• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımın ailesi destek çıkmıyor.

Bu biraz geleneklerle vs ilgili. Açıkçası ben nişan dönemimizde el birliği ile eşimle ödemelerimizi yapalım istedik ısrarla. kayinailem illa ki kendilerinin yapacaklarını söylediler sonra ne mi oldu? Düğünden sonraki günlerde elimize bir borç kağıdı verdiler bütün planlarımız alt üst oldu.
Evet evlilik bir sorumluluk almak ancak aileler de ellerinden ne geliyorsa yapmalılar. Bazen imkanlar elvermez ama herşeye rağmen çocuğunun evleneceği insana maddi/manevi farketmeksizin önemli hissettirmeliler. En azından elimizde imkan yok ama sizin yanınızdayız manevi olarak koşturmalarınızda yanınızdayız hissiyatını yaşatmalılar.

İşte Ben, bu önemli hissettirmek vs anlamam, rol yapamam

Ben düz insanım

Herşeyinizi ikiniz alsaydınız borcunuzu da biliyor olur ona göre harcardınız

Yaparız ederiz demeleri hata ama yapmayız deyince ayıplanacakları için bunu tercih ediyor insanlar

Elimizde yok dendiğinde de oğlu olduğunu bilmiyor muydu, biriktirseydi yorumları yapılıyor, hiç mi yoktu bari halı perde alsaydı deniyor

Oğlum 10 yaşında en az 12-13 yıl daha okuyacak belki 15 yıl daha

Sonra da evlenirse deyip yine kenara para mı koyacağım

Geçen konu vardı bir çocuğun gideri kaç tl olur ki diye, benimkinin en az 5000 tl

Okudu işi gücü oldu ben de bu miktarı ( o zaman kazanabilir miyim bilmiyorum da olursa bu miktarı ) oğlum evlenecek diye eşyaya, krediye vs mi gömeyim

Hem benim bir mesleğim zaten var istediğim her şeyi alacak paraya sahibim. Her şey para değil bunu bil olur mu
Önemli olan düşünce ve iyi niyet
Herşey para değil diyip milletten para beklemek :KK70:
O zaman mesleğin varsa birikiminle yap düğününü, ne aileni ne karşı tarafı masrafa sokma, olmaz mı?
Ben cevap vereyim; olmaz dimi. Aileler yedirdi içirdi okuttu iş güç sahibi etti yetmedi bir de düğün yapsınlar. Sonra çocuk olunca çocuğa baksınlar falan.Oldu oldu. Ne güzel hayat ya. Evladız diye herşeyi beklemesek keşke, birşeyleri de kendimiz yapsak keşke.

Sahsen yetiskin bir birey olarak evlendigim icin sanirim ailelere karsi fazla bir beklentim yoktu. Aileler hediye etmek istedikleri ve yapabildikleri kadar yapti. Yapmasalar da "vaay seni anan bana bayramda kiyafet almadi, bilezik takmadi" diye esimin karsisina dikilmezdim. Insanlarin hatasi bana göre destegi maddi katkilara baglamalari. Bunun icin evlilik catirdayacaksa o evlilikte bastan sorun var. Saygi harcanan parada aramak da yalnis. Burda destek cogunlukla harcanan paraya baglaniyor cünkü. Öyle düsünceye karsi "ben sana su kadar altin taktim, para harcadim" diye insana mal gibi davrananlar cikiyor ortaya. Herseyin orta yolu iyidir. Ama iki yetiskin insan evleniyorsa cogunluk da onlara düsüyor.
Ben anlatamadim. Maddi destek beklentisi degil problem. Deger vermeyle alakali.
Sizin evliliginizde de aileler yapabildikleri kadar yapmis. Hicbirsey yapmamis degil yani. Manevi olarak da benimsendiginizi hissetmissiniz. Maddi birsey yapmamis da olabilirlerdi ama onlari bu surecte yaninizda hissetmissiniz.
Evlendigimde 30 yasinda idim. Kayinvalide nikaha davetiye ile geldi. Oglunun evliligi icin bir kez ne yaptiniz diye aramadi. Maddiyat umurumda degil ben hic anneligini gormedim o kadinin. Ne evlenirken ne evliligim boyinca ne de bosanma surecinde. Disaridaki herhangi bir insan bile daha ilgiliydi. Bu benim yasadigim. Ve ben 4 atanin hakki da bir diye hep aradim sordum. Bir kez bile aramadi. Torununu bile. Dogumumda da oyle.
Ben bundan bahsediyorum. Bazi seyler aslinda gelecekte sana ne kadar deger verilecegini gosteriyor. Hersey maddiyat degil. Maddiyattan bahsetmedim aslinda ben. Neyse anlatamiycam galiba.

