• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımın ailesi destek çıkmıyor.

Zorundalar, ne kadar yanlış düşünüyorsun. Onlar onun ailesi yapmak zorundalar. Benim ailem maddi manevi yanımda duruyorsa karşı tarafın da elini taşın altına sokmak zorunda. Zorla minnetle evlenmiyoruz sonuçta. O ne öyle hiç bir şeye karışma otur öyle izle. Ondan sonra da şişerek bizim düğünümüz de yok öyle. Sen bu kafayla çok ezilirsin Allah kolaylık versin

Aynen zorla minnetle evlenmiyorsunuz madem işinize gelmiyorsa evlenmezsiniz. Hiçte öyle bir zorunluluk yok. Ne yapacaksınız kafalarına silah mı dayayacaksınız, nişanı atmakla mı tehdit edeceksiniz? Sizin ailenizin yaptığı onları bağlar. Asıl bu kafayla sizi daha çok ezerler. Parayı veren düdüğü çalar derler. Hem her şeyi aile yapsın hem karışmasın burası benim evim yok öyle bir dünya. Düğün yaptık, eşya aldık masrafa girdik der çat takılarınızı bile almaya kalkarlar o zaman görürüm sizi

Zorundalar, ne kadar yanlış düşünüyorsun. Onlar onun ailesi yapmak zorundalar. Benim ailem maddi manevi yanımda duruyorsa karşı tarafın da elini taşın altına sokmak zorunda. Zorla minnetle evlenmiyoruz sonuçta. O ne öyle hiç bir şeye karışma otur öyle izle. Ondan sonra da şişerek bizim düğünümüz de yok öyle. Sen bu kafayla çok ezilirsin Allah kolaylık versin
Seni bu kafayla emin ol kimse çekmez. Madem paran var oturcağın eşyayıda alıver. Adamlar senin için borç yapcak hallerı yok. Senin sıra sıra dizceğin takacağın bileziklerıde yapmak zorunda değiller. Takıcak olan sen takıcak yapıcak olanda kocandır. Evlenirken kimseye danışmıyorsunuz dimi ? Evlencek kadar olgunlaştıysanız bi zahmet kendi çabanızla halledin

2,5 yıllık bir ilişkim var sonbaharda nişan yapacağız. İkimiz de çalışıyor ve deliler gibi altın ve para biriktiriyoruz. Ailelerimizin eline bakmamak için. Üstelik ikimizin de ailesinin maddi durumu yerinde ve yardım edeceklerine adım kadar eminim. Söyleyeceklerim bu kadar.

Bu arada Yaşım 27. Sizin beklentilerinizi yaşınıza ve toyluğunuza vermek istiyorum

Biz iğneden ipliğe eşimle ikimiz yaptık. Takıları da eşim aldı. Hiç ezilmedim tavsiye ederim. Ha bu kafamdan aşırı memnunum :) ailesinden destek bekleyen bir eşim olsaydı eşim diye koluma takip gezdirmeye utanirdim.

Aynen zorla minnetle evlenmiyorsunuz madem işinize gelmiyorsa evlenmezsiniz. Hiçte öyle bir zorunluluk yok. Ne yapacaksınız kafalarına silah mı dayayacaksınız, nişanı atmakla mı tehdit edeceksiniz? Sizin ailenizin yaptığı onları bağlar. Asıl bu kafayla sizi daha çok ezerler. Parayı veren düdüğü çalar derler. Hem her şeyi aile yapsın hem karışmasın burası benim evim yok öyle bir dünya. Düğün yaptık, eşya aldık masrafa girdik der çat takılarınızı bile almaya kalkarlar o zaman görürüm sizi
her şeyi onlar yapacaksa buyursunlar karışsınlar . Söz söylemeye hakları tabi ki olur ama hiçbir şeye el sürmeyip her şeye karışan oğlunu döv diye dolduran tipse nişan atılmaya layık tiplerdir. Benim teyzemin gelini her şeyi kayınvalidesi yaptı borca girdi diye bileziklerini verdi mesela. Bu gayet olağan bir şey . Ama elinde olup da bilezikleri gelinden alan da vardır. Her tip insan her türlü düşünce var

Varsa alın o zaman
Para harcanarak değer sahibi olunmaz
Hala bunu öğrenemediyseniz asıl bence siz ezilirsiniz bu hayatta
Para harcatmazsan da değer sahibi olamıyorsun maalesef. Ben harcatmadım da ne oldu ? Yine kötü olan ben oldum.bak Nişan bohçasına çıkmışım doğru düzgün bir şey aldırmadım ben. Nişanlımın cebinden gidiyor diye. Aldırmadım ne oldu tepeme çıktılar. Diğer gelinin yüzüğü daha büyükmüş benimki oyuncak gibiymiş hahahha. İşte böyle ceplerini düşünürsen ezilirsin ben çok tecrübe ettim bunları

