Nisanlıma ankilozan spondilit teşhisi kondu :(

o ömür boyu ilaçlar kısırlık falan filan hepsi yalan
koca üniversite hastanesinin heyeti toplandı ilaçlar yazdılar endol vs. bir ay dayanabildim sadece günde 5-6 hap çok geldi kortizonlu iğne vardı bir de
sonra adını bile hatırlamadığım bir romatolog bana tek bir ağrı kesici yazdı
çok ağrıdığında bunu iç sadece diye.
yüzme çok iyi geliyor tüm vücudu dengeleyip çalıştırdığından.
spor hayatının bir parçası olmalı
ben sıkma stres topları alıp ellerimi çalıştırırım ara ara.
ama hayatımı hiç etkilemedi ilaç kullanmadığım halde.
her gün ayakta çalışıyorum, evlendim, evet çocuğum yok henüz ama onun da nedenleri başka.
ağlamayın üzülmeyin.
ülkemizde o kadar çok var ki bu hastalığa sahip insan.
sadece sabah uyanmak var ya işte o zulüm...

Ne güzel sevgi maşallah allah nazardan korusun sevgi sınavlardan geçtikce büyür sabredin elbette şifası tez zamanda gelecektir allahtan şifa diliyorum size

Kusura bakmayın cok anlayamadim romatizma mi oldu

Omurga cerrahınızın ismi neydi rica etsem bana özelden yazarmısınız?

Meraba benim eşimde bu hastaliga sahip.
İlk 2014 yilinda isyerinde dustukten sonra kalçasında agri basladi. Bildiginiz poposu agriyodu yani. Bacağını etkiliyodu topallatiyodu. Bir iki doktora gitti bel fitigi olabilir dediler. Emar rontgen temiz cikti. Agrisi oldukça acile gidiyodu. Ayni yil biz nişanlıydık evlendik. 2015te biraz daha ilerleme oldu. Ama sayiliydi. Bu boyle agri oldukca acile gidip serumla duzelmeye devam etti. 2017de ben hamileydim. Yine boyle agriyla ozel bir hastaneye gittik. Ordaki dr suphelenmis kan testi istedi. Bel rontgeni temizdi yine. Kan da hla b27 pozitif cikti ilk orada ogrendik. Endol cok kullandi. 1 sene falan o sürdü. Daha sonra rantudil kullandi. İlaclarla bir muddet iyiydi.
Gecen kış agrilar birden artti. Surekli agriyla geliyodu rantudil falan hicbiri ise yaramaz oldu. Bir aksam isten tutulmus vaziyette geldi. Boynum tutuk deyince cok korktum. Hemen yine acile goturduk ama morfinli serum bile iyilestirmiyidu. Bakirkoy ramotoloji cemal beye gittik. Butun tetkikler tekrar yapıldı. Kalçada ki eklemde epey ayriklik artmiş. O donem birkac ay duzenli ilacini kullandi. Sonra agri oldukca almaya basladi. Ama oyle tutulma seklinde degil cok sukur.
Bir iki hafta once cok yagmur yagdiginda yine baya agrisi vardi. Simdi 3 ayda bir gidiyo dra onumuzdeki ay gidecek.

Fakat asil onemlisi hayat kalitesi icin sigarayi birakacak, duzenli egzersiz yapacak, yüzme en önerilen spor. Esim bunlarin hicbirini yapmıyor..

Ben tam diyecektim. Benim de tanıdığım beslenme ve spora dikkat ediyor. Şimdi bir oğlu var çok şükür.

Iki yetişkin erkek kardeşim de ankilozan spondilit iki si de evli çocukları var.siz memnun kaldığınız drun ismini ozelden atar misiniz rica etsem

Aynı hastalık bende de var üniversite yıllarımda başladı 21 22 yaşlarında yani.
İlk ağrı geldiğinde Allah kimseye yaşatmasın çorap giymek bi kenara uyku uyuyamadım dehşet bi sancı, ağrı.. Arkadaşlarım götürmüştü beni de hastaneye taksiyle.
Sonra ankilozon spondilit teşhisi konuldu.
Piskolojik olarak yıkık oluyorsun ömür boyu öyle kalacak sanıyorsun hiç bir işe yaramam sanıyorsun.
Ayrılık cümleleri kurmaları bundan çok iyi anlıyorum.
Şiddeti farklı oluyormuş hastalığın ama ben hep o şiddetli ağrılı dönem gibi olmuyorum. Sürekli ilaç kullanacaksın ömür boyu dedi doktor bana da ama ağrı kesiliyor, kesilince de ilacı bırakıyorsun bazen hafif hafif hissedersem içiyorum.
Suan mesela uzun bi süredir ağrım yok, ilaç kullanmıyorum. Bu kadar üzülmeyin Allah şifa versin

Öncelikle çok geçmiş olsun. Böyle durumlarda krizi yönetmek gerek önce iyi bi doktora görünün tek doktorla kalmayın. Sonra nişanlınz önce kendisi için bu ilaçlar çocuk sahibi olmasını etkileyecekse öncelikle bı üroloji ile görüşüp tedbirini alsn sperm dondurmadan bahsediyorum kanser hastaları kemoterapiden önce bu işlemi yapıyor kadın erkek fark etmiyor hastalığı atlattginz süreçte bı yoluna bakar çocuk sahibide olursunuz ancak bu süreçte bide çocuğum olmayacak beni bırak dedirtecek psikolojiye girmesin boş yere geriye götürmekten başka bi ise yaramaz siz ona umut olunki oda daha istekle olsun tedavisini size gidin derken içten söylemediği aşikar.

