Madem ailesi küçük hesapların peşinde.O zaman el kadar telefona koltuk takımı parası verilmesinin de hesabını yapabilirler herhalde.Benimde sasirdigim taraf bu ama ailesi cok ufak seylerein hesabini yapiyor oyonde konusulmus buyuk ihtimalle buda oradaki laflari kendi dusuncesi gibi geliyor bana bukadar etkilenme olurmu
Ailenin kafasi degisik calisiyor mobilya ceyiz ev alma konularinda sanki bana yapiyor kandiriliyormus gibi akillar veriyorlar bu konuda oyuzden nisanlim bu konuda kandiriliyormus hissinde haraket ediyor desemki bir bardak alalim eve 2 tl vermez onu benim almam lazim ama desem fular almam lazim alir olay bu basinda cok iyi anlasiyorduk ama oyle sacma sapan akillar verildiki nisan alisverisi degil sanki ticaret yapiyoruz parasinda degilim ama ben birsey beklemedim ailesi ne istersin baslik gibi diye sordu ben satilik degilim dedim bu ne sacma soru fakat nisanda ben calismadigim halde ogretmisler takim elbisesini ben aldim nisan kac kisi agarladim evimde ve altinlarimi eltim aldi tabi bu olaylarda ben yuzlerine vurdum cok cok cahiller canim insanlar kahvelerini yudumlarken baskalarini hayatlarini derinden etkiliyebilecek kararlar veriyor boylelerMadem ailesi küçük hesapların peşinde.O zaman el kadar telefona koltuk takımı parası verilmesinin de hesabını yapabilirler herhalde.
Simdi dikkatli taki eden ler konuyu anladi ben parca atlaya ziplaya okuyanlar her zamanki gibi anlayamadi simdi konu su 3 bin tl ye tum mobilyalari alicagini soyledi.
Beyaz esya olayi sorulara cevaptir ben butun beyaz esyayi oparaya alabilicegimizi soyledim ayrici para var evet sıkınti o demedimki size mobilyaya ayirdigi butce dedim 3000 tl dedim
Okuma sevmeyen bir millet oldugumuz nereden belli ya dogru okumadiniz diye benmi dengesiz yazmis oluyorum biyerlwrde bir konu akiyor siz dahil olamiyorsunuz bence
Mobilya almamisken gecen muhabettimiz buydu tabi ben mobilya alindiktan sonra yazdim aklima geldi kisir dongu gitmesin diye ama suan zorlaniyorum anlatirken basit yazmak gerekiyor burada eksik okunuyor soru soruluyor cunku
ayrıl.Merhaba kizlar nisanlim 3000TL ile ev esyalarimiz icin butce ayirdigini soyledi 2dk sonra Iphone 6 telefon almak icin ve bayiye gidip taksitleri sordu bu durumda siz nasil tepki verirdiniz?
Ben onla konustum oturduklari kucuk bir yer ve yanliz yasiyor kimse sahip cikmaz bunun farkinda aile konusuyor ama sahip cikmiyolar ben gelince kiymete bindi bu pazar gunu konusucam tekrar yaninda oldugumda duzeliyor sorunlar ama basbasa kaldiklarinda beynini yikiyolar iki ay icinde daha cok zaman geciricez ozamanda aileye donerse zaten olmaz bu isCanim bu adamla evlenmeye mecbur musun? Adam belli ki olgunlasamamis.ailesinin agzina bu kadar bakan adamla ömür gecer mi.evlenmeden ya terapiste git.yada al karşına ciddi konud.bu ne.bencillik yaptigi.ilerde ilk firsatta ailesi boşa dese nasilsa emek harcamadim deyip yari yolda birakacak gibi duruyor.saglam at adimlarini.kolay gelsin
Canim elimizde para var ama ayirdigi para neladar esyalara diye konustuk mobilyalarin hepsine 3bin tl dediev eşyaları için 3000 tl nasıl ayırabiliyor ne için yani onu anlamadım ?
