu iğne almak zorunda değil. Evlenen kimse topun altına o girmeli. Aile yaparsa kendi bilir ama bana yapmadılar, neden yapmadıklar, yapmak zorundalar beklentisi yanlış. Tekrar söylüyorum parası olmayan insan evlenmemeli
istanbul şartlarına göre konuşuyorsunuz tüm türkiye istanbuldan ibaret değil nikahtan gider evlenirsin buda seçenek ama istanbuldaki nişantaşı kültürünü kalkıp siiirdin köyünden beklemek son derece yanlış olur :)

Anne babalık anne babalık 200 yaşına kadar her açığını kapatacak değilim
Ölme zamanım gelmiş bir de
Gezecem tozacam bir de borç mu ödeyeceğim
Çocuk eğitimi bir sürü para çocuk yetiştirmek bir sürü para ve en önemlisi mental yıpranma
Beni rahat bıraksın mümkünse belli süreden sonra

Ee sonraa ne yaptn ki benm için evlenirken diyince gelin kimse bozulmamalı mesela yada damat aynı şeklde bir konu açlnca herşeyi bz yaptk derse kmsenin zoruna gitmemeli o zmanda terbyesz oluyolar işte saygısız oluyolar şahsen bana gelinim dese evlendk bir koltk becerip alamadınız utanırdım damadmda aynı şekilde çünkü bu tarz şeylerbir kez oluyo tekrarı yok damadının evine gidip evliliğnden 3 sene snra koltk almyosn evlenrken yapyosn herşeyi

Ayy amma abarttiniz siz de. Bana beceripte bi koltuk alamadiniz dese gelin hanim, ben zamaninda becerdim sen de kendin becer derdim. Hirsa bak, bunun neyine utanacak insan güler anca. 😂
Bilezik takmazsa cocugu gostermek istemeyen, aileye bakmam diyen üyeye doğru gidiyorsunuz iyice.

İşsizlik, hastalik, dar gün olur bir aile destegi ihtiyac olur anlarim ama evlenme borclarini aileye yikmak istemek nedir yani?
Bir zahmet 23 yasindaki erkekte koşa koşa evlenmeyiversin biraz para biriktirsin. Aceleden çatlamasi ailenin suçu mu bekleseymiş.

Hayatta bir kere oluyor diye tutturmussunuz koltuk bu ya koltuk 🤭 Niye hayatta bi kere olsun. Ben 6 yillik evliyim bazi eşyalarimi degistirdim gayet veya yeni eklemeler yaptim. Ömürlük değil hicbisey.

Benim babam ya sana yardım edicem vander evlenirken dese çok güvenmem
Ya da borcunu kapattıysam babamın evlenmeden önceki durum benimle alakalı ben paramı böyle harcamayı tercih etmişim

eşim bundan ötürü bozuk atsa ben sinirlenirim mesela.
Bir şeyi yapıyorsam aileme karşılık da beklemem
Her duruma göre kendimi planlarım

ben burada söz tutulmamış olabilir o da karakterle alakalı kendileri bilir.
Ona göre davranılır ama söz tutmama bana göre mesele
Kp sen şu borçları öde ben sana evlenirken yardımcı olurum demiş ama tanıma sürecinde uzun bi süreydi o. Sonuç olarak kapılarına dayanmadık kendi yağımızda kavrulduk. Hala beklentileri var bizden özellikle benden 'gelinlik' etmem bekliyor.

Sorun zaten söz tutmamaları. Para yok yok diye gezip alay etmeleri. Bu ciddi çok kırdı beni. Resmen dalga geçmişler benle :KK70: Ben sadece başıma geleni yazdım.
Konu sahibi de cvp vermiş mi yazılanlara bilmiyorum ama yeni üye biraz feyk gibi geldi sonradan :KK70:

Hee iyi ki de 15 bin masraf ettirmişim hepsi bana kaldı :D

Kp sen şu borçları öde ben sana evlenirken yardımcı olurum demiş ama tanıma sürecinde uzun bi süreydi o. Sonuç olarak kapılarına dayanmadık kendi yağımızda kavrulduk. Hala beklentileri var bizden özellikle benden 'gelinlik' etmem bekliyor.

