Nişanlımın ailesi destek çıkmıyor.

neden tek daireden 2 daire hatta 3 daire alma şansınız varken kirada çocğunuzu bırakacaksınız bu fikir adil mi sizce

neden alsın ki

yani annem eski evi gibi 2 daire alacağına kendi hayat standardını artıran asansörlü vs başka bir daireye taşındı

o bu evi aldığında ben 5 yıllık evliydim

o parayı bana verseydi ben mi ev alsaydım yani

açıkçası böyle bir şeyin olabileceğini hiç düşünmemiştim, annem de düşünmemiş, şimdi sizinle konuşurken fark ettim

bu teklifi kabul de etmezdik o ayrı da valla annem teklif de etmedi

kesin küsmeliyim ben :))))

Abla bende kızınla yaşıtım nişanlanıcam pandemiden yüzükleri aldık daha bekliyoruz. Ailem sağ olsun çeyizimi yaptı yatak odamı alıcaklar. Şimdi yapmasalar ne dıycem zorundasınız mı ? Silah mı dayayım? Beni bu yaşa getirmişler. Okurken mezun olduktan sonra çalıştım çeyrekler yaptım attım. Tabı o zamanlar 250 den yapmıştım. Şu an baya kardayım. Ama bilezıklerımıde yaptılar onlarıda harcama bılezık yaparsın dedıler. Ama bende gerek yok zaten bunları yaptınız bunlarıda anneme bıraktım ne ıstıyorsa yapsın ister gitsın gezsın tozsun ister bakım yapsın ister takılar yapsın. Ben zaten aynı oranda birikim yapmıştım. Erkek arkadaşım kendı her şeyı yapıyor. Eşya vs alıyor depolarında bırakıyor. Altınlarını kendı yaptı. Evını aldı. Kredı odeyeceğiz. Aılesı hakkında bır kere olsun yardımcı oluyorlar mı nıye olmuyorlar demedım. Bohça şu bu ıstemedık. Gerek duymadık. Zaten var olan şeylerı aldırmak ıcın nıye boşa para verdıreyım. Geldı barı bır şeyler bakalım dedı neyse ısteklı ıcınde kalmasın dedım. Pijama bı günlük elbıse ayakkabı aldık. Annesı bebek yeleği örmüş bohçama koymak ıcın benım ıcın o el emeği gözünü yorması her şeyden değerli valla

neden tek daireden 2 daire hatta 3 daire alma şansınız varken kirada çocğunuzu bırakacaksınız bu fikir adil mi sizce

çünkü ben aldım

çocuğum da alabilir

neden annem babam 55 yaşından sonra borca girsin, bana ev alsın

mesela babam rahatsızlandı, özel hastanede tedavi oldu, bir malzeme varmış üç ayrı fiyatlı olan varmış, en iyisini kullandırmış vs vs

şimdi adam bana ev alsaydı, yıllarca çalıştığı emeğinin karşılığı aldığı emekli maaşı ile benim evimin kredisini ödediği için en kötü malzeme ile ameliyat olsaydı içim sızlamayacak mıydı

evet bana ev almadı, okuttu meslek sahibi yaptı, şimdi de yaşlılığında iyi bir şekilde yaşıyor

kombisini açıyor üşümüyor, ama bana ev eşya alıp da üst üste giyinip battaniye altında titrerken fatura az gelsin diye kombisini açmasaydı iyi ana baba mı olacaktı

aynı şey kv kp için de geçerli, çocuğu için gerekli fedakârlığı zamanında yapmışlar

75 yaşındaki yatalak kp im emekli maaşı, ben ev alırken çektiğim krediye gitseydi utancımdan başımı kaldıramazdım

bahsettiğm daire birbuçuk milyonluk standart düşüklüğü yok yani herneyse dediğim gibi benm konum farklı ev var yok o konu değil anne baba evlenirken destek olmalı mı olması gerekir dedim siz olmayabilir dediniz özet olarak

sabaha kadar konşsak yine çözemeyiz demekki bu da renkler gibi göreceli bir konuymuş bazıları etmeli bazıları etmemeli diyor

