neden tek daireden 2 daire hatta 3 daire alma şansınız varken kirada çocğunuzu bırakacaksınız bu fikir adil mi sizce
Abla bende kızınla yaşıtım nişanlanıcam pandemiden yüzükleri aldık daha bekliyoruz. Ailem sağ olsun çeyizimi yaptı yatak odamı alıcaklar. Şimdi yapmasalar ne dıycem zorundasınız mı ? Silah mı dayayım? Beni bu yaşa getirmişler. Okurken mezun olduktan sonra çalıştım çeyrekler yaptım attım. Tabı o zamanlar 250 den yapmıştım. Şu an baya kardayım. Ama bilezıklerımıde yaptılar onlarıda harcama bılezık yaparsın dedıler. Ama bende gerek yok zaten bunları yaptınız bunlarıda anneme bıraktım ne ıstıyorsa yapsın ister gitsın gezsın tozsun ister bakım yapsın ister takılar yapsın. Ben zaten aynı oranda birikim yapmıştım. Erkek arkadaşım kendı her şeyı yapıyor. Eşya vs alıyor depolarında bırakıyor. Altınlarını kendı yaptı. Evını aldı. Kredı odeyeceğiz. Aılesı hakkında bır kere olsun yardımcı oluyorlar mı nıye olmuyorlar demedım. Bohça şu bu ıstemedık. Gerek duymadık. Zaten var olan şeylerı aldırmak ıcın nıye boşa para verdıreyım. Geldı barı bır şeyler bakalım dedı neyse ısteklı ıcınde kalmasın dedım. Pijama bı günlük elbıse ayakkabı aldık. Annesı bebek yeleği örmüş bohçama koymak ıcın benım ıcın o el emeği gözünü yorması her şeyden değerli vallaelektra beni tanıyorsunuz artık, 50'ye merdiven dayamış kadınım, 27 yıllık evliyim 26 yaşında bekar kızım var, geleceğini inşa için anne baba olarak elimizden geleni yaptık, bugün ölsek evi birikimi her şeyi var, evlense mutsuz olsa hayatını yalnız geçirebilecek imkanları sağladık, sevdik öptük kokladık ama 26 yaşında bir bireye de al kızım eşyaların düğünde bizden çeyizde bizden diyemem, hayatı öğrensin, sorumluluk nedir bilsin, emek versin çaba sarf etsin, hayatı yaşayarak öğrenip tecrübeyle pişsin isterim.
neden tek daireden 2 daire hatta 3 daire alma şansınız varken kirada çocğunuzu bırakacaksınız bu fikir adil mi sizce
bahsettiğm daire birbuçuk milyonluk standart düşüklüğü yok yani herneyse dediğim gibi benm konum farklı ev var yok o konu değil anne baba evlenirken destek olmalı mı olması gerekir dedim siz olmayabilir dediniz özet olarakneden alsın ki
yani annem eski evi gibi 2 daire alacağına kendi hayat standardını artıran asansörlü vs başka bir daireye taşındı
o bu evi aldığında ben 5 yıllık evliydim
o parayı bana verseydi ben mi ev alsaydım yani
açıkçası böyle bir şeyin olabileceğini hiç düşünmemiştim, annem de düşünmemiş, şimdi sizinle konuşurken fark ettim
bu teklifi kabul de etmezdik o ayrı da valla annem teklif de etmedi
kesin küsmeliyim ben :))))
işinize gelmeyince konu mu sildiniz?
