Bunun tam tersi durumu ben yaşadım. Ne eşimin ailesinden ne kendi ailemden birşey beklemedik, istemedik. Ne yaparsak kendimiz yapalım dedik. Evlendikten 2-3 yıl sonra kv dem kendince kaynanalık oynamaya kalktı, yok oğlumun evi giderim kalırım tabi demeler, alttan alta laf sokmaya Çalışmalar. Bende onun akrabalarının olduğu ortamda konu açılınca yok canım X annem hiç kaynanalık yapmaz bana, zaten yapacaksa en başından yapmalıydı, evlenirken taksaydı sıra sıra bilezikleri koluma, yapardı kaynanalığını dedim. Sonra her zamanki yalandan samimiyetsiz gülümsememi oturtup suratıma değil mi ama deyip döndüm kv’ye. Oooo esen soğuk rüzgarları herkes hissetti. Benim adıma çok eğlenceli bir andı.Tamam kayınvalide eski gelenekleri uygulasın. Her gelmesinde hediye alsın, düğününüzü yapsın, eşya ve altın alsın. Bayramda koçun boynuzuna bilekliği takıp getirsin ama...
Lütfen siz de o eski geleneklere uyun. Kayınvalidenin evine yerleşin. Sabah erkenden kalkın, bütün evi temizleyin, sonra kahvaltıyı hazırlayıp kayın aileyi kahvaltıya çağırın, evin bütün işini üstlenin. Kayınbabanın yanında oturmayın, el pençe kapıda bekleyin kayınbaba bir şey isterse diye...
Oldu mu?
Yapmak zorunda degiller demis bazilari. Ben buna katilmiyorum. Dogurup buyutup saliveremem ben. Bir anne olarak evladimin mutlulugu icin elimden geleni yaparim. Bana gore atalık budur. Oglumu elimden geldigince desteklerim. Evladim sevmis, o kisiyle yuva kurmak istemisse ben de onlari desteklerim gucumun yettigince. Yuva kurmak kolay degil. Gucu yetmiyorsa bile ufak hediyeler de alamaz? Ben de gelin oldum. Karsi aile tarafindan benimsendigini, onemsendigini, deger verildigini gormek ister insan. Hicbirsey yapmayan insanlarin ciftler evlenince kaynanalik yaptigini da gordum. Kaynana olmaya gelince anne olduklarini hatirlayan bu tipler, evladinin yuva kurmasinda anneligini unutup neden destek olmaz onu anlamis degilim. Simdi elini kolunu sallayip gelini ziyarete gelip evlilik hazirliginda hic yardimci olmayan bu kadin, eminim ki evlenince utanmadan sık sık gelip bir de baş köşeye oturur. Bunu dogru bulmuyorum. Genclere ornek olmak, sevildiklerini, bu evliligi desteklediklerini hissettirmek gerekir. Ancak gencler de bu durumu suistimal etmemeli tabi. Herkes gucunun yettigince elinden ne geliyorsa yapmali. Ata bunun icin var. Dogurup buyutmek degil sadece olay. Evladinin her aninda yaninda olmali insan. Atalık bitmez.
bende katılıyorum yazdıklarınıza zaten dediğiniz bilinçte ve olgunlukta olan büyükler destek olsalarda belki gelin yalnız kalmak ister evinin tadını çıkarsın vs der sık gidip gelmez bile.Yapmak zorunda degiller demis bazilari. Ben buna katilmiyorum. Dogurup buyutup saliveremem ben. Bir anne olarak evladimin mutlulugu icin elimden geleni yaparim. Bana gore atalık budur. Oglumu elimden geldigince desteklerim. Evladim sevmis, o kisiyle yuva kurmak istemisse ben de onlari desteklerim gucumun yettigince. Yuva kurmak kolay degil. Gucu yetmiyorsa bile ufak hediyeler de alamaz? Ben de gelin oldum. Karsi aile tarafindan benimsendigini, onemsendigini, deger verildigini gormek ister insan. Hicbirsey yapmayan insanlarin ciftler evlenince kaynanalik yaptigini da gordum. Kaynana olmaya gelince anne olduklarini hatirlayan bu tipler, evladinin yuva kurmasinda anneligini unutup neden destek olmaz onu anlamis degilim. Simdi elini kolunu sallayip gelini ziyarete gelip evlilik hazirliginda hic yardimci olmayan bu kadin, eminim ki evlenince utanmadan sık sık gelip bir de baş köşeye oturur. Bunu dogru bulmuyorum. Genclere ornek olmak, sevildiklerini, bu evliligi desteklediklerini hissettirmek gerekir. Ancak gencler de bu durumu suistimal etmemeli tabi. Herkes gucunun yettigince elinden ne geliyorsa yapmali. Ata bunun icin var. Dogurup buyutmek degil sadece olay. Evladinin her aninda yaninda olmali insan. Atalık bitmez.
