• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımın ailesi destek çıkmıyor.

evleniyorlar diye elimi ayağımı neden çekeyim evlat benm ben doğurmuşum ve kendi isteğimle doğurmuşm tabiki elimden geleni yapmaya çaba gösterirdim buna itiraz edenleri anlayamıyorum evleniyorlar alsınlar evlenmesinler vs vs vs evlenince annelikten vazmı geçiyoruz

işte olay ben içimden geleni alayım ile bitmiyor ki

konuda ne var nişanda takı takmadı, diğer nişanlı kızlara hediye geliyor bana neden gelmiyor

elimden gelen nedir onu tartmak lazım

sıfırdan ev eşyası alacak maddi gücüm var bu benim elimden geliyor diye neden önlerine bunu sereyim

yani çocukları neden hazıra alıştıralım

ya da evi dayayıp döşeyip versem kimse memnun olmaz ki kv kendi zevkine göre döşemiş der

annelikten vaz mı geçiyoruz demişsiniz ya aslında farklı hissettiğimiz nokta orası galiba

işi gücü olan, evlenecek çağa gelen birisine eşya almak ve annelik bağlantısı yok bende

anneyim diye çocuğumun evine, eşyasına karışma hakkım olmadığı gibi bunun için kenara para atma, gerekirse kendi yaşamımdan kısma gibi bir yükümlülüğüm de yok

Habire size yaziyorum cevapta vermiyorsunuz ama olsun. 😂

Siz "Yeter ki biseyler alsinlar bedava gelsin minnet duyarim." diyorsunuz. Ben gerekirse birseyler de eksik olsun ama minnet duymayayim, borcum olmasin dedim. O yuzden ben "iyi ki almadilar" diyebiliyorum. Aradaki fark bu aslinda.
bakın ben 15 senedir çalışıyorum bir çocuğu evlendirince anne babalıkta vazgeçilmiyor her şekilde biz nasl kendi keyfimize göre doğuruyorsak her zamanda sahip çkmak zorundayz evlenmeye karar vermiş ne hali vars görsün duygusu bana son derece bencilce geliyor hayatın başında 2 genç evlenmek istiyor yuva kuracak ikiside çalışıyor çalşmak için çaba sarfediyor yetişmeyen şeylerini alma durmum vars tabiki almalıyım bunda garipsenecek hiçbirşey yok çevremde evlnenlere her zaman yardım edilir evleri kurulur sonrası onları ilgilendirir bu hep böyle anne baba olarak almayalm alsnlar halletsinler gaddarca bir düşünce bana göre evlat ölene kadar evlattır evlendi diye el ayak çekmek bencillik

Ben ev almayakalktm 350 bin ev kredi başvurdm 600 geri ödeme çktı aylık 4 bin tl birimizn maaşo bile yetmiyo siz harika bir hayat kurmşssn bravo üstelk araba kredileride ödüyorsunuz 6 bin tl ile tabi hiç işsizlk flan olmamş olmalı bu süreçte
Ben evi alalı 3 yıl oldu 7 yıl kaldı 92 çektim 155 ödücem (Eski arabamı sattım birazda birikmiş vardı kaçarak evlendim takı toka birsey yoktu)araba koronadan önce aldım korona olacağını bilsem araba işine girmezdim 2 yılda o var.2krediyi mecbur ödüyoruz şansımız evde kiracımız var kira krediden daha fazla şükür kendini ödüyor hatta 400 gibi ekstra para kalıyor.Bu zamana kolay gelmedik bazen marketten kıstım bazen pazardan giyimden ama şimdiki halime şükür.Herzaman kampanya indirim takip ederim hemen löp diye almam sorsan kolunda bir tane bilezigin var mı o yok iste olanıda zamanında borca bozdum ama şükür herkes haline şükretsin en önemli şey sağlık.Ilk evlendiğimde esim calışmamı istemedi beynini yedim resmen kayınpederde kızdı en son kızı rahat bırak çalışsın diye. oda 1-2 yıl borclar bitene kadar diye şart koşmuştu ama kurumsal firma olunca (çaycıyım) Simdi emekli olursun artık diyor .Eğer ölmez sağ olursak emekli olunca herseyi satıp sahil kasabasına taşınacaz karı koca (hayalimiz)kayinvalidem bana taki toka almasa da olur Allah onlara sağlık versin(çok severim çok iyidir kendisi tek emekli maaşı var)Kanepem olmasa minder yapar gene otururum (zamanında fakirdi kendi ailem işçi maaşı babam hem kooperatif hem kira iki cocuk annem bize çikolata alamazdı yokluğu iyi bilirim)

