• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımın ailesi destek çıkmıyor.

Nişanlımla 4 yıldır birlikteyiz 5 ay önce nişanlandık. Ama nişanlımın ailesi hiç destek çıkmıyor. Nişanı takılan altınları bütün her şeyi nişanlım yaptı. Bana ve alime karşı çok iyiler ama hiç ilgi göstermiyorlar kensi çeplerinden hiç hediye almıyorlar kendi ailemde vöyle olmadığı içim tıhafıma gidiyor çok arkadaşım var nişanlı bakıyorum kayınvalidesi her gelmesine bir şey almış ama benimkinde yok ailenin bu zor durumda taşın aştine elini sokması gerektiğini düşünüyorum ne yapabilrim.
Bazi aimer yapar bazilari yapmaz sizin kv kp yapmayablardn demek ck takmayin kafaniza nisanliniz sizinle iyise aileside kotu davranmiyosa dunya mali onlar bi bakmissin herseyinde olmus bu gunleride unutmussun

Nişanımı kinami düğünümü herşeyimizi eşimle beraber yaptık. Ne benim aile ne onun aileden 1 tl dahi almadik, vermelerini de beklemedik.

Teklif edene hayır dedik. Biz bu yola girdiysek başımızın çaresine de bakarız dedik..

20 yaşında kardeşim evleneceğim dese gülmekten cevap veremem ama sana vereyim tavsiyemi.

En iyi ve en kötü şartlar da dahi kendi hayatının sorumluluğunu alamiyorsan evlenme..

Neden çalışıp biriktirip kendiniz yapmayı düşünmüyorsunuz? Yani desteksiz yapmak eminim zordur ama en azından insanlara minnet etmemiş olursunuz. Nişanlınız ne güzel üzerine düşen görevi yapmış, geleceğini kurmaya çalışıyor. Sizde çalışıp yapabilirsiniz diye düşünüyorum. Bir insan evlenmeye karar verdiyse kendi evinin, eşyalarının sorumluluğunu alabileceğini düşünüyor demektir. E ev eşya sorumluluğu alabiliyorsanız eşyaları da alabilirsiniz bence. Ayrıca 20 yaş gerçekten çok toy, çok genç bir yaş.

Nişanlımla 4 yıldır birlikteyiz 5 ay önce nişanlandık. Ama nişanlımın ailesi hiç destek çıkmıyor. Nişanı takılan altınları bütün her şeyi nişanlım yaptı. Bana ve alime karşı çok iyiler ama hiç ilgi göstermiyorlar kensi çeplerinden hiç hediye almıyorlar kendi ailemde vöyle olmadığı içim tıhafıma gidiyor çok arkadaşım var nişanlı bakıyorum kayınvalidesi her gelmesine bir şey almış ama benimkinde yok ailenin bu zor durumda taşın aştine elini sokması gerektiğini düşünüyorum ne yapabilrim.
Yiyici olmak kendi varlığınızı rahatsız etmiyor mu ya

Takılma beklentiye girme ..
Bize de yardım eden kimse olmadı her şeyi kendmiz yaptık

beklentiye girmeyin
iyi olsunlar da boşverin

ben olsam sadece şuna bakarım başka oğlu var mı evlendirdiği onlara yaptı beni ayırdı ise kırılırım
veya benden sonra başka çocuğu evlenirken yaparsa
yani kısaca ayrımcılık yaparsa kızarım
inşallah konuya cevap verirsiniz S Saree46

bunu dert edinirseniz kendinize fazla yaşamazsınız. Bdv de konu açar durursunuz. Nişanlınızın maddi gücü varsa birlikte bir şeylerin üatesinden gelebiliyorsanız en önemlisi mutluysanız, boş şeylere takılmayın.

Eğer nişandan önce millete sunu biz yaptik bunu biz yaptik diye atip tutup hicbi sey yapmadilarsa haklisin çünkü elaleme hava icin yapmadigin biseyi yaptim demek hic hos bi davranış değil bence.. bazi aileler gercekten kizi alana kadar ayiya dayi diyelim gibi igrenc bi zihniyetle bunu yapiyolar.
Ama eger ki en bastan konusulmus nisanlinla biz yapalim dediyseniz onlar karismicaksa kotu bi durum yok. Kendiniz yapmaniz en guzeli yarin bigün kimseye eyvallahiniz olmaz.
Ailesi iyi insanlarmis galiba o zaman problem yok. Ama size tavsiye onun ailesi karışmıyosa kendi ailenizi de karistirmayin maddi olarak. Maalesef kiz tarafi biseyleri fazla verince bambaska dusuncelere burunebiliyolar sacma da olsa🙄 burasi Türkiye 🤷🏼‍♀️

