- 16 Eylül 2017
- 7.438
- 13.760
- 248
- Konu Sahibi Pocahontas94
-
o ömür boyu ilaçlar kısırlık falan filan hepsi yalanKonuda yazdığım gibi o kadar yeni teşhis kondu ki sadece internetten arastirdigim kadarına hakimim. Doktor bilgilendirmedi çevremde tecrübesini aktarabilecek bunu yaşamış kimse de yok. Hastalığın adını İnternete yazıyorsunuz karşınıza kambur görselleri çıkıyor. Dolayısıyla böyle yazdım. Kamburu çıksın çıkmasın o benim hayat arkadaşım zerre umrumda değil dediğim gibi onun çektiği ve çekme ihtimali olan sıkıntılar için uzuluyorum. Çalıştığı otelin spor salonunu kullanıyor ve bir havuza gitmeye başlayacak şimdi yüzme iyi geliyormuş sanırım
Ne güzel sevgi maşallah allah nazardan korusun sevgi sınavlardan geçtikce büyür sabredin elbette şifası tez zamanda gelecektir allahtan şifa diliyorum sizeKızlar çok üzgünüm. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Şok olduk adeta. Hafif sinyaller vermeye başlamıştı eklemlerde ağrı yapıyordu sonra dizinde şişme ödem ve hareket kısıtlanması oldu. Romatolojiye gittik ve teşhis kondu. Birlikte yaşıyoruz. Kalktığında çorabını bile giyemiyor çok ağrısı var ve daha 27 yaşında ömür boyu ilaç kullanmak zorunda kalacağı ileride kambur yapacak bir hastalığa yakalandı. Allahım beterinden korusun diyorum daha ne hastalıklar var diyorum ama herkese kendi derdi dağ görünürmüş. Ailesine şimdilik üzülmesinler diye bir şey söylemedi. Kortizonlu ilaçlar kullanıyor onlar da zaten daha çok hasta yaptı gibi hissediyorum. Bu hastalığın tedavisi yok sadece ağrıları azaltmaya yaşam kalitesini biraz olsun artırmaya yarayan bir tedavi olacak. Ben ömür boyu onun yanında olacağım. Onu öyle çok seviyorum ki o yeter ki iyi olsun her seyi yaparım. Ama bana geçen gün ağlayarak iyi düşün dedi. Hayal ettiğin o kadar şey var elinden alamam. bu ilaçları kullanırken çocuğum bile olmuyormuş bırakırsam bana ne olacağı belli değil seni hayatta en çok istediğin şeylerden mahrum edemem dedi. Çok üzülüyorum her şey çok ani. Hastalık bize neler gösterecek bilmiyorum. Ancak internet araştırmalarında öğrendiklerim var işte. Bu hastalığı bileniniz var mı ? Siz neler yaşadınız bu süreçte?
Kusura bakmayın cok anlayamadim romatizma mi olduKızlar çok üzgünüm. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Şok olduk adeta. Hafif sinyaller vermeye başlamıştı eklemlerde ağrı yapıyordu sonra dizinde şişme ödem ve hareket kısıtlanması oldu. Romatolojiye gittik ve teşhis kondu. Birlikte yaşıyoruz. Kalktığında çorabını bile giyemiyor çok ağrısı var ve daha 27 yaşında ömür boyu ilaç kullanmak zorunda kalacağı ileride kambur yapacak bir hastalığa yakalandı. Allahım beterinden korusun diyorum daha ne hastalıklar var diyorum ama herkese kendi derdi dağ görünürmüş. Ailesine şimdilik üzülmesinler diye bir şey söylemedi. Kortizonlu ilaçlar kullanıyor onlar da zaten daha çok hasta yaptı gibi hissediyorum. Bu hastalığın tedavisi yok sadece ağrıları azaltmaya yaşam kalitesini biraz olsun artırmaya yarayan bir tedavi olacak. Ben ömür boyu onun yanında olacağım. Onu öyle çok seviyorum ki o yeter ki iyi olsun her seyi yaparım. Ama bana geçen gün ağlayarak iyi düşün dedi. Hayal ettiğin o kadar şey var elinden alamam. bu ilaçları kullanırken çocuğum bile olmuyormuş bırakırsam bana ne olacağı belli değil seni hayatta en çok istediğin şeylerden mahrum edemem dedi. Çok üzülüyorum her şey çok ani. Hastalık bize neler gösterecek bilmiyorum. Ancak internet araştırmalarında öğrendiklerim var işte. Bu hastalığı bileniniz var mı ? Siz neler yaşadınız bu süreçte?