bakın ben 15 senedir çalışıyorum bir çocuğu evlendirince anne babalıkta vazgeçilmiyor her şekilde biz nasl kendi keyfimize göre doğuruyorsak her zamanda sahip çkmak zorundayz evlenmeye karar vermiş ne hali vars görsün duygusu bana son derece bencilce geliyor hayatın başında 2 genç evlenmek istiyor yuva kuracak ikiside çalışıyor çalşmak için çaba sarfediyor yetişmeyen şeylerini alma durmum vars tabiki almalıyım bunda garipsenecek hiçbirşey yok çevremde evlnenlere her zaman yardım edilir evleri kurulur sonrası onları ilgilendirir bu hep böyle anne baba olarak almayalm alsnlar halletsinler gaddarca bir düşünce bana göre evlat ölene kadar evlattır evlendi diye el ayak çekmek bencillik

Ama bunlar sizin dusunceniz. Her aile boyle dusunmez ve dusunmek zorunda degil, almak zorunda değil.
Gönlünden geçerse yapilir boyle şeyler. Ben kvdemden birsey gormedim ama kendi ailem gonlunden geçeni yaptilar. Hatta eşim issiz kaldiginda da benim ailem yanimizdaydi. Kabul edemem demedim ama yapmasaydi da "zorundasin" diyemezdim, zorunda değiller cunku.

Ha kayinvalide, kayinpeder cikarip 20bin para verse ben korkarim onu da soyleyeyim. 😂😂😂 Kesin altinda bisey yatiyordur diye korkudan alamam cunku 20 bin verseler bankadan daha fazla faiz koyarlar. 🤭🤭🤭 Bedava veriyoruz deseler de almazdim yani

Ben 2 yıllık çocuk gelişim bölümü okudum. Şuan okullar açık olmadığı içim iş imkanım yok onun dışında fabrikaya girmeyi düşündüm ama alım olmadı iş arıyorum maalesef yok.

ne güzel mesleğiniz de varmış

pandemi elbet biter iş de bulursunuz

evlenirsiniz

yaşınız genç, bu streslere girmek, onu bunu almadılar diye üzülmeye değer mi

babaları düşünseniz, adam fabrikada çalışıyor sabahtan akşama, geline perde alacak, kıza halı alacak

içiniz acımıyor mu, benim halım eksik olsun, ben borçlanır alırım da babam bir rahat çay çorba içsin demiyor musunuz

hani evlenenlere anne baba yardımcı olmalı, destek olmalı da o evde büyümüş, okumuş etmiş çocuğum o paranın zor kazanıldığını hiç mi görmedi, bunu da ona yüklemeyeyim, borç yaptırmayayım, ben gencim, sonra çalışır alırım neden demiyor

Size destek olmadılar diye mi yakın olmak istemiyorsunuz? Duygusal bir yakınlıktan mı yoksa konut yakınlığı mı?
Genel yorum yapayım ben zaten evlenen gençlerin her 2 aileye de yakın oturmalarını tasvip etmiyorum, aile büyüklerine hürmet edilir, saygı gösterilir eve geldiklerinde en iyi şekilde ağırlanır ama evliliğe karışmalarına izin verilmez, verilmemeli.
Ne kız ailesi ne erkek ailesi karışmamalı, genç çiftler birbirinin ve evliliğin sorumluluğunu almayı öğrenmeli, ailelerden manevi destek tamam ama maddi destek özellikle erkekte yardım ediyorlar nasılsa beklentisi yaratıyor ve bu beklentilerin karşılanması halinde hiçbir zaman evlenmiş sorumluluk sahibi bir adam gibi olamıyorlar.

Örnek vereyim bir akrabam var şu an 50 yaşında, evlenirken babası ev verdi tüm eşyalarını, düğünü, altınları yaptı, altına araba çekti, akrabamın çocukları oldu onların doğumu, sünneti o'su bu'su her şeyini yine babası yaptı, sonuç akrabam olan adam kah çalışıyor kah çalışmıyor bir de babasına çocuklarıma da mal vereceksin ev yapacaksın sen bakacaksın diyor, böyle eş olmaz böyle evlilik olmaz, ayrıca her şeyi baba yaptığı için akrabamın evinde söz sahibi babası, ne anladım bu işten.