sabaha kadar konşsak yine çözemeyiz demekki bu da renkler gibi göreceli bir konuymuş bazıları etmeli bazıları etmemeli diyorçünkü ben aldım
çocuğum da alabilir
neden annem babam 55 yaşından sonra borca girsin, bana ev alsın
mesela babam rahatsızlandı, özel hastanede tedavi oldu, bir malzeme varmış üç ayrı fiyatlı olan varmış, en iyisini kullandırmış vs vs
şimdi adam bana ev alsaydı, yıllarca çalıştığı emeğinin karşılığı aldığı emekli maaşı ile benim evimin kredisini ödediği için en kötü malzeme ile ameliyat olsaydı içim sızlamayacak mıydı
evet bana ev almadı, okuttu meslek sahibi yaptı, şimdi de yaşlılığında iyi bir şekilde yaşıyor
kombisini açıyor üşümüyor, ama bana ev eşya alıp da üst üste giyinip battaniye altında titrerken fatura az gelsin diye kombisini açmasaydı iyi ana baba mı olacaktı
aynı şey kv kp için de geçerli, çocuğu için gerekli fedakârlığı zamanında yapmışlar
75 yaşındaki yatalak kp im emekli maaşı, ben ev alırken çektiğim krediye gitseydi utancımdan başımı kaldıramazdım
Aynen çocuklar hayatı tek başına idame ettirmeyi öğrenmeli miras başka bir şey, miras bırakacaklarımız dışında kızıma bizsiz bir hayatı da öğrettik, ben sevmem ailenin çok özeline girmeyi ama mesela kızım varlık yokluk nedir bilir, tek çocuk diye sevgi şımarığı yaptık belki ama maddi konularda aynı şımarıklığı yaşatmadık, birikim yapar o birikimleri mantıklı şekilde değerlendirmeyi bilir, zaten yapı olarak da maddi konularda beklentisiz biridir, kendim yapacağım düşüncesinde oldu hep.işte abla ben de bunu demek istedim de sonra kendimden şüphe ettim
malum benimki küçük daha, büyüyünce ben yapayım hissi olur mu diye
hani bu miras olayı da garip senin yorumun özelinde değil de genele yorumum
anneannem var 84 yaşında, Allah uzun ömür versin
annem 64, ben 41
anneannemin bir evi var kimseye kalmadı, annem bekleseydi annesinden babasından bir şeyler kalmasını hala bekliyor olurdu
keza ben tek çocuğum, ben de beklesem hala beklerim de kim erken ölür bilinmez
bu nedenle ben çocukların aileden hiçbir destek yokmuş gibi yaşamaya alıştırılması gerektiğini düşünüyorum
para vermek değil zaten evlenen çocuğa birdha sıkıntıya düşmedkçe destek olmak anlamsz evlenmiş gitmiş sonçta artık bahsettiğim evlenirken alma gücün varken illada kendileri alsın ayakları üstünde dursun diye diretmenin saçmalığı zaten brdaki hayatı fatura ve kira ödeyerek geçecek evlenirken bir koltuğun hesabını yapan anne babanın bencilce düşündüğünü düşünüyorum( durumu el verenlerden bahsedyorum bu arada illa koltk flan değil yani bir bardak bir tabak bile olur önemli olan yardm etmek destek olmaya çalşmak anne baba olarak)
Aynen çocuklar hayatı tek başına idame ettirmeyi öğrenmeli miras başka bir şey, miras bırakacaklarımız dışında kızıma bizsiz bir hayatı da öğrettik, ben sevmem ailenin çok özeline girmeyi ama mesela kızım varlık yokluk nedir bilir, tek çocuk diye sevgi şımarığı yaptık belki ama maddi konularda aynı şımarıklığı yaşatmadık, birikim yapar o birikimleri mantıklı şekilde değerlendirmeyi bilir, zaten yapı olarak da maddi konularda beklentisiz biridir, kendim yapacağım düşüncesinde oldu hep.
Yani öğrenmeleri gerekiyor çünkü kimse kimsenin başında baki değil, mirastır mal mülktür bir gecede yok olabilecek şeyler, insan her yaşta sıfırdan başlamayı bilmeli, bak kaç yaşına geldim bugün ekmeğim dahi olmasa sıfırdan başlarım çünkü evlenirken hayatımızı sıfırdan başlayarak inşa ettik, çoğu şeyi tecrübe ederek öğrendik.