Konudaki 2 genç çalışmıyor yalnız.bakın ben 15 senedir çalışıyorum bir çocuğu evlendirince anne babalıkta vazgeçilmiyor her şekilde biz nasl kendi keyfimize göre doğuruyorsak her zamanda sahip çkmak zorundayz evlenmeye karar vermiş ne hali vars görsün duygusu bana son derece bencilce geliyor hayatın başında 2 genç evlenmek istiyor yuva kuracak ikiside çalışıyor çalşmak için çaba sarfediyor yetişmeyen şeylerini alma durmum vars tabiki almalıyım bunda garipsenecek hiçbirşey yok çevremde evlnenlere her zaman yardım edilir evleri kurulur sonrası onları ilgilendirir bu hep böyle anne baba olarak almayalm alsnlar halletsinler gaddarca bir düşünce bana göre evlat ölene kadar evlattır evlendi diye el ayak çekmek bencillik
Ağzınıza sağlıkBunun tam tersi durumu ben yaşadım. Ne eşimin ailesinden ne kendi ailemden birşey beklemedik, istemedik. Ne yaparsak kendimiz yapalım dedik. Evlendikten 2-3 yıl sonra kv dem kendince kaynanalık oynamaya kalktı, yok oğlumun evi giderim kalırım tabi demeler, alttan alta laf sokmaya Çalışmalar. Bende onun akrabalarının olduğu ortamda konu açılınca yok canım X annem hiç kaynanalık yapmaz bana, zaten yapacaksa en başından yapmalıydı, evlenirken taksaydı sıra sıra bilezikleri koluma, yapardı kaynanalığını dedim. Sonra her zamanki yalandan samimiyetsiz gülümsememi oturtup suratıma değil mi ama deyip döndüm kv’ye. Oooo esen soğuk rüzgarları herkes hissetti. Benim adıma çok eğlenceli bir andı.
sizin bakış açınızla bizimki uymazbak başka seçenek sunmş onların karakteri değişikmişki kabul etmemişler en pahalısında diretmişler.. bahsettiğim bu zaten bütçeme ne uygunsa onu alabilirim onbin kere yazdım bütçeme uygun olanı alabilirim almalıyım.. evlendirdiğim cocuguma evlendikten 5 sene sonra koltuk almayacagım sonuçta bir kere alacagım. fakat ne yazıkki bir çok kişide hayır evleniyosa kendi yapsn yada evlenmesin kafasnda çok enteresan evlendirince evlat evlat olmuyor sanki herşey düğüne kadar gibi
Ben soylediginin tersini savinmadim ki. Suistimal edilmedikce dedim. Iki taraf da (ata ve evlat) maddi gucu yoksa manevi destek olmali. Aile olmak budur. Ancak geline bir yabanci ya da el gibi davraniliyorsa, bunun anlami bana gore o gelini ailelerine istemiyorlar denektir.Zaten sorun insanlarin ayarini bilmediginden degil mi bunlarin hepsi. Anne baba elinden geliyorsa destek verir zaten. Ama elde yoksa ne yapacaklar? Senlerce oglunun dügün kredisini ödeyen babayi tanıyorum. Kizlarini okutmak icin para kalmadi ama olsun, beceriksiz ogluna dügün yapildiya. Birde kiz tarafin kendinin yapamayacagi seyleri erkek tarafindan beklediğini de cok görüyoruz. Sunu da eklemek gerekir: Madem yaslilar paralarini birikimlerini böyle durumlarda dökecek ortaya o zaman yarin bakima muhtac kaldiklarinda veya parasiz kaldiklarinda gelin ve ogulda bakmak zorunda. Tek tarafli degil böyle isler. Hem yaslilardan paralarini alip sonra öylece ortada birakanlari da cok gördük. Yani atalik nasil bitmiyorsa evlatlik da bitmiyor.
durumları yoktur belkiNişanlımla 4 yıldır birlikteyiz 5 ay önce nişanlandık. Ama nişanlımın ailesi hiç destek çıkmıyor. Nişanı takılan altınları bütün her şeyi nişanlım yaptı. Bana ve alime karşı çok iyiler ama hiç ilgi göstermiyorlar kensi çeplerinden hiç hediye almıyorlar kendi ailemde vöyle olmadığı içim tıhafıma gidiyor çok arkadaşım var nişanlı bakıyorum kayınvalidesi her gelmesine bir şey almış ama benimkinde yok ailenin bu zor durumda taşın aştine elini sokması gerektiğini düşünüyorum ne yapabilrim.