Valla buna da genel bir yorum yazayım biz insanların en azından bir kısmında hep bir daha fazlasını istemek, memnuniyetsizlik vardır, ayrıca şunu da yazayım, kızım var bu yüzden gayet objektif olacağımı düşünüyorum, hem her şeyi aileler yapsın hem de evlenince ben onlara sırtımı döneyim gelmesinler gitmesinler derseniz olmuyor, eşya yapmaya gelince annişkom, evlenince kaynana demek olmaz.

Ya baştan maddi manevi mesafeli olacaksınız veya kolunuzdaki bileziklere kadar yaptırmışsanız senin işin buraya kadar hadi bakalım artık herkes yoluna demeyeceksiniz.
Hay ağzından öpeyim abla :KK36: bizlere düşen evlatlarımızı güzel biçimde büyütmek okutmak ayakları yere basması için elimizden geleni yapmak. En güzel çeyiz hediye evlatlara şefkatli merhametli büyüğünü küçüğünü bilmesi insanlara saygılı olmasını aşılamak.

Bazen lafı geçiyor evde kizim 14 yaşında ileride mesleğini eline alınca evlenirse gerekirse kredi çekerim gücüm yettiğince en iyisini yapmaya çalışarak evlendiririm.Ben yokun ne olduğunu bildiğim için çocuklarıma içinde kalmaması için gücüm yettiğince yapmaya çalışırım ama herkes yapmak zorunda değil.Bu birazda insanların içinde olacak yapmıyorsa yapacak birsey yok zorla alamazsın elinden.

Çok enteresan bir insansınız gerçekten. İlla istediğinizi duyacaksınız, illa herkes sizinle bir düşünecek, farklı düşünen yalan söylüyordur veya fikirleri illa değişecektir öyle mi? Ben kendimi biliyorum, kendi kendine yetebilen bundan gocunmayan bir çocuk yetiştirmeye çalışacağım. Umarım ben kirada otururken annem bir ev kirası parfüm sıkıyor diye hasetlenen bir çocuğum olmaz
konuyu tam okumamışsnız umarım eşinizden kalan ev olmazda çocuğunuz kiradayken siz kira alıp .. neyse neyse benim konum başka bu konu bambaşka yani orada eş ölme durumu var çalışıp ev alma durumu değil babadan kalan miras durumu.kendine yetme kabiliyeti 15 senedir bendede var ama işsizte çok kaldım çok iş aradığım zamanlar oldu umarım evladınızın hayatı her zaman pembe dizilerdeki gibi dört dörtlük geçer işsizlk zor çünkü bazen ailene ihtiyacın olabliyor annen babanda evlendn ayaklarnın üzerinde dur dedimi hayatı bir kez daha sorguluyorsunz. bu bahsettklerim gerçekler en yakınınız ailenizde değilse kim? şayet bir gün ihtiyacı olursa evladınızın size o zamanda bu tutumu sergilemenizi dilerim

Konut olarak yakın olmak istemiyorum oturdukları evin hemen yanında oturmamızı isityorlar ama biz en baştan beri 2 aileylede mesafeli oturmak istedik.
En iyisini yaparsınız, arkanızda duran aileler kadar güzeli yoktur demişsiniz, manevi olarak dururlarsa güzel ama maddi olarak dururlarsa herkes için demiyorum ama bu bölümü açın kayınvalide temalı konuları okuyun ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız, işin içine maddi destek girince birçok erkek ailesi oğlunu bir eşle evlendirdi zihniyetinden çok evime gelin "aldım" bakınız aldım kelimesini özellikle vurguluyorum zira masraf yaptım aldım gözüyle bakıyorlar, masraf yapınca da bayram olur gelin gel, temizlik yapılacak gelin gel, canım sıkıldı gelin gel, alınan bir iğne bile laf olur, sana düğün yaptık, takı taktık, eşya aldık, koltuğunuzu nereye koyduğunuza bile karışırlar, belki size baştan güzel gelir ki çok da gençsiniz ama yıllandıkça sözler hareketler ağır gelmeye başlar.

O yüzden insanlar aman maddi beklentin olmasın, sıfır beklenti çok mutluluk diyorlarsa bilin ki hayat tecrübesindendir.

