- 23 Temmuz 2015
- 2.032
- 3.703
- 36
Kürt diye tüm adetler bir mi yani? Tüm türklerin adetleri bir mi mesela? trakyalisinin ayri anadolulusunun ayri ayri adeti var. Bende yari kürdüm ve ilk defa koc kesilir falan duyuyorumHayır canım.Konu sahibi değilim ama hemen bilgilendireyim.Aile kürt dedi çünkü kürtlerde böyle bir adet var.Bende kürdüm ordan biliyorum.Bizde oğlumuzun nişanlısına bayramlık alınır,hediye alınır.Hatta kurbanlık koç alınıp gidilip kızın evinde onlar için kesilir ama onun için durumun iyiyse beklerler.Ama bayramlık olayı mutlaka var.Kürt bilgisini o yüzden vermiş ama açıklama yapmadığı için herkeste bilmediğinden yanlış anlaşılmış sanırım. :)
Bende ona bakıyordum canım, belkide ailesi oğlumuza gösterdi ama elletmedi diye bi hediye yollamamışlardırEski konusuna bak tatlim fake sanirsam
Neden olmasin koltukta yatirdi oglusumuzu demislerdirBende ona bakıyordum canım, belkide ailesi oğlumuza gösterdi ama elletmedi diye bi hediye yollamamışlardır
Ben Türk'üm bizdede var öyle adetler ama aileden aileye farkediyor bu durum. Yinede bilgilendirdigin icin tesekkür ederimHayır canım.Konu sahibi değilim ama hemen bilgilendireyim.Aile kürt dedi çünkü kürtlerde böyle bir adet var.Bende kürdüm ordan biliyorum.Bizde oğlumuzun nişanlısına bayramlık alınır,hediye alınır.Hatta kurbanlık koç alınıp gidilip kızın evinde onlar için kesilir ama onun için durumun iyiyse beklerler.Ama bayramlık olayı mutlaka var.Kürt bilgisini o yüzden vermiş ama açıklama yapmadığı için herkeste bilmediğinden yanlış anlaşılmış sanırım. :)
Kürt diye tüm adetler bir mi yani? Tüm türklerin adetleri bir mi mesela? trakyalisinin ayri anadolulusunun ayri ayri adeti var. Bende yari kürdüm ve ilk defa koc kesilir falan duyuyorum
Allah askina ben fake filan degilim.Siz söyleyince ben de baktım ve zaman kaybı olduğuna kanaat getirdim :/
Olaylar olaylar
Yani, sen ona "bişey" verme, sonra hediye bekleNeden olmasin koltukta yatirdi oglusumuzu demislerdir
Bende ona bakıyordum canım, belkide ailesi oğlumuza gösterdi ama elletmedi diye bi hediye yollamamışlardır
Nasil yani.Valla bütün doğuyu bilemem tabi ama mesela ben bitlisliyim,ağrılı arkadaşlarım var onlardada bunu gördüm.Karslı akrabalarım var yengeler enişteler,onlardada en son gelin alırken koç moç götürüldü.Elbiseyi zaten söylemiyorum bile onu herkeste gördüm.Gerçi bazıları çok bağlı değiller bu duruma o yüzden yapmayanlar olabilir.Bide polis çocuğuyum,gezmediğim doğu ili kalmadı desem abartı olmaz.Oralardada bikaç kez görünce genel yargının bu olduğu fikrine kapıldım.
Ben Türk'üm bizdede var öyle adetler ama aileden aileye farkediyor bu durum. Yinede bilgilendirdigin icin tesekkür ederim
Ben dogulu degilim belkide ondandir ama esim adiyamanli ve onlarda da boyle bi adet gormedim altin falan almislardi bana bayram hediyesi olarak ama kocu ilk defa duydum acikcasiValla bütün doğuyu bilemem tabi ama mesela ben bitlisliyim,ağrılı arkadaşlarım var onlardada bunu gördüm.Karslı akrabalarım var yengeler enişteler,onlardada en son gelin alırken koç moç götürüldü.Elbiseyi zaten söylemiyorum bile onu herkeste gördüm.Gerçi bazıları çok bağlı değiller bu duruma o yüzden yapmayanlar olabilir.Bide polis çocuğuyum,gezmediğim doğu ili kalmadı desem abartı olmaz.Oralardada bikaç kez görünce genel yargının bu olduğu fikrine kapıldım.
Nasil yani.
Hediye getirlir mi?
Ben dogulu degilim belkide ondandir ama esim adiyamanli ve onlarda da boyle bi adet gormedim altin falan almislardi bana bayram hediyesi olarak ama kocu ilk defa duydum acikcasi
Lutfen kadinlar destek.olun.
Ben dogulu degilim belkide ondandir ama esim adiyamanli ve onlarda da boyle bi adet gormedim altin falan almislardi bana bayram hediyesi olarak ama kocu ilk defa duydum acikcasi
Neyse yani uzun lafin kisasi adetler aileden aileye degisir onu demek istedim :)Adıyamanda yoktur belkiÇünkü adıyamanlı bi tanıdığım hiç olmadı ne söylesem yalan olur.
he gulum he alinir sana almamislar tuh kaka o belkide koltukta yatirdigin icin almamislardir. Sen ayril ondan ama hediye icin degil aldattigi icin tamam mi gulumBayramda hediye alinir mi simdi