• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımdan ayrıldım fikirlerinize ihtiyacım var?

:) gerilmeyin yahu, öyleyken de bulmuş olabilirdiniz.
bir ayrıl, bir barış ilişki yürümezdi zaten.
bence bu düşündüğünüz içimdekileri anlatacağım şeysi biraz çocukça. ben 20-21 diye düşündüm yaşınızı 🤷🏻‍♀️
uzun zamandır hayatınızda hep varmış, yokluğunda bocalamanız normal.
biraz kendinize zaman verin.
öyle siz okkalı bir konuşma yapınca adamda bir değişiklik olmayacak.
hatta siz konuşmayı talep ettiğinizde reddedilirseniz daha çok canınız sıkılır.
sizi istemeyeni, hiç istemeyin.
Mesaj atmak istememin sebebi kafamı ancak toparlayabildim. Ayrılıgımız dönemde birşeyleri hep görmezden geldiğim için ayrıldıktan sonra bazı seyleri idrak edebildim

Çok kararsızım dediğiniz gibi söyleyemediklerim kaldıgı için hep içimde birikti aylardır. Aslında mesaj atmak hiç istemiyorum. İçimde kalanlar da beni yiyip bitiriyor
Peki o zaman, size saçma gelebilir ama ben hayatımın pek çok yerinde bu şekilde karar veririm, bi şeyi yapmakla yapmamak arasında kalırsam yazı tura atarım ya da 2li seçimler yaparım, tek deneme tek sonuç, çıkanı uygularım, burdaki kadınların yorumlarını değerlendirdikten sonra hala kararsızsanız deneyebilirsiniz.

hayır yazma. Mesaj attığın da içim rahatlatacak sanıyorsun. Rahatlamıyor. Bir hafta bir ay sonra tekrar söyleyeceğin şeyler olacak. O zaman tekrar içini rahatlatacaksın. Sabret ve asla unutma senin ona attığın her adım onu çekmez onu sadece iter. Geri dönmesini mi istiyorsun hiç bir şey yapma. Emeklerinin vaktinin onda bir karşılığı varsa, kafası karışık doğru yolu bulursa elbette döner gelir ama yoksa ne kendini düşürdüğüne değer ne de verdiğin emeğe
İşte bundan da tam emin değilim herşeyi söylersem rahatlayacak mıyım önüme bakabilcek miyim o kadar kararsızım ki. Ayrıca geri dönme ihtimali yok.

Peki o zaman, size saçma gelebilir ama ben hayatımın pek çok yerinde bu şekilde karar veririm, bi şeyi yapmakla yapmamak arasında kalırsam yazı tura atarım ya da 2li seçimler yaparım, tek deneme tek sonuç, çıkanı uygularım, burdaki kadınların yorumlarını değerlendirdikten sonra hala kararsızsanız deneyebilirsiniz.
Bugüne kadar bende hayatımda pişman olcagımı bilsem de bir çok şeyi yaptım şuanda bu kadar cesaretli değilim iyice düşünüp öyle karar vermek istiyorum

İçini dökme ihtiyacı duyuyorsan eline bir kalem kağıt al yaz ama ona yollama.Yollamak bir şey değiştirecek tekrardan aranızda bi iletişimin başlaması iyi bir fikir değil bence.

Yazmak kesinlikle iyi geliyor,içinde ne var ne yoksa ne demek istiyorsan yaz,ağlayacaksan ağla,kendi kendine veda et ona.Hafifleyip rahatlayacaksın.Sonra da hayatına kaldığın yerden devam et.Hiç kolay değil birlikte büyüdüğün birinden ayrılmak ama karşına seni çok seven değer veren birileri çıkacak ve sen bu mutsuz sağlıksız ilişkiyi bu kadae devam ettirdiğin için bile pişman olacaksın

Mesaj atmak istememin sebebi kafamı ancak toparlayabildim. Ayrılıgımız dönemde birşeyleri hep görmezden geldiğim için ayrıldıktan sonra bazı seyleri idrak edebildim

işte şimdi hazır idrak etmeye başladınız,
biraz daha bekleyin.
pişman olacağınız bir şey yapmamış olursunuz.
mesaj yada konuşma fark etmez.
ne söyleyeceğinizin önemi olmaksızın, ikisi de sizi bitmiş ilişkinin peşinden yalvaran kadın
konumuna düşürür.