Ben onla konustum oturduklari kucuk bir yer ve yanliz yasiyor kimse sahip cikmaz bunun farkinda aile konusuyor ama sahip cikmiyolar ben gelince kiymete bindi bu pazar gunu konusucam tekrar yaninda oldugumda duzeliyor sorunlar ama basbasa kaldiklarinda beynini yikiyolar iki ay icinde daha cok zaman geciricez ozamanda aileye donerse zaten olmaz bu is[/QUOT
Hep böyle oluyor ailenin onemsemmeyen oglu.ne zamanki evlenmeye karar veriyor kiymete biner.oglu bekarken hic arayip sormaz ailesini bir evlenir anacigini aramadan duramaz.ne sinir bozucu dimi.Türk ailesi evlilik arifesi sorunlarına hos geldiniz canim:) size nacizane tavsiyem bu adama sor gercekten evlenmek istiyor mu istiyorsa sizinle mi.ilerde sizden neler bekliyor.örnek ailenizin maddi gücüne mi guveniyor.evi gecindirmek erkegin gorevi.tlf ihtiyacsa alinir.oncelik evin giderleridir.cok kazanir sizi rahat yasatir o zamsn i phone da alir luks de takilir.ama evin ihtiyaci dururken tlf a para harcamak abes.ailesinden bagimsiz yeni bir aile oldugunuzun farkinda mi.gelir giderinizi birlikte ayarlayacaksiniz bunlari uzerine basa basa söyle.konusurken iyi gözlemle hal hareketlerini.alisverise cikar bol bol.is sadece mobilyayla bitmiyor.perde hali.yorgan battaniye yastik.yemek takimi.mutfak gerecleri.herseyi beraber alin.surekli fiyat sorun.gorsun hayat pahali.bunlar onemli ihtiyaclar
Canim bende cok para hesabi yapan biri degildim ama suan yapiyorum sorumluluk var bende bir gozluge yada bir parfume cok para veriyordum ama suan alternatifi varken gerek yok artik bu mantikla gidiyorum benimde korkularima deyinmissin kendi evine esya aliyosun insan heves eder yani bu asamada delikanli gibi telefona heves etmesi sacma ben surekli suan tabak takimi kampanyalari takip ediyorum hayatimda olmasa suan gunes gozlugu canta elbise bakardim ama evlenicegim icin aklima bile gelmiyor suan ve sacma geliyor ev konusunda 1+1istiyorum ama bazi yerlerde 2+1ler daha ugun 1+1ler yeni yapi oluyor daha pahali nasil bulucaz bilmiyorum esya ben hic almayalim esyali eve cikalim dugunden sonra taksitle ev aliriz dedim kabul etmedi elalem ne der diye suan canim alsin herseyi korkuyorum ilerde problem cikarirmi birde tanidiklari cok misafircilik oynuyor gelitolar kalabalik makinasiz zor olur ben aliskin degilim kalabalik agarlamaya modelleri dusuk aldik ama hepsinden aldik kaporasini verdik suanayrıl.
inan cok beter bir.ey bu.
yarın ekmek getir dediginde laptop getirir. oturur laptop yersiniz.
yada camaşır makinesi arızalandı almak lazım dersin playstation alır. çamaşırları onda yıkarsın.
yada doguma gideceksin belli 10 gun kalmış. o parayı sacma birşeyeharcar evde dogurursun.
cebindeki pparayı bilmeden sadece duygu istek ve arzularına göre para harcayandan asla koca olmaz.
ek : ysanırım ttüüüüümmm topic yazılanı yanlış anlamışısız !! ??
neyse eger bir kıyaslama yapıylyorsa ıponelar pahalı. 3.600 tl olması cok normal.
uygun fiyatlı cok abartılı olmayan mobilyalar var. eger eviniz 1.1 olacaksa 3.000 tl ye yada 4000 e evi döşersiniz.
beyaz eşyalarda ek gelir lazım. en uygunları 700-100 tl arası onlardan alırısnız. 3 temel. bulş. makinesi veya fırın / buzdolabı - camaşaır mak.
bul. mak. feragat edebilirsin.
Hahahah cok guldum gercekten oyle artik insanlar kahve parasini baskasi odesin diye para cikarirken oyalanir ama masada iphone telefonlari var artikAklıma bu tweet geldi. Eki Görüntüle 1962078
Isin garip tarafi ben zorlamiyorum kendi olsun diye surekli hem sacma davraniyor hem ozurler diliyor yanlis yaptim geliyor bu karar vermemi zorlastiriyoryeni evlenen biri olarak söylüyorum ki enzadan aldığım L koltuk 2.600 tl . Sen anla.