27 yıllık evliyim bana kimse size şunu yaptık diyemez eşimle biz yaptık, kimse karışamaz, bana tek bir söz bile söyleyemezler zira alacakları cevapları bilirler, misafir gibi giderim elimi de bir işe sürmem, misafir gibi gelirler her hizmetlerini yaparım gocunmam, ne yüzgöz olduk ne saygısızlık oldu bugüne kadar, sizden büyük kızıma da aynı öğüdü veriyorum, kendi göbeğini kendi kessin, 26 yaşında sorumluluk alabilecek genç bir birey çünkü.

Ben evi alalı 3 yıl oldu 7 yıl kaldı 92 çektim 155 ödücem (Eski arabamı sattım birazda birikmiş vardı kaçarak evlendim takı toka birsey yoktu)araba koronadan önce aldım korona olacağını bilsem araba işine girmezdim 2 yılda o var.2krediyi mecbur ödüyoruz şansımız evde kiracımız var kira krediden daha fazla şükür kendini ödüyor hatta 400 gibi ekstra para kalıyor.Bu zamana kolay gelmedik bazen marketten kıstım bazen pazardan giyimden ama şimdiki halime şükür.Herzaman kampanya indirim takip ederim hemen löp diye almam sorsan kolunda bir tane bilezigin var mı o yok iste olanıda zamanında borca bozdum ama şükür herkes haline şükretsin en önemli şey sağlık.Ilk evlendiğimde esim calışmamı istemedi beynini yedim resmen kayınpederde kızdı en son kızı rahat bırak çalışsın diye. oda 1-2 yıl borclar bitene kadar diye şart koşmuştu ama kurumsal firma olunca (çaycıyım) Simdi emekli olursun artık diyor .Eğer ölmez sağ olursak emekli olunca herseyi satıp sahil kasabasına taşınacaz karı koca (hayalimiz)kayinvalidem bana taki toka almasa da olur Allah onlara sağlık versin(çok severim çok iyidir kendisi tek emekli maaşı var)Kanepem olmasa minder yapar gene otururum (zamanında fakirdi kendi ailem işçi maaşı babam hem kooperatif hem kira iki cocuk annem bize çikolata alamazdı yokluğu iyi bilirim)

sizi alıntıladım kusuruma bakmayın ama çok güzel örneksiniz

bazen yazıyoruz bize diyorlar ki sizin tuzunuz kuru geliriniz yüksek işte tiltli meslekleriniz var vs vs

sizin tuzunuz kuru değil bir çoğumuza göre, mesleğiniz, geliriniz bağlamında söylüyorum bunu ama çok güzel dik durabiliyorsunuz

ben kızlara bunu tavsiye etmeye çalışıyorum, siz de çok güzel bir örneksiniz

yolunuz açık olsun

Ben buna kötü bir şey demiyorum ki siz anlamıyorsunuz inatla. Anne-baba yardımcı olabilir ama bu kendi kararıdır. Yapmak zorunda diye bir şey yok.

ne güzel mesleğiniz de varmış

pandemi elbet biter iş de bulursunuz

evlenirsiniz

yaşınız genç, bu streslere girmek, onu bunu almadılar diye üzülmeye değer mi

babaları düşünseniz, adam fabrikada çalışıyor sabahtan akşama, geline perde alacak, kıza halı alacak

içiniz acımıyor mu, benim halım eksik olsun, ben borçlanır alırım da babam bir rahat çay çorba içsin demiyor musunuz

hani evlenenlere anne baba yardımcı olmalı, destek olmalı da o evde büyümüş, okumuş etmiş çocuğum o paranın zor kazanıldığını hiç mi görmedi, bunu da ona yüklemeyeyim, borç yaptırmayayım, ben gencim, sonra çalışır alırım neden demiyor
Ben zaten bu şekilde düşünüyorum daha öncede söyledim ben nişan istemedim gereksiz masraf diye. Abimler yaptılar mesela her şey dört dörtlük yapıyorlar doğru olan buda değil biliyorum. Burda sadece sormak istedim ben sürekli hediye isteyen biri değilim çevremde o şekilde görünce biraz aldandım galiba 😌

