Nişanlımın ailesi bana değer vermiyor

Bence bu altın, takı mevzuundan daha da önemlisi neden nişanlınızı ailenize "arabalı", "işi iyi" tanıtmaya çalışıyorsunuz?

Nişanlınız bu vasıflara sahip değil ve siz bu vasıflara sahip birini ailenize ve kendinize layık görüyorsanız, bu iş insanları kandırmakla olmaz.

Evlendikten sonra bunlar sizi daha da rahatsız eder. Ailenizi kandırarak evlendiniz diyelim, bu hayatı, size değer vermeyen aileyi, işinde tutunamayan kocayı yine siz çekeceksiniz. Niye kendinize bunu yapıyorsunuz?

"Araban olmalı" deyip araba almak nedir?
Bence arabasan önce karakter alması gerekir ama o da satılmıyor ki anacım
Ne demişler eşeğe haddinden fazla değer verirsen kendini yarış atı zanneder
Nişanlının ailesi de kendisi de o hesap işte.
Konu sahibi eşeğe altın semer vurup ailesine karşı itibarlı göstermeye çalışırken altın semerden de olmuş eşeğin ailesine de fırsat vermiş şimdi pırlanta yular bekliyorlar en iyi buğdayı istiyorlar.
Sonuç Eşek hala eşek yani
Bunu konu sahibi de çok iyi biliyor ama inanılmaz bir ego var kendisinde kabul etmek istemiyor.

Ailem arabanın onun olduğunu düşünsün istedim demiştim

Ailenizi kandırmışsınız.
Sorumsuz bir adamı sorumluluk sahibi gibi göstermeye çalışmışsınız.

Bence "araba için ödediğim krediyi geri ödeyemiyorum, eve haciz gelecek, lütfen arabayı satıp parasını verir misin, krediyi kapatacağım" deyip geri al parayı.

Adamın gerçekten sorumluluk sahibi olduğunu görmeden de nikah günü almayın.

Canim benim.daha evlenmeden bu kadar sorun yasamissin inanki sonu daha kotu ve anneler hisseder bence yol yakinken duzgun bir dille ayrilacagini soyle evet 7 sene zor ama evlenince bir omur gecirebilcegin biri olmali ve ailede cok onemli inan bana . ayrilip ayrilmaman sana kalmis canim ama lutfen iyi dusun beni severler sayarlar veya nisanlimi kendime cekerim dusuncelerine hic girme bu hic mumkun degil yasayan olarak soyluyorum karar verirken cok saglam adimlar atmani tavsiye ederim hersey gonlunce olsun canim

Nişanda tam altın isteyen ,nikahtan mihir neyim de ister .Şimdiden mihir için kredi çeksen iyi olur.
Gondol konusunda çok haklısın senin değerini!düşürecek hareket bunlar.keşke gondolu çikiletasıyla alıp nişanlına verseydin de,o ucuz basit 40-50 liralık tabaktan bozma şeyle nişanlanmasaydın?

Bu nasıl aile ya senin aldigin arabaya biniyor. Ve sen neden evlenmeden araba alıyorsun saf mısın ? Kendine alsaydın madem. Onlara lazımsa anası babası düsünsün. Yahu ben eşime nisaliyken gömlek falan alırdım. Utana sıkıla kabul ederdi. Onca dil dokerdim utaniyor cekiniyor diye. Sizinkilerdeki bu rahatlık bu utanmazlık nedir yani... hiç ama hiç hoş degil. Tamam siz almak istemiş almayi teklif etmiş olabilirsiniz. Ama bunu kabul etmeleri bana abes geliyor...

Sen ilerde bu kadına anca kocanı yoldurursun. Kocanı derken yani kendi paranı. Keske kendi maasina guvenip evlenmeseydin. Insallah yasamazsin ama cok sorun olacak gibi aranizda.

Kaynananın sana aldigi maddi seylerle bicme sana verdigi degeri. Belki ilk dugunudur bilmiyordur kadın. Siz menur emeklisi diyorsunuz ama belki ellerinde avuclarinda yok. Nereden biliyorsunuz. Ayrica biz bunu taktik onlar sunu takti hesabi hic iyi degil. Her anne baba ogluna kizina cok sey takmak ister. Ama neye gucu yetiyorsa ancak onu takar...

Kızlar rica etsem beni bu konularda biraz aydınlatır mısınız??? Daha aynı evin içine girmeden nasıl oluyorda yok kredi çektim araba aldım yok aylık maaşımdan şu kadari gönderiyorum vs vs yapabiliyorsunuz??? Ben mi cok temkinli yaklaşıyorum acaba yanlış mı düşünü?? Sebep ne?? Arkadas yazmış ailemin gözünde şöyle olsun böyle olsun bilmem ne. Anan baban ilk gördüğünde anlar zaten nasıl biri olduğunu
Önemli olan altında arabası olması sunu bunu olması mı?? Eee hadi bugün kredi cektin araba aldın yarın ne yapacaksın?? Adam zaten dikiş tutturamıyo bi yerde azimli değil.ohhh öğretmeni de almış sen çalışır ona hatta bu gidişle tüm sülalesine bakarsın. Şimdiden 20bin takmışlar sen nişanda takılanlara değil bu taktıklarına bak bence. Böyle sacma sey duymadım hayatımda

Sen bi kere hata yaapip kredi cekip araba almisin. Bu adam evlenince maas kartınida ister senden. Benim nisanlimin aileside dugunden once bana 25 bin kredi cekte bize uardim et dedi. Cekemem ben dedim kesip attim. Taviz verme derim

baştan çook yanlış yapmışın özellikle araba alarak. parası bşe deil ama çok zenginm siz fakirsinz hçbşe almasanzda olur havası vermişinz.

Kusura bakmayinda midem bulandi.nasil bi cevreniz var sizin oyle ballandira ballandira bana sunu bunu taktilar diyolar.hiiic hazetmiyorum ve inanamiyorum maddiyata onem verenlere.lutfen kendinize ceki duzen verin.bu srkilde davranarak degerinizi dahada asagi cekersiniz

kendi öz ailen değer vermişte ne olmuş batırmışsın yazık baştan annenin sözünü dinleseydin nişanlından bir halt olmaz demiş kadın , Allah evladında hayırlısını versin kınamıyorum tövbe, yeter def et şu nişanlını. arabayı da sat al paranı geri.

Reactions: anu
Bence yol yakinken ayril sevginde biter sorunlar devam edecek zaten kafan karsik her an kopabilirsin sana deger vermiyorlar belli maasin icin ses cikarmiyor olabilirler kendini kullandirma ne guzel ayaklar ustunde duran birisin erkek mi tukendi sekerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…