Zaten sorun insanlarin ayarini bilmediginden degil mi bunlarin hepsi. Anne baba elinden geliyorsa destek verir zaten. Ama elde yoksa ne yapacaklar? Senlerce oglunun dügün kredisini ödeyen babayi tanıyorum. Kizlarini okutmak icin para kalmadi ama olsun, beceriksiz ogluna dügün yapildiya. Birde kiz tarafin kendinin yapamayacagi seyleri erkek tarafindan beklediğini de cok görüyoruz. Sunu da eklemek gerekir: Madem yaslilar paralarini birikimlerini böyle durumlarda dökecek ortaya o zaman yarin bakima muhtac kaldiklarinda veya parasiz kaldiklarinda gelin ve ogulda bakmak zorunda. Tek tarafli degil böyle isler. Hem yaslilardan paralarini alip sonra öylece ortada birakanlari da cok gördük. Yani atalik nasil bitmiyorsa evlatlik da bitmiyor.
Çok şükür 1 kişide türkiye insanı gibi cevap vermişPamukannesi83 dedigin gibi evet hersey ayari bilmekle ilgili.
Bilerek, maddi gucu oldugu halde, evladina hic yardimda bulunmamak, bana ne o evleniyor diye geri cekilmek de dogru degil. Bu gencler bunu hic unutmaz ki. Hadi evlat unutsa da gelin unutmaz ki... Bu tip seyler de sonra evliliklerde catirdamalara neden oluyor. Her tartismada, senin ailen benim ailem meselesi acildiginda bunlar evlilik boyunca ısıtilip isitilip gundeme gelir. Herkes mutlu olmak icin evlenir. Iki taraf da hic tanimadigi bir ailenin icine giriyor. Evlilik hakikaten kolay degil . Ve gencler buyukler kadar tecrubeli degil, onlara yol gostermek yardim etmek gerek. Geride durmak bana ne deyip herseyi genclere birakmak bence biraz da bencillik. Sen karsindakine saygi duymazsan o gelin sana evlenince neden saygi gostersin ki, degil mi?
Evet ailelerin bir sorumluluğu bence de evlendirmek ama artık destek olmuyorlar, bir kısmı dediğin gibi içinden gelip bir hediye bile almıyor. Burada olumlu kısmı bulup saygısızlık etmek değil asla ileride minnet etmeyeceğinizin göstergesi. Sırtınızı birbirinize yasayın boşverin kalanını. Tek yapacağınız düğünden sonraya borç bıraktırmayın.
Değişmesi gereken şeyler bunlar. Biz de evladımız üniversiteyi bitirince evlenmesin hemen önce çalışsın hayati görsün. Kazandığından nasıl birikiyormus anlasin. Ev geçindirmek neymiş, evlenmek ne demekmiş anlasin istiyoruz. Önceden kadın pek çalışmazmış. Erkene evlenilirmis. Hatta mümkünse yakında oturtulmaya çalışılirmis. Evin içine müdahale edilirmiş. Torun da torun daha çok denirmiş. Gelin aldık diye kendisine bakacak birini aldık sanilirmis falan. Şimdi bunlar değişti, değişiyor. Ayağı sağlam bassın nasıl oluyormuş görsün, sonrasında biz de yardım ederiz zaten. Gidip evin eksiğini avizesine kadar almıyorsa tabii.Çok şükür 1 kişide türkiye insanı gibi cevap vermiş
Zorundalar, ne kadar yanlış düşünüyorsun. Onlar onun ailesi yapmak zorundalar. Benim ailem maddi manevi yanımda duruyorsa karşı tarafın da elini taşın altına sokmak zorunda. Zorla minnetle evlenmiyoruz sonuçta. O ne öyle hiç bir şeye karışma otur öyle izle. Ondan sonra da şişerek bizim düğünümüz de yok öyle. Sen bu kafayla çok ezilirsin Allah kolaylık versinKusura bakmada aptal nişanlının ailesi sen evleneceksin diye sana destekçi olmak zorunda değil madem evleneceksin elin ayağın tutıyor git çalış istediğin herşeyi al ondan sonra evlen. Doğurdular diye yapmak zorunda değiller.
Hem benim bir mesleğim zaten var istediğim her şeyi alacak paraya sahibim. Her şey para değil bunu bil olur muKusura bakmada aptal nişanlının ailesi sen evleneceksin diye sana destekçi olmak zorunda değil madem evleneceksin elin ayağın tutıyor git çalış istediğin herşeyi al ondan sonra evlen. Doğurdular diye yapmak zorunda değiller.
Siz ne işe yarıyorsunuz peki?Zorundalar, ne kadar yanlış düşünüyorsun. Onlar onun ailesi yapmak zorundalar. Benim ailem maddi manevi yanımda duruyorsa karşı tarafın da elini taşın altına sokmak zorunda. Zorla minnetle evlenmiyoruz sonuçta. O ne öyle hiç bir şeye karışma otur öyle izle. Ondan sonra da şişerek bizim düğünümüz de yok öyle. Sen bu kafayla çok ezilirsin Allah kolaylık versin
Varsa alın o zamanHem benim bir mesleğim zaten var istediğim her şeyi alacak paraya sahibim. Her şey para değil bunu bil olur mu
Önemli olan düşünce ve iyi niyet
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?