Omurga cerrahınızın ismi neydi rica etsem bana özelden yazarmısınız?Babam aynı hastalıktan ameliyat oldu. Tedavisi var. Annemin dayısı çok tanınmış bir omurga cerrahıydı o yaptı.
Hacettepe’de bi doktorun hastalığı için verdiği ilaçlar kemiklerini peynir gibi dağıtcak seviyeye getirmiş. Az daha dayıma gitmeseydik beli kırılıyormuş. Ama halen yağmurlu havalarda biraz ağrıları oluyor.
Ben tam diyecektim. Benim de tanıdığım beslenme ve spora dikkat ediyor. Şimdi bir oğlu var çok şükür.kusura bakmayın ama ne abartmışsınız.
bana bu teşhis konduğunda + yumuşak doku erimesi de var bende. 20 yaşındaydım.
ilaçların hepsini çöpe attım spora başladım çünkü bir doktor öyle dedi istediğin kadar ilaç kullan spor yapmadıktan sonra anlamı yok.
evet ataklar vurduğunda acillik oluyorum
serumumu yiyorum bitip gidiyor.
işe gitmek için daha erken uyanmaya çalışıyorum ki yatakta esneme hareketleri yapayım.
insan isteyince her şey olur.
nişanlınız kötürüm olacakmış gibi konuşmuşsunuz
Iki yetişkin erkek kardeşim de ankilozan spondilit iki si de evli çocukları var.siz memnun kaldığınız drun ismini ozelden atar misiniz rica etsemDoktorun dediği gibi ilaç kullanmasına gerek yok. Babama ilaç veren doktor da profesördü inanın hiçbirine gerek yok. Babam mide koruyucu dahil bir avuç ilaç içerdi. Şimdi nerdeyse 3 tane kullanıyor.
Bence iyi araştırın,kötü olmak var. Verilen iğneleri de kullanmayın. Tanesi milyar lira tutanlardan......
Yani burdan da olur herkes için faydalı olurIki yetişkin erkek kardeşim de ankilozan spondilit iki si de evli çocukları var.siz memnun kaldığınız drun ismini ozelden atar misiniz rica etsem
Valla aynı hastalık bende de var. Konu sahibini okuyunca üzüleyim bari kendime dedim. Çok ünlü ve iyi bir cerrah takibindeyim. İlaç bile kullandırmadi.ataklar geldiğinde agri keaicilerle atlatiyorum. Onun dışında spor yaparsan her hangi bir ilaç kullanmadan hayatını devam ettirebilirsin dedi. Elbette her hastalığın evreleri var. Mesela benim annem daha ağır evrelerini yaşıyor ama o kadar aktif bir hayat yaşıyor ki adeta hiç bi sorunu yok dersin. İnterneti okumayın derim. İyi bir romotoloji uzmanına gidinkusura bakmayın ama ne abartmışsınız.
bana bu teşhis konduğunda + yumuşak doku erimesi de var bende. 20 yaşındaydım.
ilaçların hepsini çöpe attım spora başladım çünkü bir doktor öyle dedi istediğin kadar ilaç kullan spor yapmadıktan sonra anlamı yok.
evet ataklar vurduğunda acillik oluyorum
serumumu yiyorum bitip gidiyor.
işe gitmek için daha erken uyanmaya çalışıyorum ki yatakta esneme hareketleri yapayım.
insan isteyince her şey olur.