Para harcatmazsan da değer sahibi olamıyorsun maalesef. Ben harcatmadım da ne oldu ? Yine kötü olan ben oldum.bak Nişan bohçasına çıkmışım doğru düzgün bir şey aldırmadım ben. Nişanlımın cebinden gidiyor diye. Aldırmadım ne oldu tepeme çıktılar. Diğer gelinin yüzüğü daha büyükmüş benimki oyuncak gibiymiş hahahha. İşte böyle ceplerini düşünürsen ezilirsin ben çok tecrübe ettim bunları
Kendi başarısız deneyimlerinizden genelleme yapmayın bence
Para harcatınca değer kazanma bekleyen zihniyet sonra daha çok çekiyor
Çünkü size harcanan para karşılığı hizmet bekleniyor
Sonuçta size yatırım yapmış oluyorlar

Nisan bohçası bana o kadar gereksiz geliyor ki. Dolayısıyla bohçaya az ve uygun şeyler aldırdım diyerek kendini fedakar addedenler de komik geliyor. Minnetle evlenmiyoruz diyorsunuz da nişanlinizin -eski- ailesi kapıları arşınlamamıştır herhalde evlenin diye. Siz kendiniz karar vermissinizdir evlenmeye nişanlıniz ile. Parayla değer ölçülmez boşverin siz. Yani alışverişte dünyayı aldırsanızda aynı sonuç olacaktı.

Sizin değerinizi para mı belirliyor? Üzüldüm adınıza:(

Pamukannesi83 Pamukannesi83 dedigin gibi evet hersey ayari bilmekle ilgili.
Bilerek, maddi gucu oldugu halde, evladina hic yardimda bulunmamak, bana ne o evleniyor diye geri cekilmek de dogru degil. Bu gencler bunu hic unutmaz ki. Hadi evlat unutsa da gelin unutmaz ki... Bu tip seyler de sonra evliliklerde catirdamalara neden oluyor. Her tartismada, senin ailen benim ailem meselesi acildiginda bunlar evlilik boyunca ısıtilip isitilip gundeme gelir. Herkes mutlu olmak icin evlenir. Iki taraf da hic tanimadigi bir ailenin icine giriyor. Evlilik hakikaten kolay degil . Ve gencler buyukler kadar tecrubeli degil, onlara yol gostermek yardim etmek gerek. Geride durmak bana ne deyip herseyi genclere birakmak bence biraz da bencillik. Sen karsindakine saygi duymazsan o gelin sana evlenince neden saygi gostersin ki, degil mi?

Sahsen yetiskin bir birey olarak evlendigim icin sanirim ailelere karsi fazla bir beklentim yoktu. Aileler hediye etmek istedikleri ve yapabildikleri kadar yapti. Yapmasalar da "vaay seni anan bana bayramda kiyafet almadi, bilezik takmadi" diye esimin karsisina dikilmezdim. Insanlarin hatasi bana göre destegi maddi katkilara baglamalari. Bunun icin evlilik catirdayacaksa o evlilikte bastan sorun var. Saygi harcanan parada aramak da yalnis. Burda destek cogunlukla harcanan paraya baglaniyor cünkü. Öyle düsünceye karsi "ben sana su kadar altin taktim, para harcadim" diye insana mal gibi davrananlar cikiyor ortaya. Herseyin orta yolu iyidir. Ama iki yetiskin insan evleniyorsa cogunluk da onlara düsüyor.

Öğretmenmiş bu arkadaş da. Valla mesleğimden utanır oldum bu aralar forumda bu tipleri göre göre.
Ya bırı burada demişti işte şimdiki öğretmenler para para dıye odalarında konuşuyor. Burdakilerı okudukça bende utanır hale geldım. Arkadaşım evlendı bı sene ıcınde adam dayanamadı boşandı. Ailesi ev aldı her seyı yaptılar. Hatta zengın dıye evlendı bıze söylerdı. Sonra kadını bır kere bıle eve almadı. Kendı annesı her gün evındeydı. Kadını ıkı kere dövdü. Ilkınde oğlu annesıne gıttı oturdu dıye evı basıp dövdü. Ikıncıde oğlu pazara bıraktı dıye duydu evı bastı saçını başını yolup yerde sürüklerken oğlu yetişti. Kadının saçları kel kaldı o saçlarla dava açtılar. Öğretmen bu kız bırde dahada mesleğini atanıp yapamaz sicili gitti. Hoş olmasında bu tarzda biri😒 evıne bır kere maaşından ekmek almışlığı yoktu çocuğun verdığı paralara kadar annesıne verıp altın yapıyordu altın dıye diye ölüyordu şimdi elinde hiç bir şeyı kalmadı😑

Ya bırı burada demişti işte şimdiki öğretmenler para para dıye odalarında konuşuyor. Burdakilerı okudukça bende utanır hale geldım. Arkadaşım evlendı bı sene ıcınde adam dayanamadı boşandı. Ailesi ev aldı her seyı yaptılar. Hatta zengın dıye evlendı bıze söylerdı. Sonra kadını bır kere bıle eve almadı. Kendı annesı her gün evındeydı. Kadını ıkı kere dövdü. Ilkınde oğlu annesıne gıttı oturdu dıye evı basıp dövdü. Ikıncıde oğlu pazara bıraktı dıye duydu evı bastı saçını başını yolup yerde sürüklerken oğlu yetişti. Kadının saçları kel kaldı o saçlarla dava açtılar. Öğretmen bu kız bırde dahada mesleğini atanıp yapamaz sicili gitti. Hoş olmasında bu tarzda biri😒 evıne bır kere maaşından ekmek almışlığı yoktu çocuğun verdığı paralara kadar annesıne verıp altın yapıyordu altın dıye diye ölüyordu şimdi elinde hiç bir şeyı kalmadı😑
Adam boşanmak için annesinin 2.ye dövülmesini beklemiş, yok artık.

