• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımdan ailesinden dolayı soğudum

Ayrılın,ne nişanlın düzelir ne ailesi,üstelik o pasif nişanlın eve bir girsin nikahtan sonra aslan olur seni daha güzel ezer ailesine karşı ,erkek mi kalmadı ,

Nişanlınızın işi gücü yok, maddi manevi aileye bağımlı ve siz hala onu yapmadılar bunu yapmadılar diyorsunuz.Evlendiğinizde yine o aileye bağımlı olarak yaşayacaksınız farkında mısınız? Maddi manevi hazır olmayan bir adamla neden evlilik?

Arkadaşlar hepinize iyi geceler öncelikle.. Zaman ayırıp okuyacağınız için de şimdiden teşekkür ederim..

7 aylık nişanlıyım.. Nişandan sonrasına kadar nişanlımın ailesini pek tanımıyordum.. Zamanla tanıdıkça aileden de nişanlımdanda çok soğudum.. Ne aile olarak sorunları bitiyor ne nişanlımın sorunları bitiyor.. Aile olarak maddi manevi hiç bir destekleri yok, erkek tarafı olarak yapacağı şeyleri hiç bir zaman yapmadılar hep ben söyledim şöyle böyle olması gerek diye nişanlım hatrına da hep sustum.. Eltim beddualar etti sustum her memlekete gittiğimde olay çıkardılar sustum abisi hep biz gezmeyelim diye arabayı aldı aldı gitti sustum.. Ailesi ilk tanışmaya geldiğinde geldikleri akşam kaynanam "sana evimiz yok" dedi sustum ve bunu diyen kaynanam ve kayınbabam oğluna evin birini verdi görümceme de kredi çekip ev almasına yardım etti.. Ne mobilya ne beyaz eşya ne düğün ne salon hiç bir destekleri yok olduğu zamanda nişanlıma lafını yapıyorlar geri istiyorlar.. Aile üyelerinin hiç birinin birbiriyle alakası yok.. Oğlunun sigortasını yatırıp laf vuran bir kayınbabam var..

Nişanlıma gelince o çok pasif çok sessiz sorumluluklarını bilmiyor iyi olması için çabalıyor gibi ama sonuç hiç bir zaman değişmiyor.. Sanki ailesi kız veriyor nişanlımda sanki kız.. Erkeğin yapacağı, ayarlayacağı konularlada ben ilgileniyorum bazı şeylerde maddi olarak benim kredi kartıma güveniyor.. Her zaman iyi olur anlarlar düzelirler diye koskoca 7 ay geçirmişim.. Olumsuz yönde çok etkilendim neşeli cıvıl cıvıl halimden eser kalmadı ailem çevrem ne oldu sana diyor hep stresten yiyerek kilo aldım.. Ailesinin ve kendisinin sorumsuzlukları yalanları umursamazlıkları artık beni çok yordu soğuttu sevgimi tüketti hala acaba iyi olur mu diye düşünüyorum ama gücüm yok.. İçimden elini dahi tutmak gelmiyor.. Ayrılmak istiyorum ama yapamıyorum.. Sebebini bilmiyorum kendimi çok sorguluyorum neden diyorum Bunları yaşamaya mecburiyetin yok diyorum.. Nolur yardımcı olun kafayı yiyecek artık..
Susarak saygı kazanılmaz.
Susarak hak aranmaz.
Susarak sorunlar çözülmez.
Üstünü örttüğünüz her sorun ya bugün ya da evlilikte patlak verecek mutlaka.
Size değer vermeyen bir aile, beceriksiz ve pasif bir adamla neden evlenmek zorundaymışsınız gibi davranıyorsunuz?

Nişanlilik dönemi işte tam da bunlari farkedebilmeniz için var. Iyi karar verin yazinizdan istenmediğinizi açikça belirttikleri anlaşiliyor. Sizin ailenizde sen istedin demiş, onayi var mi ailenizin? Aileler daha iyi görüyorlar, ailenizin onaylamadigi biriyse zaten evlenmeyin derim.

Şu forumdaki nişanlı, sözlü kızlara bazen o kadar kızıyorum ki,
Daha ne kadar kötü şey görmen lazım bu nişanlılığı bitirmen için ne bekliyorsun düzelmez böyle gidecek
Evlenince davranış açısından daha iyiye giden bir erkek şahsen görmedim, hepsi daha da tuhaflaşıyor.
Neden daha fazla zaman harcıyorsun, konuş ailenle ara nişanlını bende bitti de hallet.
Hayatını elin üç beş saçma sapan insanının önüne serme.

Back