Aynen çocuklar hayatı tek başına idame ettirmeyi öğrenmeli miras başka bir şey, miras bırakacaklarımız dışında kızıma bizsiz bir hayatı da öğrettik, ben sevmem ailenin çok özeline girmeyi ama mesela kızım varlık yokluk nedir bilir, tek çocuk diye sevgi şımarığı yaptık belki ama maddi konularda aynı şımarıklığı yaşatmadık, birikim yapar o birikimleri mantıklı şekilde değerlendirmeyi bilir, zaten yapı olarak da maddi konularda beklentisiz biridir, kendim yapacağım düşüncesinde oldu hep.
Yani öğrenmeleri gerekiyor çünkü kimse kimsenin başında baki değil, mirastır mal mülktür bir gecede yok olabilecek şeyler, insan her yaşta sıfırdan başlamayı bilmeli, bak kaç yaşına geldim bugün ekmeğim dahi olmasa sıfırdan başlarım çünkü evlenirken hayatımızı sıfırdan başlayarak inşa ettik, çoğu şeyi tecrübe ederek öğrendik.

Yok belli ki anlaşamayacağız. Bir tabak bardak alsalar bu düşünce yapısıyla o kadar durumları var ala ala bir tabak aldılar dersiniz eminim. İsterse karun kadar zengin olsun. Anne-baba çocukları elaleme hava atacak, insanlar göbek atsın diye düğün masrafı veya pembik gelin olacak diye sıfır ev eşyası düzmek gibi bir mecburiyette değil. Kendine güvenmeyen evlenmesin. Bu iş maalesef sırf evlendirmekle bitmiyor, uzağa gitmeye gerek yok burda eşimin ailesi para vermiyor temalı binlerce konu var. Bir üye vardı hatta kaçarak evlenmiş şimdi hamileydi kocası askerdeymiş benim telefonum sıkıntılı kayınbabam kendine telefon almış diye konu açmıştı. Hayatın fatura ve kira ödeyerek geçmesi hayatın bir gerçeği zaten sürpriz bir durum değil.

Anlaşamadığımız nokta şu evet alırsa güzel olur ama almazsa da bencil olmazlar. Çocuğunu okutmuş binbir fedakarlıkla bu günlere getirmiş anne-baba sırf çocuğu evlenirken bir koltuk takımı almadı diye bencil oluyorsa bunun adı nankörlüktür. 40 gün sırtında taşır 1 gün indirirsin laf olur ya aynı hesap

ben bazen yazarım son 5 tl mizi bölüşüp yol parası yaptık işe gittik diye

ben tek çocuğum, kadınların çalışmadığı dönemde çalışan annem ile iki maaşlı bolluk içinde evde büyüdüm

kimsede araba yoktu bizim çevremizde mesela bizde vardı vs vs

ama son 5 Tl ile işe giderken de hiç ne aileme ne kv kp e bize yardım etmediler hissine kapılmadım

zira galiba böyle bir yardım edileceğine dair bir fikrim de olmadı

annem babamın da evinde hiç aileler şunu bunu aldı muhabbetini duymadım

şimdi bir sonraki nesil olan oğlum da beklemesin diye düşünüyorum

Kusura bakmada aptal nişanlının ailesi sen evleneceksin diye sana destekçi olmak zorunda değil madem evleneceksin elin ayağın tutıyor git çalış istediğin herşeyi al ondan sonra evlen. Doğurdular diye yapmak zorunda değiller.

damdan bende baba evinde aynı sizin gibiydim, durumu iyi bir ailede doğdum büyüdüm diyeyim yeterli :)) ama aynı sizin gibi sıfır beklentideydim, biraz da karakterimden dolayı galiba, ben yapacağım inadı var üstümde ne varsa onunla çıktım baba evinden çıkış o çıkış:)
Şimdi 27 yıllık emeklerimize bakıp gururlanıyorum, uzun uzun anlatsam ne çok şeyler başardık anlardınız, en büyük gururumda kimseden yardım almadan çok güzel bir evlat yetiştirdik ve hiçbirimiz ne sevgisinden ne saygısından bir şey yitirmedi, aynı sizin gibi cebimizdeki 5 lirayı bölüşürken bile para için birbirimizi kırmadık.

