Size destek olmadılar diye mi yakın olmak istemiyorsunuz? Duygusal bir yakınlıktan mı yoksa konut yakınlığı mı?
Genel yorum yapayım ben zaten evlenen gençlerin her 2 aileye de yakın oturmalarını tasvip etmiyorum, aile büyüklerine hürmet edilir, saygı gösterilir eve geldiklerinde en iyi şekilde ağırlanır ama evliliğe karışmalarına izin verilmez, verilmemeli.
Ne kız ailesi ne erkek ailesi karışmamalı, genç çiftler birbirinin ve evliliğin sorumluluğunu almayı öğrenmeli, ailelerden manevi destek tamam ama maddi destek özellikle erkekte yardım ediyorlar nasılsa beklentisi yaratıyor ve bu beklentilerin karşılanması halinde hiçbir zaman evlenmiş sorumluluk sahibi bir adam gibi olamıyorlar.
Örnek vereyim bir akrabam var şu an 50 yaşında, evlenirken babası ev verdi tüm eşyalarını, düğünü, altınları yaptı, altına araba çekti, akrabamın çocukları oldu onların doğumu, sünneti o'su bu'su her şeyini yine babası yaptı, sonuç akrabam olan adam kah çalışıyor kah çalışmıyor bir de babasına çocuklarıma da mal vereceksin ev yapacaksın sen bakacaksın diyor, böyle eş olmaz böyle evlilik olmaz, ayrıca her şeyi baba yaptığı için akrabamın evinde söz sahibi babası, ne anladım bu işten.
Valla buna da genel bir yorum yazayım biz insanların en azından bir kısmında hep bir daha fazlasını istemek, memnuniyetsizlik vardır, ayrıca şunu da yazayım, kızım var bu yüzden gayet objektif olacağımı düşünüyorum, hem her şeyi aileler yapsın hem de evlenince ben onlara sırtımı döneyim gelmesinler gitmesinler derseniz olmuyor, eşya yapmaya gelince annişkom, evlenince kaynana demek olmaz.
Ya baştan maddi manevi mesafeli olacaksınız veya kolunuzdaki bileziklere kadar yaptırmışsanız senin işin buraya kadar hadi bakalım artık herkes yoluna demeyeceksiniz.