Ya bende bunu anlamıyorum yapmak zorunda değiller bilmem ne..ana baba ya bunlar tamam dayayıp döşemez ama yardım da eder yani yedi kat el değiller ya ?? Ben yapmasın daha iyi derim ama neden biliyor musun yarın birgün en ufak kavgada başına kakmasın diye..yoksa ana baba yardim etmek zo-run-da

asgari ücret olmş 2 850 mllet işsizlkten kırılıyor tek eşi çalışsa hangisini alacak bugn ev kurmak en az 40 bin en azz haberiniz yok herhalde herkes elini taşn altına koyacak elnden geleni yapacakki yuva kurulsun yoksa çeksinler kredi 40 bin alsınlar herşeyi 3 sene borç öde dur evliliğinn en güzel seneleri gitti geçmş olsn

20 yaşında koştur koştur evlenmeyiversinler o zaman.
Üniversite okumaları gereken yaşta ev kurmaya kalkıyorlarsa sonuçlarını da kendileri düşünecekler bir zahmet.

Ya bende bunu anlamıyorum yapmak zorunda değiller bilmem ne..ana baba ya bunlar tamam dayayıp döşemez ama yardım da eder yani yedi kat el değiller ya ?? Ben yapmasın daha iyi derim ama neden biliyor musun yarın birgün en ufak kavgada başına kakmasın diye..yoksa ana baba yardim etmek zo-run-da
Üşenmeden tekrar edeyim
Anne baba yardım etmek isterse eder
Kimse bir şey yapmak zorunda değil
Diğer türlü etmediler de etmediler diye ağlanıp duruyorlar işte

Üşenmeden tekrar edeyim
Anne baba yardım etmek isterse eder
Kimse bir şey yapmak zorunda değil
Diğer türlü etmediler de etmediler diye ağlanıp duruyorlar işte
Avrupai olmak adına bu kadar da olmaz ama ya artık.. parası yoksa zaten kimse gırtlağına çökmez varsa da yapmıyorsa o da benim ana babalık anlayışıma ters kusura bakmayın benim görüşüm bu

Avrupai olmak adına bu kadar da olmaz ama ya artık.. parası yoksa zaten kimse gırtlağına çökmez varsa da yapmıyorsa o da benim ana babalık anlayışıma ters kusura bakmayın benim görüşüm bu
Avrupai olmakla ne alakası var Allah aşkına?
Neyse siz doğulu kalın madem ne diyeyim 🤷‍♀️

Avrupai olsak başka şeyler derdik. Ikisinin ortası olmalı. Bu kadar da tepesine binmemize gerek yok insanların anne, baba diye.

Nişanlımla 4 yıldır birlikteyiz 5 ay önce nişanlandık. Ama nişanlımın ailesi hiç destek çıkmıyor. Nişanı takılan altınları bütün her şeyi nişanlım yaptı. Bana ve alime karşı çok iyiler ama hiç ilgi göstermiyorlar kensi çeplerinden hiç hediye almıyorlar kendi ailemde vöyle olmadığı içim tıhafıma gidiyor çok arkadaşım var nişanlı bakıyorum kayınvalidesi her gelmesine bir şey almış ama benimkinde yok ailenin bu zor durumda taşın aştine elini sokması gerektiğini düşünüyorum ne yapabilrim.

Ya sorsak "senin annen baban sana en son ne zaman hediye aldı" diye, verecek cevabınız olmaz eminim. Bir adamla evlenmeye karar verdiniz diye niye anası babası size hediye alsın?

Nişanda takı takmak zorunda değil kimse. Hatta düğünde de değil. Gücü yeten içinden geliyorsa alır takar.
Siz niye nişanlınıza takı aldırdınız ki? Dünyadaki en saçma şeylerden biri gerçekten.
Adamla evlenip aynı eve gireceğim, dolayısıyla aynı bütçeyi paylaşacağız. Niye kendi paramla kendime takı alayım? "Ona vereceğimiz parayla başka bir şey alalım" derim başkasından yardım bekleyeceğime. Durumunuz yetmiyorsa almayıverin.
Zaten gözlemlerime göre kimin durumu yoksa, eşyaya para harcamayı seven de en çok onlar oluyor. Şu da olmalı bu da olmalı. -meli -malı. Sanki bir olması gerekenler listesi var da ona uymayanı dövüyorlar.
Hayır arkadaş durumun neyse o olur. O durumu da sen sağlarsın, başkalarından bekleyemezsin.