nişanlınız kötürüm olacakmış gibi konuşmuşsunuz
Valla aynı hastalık bende de var. Konu sahibini okuyunca üzüleyim bari kendime dedim. Çok ünlü ve iyi bir cerrah takibindeyim. İlaç bile kullandırmadi.ataklar geldiğinde agri keaicilerle atlatiyorum. Onun dışında spor yaparsan her hangi bir ilaç kullanmadan hayatını devam ettirebilirsin dedi. Elbette her hastalığın evreleri var. Mesela benim annem daha ağır evrelerini yaşıyor ama o kadar aktif bir hayat yaşıyor ki adeta hiç bi sorunu yok dersin. İnterneti okumayın derim. İyi bir romotoloji uzmanına gidin
Kime gidiyorsunuz iki erkek kardeşimin de AS tanısı var bel ve kalça ağrıları çok oluyo rantudil kullanıyorlar prof duzeyinde cok hocalara gittiler onlar da .burdan yada ozelden yazarsanız çok sevinirimValla aynı hastalık bende de var. Konu sahibini okuyunca üzüleyim bari kendime dedim. Çok ünlü ve iyi bir cerrah takibindeyim. İlaç bile kullandırmadi.ataklar geldiğinde agri keaicilerle atlatiyorum. Onun dışında spor yaparsan her hangi bir ilaç kullanmadan hayatını devam ettirebilirsin dedi. Elbette her hastalığın evreleri var. Mesela benim annem daha ağır evrelerini yaşıyor ama o kadar aktif bir hayat yaşıyor ki adeta hiç bi sorunu yok dersin. İnterneti okumayın derim. İyi bir romotoloji uzmanına gidin
Ben de ameliyatla geçiyor durumuna takıldım..Ankilozan spondilit ömür boyu süren ataklarla remisyonlarla seyreden bir hastalık..Ameliyat ancak eğriliği düzeltir..İnsanları yanlış bilgilendiriyorlarMerhaba , hastalıkta/sağlıkta derken hastalık kısmı gribi kapsamıyor. Erkek arkadaşınız iyice hastalık psikolojisine girmiş. İnternette zaten hep en kötüleri çıkıyor. Evet as postür bozukluğu yapar ama bu demek değil ki her asli kambur olacak? Sizin yerinizde olsam sadece düşünmeniz gereken şey as genetik olduğu için ilerde çocuğunuzda da çıkabileceği ihtimalini göz önüne almanız. Evet ağrıları olur bazen dizde bazen ayak bileğinde şişme yapar , evet hayat kalitesini düşürür;evet ilaçların yan etkileri var , ama ilaçları kullanmayınca başına gelebilecek şeyleri düşününce ilacın zararları daha masum görünüyor. As kaburga ve omurga esnekliğini zamanla yitirdiği için mutlaka esneme hareketleri, pilates,okçuluk,özellikle de yüzme gibi birşeyler yapması , sigara içiyorsa mutlaka bırakması,ilaçlarını doktorun dediği şekilde kullanması kafasına göre bırakmaması gerekiyor. İyi bir romatolog rehberiniz olacaktır hla b27 pozitif çıktıysa as tanısı diğer doktorlar tarafından da onaylanır zaten. Ama tedavi aşamasında bana göre güvenebileceğiz tek bir doktora bağlı kalmak hastalık takibi açısından daha uygun olur. Yok çocuk olmaz vs gibi gereksiz evhamlara kapılmayın çaresiz bir hastalık değil ama ömür boyu sürecek bir hastalık. Bu arada as ameliyatı diye birşey yok sadece eğer kamburluk oluştuysa onu düzeltmek için yapılan omurga ameliyatları var ama yeni as tanısı almış biri ameliyat olmuş iyileşmiş gibi bir durum yok. Bir yandan da sevinmelisiniz bence anlattığınıza göre kısa sürede tanı konulmuş ben bağ doku hastasıyım bana tanı konulasıya 8 yıl geçti. Ve ben bu sürede neyim olduğunu bilmeden doktor doktor dolaştım. Tabi her bir doktor kendi uzmanlık alanı penceresinde değerlendirdi tanı almam çok gecikti . Yaklaşık 1 yıldır tedavi oluyorum artık yaşadığım çoğu belirtinin nedenini biliyorum romatoloğumla sürekli temas halindeyim. Bir de bu romatolojik hastalıklara bağlı ortopedik rahatsızlıklar da çıkabiliyor. O yüzden kendinize bir ortopedi doktoru da belirleyin. Her doktora kendini yeniden yeniden anlatmak çok güç oluyor bu süreçleri yaşadığım için biliyorum ortopedi doktorum da tektir hastalığımı ve gidişatını biliyor ona göre tedavimi uyguluyor yada romatolojik birşeyler romatoloğuma yönlendiriyor. Romatolojiden randevu almak çok zor çevre illerden gelenler de çok oluyor romatoloji doktoru çok az çünkü. Süreç uzun yolunu meşakkatli ama aşılmayacak şeyler değil ikiniz de endişelenmeyi bırakıp Hastalığın etkilerini minimuma nasıl getirebilirsiniz onun yollarını araştırın. Çok geçmiş olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?