İçini dökme ihtiyacı duyuyorsan eline bir kalem kağıt al yaz ama ona yollama.Yollamak bir şey değiştirecek tekrardan aranızda bi iletişimin başlaması iyi bir fikir değil bence.

Yazmak kesinlikle iyi geliyor,içinde ne var ne yoksa ne demek istiyorsan yaz,ağlayacaksan ağla,kendi kendine veda et ona.Hafifleyip rahatlayacaksın.Sonra da hayatına kaldığın yerden devam et.Hiç kolay değil birlikte büyüdüğün birinden ayrılmak ama karşına seni çok seven değer veren birileri çıkacak ve sen bu mutsuz sağlıksız ilişkiyi bu kadae devam ettirdiğin için bile pişman olacaksın
Dediğinizi zaten yapıyorum bu gecen sürede içimi döktüğüm bir sürü yazı var. İnşallah dediğiniz gibi bir gün pişman olurum tek istedgim de bu iyi ki bitirmişim diyebilmek

işte şimdi hazır idrak etmeye başladınız,
biraz daha bekleyin.
pişman olacağınız bir şey yapmamış olursunuz.
mesaj yada konuşma fark etmez.
ne söyleyeceğinizin önemi olmaksızın, ikisi de sizi bitmiş ilişkinin peşinden yalvaran kadın
konumuna düşürür.
Mesaj atmak istesemde o cesareti toplayamadım dediğiniz gibi mesaj atıp pişman olmaktan korktugum için buraya yazıp fikir almak istedim

Nişanlıdan ayrılan biri olarak söylüyorum o içini dökmek isteme hiç bitmeyecek benden sana tavsiye mesaj atma hatta hiç tamamen hayatına odaklan hiç olmamış gibi mutlu ol o daha cok can acıtır.
Haklısınız aylardır hala söylemek istediklerim bitmiyor. Mesaj atsamda eksik kalan cümlelerim bile olabilir.

Kızlar merhaba fikirleriniz benim için çok önemli lütfen kırmadan yorum yapar mısınız. Biraz uzun olucak okuyup yardımcı olursanız çok sevinirm.

Aslında ayrıntılı anlatmam lazım ama cok uzatmak istemiyorum. 9 senelik bir ilişkim vardı nişanlıydık 2.5 ay önce nişanı attık. Sebebi onun beni artık eskisi gibi sevmemesi, evlenmek istememesi, sorumluluk almaktan kaçması, evliliği uzatmak istemesinden dolayı bitirmek zorunda kaldım. Zaten uzun zamandır aramız iyi değildi hep ayrılıp barışırdık. Sürekli git gelleri vardı. Bazen seviyorm bazen sevmiyorum gibi şeyler söylerdi. Ama bir şekilde hep git gellerini idare ettim okul sebebiyle yıllarca ayrı şehirlerde uzaktan ilişki yürüttük. Bu sene son senesiydi suanda mezun oldu.