Sorun zaten söz tutmamaları. Para yok yok diye gezip alay etmeleri. Bu ciddi çok kırdı beni. Resmen dalga geçmişler benle :KK70: Ben sadece başıma geleni yazdım.
Konu sahibi de cvp vermiş mi yazılanlara bilmiyorum ama yeni üye biraz feyk gibi geldi sonradan :KK70:
Bizi birbirimize düşürüp gitti o 😂

altın beklentiside olmamalı sonçta enne babalık evlendirene kdr onuda çocklar alıp versin takın isterseniz :KK70: pembik gelin evi olayıda bakın zevkler tartışılmaz ne isterse onu alır isterse avizesini pembe alır o zevk meselesi bütçe neye yetiyorsa o evlenirken yapılmalı çünkü birdaha çocuğunuza koltuk almayacaksınız :) yada bir perde almayaksınız anlatabiliyor muyum billmiyorum

öyle yaptık diyorum ya

ben evlenirken set takmak modaydı

erkek ailesi takardı

çalıştım maaşım ile gittim kuyumcudan alıp taktım

bir daha çocuğuma koltuk almayacağım bu doğru da evlenirken neden alacağım

yani cidden çoluğu çocuğu evlenenler yazsın, insanın içinden böyle bir şey mi geliyor

gelinin zevki işte de gelinin zevki ile benim bütçe uymuyor onu nasıl yapacağız

atıyorum ben 7500 Tl lik buzdolabı beğendim, piyasada 3000 Tl lik de var

Kp derse o da buzdolabı bu da buzdolabı ben 3000 TL lik alabilirim bütçem bu kadar, o zaman nasıl olacak

altın alırım dememin sebebi de ileride istedikleri gibi kullanırlar

yani koltuk alsam bunu annem almıştı iki yılda atarsak bozulur mu diye düşünmeye de gerek olmaz

destek olacaksam parasal destek olurum ama beklenti vs olmasın diyorum özetle :))))

istanbul şartlarına göre konuşuyorsunuz tüm türkiye istanbuldan ibaret değil nikahtan gider evlenirsin buda seçenek ama istanbuldaki nişantaşı kültürünü kalkıp siiirdin köyünden beklemek son derece yanlış olur :)

Nişantaşı kültüründe düğün salonu mu varmış? Hiç haberim olmadi benim ya valla sayenizde öğrendim 🙃

öyle yaptık diyorum ya

ben evlenirken set takmak modaydı

erkek ailesi takardı

çalıştım maaşım ile gittim kuyumcudan alıp taktım

bir daha çocuğuma koltuk almayacağım bu doğru da evlenirken neden alacağım

yani cidden çoluğu çocuğu evlenenler yazsın, insanın içinden böyle bir şey mi geliyor

gelinin zevki işte de gelinin zevki ile benim bütçe uymuyor onu nasıl yapacağız

atıyorum ben 7500 Tl lik buzdolabı beğendim, piyasada 3000 Tl lik de var

Kp derse o da buzdolabı bu da buzdolabı ben 3000 TL lik alabilirim bütçem bu kadar, o zaman nasıl olacak

altın alırım dememin sebebi de ileride istedikleri gibi kullanırlar

yani koltuk alsam bunu annem almıştı iki yılda atarsak bozulur mu diye düşünmeye de gerek olmaz

destek olacaksam parasal destek olurum ama beklenti vs olmasın diyorum özetle :))))
siz seçenek sunuyorsunuz bütçenize göre beğenir beğenmez o onun bileceği iş bahsettiğim konu bu zaten ben 3 bin alabilirsem alırım. ama alırım yani şu kafaya girmem 1 sene daha beklesin o zaman demem yada almam kendileri alsın demem imkanm varsa alırım.. fakat evlenirken yapmam almam kendi alsın yada evlenmesin diyenleri yanlş buluyorum siz yaparım diyorsunuz aynı şeyden bahsedyoruz

Nişantaşı kültüründe düğün salonu mu varmış? Hiç haberim olmadi benim ya valla sayenizde öğrendim 🙃
düğün yok.. istanbulda düğün kafası eskide kaldı fakat siz mesela siirrte köyde yaşayan kıza istanbul kültürü gibi konuşuyorsanız demek istedğim bu tam olarak

düğün yok.. istanbulda düğün kafası eskide kaldı fakat siz mesela siirrte köyde yaşayan kıza istanbul kültürü gibi konuşuyorsanız demek istedğim bu tam olarak

E siz de istanbuldasınız ve hala annenizin gelirini, aldığı parfümü hesapliyorsunuz? Bu da mı nişantaşı kültürü?

Ne alaka ya hahahaha gerçekten güldürdü bu yorum beni. Nikahtan evlenmek Nişantaşı kültürü mü oluyormuş? Madem Siirt köy kültürüne göre evleniliyor o zaman işine gelen adeti alıp işine geleni almamak olmaz. Düğün yapmak adetse gelinin kayınvalide evini temizlemesi de adet, hatta bazı yerlerde hala var olan çarşaf gösterme gibi bir saçmalık var, çoğu zaman evin büyük oğlu anne babayla yaşar bu da adet. Hepsine tamam mısınız yoksa işinize gelenleri mi adetten sayıyorsunuz?

Back