konuyu tam okumamışsnız umarım eşinizden kalan ev olmazda çocuğunuz kiradayken siz kira alıp .. neyse neyse benim konum başka bu konu bambaşka yani orada eş ölme durumu var çalışıp ev alma durumu değil babadan kalan miras durumu.kendine yetme kabiliyeti 15 senedir bendede var ama işsizte çok kaldım çok iş aradığım zamanlar oldu umarım evladınızın hayatı her zaman pembe dizilerdeki gibi dört dörtlük geçer işsizlk zor çünkü bazen ailene ihtiyacın olabliyor annen babanda evlendn ayaklarnın üzerinde dur dedimi hayatı bir kez daha sorguluyorsunz. bu bahsettklerim gerçekler en yakınınız ailenizde değilse kim? şayet bir gün ihtiyacı olursa evladınızın size o zamanda bu tutumu sergilemenizi dilerim

Konunuza da yazdım mirası almak elbette en doğal hakkınız ama babadan kalan mirası almak başka ben kirada sürünürken annem pahalı parfüm sıkıyor demek başka. Üslup var üslup var.

Siz ya anlamıyorsunuz ya anlamak istemiyorsunuz. Ben evladı düştüğünde anne-baba bir tekme vursun demiyorum ama zorunlu haller dışında anne-baba bir şey yapmak zorunda değil. Siz ısrarla durumu olmasa bile illa da yapsın illa da alsın diyorsunuz. Konuyu saçmasapan Nişantaşı’na Siirt’e falan bağladınız. Yok anne babalık bitiyor evlenince burdakilere göre yazmışsınız anne babalık sadece para vermek mi size göre?

Hay ağzından öpeyim abla :KK36: bizlere düşen evlatlarımızı güzel biçimde büyütmek okutmak ayakları yere basması için elimizden geleni yapmak. En güzel çeyiz hediye evlatlara şefkatli merhametli büyüğünü küçüğünü bilmesi insanlara saygılı olmasını aşılamak.
elektra beni tanıyorsunuz artık, 50'ye merdiven dayamış kadınım, 27 yıllık evliyim 26 yaşında bekar kızım var, geleceğini inşa için anne baba olarak elimizden geleni yaptık, bugün ölsek evi birikimi her şeyi var, evlense mutsuz olsa hayatını yalnız geçirebilecek imkanları sağladık, sevdik öptük kokladık ama 26 yaşında bir bireye de al kızım eşyaların düğünde bizden çeyizde bizden diyemem, hayatı öğrensin, sorumluluk nedir bilsin, emek versin çaba sarf etsin, hayatı yaşayarak öğrenip tecrübeyle pişsin isterim.

eşinizden kalan ev olmazda çocuğunuz kiradayken siz kira alıp

çocuğum kirada iken ben bir kira kadar ederde parfüm alınca kötü anne mi olacağım

şimdi annemi arıyorum, yıllarca ben kirada idim, ne evime eşya aldın ne kirama destek oldun, seni siliyorum diyeceğim

annem ben evlendiğimde çalışıyordu, ben evlendikten 3 sene sonra 2009 da emekli oldu

1996 da alınmış evlerinde oturuyorlardı

2011 de yeni bir ev alıp taşındılar

bu süreçlerde ne bana ev almaları ne destek olmaları konu olmadı

ama eminim ki benim kiram kadar aylık sigara masrafları vardı hatta kiramın iki katı yeme içme masrafları vardı

bir gün aklıma gelmedi biz kiradayız da şunlardaki lükse bak demek

yıllarca çalıştı insanlar, ben büyüdüm artık hala beni mi geçindirecekler

okuttular, mesleğim var, daha ötesini bekleyemem ki

o şehirde kalsaydım, evlerinde yanlarında yaşardım, benden para pul istemezlerdi vs vs ama ben kendi hayatımı kurduktan sonra bana neden baksınlar

pandemi'de yahut başka zamanlarda arada ihtiyacınız var mı diye sorarlar yok derim geçerim

o nedenle çocuğum kira öderken de hayat standardımı değiştirmem, çalışır öder kirasını

çocuğum kirada iken ben bir kira kadar ederde parfüm alınca kötü anne mi olacağım

şimdi annemi arıyorum, yıllarca ben kirada idim, ne evime eşya aldın ne kirama destek oldun, seni siliyorum diyeceğim

annem ben evlendiğimde çalışıyordu, ben evlendikten 3 sene sonra 2009 da emekli oldu