Ayrılmadan bir kaç hafta önce konusup anlaştık artık ayrılık yok diye tamam dedi söz verdi. Bir hafta sözünü tutabildi ve tuhaf davranmaya başladı. Yine git gel yaşıyordu her zaman ki gibi. Bende dayanamadım bitirelim dedim. Çünkü zoruma gidiyordu öyle yapması ilk başta hayır olmaz üzülüyorum gibi şeyler söyledi sonra kabul etti ve ayrıldık. Bende üniversitede okuyorum ayrıldıktan 3 gün sonra okudugum yerde başımdan kötü bir olay geçti o üzüntüyle onu aradım. Ve biz 3-4 gün daha konuşmaya devam ettik barışmak istedim kabul etmedi. En son yine konusurken sevip sevmediğini sordum sevemiyorum dedi. O kadar üzülüp sinirlenmiştim ki direk bir kaç cümle söyleyip whatsaptan engeledim ama bu tam anlamıyla bir ayrılık konusması değildi.

1 hafta bekledim dönüş yapar mı diye ama yapmadı. Telefonla ailemi arayarak ayrıldıgımızı söyledim. Şimdi siz belki acele etmişsin diye düşünebilirsiniz ama bu ilk olmadığı için bende ne kadar üzülsemde bitirmek zorundaydım. Babam nişanlımı arayıp yüzyüze konusmus ve sormus kararlı mısınız bitti mi diye o dedi evet demiş. Ailesinin haberi varmış. Ailemi arayıp sorma zahmetinde bile bulunmamışlar.

Cok uzattım biliyorum. O günden sonra kesinlikle iletişim kurmadık. Ne o ne de ben. Sosyal medyasında sürekli fotoğraflar paylaşmış gezmiş eğlenmiş keyfi yerinde gibi görünüyor. Nasıl olduğunu sorabilceğim kimse yok. Bu gecen süre benim için cok zordu hala daha çok zorlanıyorum. İçimde söylemek istediğim çok şey var. İçimde ne kaldıysa uzun bir mesajla söylemek istiyorum sizce ne yapmalıyım. Hayatıma devam ediyorum etmek zorundayım. Ama hala unutamadım. Ne yapayım kızlar fikir verin bana
Ne söylesennseni anlamıcsk hatta dahada sinir olucsaksın.Seni snlasa zaten böyle olmazdı.

yüzlerce hatıranız var onunla büyümüşsünüz o kadar doğal ki zorlanmanız üzülmeniz ama bence ilişkiniz çok çok önce bitmiş geriye sadece alışkanlık ve yeniden birini sevme zorluğunuz kalmış
ben 4bucuk sene sonunda evlendim ama milyon soru yaşadım buraya yazdığımda var yazmadığımda şuan evliyiz 6 ay oldu iyiyiz de ama çok net hatırlıyorum hep dedim yani ayrılsak birini sev yeniden başla heycanlan dikiş tutturamama ihtimali resmen yeni bi hayata üşendim bizim durum sizinkinden çok çok farklı tabi eşim bana asla bu kadar sırt dönmedi hiçbir zaman demem o ki şuan o er kişi dünyayıda önüne serse bir cacık olmaz anladığım kadarıyla 24 yaşındasın kendine bu haksızlığı yapma

9 yıldır nişanlı değildik toplam olarak 9 yıl. Malesef 15 yaşında başlamıştık
15 yaşında tanıştığınız birisi sizin hayatınızın aşkı değil, alışkanlığınız olabilir. O yaşlarda tam anlamıyla birini tanımak mümkün değil. Sizinki bir alışkanlık, bir bağımlılık olmuş ve bırakamamışsınız. Kısacası size göre birisi değilmiş. Unutmanız zaman alacak ama 9 Sene bazı şeylerin tükenmesi için normal bir zaman. Bu sürede bu tarz sıkıntıların olması normal. Bir ayrılıp, bir barışmak normal. Çünkü adam gözünü açmış, siz. Yıllarca sizden Başka kimse olmamış. Uzun süren bir ilişki olduğu İçin de tamamen bitememiş. Sizden başka insan tanıyıp bilmediği için de bence başkalarını da tanıyıp değerlendirmek istiyor tek sebebi bu.
Gözünü sizde açıp sizde kapatmak istemiyor. Erkeklerin çoğunun Doğasına ters. Aksi durumda olan ve mutlu olan insanlar illa ki vardır ama çok nadir. Bence sizin için de doğru bir karar. İlk tanıştığınız insanla evlenmek, sizin için büyük bir hata olabilirdi. Ayrıl barış nereye kadar?