Benimde kronik bir hastalığım var. Şu anda yıkık hissetmeniz gayet normal. İnsanın aklından en kötü senaryolar geçiyor. Bana ilk hasta olduğumu söylediklerinde iki sene arka arka yarısını ağrılar içinde geçirmistim zaten. Baya kötü oldum. 48 saat nerdeyse duraksiz ağladım. sonra toparladım tedaviye başladık. Ben fark ettim ki stres bende en büyük etken oldu. Onu azalttım. Daha dikkat ettim kendime. Şu anda yaklaşık 7 senedir hiç atak gecirmedim. İlaç da almıyorum. Her kötü senaryo olacak diye birsey yok. Madem ilaçlar etkiliyor, tedaviyi tam baslatmadan tüp bebek yöntemi için alınsın ve saklansin (bazi kanser hastalari bunu kemoterapiden önce yapıyor). Ben ilaç almak zorunda kalsaydim bende hamile kalamazdim. O korkusunu da iyi anlıyorum. Benim şimdi şükür iki evladım var. Tüm korkularım gerçek olmadı simdilik. Önemli olan kendini bırakmaması. Cok gecmis olsun. Moralinizi yüksek tutun ve internetten en kötü ihtimalleri okuyup durmayin

Valla aynı hastalık bende de var. Konu sahibini okuyunca üzüleyim bari kendime dedim. Çok ünlü ve iyi bir cerrah takibindeyim. İlaç bile kullandırmadi.ataklar geldiğinde agri keaicilerle atlatiyorum. Onun dışında spor yaparsan her hangi bir ilaç kullanmadan hayatını devam ettirebilirsin dedi. Elbette her hastalığın evreleri var. Mesela benim annem daha ağır evrelerini yaşıyor ama o kadar aktif bir hayat yaşıyor ki adeta hiç bi sorunu yok dersin. İnterneti okumayın derim. İyi bir romotoloji uzmanına gidin

Kime gidiyorsunuz iki erkek kardeşimin de AS tanısı var bel ve kalça ağrıları çok oluyo rantudil kullanıyorlar prof duzeyinde cok hocalara gittiler onlar da .burdan yada ozelden yazarsanız çok sevinirim

Merhaba , hastalıkta/sağlıkta derken hastalık kısmı gribi kapsamıyor. Erkek arkadaşınız iyice hastalık psikolojisine girmiş. İnternette zaten hep en kötüleri çıkıyor. Evet as postür bozukluğu yapar ama bu demek değil ki her asli kambur olacak? Sizin yerinizde olsam sadece düşünmeniz gereken şey as genetik olduğu için ilerde çocuğunuzda da çıkabileceği ihtimalini göz önüne almanız. Evet ağrıları olur bazen dizde bazen ayak bileğinde şişme yapar , evet hayat kalitesini düşürür;evet ilaçların yan etkileri var , ama ilaçları kullanmayınca başına gelebilecek şeyleri düşününce ilacın zararları daha masum görünüyor. As kaburga ve omurga esnekliğini zamanla yitirdiği için mutlaka esneme hareketleri, pilates,okçuluk,özellikle de yüzme gibi birşeyler yapması , sigara içiyorsa mutlaka bırakması,ilaçlarını doktorun dediği şekilde kullanması kafasına göre bırakmaması gerekiyor. İyi bir romatolog rehberiniz olacaktır hla b27 pozitif çıktıysa as tanısı diğer doktorlar tarafından da onaylanır zaten. Ama tedavi aşamasında bana göre güvenebileceğiz tek bir doktora bağlı kalmak hastalık takibi açısından daha uygun olur. Yok çocuk olmaz vs gibi gereksiz evhamlara kapılmayın çaresiz bir hastalık değil ama ömür boyu sürecek bir hastalık. Bu arada as ameliyatı diye birşey yok sadece eğer kamburluk oluştuysa onu düzeltmek için yapılan omurga ameliyatları var ama yeni as tanısı almış biri ameliyat olmuş iyileşmiş gibi bir durum yok. Bir yandan da sevinmelisiniz bence anlattığınıza göre kısa sürede tanı konulmuş ben bağ doku hastasıyım bana tanı konulasıya 8 yıl geçti. Ve ben bu sürede neyim olduğunu bilmeden doktor doktor dolaştım. Tabi her bir doktor kendi uzmanlık alanı penceresinde değerlendirdi tanı almam çok gecikti . Yaklaşık 1 yıldır tedavi oluyorum artık yaşadığım çoğu belirtinin nedenini biliyorum romatoloğumla sürekli temas halindeyim. Bir de bu romatolojik hastalıklara bağlı ortopedik rahatsızlıklar da çıkabiliyor. O yüzden kendinize bir ortopedi doktoru da belirleyin. Her doktora kendini yeniden yeniden anlatmak çok güç oluyor bu süreçleri yaşadığım için biliyorum ortopedi doktorum da tektir hastalığımı ve gidişatını biliyor ona göre tedavimi uyguluyor yada romatolojik birşeyler romatoloğuma yönlendiriyor. Romatolojiden randevu almak çok zor çevre illerden gelenler de çok oluyor romatoloji doktoru çok az çünkü. Süreç uzun yolunu meşakkatli ama aşılmayacak şeyler değil ikiniz de endişelenmeyi bırakıp Hastalığın etkilerini minimuma nasıl getirebilirsiniz onun yollarını araştırın. Çok geçmiş olsun.

Ben de ameliyatla geçiyor durumuna takıldım..Ankilozan spondilit ömür boyu süren ataklarla remisyonlarla seyreden bir hastalık..Ameliyat ancak eğriliği düzeltir..İnsanları yanlış bilgilendiriyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…