Nişanlıma anlatmalı mıyım?

Annelik öyle sıradışı bişey ki. Gönül gözü nasıl açılıyorsa film gibi izliyorsun olacakları (istisnalar kaideyi bozmaz).
Aileniz sizin nişanlıda görmüştür negatif birşeyler. Hakkınızda hayırlısı olsun..

Tum yorumlari okumadim ama nisanliniz nereli? Ne is yapiyor? Ailesi nasil insanlar? Siz tek tek soyleseniz? Sanki sizin goremediginiz birseyleri aileniz goruyor gibi geliyor bana. Sonucta asiksiniz. Gozunuzden kacan durumlar olabilir.
Anneler genelde dogruyu hissederler. O yuzden iyice bi gozlemleseniz mi? Tekrar konusmaya calisin. Tek sebep isinamamaksa bunun mantiksizligini guzelce anlatin. Tanimaya calisin seversiniz belki onyargilarinizi kirin deyin. Ben de sizin pencerenizden bakmaya calisacagim eksiklerini gozlemleyecegim vs deyin.
Elle tutulur bir sorun yoksa dugunden sonra isler duzelir.
Sorunuzun cevabina gelince de hayir. Nisanliniza bunlari asla anlatmayin. Ayrilsaniz ailenizi suclar, devam etseniz bir omur onunuze getirir. Bosuna ailenize karsi cephe almasin...

İyi geceler kızlar,

hatırlayanlar olacaktır, gecende ailemin nişanlımı istememesiyle ilgili bi konu açmıştım. Kısaca özet geçmek gerekirse ailemi zaten mesafe ve tanımadıklarından dolayı zor ikna etmiştim nişanın olması icin. 1,5 sene uğraştılar ayrılmadık, kopamadık sonunda nişan yaptık ama nişan olduğu günden itibaren annem bana istisnasız hergün nişanı atmam icin baskı yaptı. Sebebi ise nişanlım ailemi sevmiyormuş, beni sevmiyormuş, değer vermiyormuş falan filan. Bunları bende sezerim öyle olsa, neden ailemi geçtim, beni sevmeyen biriyle evleneyimki. Mesafeden dolayı aileler henüz 1 kez biraraya geldik, 3 gün onların evinde kaldık. Eve geldik kıyametler koptu, neymiş biz onları en lüks mekanlarda ağırlamışız, onlar bize dürümcüyü layık görmüşler. Nişanlım çok konuşmamış, bakışları sertmiş onlara karşı, ailemi istemediği her halinden belliymiş. Yani benmi yanılıyorum kızlar, nerede yanlış yapıyorum, göremiyor muyum acaba gerçekten böyle düşünmelerini gerektirecek ne var bilmiyorum kafayı yemek üzereyim. En son buraya konu açtıktan sonra resti cektim dedim biz evlenmek istiyoruz, o günden beri tamam git evlen ama seni sileriz, aileni unut, seni evime katmayacagım, doğurduğun çoçuğun yüzüne bile bakmam, elin ne idüğü belirsiz birinden yaptığın cocuga torunum demem ve birsürü hakaretler. Annem kronik kalp hastası ve sinirlendiği zaman duracak gibi olduğundan, ona bişey olmasın diye hep alttan aldım, hatta annem istiyor diye ayrılmayı bile düşündüm ama bize yazık değilmi? Ölürsem senin yüzünden ölecegim, ana baba duası almadan git evlen bak bakalım mutlu olacak mısın, asla olmayacaksın ama sonra kapıma gelme. Düğününe bile gelmeyeceğim, hatta evlenmek istiyorsan kapı orda buyur kaç. Ya daha neler neler, İnan’ın aklımı kacırmak üzereyim. Nişanlıma yansıtmamaya çalışıyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum. Bütün bunların sebebi ne diyorum, biz baştan beri istemedik hala istemiyoruz, istemeyeceğiz diyorlar. Nişanlımın ailesi aramıyor diye kızıyorlardı, şimdi arıyorlar ama geçti artık bu saatten sonra onlarla muhattap dahi olmayız, telefona çıkarsam biz nişanı attık ne yaparsanız yapın diyeceğim diyor. Kızlar Allah aşkına ben ne yapmalıyım şimdi, nişanlıma durumu nasıl anlatayım, ana baba duası almak istiyorum evet hemde çok istiyorum ama ortada çok büyük bişey yokken ben nişanı sırf bu yüzden atsam hem mutsuz ederim hemde mutsuz olurum. Ailem neden bunu göremiyor
Tatlım eğer anne baba haksızsa beddua yada duaları tutmazmış. Nişanlını kabul etmeyecekleri bir durum göremiyorum. Adam seni dövmemiş hakaret etmemiş ilgisini de gösteriyo annen biraz inat etmiş. Bizi sevmiyo demekle olmaz annen biraz uğraşsın o zaman damat beni sevsin diye. Annem üzülmesin diye uğraşmaktan sen kalp hastası olacaksın Allah korusun

Yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim kızlar. Burdan fikir aldığım gün nişanlıma durumu çok daha yumuşak bi dille anlattım. Elbette biraz bozuldu ama 1-2 gün sonra yine herşey normale döndü, kafanı takma ben hallederim minvalinde konuştu. Düğünü falan konuşuyorduk, bana borçla evlenmememiz için ailesinin elinden geleni yapacağını söyledi. Kendi aralarında konuşup eşyaların yarısını onlar, yarısını ailem ödesin diye kararlaştırmışlar. Bu karardan ailemin haberi yok, madem aileler ödeyecek o zaman iki ailede kendi aralarında kararlaştırması gerekmez mi? Ailem emrivakiden hoşlanmaz, bu yüzden yarısını ödeyeceklerini sanmıyorum. Bende dedimki iki aileye de yük olmasın, borçla alalım, takılardan öderiz borcumuzu. Koskoca insanlarız, aileler bize yardım etmek zorunda değil, gönüllerinden geleni yaparlar ama sen şunu al, siz şunu ödeyin demem ben ne kendi aileme, ne de karşı tarafa. Bana ailemin böyle herşeyde sorun çıkardığını ve çıkarmaya devam edeceğini (daha ortada ev mev yok, ailem eşya için sorun cıkarmışta değil, ben sadece ailemin emrivakiden hoşlanmadığını söyledim, konuşulanlardan zerre haberleri yok) en iyisi biz bu işten vazgeçmemiz gerektiğini söyledi. Kızlar ben o kadar güveniyordum ki onun sevgisine, ailemden duymadığım hakaret kalmadı ama yine de vazgeçmedim. Ailem sorun çıkarabilir ama seven insan vazgeçer mi? Şimdi bana diyor ki benim eşya falan derdim değil, ailen hep böyle yapacak. E yapsın! Ben onunla olduktan sonra düğüne kadar idare etmesi gerekmez miydi? İnanın şoktayım ve madem öyle deyip noktaladım bu işi. Ailemin haberi yok, toparlayıp onlara anlatamadım durumu, çok büyük hayal kırıklığı yaşıyorum şuanda....

Yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim kızlar. Burdan fikir aldığım gün nişanlıma durumu çok daha yumuşak bi dille anlattım. Elbette biraz bozuldu ama 1-2 gün sonra yine herşey normale döndü, kafanı takma ben hallederim minvalinde konuştu. Düğünü falan konuşuyorduk, bana borçla evlenmememiz için ailesinin elinden geleni yapacağını söyledi. Kendi aralarında konuşup eşyaların yarısını onlar, yarısını ailem ödesin diye kararlaştırmışlar. Bu karardan ailemin haberi yok, madem aileler ödeyecek o zaman iki ailede kendi aralarında kararlaştırması gerekmez mi? Ailem emrivakiden hoşlanmaz, bu yüzden yarısını ödeyeceklerini sanmıyorum. Bende dedimki iki aileye de yük olmasın, borçla alalım, takılardan öderiz borcumuzu. Koskoca insanlarız, aileler bize yardım etmek zorunda değil, gönüllerinden geleni yaparlar ama sen şunu al, siz şunu ödeyin demem ben ne kendi aileme, ne de karşı tarafa. Bana ailemin böyle herşeyde sorun çıkardığını ve çıkarmaya devam edeceğini (daha ortada ev mev yok, ailem eşya için sorun cıkarmışta değil, ben sadece ailemin emrivakiden hoşlanmadığını söyledim, konuşulanlardan zerre haberleri yok) en iyisi biz bu işten vazgeçmemiz gerektiğini söyledi. Kızlar ben o kadar güveniyordum ki onun sevgisine, ailemden duymadığım hakaret kalmadı ama yine de vazgeçmedim. Ailem sorun çıkarabilir ama seven insan vazgeçer mi? Şimdi bana diyor ki benim eşya falan derdim değil, ailen hep böyle yapacak. E yapsın! Ben onunla olduktan sonra düğüne kadar idare etmesi gerekmez miydi? İnanın şoktayım ve madem öyle deyip noktaladım bu işi. Ailemin haberi yok, toparlayıp onlara anlatamadım durumu, çok büyük hayal kırıklığı yaşıyorum şuanda....
Eşyalar için mi ayril di yani yoksa ailenin genel tavri yuzunden mi,yani zaman zaman buraya da konular aciliyor nisanlimin ailesi herseye karisiyor vs bir suru neden siraliyorlar genellikle cevaplar ben de dahil yol yakinken ayril oluyor çünkü bu tür durumlar evlendikten sonrada devam edebiliyor eger karsi taraf dengeyi saglayamazsa.Ailenin tavri yuzunden oluyorsa biraz hakli diyebilirim.