Onun sizsiz mutlu oldugunu görüp, sizin de bu mutluluğu hak ettiğinizi düşünerek daha kolay kabullenebilirisniz. Düşünsenize nişanlı iken bunları yaşamak ne kadar zor. Bir de evli olduğunuzu düşünün. Evlenince her sey kat kat daha zoruna gidiyor insanın. Baksanıza ailesi ailenizi bile aramamış.onalr da ayrılığı desteklemiş olmalı. Teşvik de etmiş olabilirler. Her şeyi geçtim ilgisizlik sevgisizlik kursun gibi geliyor evlilikte insana. Sabırlı olun. Daha çok gençsiniz. Hüznünüzü kabullenip geçeceğini bilerek sabretmeye çalışın. Aşık değilseniz alışkanlıktan gelen bağlılık geçecektir. Allah yardımcınız olsun

Hic mesaj yazma. Zaten mesaji icindikilerini dökmek icin degil de, kim bilir geri gelir diye atmak istiyorsun. Bu iliski yillar önce bitmeliydi. Aliskanliktan devam etti. Ikinizde 15 yasindaki siz degilsiniz. Zaman ile birbirinizi sevmemeniz cok normal.

Ortada sevgi kalmadi, ama bare özsaygi kalsin. Ona mesaj yollarsan, kendi sayginligini kaybedersin. Hic degmiyor cidden. Cocukluk aski deyip gecmen lazim. Zaman ile acin hafifler ve tekrar baska birine asik olursun. Dünyanin sonu gercekten degil.

Mesaji yaz. Uzun uzun dusun. Aklinda bir sey kalmasin. Icindekileri doktugune emin oldugunda gonder ama onun sana cevap yazmasina izin verneden, mesaji gonderir gondermez engelle ve unut. Cunku ben de icimde kalirsa yillarca kafama takarim soyleyemediklerimi. O yuzden sana tavsiyem bu. Ama kesinlikle onun sana ulasmasina acik kapi birakma mesajdan sonra.

Mesaj atmayın bence.Mesaj attığınızda görüldü yapıp bırakması ya da ilgisiz cevap vermesi sizi daha çok yaralar.Sizde gezin,tozun ,eğlenin.Bu sefer o şaşırsın.Vay be bu kadar çabuk unuttu demek diye düşünsün,biraz onun kafası bulansın.Peşine düşürseniz kendini daha da bulunmaz Hint kumaşı sanacak.Sabredin,o mesajı atmayın.Ayrılıklar gidenin cesareti,kalanın sabrı ile ölçülür.

Daha okulunu bile bitirmeden nişanlanmak bence zaten gereksiz olmuş. Önce bir mesleğini al eline sonra çalışmaya başla kendi ayakların üzerinde dur, evlenmek için çok erken. Karsına daha kimler kimler çıkacak. Adam sevemiyorum demiş daha yapabileceğin hiç birsey yok, mesaj da atma kendi yolunu çiz artık derim.

anlattıklarınızda kendimi gördüm bende bir zamanlar yasadım çok iyi anlıyorum dengemi bozmustu nişanlı ama mutsuz sevgi ilgiden mahrumken yine de bırakmadım çabaladım adam gibi ayrılmayı bile basarmadi acı çektirdi ben en snunda ayrılık msji attım çok uzun ve bi nebze anlar hatasını çabalar dedim ama o sadece elveda yazdi.şimdi başka biriyle evliyim sukur mutluym her aklıma geldiğinde Allaha şükrediyorum onla olmadı diye yoksa hayatımı zindan etcektm.tek pişmanlığım kelimemi dahi hak etmeyen birine uzun uzun cümleler kurmaktı.

Back