Avrupai olsaydık evlatlar 18 yaşından sonra hayatını çizmeye başlar. Kazık kadar insanlar yaşlı başlı insanlara düğün yap eşya al altın yap diyorsa benimde evlatlık anlayışıma ters. Sızın anlayışınıza göre hep versınler yiyelim vermiyorlarsa anne babalık yapmıyorlar 😂 parayla mı anne baba olunuyor? Meslek sahıbı olana kadar zaten elleri üstünde birikim yapıp evlenilebilir gayet öyle mezun olur olmaz koştur koştur bırı koca bırı eş arayışına girmeyecek. Bu arada keşke Avrupai olsak hiç yoktan gençler evlenmek yerıne mesleklerını elıne alıp şehir şehir ülke ülke gezip birazcık aydınlanma yaşarlardı

Ya sorsak "senin annen baban sana en son ne zaman hediye aldı" diye, verecek cevabınız olmaz eminim. Bir adamla evlenmeye karar verdiniz diye niye anası babası size hediye alsın?

Nişanda takı takmak zorunda değil kimse. Hatta düğünde de değil. Gücü yeten içinden geliyorsa alır takar.
Siz niye nişanlınıza takı aldırdınız ki? Dünyadaki en saçma şeylerden biri gerçekten.
Adamla evlenip aynı eve gireceğim, dolayısıyla aynı bütçeyi paylaşacağız. Niye kendi paramla kendime takı alayım? "Ona vereceğimiz parayla başka bir şey alalım" derim başkasından yardım bekleyeceğime. Durumunuz yetmiyorsa almayıverin.
Zaten gözlemlerime göre kimin durumu yoksa, eşyaya para harcamayı seven de en çok onlar oluyor. Şu da olmalı bu da olmalı. -meli -malı. Sanki bir olması gerekenler listesi var da ona uymayanı dövüyorlar.
Hayır arkadaş durumun neyse o olur. O durumu da sen sağlarsın, başkalarından bekleyemezsin.
Nişanı bile nişanlısı yapmış. Ailesinin ne aldığını ya da kendisinin ne yaptığını hesap edebiliriz buradan.

Avrupai olsaydık 18 yaşından sonra hayatını çizmeye başlar. Kazık kadar insanlar yaşlı başlı insanlara düğün yap eşya al altın yap diyorsa benimde evlatlık anlayışıma ters. Sızın anlayışınıza göre hep versınler yiyelim vermiyorlarsa anne babalık yapmıyorlar 😂 parayla mı anne baba olunuyor? Meslek sahıbı olana kadar zaten elleri üstünde birikim yapıp evlenilebilir gayet öyle mezun olur olmaz koştur koştur bırı koca bırı eş arayışına girmeyecek. Bu arada keşke Avrupai olsak hiç yoktan gençler evlenmek yerıne mesleklerını elıne alıp şehir şehir ülke ülke gezip birazcık aydınlanma yaşarlardı
Ben 20 yaşında evlenmesine okey demiyorum bana kalırsa da meslek sahibi olsun okusun koca kaçmıyor 30 yaşında da evlenebilir konu o değil ama şu an..siz diyorsunuz ki kaç yaşında olursa olsun meslek sahibi olsa da olmasa da evlenirken ana baba köşe süsü gibi otursun o kadar ..yorumumu çekiştirmeyin

Ben anlatamadim. Maddi destek beklentisi degil problem. Deger vermeyle alakali.
Sizin evliliginizde de aileler yapabildikleri kadar yapmis. Hicbirsey yapmamis degil yani. Manevi olarak da benimsendiginizi hissetmissiniz. Maddi birsey yapmamis da olabilirlerdi ama onlari bu surecte yaninizda hissetmissiniz.
Evlendigimde 30 yasinda idim. Kayinvalide nikaha davetiye ile geldi. Oglunun evliligi icin bir kez ne yaptiniz diye aramadi. Maddiyat umurumda degil ben hic anneligini gormedim o kadinin. Ne evlenirken ne evliligim boyinca ne de bosanma surecinde. Disaridaki herhangi bir insan bile daha ilgiliydi. Bu benim yasadigim. Ve ben 4 atanin hakki da bir diye hep aradim sordum. Bir kez bile aramadi. Torununu bile. Dogumumda da oyle.
Ben bundan bahsediyorum. Bazi seyler aslinda gelecekte sana ne kadar deger verilecegini gosteriyor. Hersey maddiyat degil. Maddiyattan bahsetmedim aslinda ben. Neyse anlatamiycam galiba.
Hocam burada sizde de hata var. Düğüne davetiye ile gelen insan mesafe istiyordur. O aradığı kadar ararsınız. 5 parmağın beşi bir değil ki. Her insan farklı, samimi bir aile olmanız için o tarafın da bu istekte olması gerekirdi.