Ama sirf esya icin ise cok dogru olmus derim ama suda var tam okuyamadim ailen ev mi istedi boyle birsey talep ettiler mi eger olduysa karsi tarafta bilerek esya sartini kosmus olabilir.

Aaaa şok :oha:
Hiç beklemiyordum böyle bi güncelleme .

Eşyalar için mi ayril di yani yoksa ailenin genel tavri yuzunden mi,yani zaman zaman buraya da konular aciliyor nisanlimin ailesi herseye karisiyor vs bir suru neden siraliyorlar genellikle cevaplar ben de dahil yol yakinken ayril oluyor çünkü bu tür durumlar evlendikten sonrada devam edebiliyor eger karsi taraf dengeyi saglayamazsa.Ailenin tavri yuzunden oluyorsa biraz hakli diyebilirim.

Ama sirf esya icin ise cok dogru olmus derim ama suda var tam okuyamadim ailen ev mi istedi boyle birsey talep ettiler mi eger olduysa karsi tarafta bilerek esya sartini kosmus olabilir.
Ailemin hiçbir talebi olmadı maddi anlamda. Benim kızdığım madem kendi aralarında konuşmuşlar, ailemde dahil olacaksa neden onlarla da konuşmuyorlar. Zaten ailemin en büyük sıkıntısı bu iletişimsizlik. Çok abartı davrandılar ama asla onların yüzüne karşı veya tutumlarında bi aksilik yoktu, ne dedilerse hep bana dedi ailem ve ben bunu hiç paylaşmadım karşı tarafla. Başında çok sorun çıkmıştı ikna etmek için çok uğraştık ama onları aşmışken şimdi ortada bişey yokken vazgeçmesi bana çok koydu

Aaaa şok :oha:
Hiç beklemiyordum böyle bi güncelleme .
Bende güzel bir güncellemeyle nişanlımla konuştum diye yazmayı hayal etmiştim tatlım ama hayal kırıklığı kaçınılmaz oldu. Aileme de bişey anlatamıyorum, zaten öyle yorgunum ki, ya biz demiştik tarzında cümleler duymak son isteğim şuna :KK43:

Ailemin hiçbir talebi olmadı maddi anlamda. Benim kızdığım madem kendi aralarında konuşmuşlar, ailemde dahil olacaksa neden onlarla da konuşmuyorlar. Zaten ailemin en büyük sıkıntısı bu iletişimsizlik. Çok abartı davrandılar ama asla onların yüzüne karşı veya tutumlarında bi aksilik yoktu, ne dedilerse hep bana dedi ailem ve ben bunu hiç paylaşmadım karşı tarafla. Başında çok sorun çıkmıştı ikna etmek için çok uğraştık ama onları aşmışken şimdi ortada bişey yokken vazgeçmesi bana çok koydu
Bosverin o zaman belkide aileniz bu huylarini fark etti,eger 2 aileninde yardim etmelerini istiyorlarsa ailenizede danismalari gerekti tabi,evlenince de bu huylari devam edebilir evine karismalar vs

Bosverin o zaman belkide aileniz bu huylarini fark etti,eger 2 aileninde yardim etmelerini istiyorlarsa ailenizede danismalari gerekti tabi,evlenince de bu huylari devam edebilir evine karismalar vs
Aynen bende ona kızıyorum. Kaldı ki ben borçla evimizi kuralım, pahalı eşya olmasına gerek yok, en uygunlarından gerekli olanı alırız, takılardan illaki o borcu öderiz falan dedim. Bide çalışıyoruz, biriktirir alırız birlikte dedim. Ben evlenince çalışmayacağım bi süre ama o borç kapanırdı takılarla. Ailem haklı mı çıktı bilmiyorum ama benim o savunmalarım hep boşaymış onu anladım :KK43:

Aynen bende ona kızıyorum. Kaldı ki ben borçla evimizi kuralım, pahalı eşya olmasına gerek yok, en uygunlarından gerekli olanı alırız, takılardan illaki o borcu öderiz falan dedim. Bide çalışıyoruz, biriktirir alırız birlikte dedim. Ben evlenince çalışmayacağım bi süre ama o borç kapanırdı takılarla. Ailem haklı mı çıktı bilmiyorum ama benim o savunmalarım hep boşaymış onu anladım :KK43:

cidden bi adamla evlenip evlenmek istemedigini iyi düsün

Ailenize bozulmuş. Sevilmediğini bildiği için vazgeçmek zorunda hissediyor. Erkek psikolojisi... sevmediğinden veya zora gelemediğinden değil bence. İstenmeyen damat olmak rencide etmiş onu.

Ablacım adam da haksız değil ki
Adam istenmediğini biliyor
Ailen problem çıkarıp duruyor
Siz krediyle borçla harçla evlilik hayatına başlamayın diye ailesi yararınız böyle bir şey düşünmüş ona da hık mık demişsin
Şu adamın yerinde olsam açıkçası evlenmem, istenmediğim açık açık belirtilen bir yerde durmak için direnmem

Seven vazgeçer mi çok arabesk kaçmamış mı burda adam aşağılandıkça aşağılansın bu adamın bir gururu izzet-i nefsi yok mu? Aşk sevgi de bir yere kadar. Adama her türlüsünü edelim ama o peşimden koşsun şeklindeki ilişkiye de sevgi değil köpek-sahip ilişkisi deniyor.

Son düzenleme:
Ailenize bozulmuş. Sevilmediğini bildiği için vazgeçmek zorunda hissediyor. Erkek psikolojisi... sevmediğinden veya zora gelemediğinden değil bence. İstenmeyen damat olmak rencide etmiş onu.
Aslında direk olarak ailem seni istemiyor falan demedim, bilmiyorum belki de hissetti veya anlatımlarından anladı. Ama bu baştan beri böyleydi zaten, o kadar zorluğu atlatmışken bunu beklemiyordum

Aslında direk olarak ailem seni istemiyor falan demedim, bilmiyorum belki de hissetti veya anlatımlarından anladı. Ama bu baştan beri böyleydi zaten, o kadar zorluğu atlatmışken bunu beklemiyordum

Bence zorluklardan sonra tuzu biberi olmuş kuzum yerinde olsam, sevildiğime eminsem, ailem haksız olsa resti çekerdim ama vazgeçmezdim.

Ablacım adam da haksız değil ki
Adam istenmediğini biliyor
Ailen problem çıkarıp duruyor
Siz krediyle borçla harçla evlilik hayatına başlamayın diye ailesi yararınız böyle bir şey düşünmüş ona da hık mık demişsin
Şu adamın yerinde olsam açıkçası evlenmem istenmediğim açık açık belirtilen bir yerde durmak için direnmem
Ailemin sürekli problem çıkardığını o bilmiyordu ki, yani baştaki sorunlar falan unutuldu, daha yüzlerine en ufak kötü bişey söylemedi ailem veya ters davranmadılar. Son konuşmamda çok yumuşatarak anlattım hatta anlayışta gösterdi, hak verdi bazı şeylere. Ben borçla evlenmeye meraklı değilim ama açıkcası pis bi gurur vardır, ailem şimdi istemiyor ya asla yardım etmeyiz sakın benden bişey bekleme demişti annem, bunu nişanlıma söylemedim elbette ama şimdi gidip aileme benim eşyaların yarısını ödeyin demek istemiyorum. Ayrıca sinir olduğum konu, daha o noktaya gelmedik bakalım o zamana kadar belki herşey değişir, sorunlar kalkar. Birde ailesi kendi kendine karar vermiş, yani ortak bi karar değil. Biz şöyle düşündük, şunu planladık vs diye ailelerin bi konuşması yok