Kusura bakmada aptal nişanlının ailesi sen evleneceksin diye sana destekçi olmak zorunda değil madem evleneceksin elin ayağın tutıyor git çalış istediğin herşeyi al ondan sonra evlen. Doğurdular diye yapmak zorunda değiller.Benim eski aptal nişanlımın aptal ailesi aynı böyleydi tıpatıp. Ben de çok rahatsız olurdum . Hiçbir şeye ellerini sürmezlerdi. Çocuklarının destekçisi olmadılar sahip çıkmadılar. Nişan atarken bile umurlarında olmadı gerizekalıların
ben bazen yazarım son 5 tl mizi bölüşüp yol parası yaptık işe gittik diye
ben tek çocuğum, kadınların çalışmadığı dönemde çalışan annem ile iki maaşlı bolluk içinde evde büyüdüm
kimsede araba yoktu bizim çevremizde mesela bizde vardı vs vs
ama son 5 Tl ile işe giderken de hiç ne aileme ne kv kp e bize yardım etmediler hissine kapılmadım
zira galiba böyle bir yardım edileceğine dair bir fikrim de olmadı
annem babamın da evinde hiç aileler şunu bunu aldı muhabbetini duymadım
şimdi bir sonraki nesil olan oğlum da beklemesin diye düşünüyorum
Parası olmayan evlenmesin işte sonradan böyle ağlıyor. Evlenmek isteyen insan birikim yapar kendini hazır hissettiğinde evlenir.beklentiye girmesin diyen arkadaşlar en ucuz koltuk takımının 4 binden başladığını biliyorlar mı? ne kadar kolay beklentiye girme ne demek girme tabiki girecek ev araba alsın dmiyor destek olsn ev eşyasına bir tabak bir bardak bir yastık ne çarsaf bütççe neye el veriyorsa 3 senelk evliyim benm kaynvaldemde hiçbşey yapmadı iykide yapmamış diyemiyorum keşke yapsaydıda daha başta skntı yaşamasaydım deli gibi çalıştık evleneceğiz dönem elalem gezerken yani bırakın bu zırvalıkları tabiki yapmalı bir ev kiralıyorsn emlak depozto kira parası derken 5 bine geliyor kusura bakmayn boş konuşuyosunz
Parası olmayan, daha kendi evinin eşyalarını alamayan evi geçindirebilir mi sizce? Bence hayır.beklentiye girmesin diyen arkadaşlar en ucuz koltuk takımının 4 binden başladığını biliyorlar mı? ne kadar kolay beklentiye girme ne demek girme tabiki girecek ev araba alsın dmiyor destek olsn ev eşyasına bir tabak bir bardak bir yastık ne çarsaf bütççe neye el veriyorsa 3 senelk evliyim benm kaynvaldemde hiçbşey yapmadı iykide yapmamış diyemiyorum keşke yapsaydıda daha başta skntı yaşamasaydım deli gibi çalıştık evleneceğiz dönem elalem gezerken yani bırakın bu zırvalıkları tabiki yapmalı bir ev kiralıyorsn emlak depozto kira parası derken 5 bine geliyor kusura bakmayn boş konuşuyosunz
Tesekkür ederim güzel dilekleriniz için.18 yasinda evlendim müdürümün desteğiyle sonradan 4 yıllık üniversite okudum üniversiteli çaycıyım.Evlendigimde kıyafetim dışında birseyim yoktu ama huzur vardı.Hala öyle mesela gecen hafta fazla eksiğim yok diye pazara gitmedim bu hafta gittim yetecegi kadar alıyorum fazlası atılmasın diye.su an pandemide 5 buçuk anca alıyoruz toplamda ama şükür evimde arabamda var herseyi sıfırdan kendimiz yaptık.kizlarıma hep derim evleneceğin adam zenginden olsa kendi ayaklarının üstünde durmalısınız hayatın ne getireceği belli olmaz.meslek sahibi olmadan karşıma evlenecem diye gelmeyin.benim en önemli görevim çocuklarıma iyi birer meslek sahibi olmak için destek vermek.bu destegi verdiğime eminim.sizi alıntıladım kusuruma bakmayın ama çok güzel örneksiniz
bazen yazıyoruz bize diyorlar ki sizin tuzunuz kuru geliriniz yüksek işte tiltli meslekleriniz var vs vs
sizin tuzunuz kuru değil bir çoğumuza göre, mesleğiniz, geliriniz bağlamında söylüyorum bunu ama çok güzel dik durabiliyorsunuz
ben kızlara bunu tavsiye etmeye çalışıyorum, siz de çok güzel bir örneksiniz
yolunuz açık olsun
Sizin de işiniz zor...Surekli beklenti içinde olmak yorar insanı. Zaten parası varsa yardım etse evlenenlere, evlenenler biraz rahat eder. Ona kimse bir şey demez. Icinden gelir eder. Ama siz yardım etmezse bencildir. Yok bir buzdolabı parası biriktiremediyse çocuğu için...... Bir sürü şey söylüyorsunuz. Etmeyen bencil anne, eden fedakar anne...Bu mudur yani?bahsettiğm daire birbuçuk milyonluk standart düşüklüğü yok yani herneyse dediğim gibi benm konum farklı ev var yok o konu değil anne baba evlenirken destek olmalı mı olması gerekir dedim siz olmayabilir dediniz özet olarak
Sizin de işiniz zor...Surekli beklenti içinde olmak yorar insanı. Zaten parası varsa yardım etse evlenenlere, evlenenler biraz rahat eder. Ona kimse bir şey demez. Icinden gelir eder. Ama siz yardım etmezse bencildir. Yok bir buzdolabı parası biriktiremediyse çocuğu için...... Bir sürü şey söylüyorsunuz. Etmeyen bencil anne, eden fedakar anne...Bu mudur yani?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?