1996 da alınmış evlerinde oturuyorlardı

2011 de yeni bir ev alıp taşındılar

bu süreçlerde ne bana ev almaları ne destek olmaları konu olmadı

ama eminim ki benim kiram kadar aylık sigara masrafları vardı hatta kiramın iki katı yeme içme masrafları vardı

bir gün aklıma gelmedi biz kiradayız da şunlardaki lükse bak demek

yıllarca çalıştı insanlar, ben büyüdüm artık hala beni mi geçindirecekler

okuttular, mesleğim var, daha ötesini bekleyemem ki

o şehirde kalsaydım, evlerinde yanlarında yaşardım, benden para pul istemezlerdi vs vs ama ben kendi hayatımı kurduktan sonra bana neden baksınlar

pandemi'de yahut başka zamanlarda arada ihtiyacınız var mı diye sorarlar yok derim geçerim

o nedenle çocuğum kira öderken de hayat standardımı değiştirmem, çalışır öder kirasını
neden tek daireden 2 daire hatta 3 daire alma şansınız varken kirada çocğunuzu bırakacaksınız bu fikir adil mi sizce

şuan bana itiraz edenlerde muhtemelen eşine dostuna kayınvalimde kayınpederm şunu şunu aldı kesin diye hava atan kısır günü tipleri genelde böyle olur çünkü itiraz ettiğin şey aslında hayalindir ya pskolojide bu var ciddi söylüyorum :KK70:
Ben şimdiden ne altın ne de herhangi bir maddi beklentimin olmadığını belirttim. Bize harcayacakları 5-10 bini kendileri için harcasınlar. O zaman daha mutlu olurum.

elektra beni tanıyorsunuz artık, 50'ye merdiven dayamış kadınım, 27 yıllık evliyim 26 yaşında bekar kızım var, geleceğini inşa için anne baba olarak elimizden geleni yaptık, bugün ölsek evi birikimi her şeyi var, evlense mutsuz olsa hayatını yalnız geçirebilecek imkanları sağladık, sevdik öptük kokladık ama 26 yaşında bir bireye de al kızım eşyaların düğünde bizden çeyizde bizden diyemem, hayatı öğrensin, sorumluluk nedir bilsin, emek versin çaba sarf etsin, hayatı yaşayarak öğrenip tecrübeyle pişsin isterim.

işte abla ben de bunu demek istedim de sonra kendimden şüphe ettim

malum benimki küçük daha, büyüyünce ben yapayım hissi olur mu diye

hani bu miras olayı da garip senin yorumun özelinde değil de genele yorumum

anneannem var 84 yaşında, Allah uzun ömür versin

annem 64, ben 41

anneannemin bir evi var kimseye kalmadı, annem bekleseydi annesinden babasından bir şeyler kalmasını hala bekliyor olurdu

keza ben tek çocuğum, ben de beklesem hala beklerim de kim erken ölür bilinmez

bu nedenle ben çocukların aileden hiçbir destek yokmuş gibi yaşamaya alıştırılması gerektiğini düşünüyorum

Konunuza da yazdım mirası almak elbette en doğal hakkınız ama babadan kalan mirası almak başka ben kirada sürünürken annem pahalı parfüm sıkıyor demek başka. Üslup var üslup var.

Siz ya anlamıyorsunuz ya anlamak istemiyorsunuz. Ben evladı düştüğünde anne-baba bir tekme vursun demiyorum ama zorunlu haller dışında anne-baba bir şey yapmak zorunda değil. Siz ısrarla durumu olmasa bile illa da yapsın illa da alsın diyorsunuz. Konuyu saçmasapan Nişantaşı’na Siirt’e falan bağladınız. Yok anne babalık bitiyor evlenince burdakilere göre yazmışsınız anne babalık sadece para vermek mi size göre?
para vermek değil zaten evlenen çocuğa birdha sıkıntıya düşmedkçe destek olmak anlamsz evlenmiş gitmiş sonçta artık bahsettiğim evlenirken alma gücün varken illada kendileri alsın ayakları üstünde dursun diye diretmenin saçmalığı zaten brdaki hayatı fatura ve kira ödeyerek geçecek evlenirken bir koltuğun hesabını yapan anne babanın bencilce düşündüğünü düşünüyorum( durumu el verenlerden bahsedyorum bu arada illa koltk flan değil yani bir bardak bir tabak bile olur önemli olan yardm etmek destek olmaya çalşmak anne baba olarak)

Back