Bence zorluklardan sonra tuzu biberi olmuş kuzum yerinde olsam, sevildiğime eminsem, ailem haksız olsa resti çekerdim ama vazgeçmezdim.
Sevildiğime çok emindim ama hemen kestirip atmasına çok bozuldum. Ben ona hep hak verdim zaten, yorulduğunu da biliyorum, ben hep arkandayım bunları birlikte atlatacağız falan diye sürekli alttan aldım. Aileme hak vermedim, sadece düğünümü erteledim ki sorunlar çözülsün öyle evlenelim

Ailemin sürekli problem çıkardığını o bilmiyordu ki, yani baştaki sorunlar falan unutuldu, daha yüzlerine en ufak kötü bişey söylemedi ailem veya ters davranmadılar. Son konuşmamda çok yumuşatarak anlattım hatta anlayışta gösterdi, hak verdi bazı şeylere. Ben borçla evlenmeye meraklı değilim ama açıkcası pis bi gurur vardır, ailem şimdi istemiyor ya asla yardım etmeyiz sakın benden bişey bekleme demişti annem, bunu nişanlıma söylemedim elbette ama şimdi gidip aileme benim eşyaların yarısını ödeyin demek istemiyorum. Ayrıca sinir olduğum konu, daha o noktaya gelmedik bakalım o zamana kadar belki herşey değişir, sorunlar kalkar. Birde ailesi kendi kendine karar vermiş, yani ortak bi karar değil. Biz şöyle düşündük, şunu planladık vs diye ailelerin bi konuşması yok

Ama ablacım bak ailenin diğer aileye gönlü yok ki zaten, bu aile senin ailene gelin çocukların eşyasını konuşalım diyecek durumda değil. Onlar da çocuklarına söylemişler, sana söylesin sen de git kendi ailene söyle diye. Burda bir emrivaki yok ki.

Ayrıca yaptıkları hoş bir davranış, annenin tek kuruş vermem demesinin yanında gayet zarif kalıyor:KK51: Sen ya da nişanlın bu insanlara sizin paranızı/eşyanızı/hediyenizi istemiyoruz nasıl diceksiniz ki zaten? :KK51:Çok ayıp olur. Nişanlın da bezmiş ne yapsın konu sahibesi. Annenin sizi ayırma planı tıkır tıkır işliyor vallahi:olamaz:

Ama ablacım bak ailenin diğer aileye gönlü yok ki zaten, bu aile senin ailene gelin çocukların eşyasını konuşalım diyecek durumda değil. Onlar da çocuklarına söylemişler, sana söylesin sen de git kendi ailene söyle diye. Burda bir emrivaki yok ki.

Ayrıca yaptıkları hoş bir davranış, annenin tek kuruş vermem demesinin yanında gayet zarif kalıyor:KK51: Sen ya da nişanlın bu insanlara sizin paranızı/eşyanızı/hediyenizi istemiyoruz nasıl diceksiniz ki zaten? :KK51:Çok ayıp olur. Nişanlın da bezmiş ne yapsın konu sahibesi. Annenin sizi ayırma planı tıkır tıkır işliyor vallahi:olamaz:
Evet haklı olabilirsin, belki çekiniyor ondan konuşmuyorlar olabilir. Ben bezmesini de anlıyorum açıkcası, dedim ya aileme hak vermiyorum. Abartıyorlar, çok alınganlık yapıyorlar, bu yüzden herşeyi ters anlıyorlar. Ben ailesini zaten çok sevmiştim asla da kırmazdım onları. Ama şuan ailemi haksız da olsalar, haklı konumuna getirdi. Biz sana demiştik, bak işte dediğimize geldin laflarını duymamak için anlatamıyorum bile. Evet annemin planı gerçek güzel işledi ama benim hiç suçum yok ki, bunu nişanlımda biliyor :KK43:

Kendi aralarında bi fikir düşünmüşler bunu da sana bildirmişler neresi emrivaki cidden? Anlattıklarınıza göre ben gayet anlayışlı bir insan olarak gördüm nişanlınızı.
Benim mutluluğumu bozmak için elinden gelen ailemi dinlemektense kalbimin sesini dinlerdim. Çünkü ailenizin istememesinin elle tutulur somut bir sebebi yok. Şu sebepten dolayı evlenmeni istemiyorum dese anlarız da..
benim de ailem istemiyodu yaklaşık aynı şeyleri söyledi yok düğnüne gelmem falan ama şimdi benden çok seviyor damadını. Çünkü eskiden tanımıyodu şimdi tanıyor. Sizde ailenizin nişanlınızı tanımasına fırsat verin belki ikna olurlar.

X