Aile desteği alanlara bir şey diyemem saygı duyarım lakin bilmiyorum yani bana tek başına başarmanın zevki bir başka geliyor, alınan her şey daha bir güzel anlamlı geliyor.

Parası olmayan evlenmesin işte sonradan böyle ağlıyor. Evlenmek isteyen insan birikim yapar kendini hazır hissettiğinde evlenir.

Parası olmayan, daha kendi evinin eşyalarını alamayan evi geçindirebilir mi sizce? Bence hayır.

Tesekkür ederim güzel dilekleriniz için.18 yasinda evlendim müdürümün desteğiyle sonradan 4 yıllık üniversite okudum üniversiteli çaycıyım.Evlendigimde kıyafetim dışında birseyim yoktu ama huzur vardı.Hala öyle mesela gecen hafta fazla eksiğim yok diye pazara gitmedim bu hafta gittim yetecegi kadar alıyorum fazlası atılmasın diye.su an pandemide 5 buçuk anca alıyoruz toplamda ama şükür evimde arabamda var herseyi sıfırdan kendimiz yaptık.kizlarıma hep derim evleneceğin adam zenginden olsa kendi ayaklarının üstünde durmalısınız hayatın ne getireceği belli olmaz.meslek sahibi olmadan karşıma evlenecem diye gelmeyin.benim en önemli görevim çocuklarıma iyi birer meslek sahibi olmak için destek vermek.bu destegi verdiğime eminim.

Tamam kayınvalide eski gelenekleri uygulasın. Her gelmesinde hediye alsın, düğününüzü yapsın, eşya ve altın alsın. Bayramda koçun boynuzuna bilekliği takıp getirsin ama...

Lütfen siz de o eski geleneklere uyun. Kayınvalidenin evine yerleşin. Sabah erkenden kalkın, bütün evi temizleyin, sonra kahvaltıyı hazırlayıp kayın aileyi kahvaltıya çağırın, evin bütün işini üstlenin. Kayınbabanın yanında oturmayın, el pençe kapıda bekleyin kayınbaba bir şey isterse diye...

Oldu mu?

Sizin de işiniz zor...Surekli beklenti içinde olmak yorar insanı. Zaten parası varsa yardım etse evlenenlere, evlenenler biraz rahat eder. Ona kimse bir şey demez. Icinden gelir eder. Ama siz yardım etmezse bencildir. Yok bir buzdolabı parası biriktiremediyse çocuğu için...... Bir sürü şey söylüyorsunuz. Etmeyen bencil anne, eden fedakar anne...Bu mudur yani?

Baskalarinin parasi hakkinda hüküm vermek ve hak talep etmek bazi insanlara cok kolay geliyor. Sanirsin ki paralari onlar kazanmis. Bir tabak alsalar da yeter demek de yalan oluyor önceki söylenenlere bakilirsa. Millet gram söyleyerek altin istiyor erkek tarafindan ondan sonra yok mobilya felan bu. Ev versinler diye beklentiye girenler var. 20 yasinda birinin beklentiye girmesi de. Acaba kendisinin ne kadar parasi ve birikmisligi var?

öyle gider hiçbşey yapamazsınız.Bizde de öyle oldu.kendimiz yaptık.
bizden 2 sene sonra kaynım evlendi eltim kaynanamın yeğeni herşey alındı altın yapıldı vs.daha da bizde ne varsa aynısı alınacak denildi neyse.
kaynanamı severim ama ayrımını yaptı boşveriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…