Hiç birşey değişmezzz. Hayatınızı bahvetmeyin. Bazen illla olsun diye hayrlısını değil hayırsız olanın üstüne gidiyoruz.
En sevdiğin eşinle bile çelişkiler yaşanırken, sizin durum cidden sıkıntılı.
senin aldığın bardakta kendisi su icmiyecek miymis aldığınız mobilyalara her aksam kendi de yaylanmayacak mıymışAilenin kafasi degisik calisiyor mobilya ceyiz ev alma konularinda sanki bana yapiyor kandiriliyormus gibi akillar veriyorlar bu konuda oyuzden nisanlim bu konuda kandiriliyormus hissinde haraket ediyor desemki bir bardak alalim eve 2 tl vermez onu benim almam lazim ama desem fular almam lazim alir olay bu basinda cok iyi anlasiyorduk ama oyle sacma sapan akillar verildiki nisan alisverisi degil sanki ticaret yapiyoruz parasinda degilim ama ben birsey beklemedim ailesi ne istersin baslik gibi diye sordu ben satilik degilim dedim bu ne sacma soru fakat nisanda ben calismadigim halde ogretmisler takim elbisesini ben aldim nisan kac kisi agarladim evimde ve altinlarimi eltim aldi tabi bu olaylarda ben yuzlerine vurdum cok cok cahiller canim insanlar kahvelerini yudumlarken baskalarini hayatlarini derinden etkiliyebilecek kararlar veriyor boyleler
Canyeni evlenen biri olarak söylüyorum ki enzadan aldığım L koltuk 2.600 tl . Sen anla.
Hiç birşey değişmezzz. Hayatınızı bahvetmeyin. Bazen illla olsun diye hayrlısını değil hayırsız olanın üstüne gidiyoruz.
Peki siz nisan suresinde bu sekilde sıkınti oldumu esya konularinda biz cikarken iyigdik ama nisan donemi inan stres oldumyeni evlenen biri olarak söylüyorum ki enzadan aldığım L koltuk 2.600 tl . Sen anla.
Senin tam tersi düşüncelerde nisanlindavar malesefCanim bende cok para hesabi yapan biri degildim ama suan yapiyorum sorumluluk var bende bir gozluge yada bir parfume cok para veriyordum ama suan alternatifi varken gerek yok artik bu mantikla gidiyorum benimde korkularima deyinmissin kendi evine esya aliyosun insan heves eder yani bu asamada delikanli gibi telefona heves etmesi sacma ben surekli suan tabak takimi kampanyalari takip ediyorum hayatimda olmasa suan gunes gozlugu canta elbise bakardim ama evlenicegim icin aklima bile gelmiyor suan ve sacma geliyor ev konusunda 1+1istiyorum ama bazi yerlerde 2+1ler daha ugun 1+1ler yeni yapi oluyor daha pahali nasil bulucaz bilmiyorum esya ben hic almayalim esyali eve cikalim dugunden sonra taksitle ev aliriz dedim kabul etmedi elalem ne der diye suan canim alsin herseyi korkuyorum ilerde problem cikarirmi birde tanidiklari cok misafircilik oynuyor gelitolar kalabalik makinasiz zor olur ben aliskin degilim kalabalik agarlamaya modelleri dusuk aldik ama hepsinden aldik kaporasini verdik suan
Tesekkurederim canimHerkes olgunlaşma deyince yaşı baz alıyor ama olay yaş değil. 16 yaşında birisi 39 yaşında birisinden daha olgun olabilir. Keza sizin nişanlınız olgun biri değil, henüz aile kurmanın sorumluluğunu almaya hazır değil. Yani bir insanın ev eşyasına burun kıvırıp kendine ondan pahalı telefon istemesi anca ekonomiden, geçim derdinden haberi olmayan ergenlerde gördüğümüz durumlar. Kişiliği oturmuş artık, bu saatten sonra bambaşka biri olmasını beklemeyin, ona göre evlenin. Sonra şikayet etmeyin, verebileceğim tek öneri bu.