Bu konuda savunan arkadaşlarda sizin “duygusallığınızda” beklentiler yok. Evini satsın 2 ev parası çıkar, bana da alsın diyen var...

Kazık kadar insanlar yaşlı başlı insanlara düğün yap eşya al altın yap diyorsa benimde evlatlık anlayışıma ters. Sızın anlayışınıza göre hep versınler yiyelim vermiyorlarsa anne babalık yapmıyorlar

Şu bana çok acımasızca geliyor gerçekten.
Ben ve sevgilim şu ara eşya bakıp hesap kitap yapıyoruz, evlenmeyi düşünüyoruz yakın zamanda. Ailelerimizin durumu da standart. Çok çok zengin de değiller, kötü durumda da değiller. Kendi hallerinde geçiniyorlar işte.
Biri çıkıp "elektrik süpürgeni ben alayım" ya da "küçük mutfak aletlerini ben alayım" dese yok alma demem. Ama bu kadar yani. Almayana "niye almıyorsun" da demem.
Emekli olmuş, kendi halinde geçinen insanlara binlerce liralık yatak odası takımı kitlemek gerçekten vicdansızca bence.
Bizi okuturken kendilerinden yeterince fedakarlık etmişlerdir zaten. Bu yaştan sonra rahat yaşamak hakları. Bir de bizim salon takımının taksitini mi dert etsinler?

beklentiye girmesin diyen arkadaşlar en ucuz koltuk takımının 4 binden başladığını biliyorlar mı? ne kadar kolay beklentiye girme ne demek girme tabiki girecek ev araba alsın dmiyor destek olsn ev eşyasına bir tabak bir bardak bir yastık ne çarsaf bütççe neye el veriyorsa 3 senelk evliyim benm kaynvaldemde hiçbşey yapmadı iykide yapmamış diyemiyorum keşke yapsaydıda daha başta skntı yaşamasaydım deli gibi çalıştık evleneceğiz dönem elalem gezerken yani bırakın bu zırvalıkları tabiki yapmalı bir ev kiralıyorsn emlak depozto kira parası derken 5 bine geliyor kusura bakmayn boş konuşuyosunz
Sizin bir konunuzu hatırlıyorum. Genel itibariyle beklenti sorununuz var. Kendi düğününü yapamayacak, evine eşyasını kendisi alamayacak insan zaten evlenmesin. Evlenmek istiyorsa her riski alıp evlenecek. Ne yani şimdi siz genç yaşınızda borç ödemek istemeyip gezmek istediğiniz için niye aileler size keyfi olarak yardım etsin? Ortada mecburi bir durum yok. Sağlık sorunu olup da para isteseniz anlarım da bu kadarını normal karşılamamak lazım. Para yoksa gerekirse 10 yıl bekle birikim yap sonra git evlen ne istersen kimseye minnet etmeden al. Böylelikle kimsenin lafının altında da ezilmezsiniz. Orda burda biz yaptık demeleri daha mı iyi?

Hocam burada sizde de hata var. Düğüne davetiye ile gelen insan mesafe istiyordur. O aradığı kadar ararsınız. 5 parmağın beşi bir değil ki. Her insan farklı, samimi bir aile olmanız için o tarafın da bu istekte olması gerekirdi.

Bu konuda savunan arkadaşlarda sizin “duygusallığınızda” beklentiler yok. Evini satsın 2 ev parası çıkar, bana da alsın diyen var...
Yok eski kayinvalidenin istegi mesafeli olmak degildi. Mesafeli olmak istese gelip aylarca kalnazdi bizde. O sadece kendini dusunen biriydi.
Bu konuda da yorumlarin hepsini okumadim ama evi satsin falan diye dusunmek cok abes. Bunun uzerine de evlilik kurulmaz. Ben bu kisimlari okumadim. Eger boyle dusunuluyorsa cok sacma tabi ki.

Yok eski kayinvalidenin istegi mesafeli olmak degildi. Mesafeli olmak istese gelip aylarca kalnazdi bizde. O sadece kendini dusunen biriydi.
Bu konuda da yorumlarin hepsini okumadim ama evi satsin falan diye dusunmek cok abes. Bunun uzerine de evlilik kurulmaz. Ben bu kisimlari okumadim. Eger boyle dusunuluyorsa cok sacma tabi ki.
Anladım. Bencil insanlar benim bam telim zaten. Bu konuda da tepki vermemin sebebi o. Hep bana diyen insan gelinken de bencil kayınvalideyken de bencil ve hep “haklılar”. Kurtulmuşsunuz neyse ki...

Back