Nisanlıma ankilozan spondilit teşhisi kondu :(

Bana bu teşhin konduğunda sağdan sola dönemiyordum, yatamıyordum kalkamıyordum. Hapşırıp öksürmekten korkuyordum canım öyle kötü yanıyordu ki! Hareket edemiyordum. Bir yıla yakın sürdü bu atağım sonra azalarak geçti. Arada bir yine kalçamda atak yapıyor ama ilki gibi olmadm henuz 3 sene geçti. İnşallah öyle de olmam bidaha. Endol felan verdiler ama mideyi mahvediyor ve işe yaramıyor. Sonra humira verdiler kullanmadım. Allaha şükür çok iyiyim. Çok ağır ilaçlr onlar. Zaten imzalattıkları evraklardan da anlayabilitsiniz. Bağışıklık baskılayıcı ilaçlar. Kemoterapi gibi bence hiç bir farkı yok. Beslenmeye dikkat etmek gerekiyor şekerden uzak durulmalı. İnşallah ataklar hafif seyreder.

Benim görümcemde de var aynı hastalık.. Ağrıları oluyordu eskiden çok anlatırdı şimdi serumlu ilaçlardan kullanmaya başlamışlar hiçbir sıkıntı yaşamıyor gayet işinde gücünde evini arabasını aldı farklı yatırımları da var hani hayatını yaşıyor yürüyüş yapıyor hergün 10 yıldan daha fazla oldu teşhis konulalı kamburu çıkmadı ama benim eşimde avasküler nekroz hastası inanın görümcemden daha beter çünkü ilacı yok ve tek çaresi dayanabildiği kadar dayanacak ve protez takılacak gerçekten beterin beteri var üzülmeyin

Cok uzuldum gecmis olsun. Acil sifalar dilerim.

Oncelikle gecmis olsun. Acil sifalar dilerim. Kizkardesimde var bu hastalik. Malesef tedavisi yok. Ara ara atak donemleri oluyor, o zaman kotu oluyor. Onun disinda agrilari oldukca agri kesici kullaniyor. Spor iyi geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…