her şeyi onlar yapacaksa buyursunlar karışsınlar . Söz söylemeye hakları tabi ki olur ama hiçbir şeye el sürmeyip her şeye karışan oğlunu döv diye dolduran tipse nişan atılmaya layık tiplerdir. Benim teyzemin gelini her şeyi kayınvalidesi yaptı borca girdi diye bileziklerini verdi mesela. Bu gayet olağan bir şey . Ama elinde olup da bilezikleri gelinden alan da vardır. Her tip insan her türlü düşünce var

Her şeyi onlar yapacaksa buyursun karışsınlar demişsiniz bunun üstüne söylenecek söz yok. Kayınvalideniz sizi satın almış oluyor bu durumda sizin hayatınız, evliliğiniz üzerinde söz sahibi, sizi o yönetiyor ve siz bu durumu normal karşılıyorsunuz. Yazık gerçekten

Nişanlımla 4 yıldır birlikteyiz 5 ay önce nişanlandık. Ama nişanlımın ailesi hiç destek çıkmıyor. Nişanı takılan altınları bütün her şeyi nişanlım yaptı. Bana ve alime karşı çok iyiler ama hiç ilgi göstermiyorlar kensi çeplerinden hiç hediye almıyorlar kendi ailemde vöyle olmadığı içim tıhafıma gidiyor çok arkadaşım var nişanlı bakıyorum kayınvalidesi her gelmesine bir şey almış ama benimkinde yok ailenin bu zor durumda taşın aştine elini sokması gerektiğini düşünüyorum ne yapabilrim.
bir tek taş yüzükle nişanlandım. nişanlımın ailesinden hiçbir beklentim yok. nişanlım zaten herşeyini kendisi yaptı şimdiye kadar. kayınpederim emekli adam, durumları ortada. ne bir beklentim oldu, ne de maddi şeyler konuşuldu. hatta istemede bile ne istersiniz diye sordular hiç birşey istemedim istemem de çünkü niye isteyeyim? kocaman insanlarız. herşeyimiz var şükür, olmasa da kazanacak gücümüz var. tek istediğim huzurlu ve mutlu olmak o kadar. eşimin ailesinden altın, hediye gelmese de olur.

Yani gençlere düğünden sonraya borç kalmasın ama 60 yaş üstü ana babalar borç ödesin

Konudaki babalar fabrikada işçiymiş mesela gelirleri kaç liradır 3000 diyelim

Hem kendi evlerini geçindirecek hem de oğluna kızına eşya alacak düğün yapacak

Gelin damat evlendikten sonra borç ödemesin ama ana baba aldığı koltuk takımının ya da yatak odasının taksidini ödesin

Gelin damat genç, isterse önünde yıllar var, hersey alır ama ana baba yaşlı, yıllardır çocukları büyütmüş hala borç mu ödesin

Bir de ben merak ediyorum bu çocuklar evlenirken ana babalar kaç yaşında

Ben evlenirken annem 50 kv kp ve babam 60 idi

Kv zaten ev hanımı, babam ve kp emekliydi annem çalışıyordu sadece hatta ben evlendiğimde babam 10 yıllık emekliydi

Bu biraz geleneklerle vs ilgili. Açıkçası ben nişan dönemimizde el birliği ile eşimle ödemelerimizi yapalım istedik ısrarla. kayinailem illa ki kendilerinin yapacaklarını söylediler sonra ne mi oldu? Düğünden sonraki günlerde elimize bir borç kağıdı verdiler bütün planlarımız alt üst oldu.
Evet evlilik bir sorumluluk almak ancak aileler de ellerinden ne geliyorsa yapmalılar. Bazen imkanlar elvermez ama herşeye rağmen çocuğunun evleneceği insana maddi/manevi farketmeksizin önemli hissettirmeliler. En azından elimizde imkan yok ama sizin yanınızdayız manevi olarak koşturmalarınızda yanınızdayız hissiyatını yaşatmalılar.

Valla tatlım hiçte ezilmedim 4yıl önce evlendim eşimde bende çalıştık herşeyi kendimiz yaptık çok şükür kimseyede minnet etmedim eşimin ailesiylede hiç sorunum yok. Bence sen bu kafayla gidersen çok ezilirsin insanlardan sürekli birşeyler bekleyerek. 26 yaşında evlendim eşiminde benimde evet artık evlenebiriz herşeyi yapabiliriz dediğimizde. Küçük yaşta işsiz parasız bir şekilde insanlardan para dilenerek değil yani 😘

Back