5 yıllık evliyim herşeyi kendimiz yaptık 2yıl düğün borcu ödedik ne onun ailesine ne kendi ailemizi zor durumda bıraktık ne var bunda anlamadım illa bir şeylerimi almaları gerek belki durumları yok.

beklentiye girmesin diyen arkadaşlar en ucuz koltuk takımının 4 binden başladığını biliyorlar mı? ne kadar kolay beklentiye girme ne demek girme tabiki girecek ev araba alsın dmiyor destek olsn ev eşyasına bir tabak bir bardak bir yastık ne çarsaf bütççe neye el veriyorsa 3 senelk evliyim benm kaynvaldemde hiçbşey yapmadı iykide yapmamış diyemiyorum keşke yapsaydıda daha başta skntı yaşamasaydım deli gibi çalıştık evleneceğiz dönem elalem gezerken yani bırakın bu zırvalıkları tabiki yapmalı bir ev kiralıyorsn emlak depozto kira parası derken 5 bine geliyor kusura bakmayn boş konuşuyosunz

asgari ücret olmş 2 850 mllet işsizlkten kırılıyor tek eşi çalışsa hangisini alacak bugn ev kurmak en az 40 bin en azz haberiniz yok herhalde herkes elini taşn altına koyacak elnden geleni yapacakki yuva kurulsun yoksa çeksinler kredi 40 bin alsınlar herşeyi 3 sene borç öde dur evliliğinn en güzel seneleri gitti geçmş olsn

beklentiye girmesin diyen arkadaşlar en ucuz koltuk takımının 4 binden başladığını biliyorlar mı? ne kadar kolay beklentiye girme ne demek girme tabiki girecek ev araba alsın dmiyor destek olsn ev eşyasına bir tabak bir bardak bir yastık ne çarsaf bütççe neye el veriyorsa 3 senelk evliyim benm kaynvaldemde hiçbşey yapmadı iykide yapmamış diyemiyorum keşke yapsaydıda daha başta skntı yaşamasaydım deli gibi çalıştık evleneceğiz dönem elalem gezerken yani bırakın bu zırvalıkları tabiki yapmalı bir ev kiralıyorsn emlak depozto kira parası derken 5 bine geliyor kusura bakmayn boş konuşuyosunz
Evlenmesinler. Bu da bir secenek.

Birikiminizi yapar öyle evlenirsiniz.
Zaten herkes ya birikim yapıyor ya kredi çekiyorlar
Siz evleneceksiniz diye kimse milyar milyar borca girmek zorunda değil
Ha durumları vardır hediye ederler o ayrı bir konu
Ama kimseyi bir şeye zorunda bırakamazsınız
Zaten insan evladına en büyük yatırımı okutup bir meslek sahibi ederek yapıyor
Okutuyorsun yetmiyor evlendiriyorsun yetmiyor çocuğuna bakman filan bile bekleniyor
Tahmini ne zaman çocuk kendi başının çaresine baksın mesela?
Emekli olunca mı?

Okutuyorsun yetmiyor evlendiriyorsun yetmiyor çocuğuna bakman filan bile bekleniyor
Emekli olunca mı?
evlenirken iki üç bin harcama yapamayacak kadr birikim yapamdıysan çocuk doğurma bence bu daha mantıklı bir seçenek insan bir kere evlenir nişan kına vs gibi saçmalklardan bahsetmiyorum ama bir kere evlenip ev kuruyorsun ondada karı kocayı bırakıyosun anne baba olarak naparlarsa yapsnlar.. hayatlarında ev geçndrmemş fatura ödememş çocklar 40 bin kredi çekiyor herşeyi yapyor 3 sene borç ödüor yada icralık oluyor karı koca kavgaya baslıyor sonuç yine dön dolaş anne baba evine hayatnda 1 kere evlenen çocğuna bir buzdolabı alacak parayı anne babanın biriktirmesi lazm yoksa caretta caretta gibi doğur at naparsa yapsn

Evlenmeyi düşünüyorlarsa her şeyi kendileri yapacak tabiki. Bu tarz beklentilere girmek büyük saçmalık. Bütçelerine göre evlerini ve eşyalarını ayarlasınlar. Bu zamanda evlenecek kişilerin belli bir birikimi de olsun bir zahmet.

Emekli olunca mı?
birikim diyorsunuz 40 bin tl askerden yeni gelmiş çocuk nasıl biriktirsin size diyorumki asgari ücret 2800 olmuş bir genç ayda 1500 tl kendisine harcar gezer zaten kalan 1000 lirayla 40 bin biriktirecek evlenecekk bunada 25 yaşnda yapacak anne baba olarak biz okuttuk büyüttük bu kadar evlenirken naparsa yapsn yapmayn o çocklar dönpp yne anne evne geliyor sonra

Back