• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlım ve ben

Olmayan oldurulmayan birşeyin hissi de olabilir düğün stresinden de onu bilemeyizki .Ben milatdan önceki ilk evliligimde de böyle hissettim yanlış evlilikmis masadan kalkmam içinmiş işaretler okuyamadım sonuçta stress deyip geçmemek lazım.Sonuç stress değil mantığın sesiymis bendeki öyle oldu.Sizi bilemem bir yerde düğünü erteleme şansınız yokmu

44 yaşında evlendim 46 yaşındayım şuanda.Ki benim gibi ailesine aşırı düşkün birinin o yaşta baba evinden çıkması çok zordu.
Allah mutlu mesut etsin ya gerçekten bizim bir de nişanlımın işiyle alakalı çok sıkıntıları oldu yurt dışına gitti geldi okadar sabırla üzüntüyle bekledik dualar ettik tam evleneceğimiz sıra böyle hissetmek beni de üzüyor açıkçası normal olmadığını düşündüm yazayım dedim zaten duygusal da biriyim insan her zaman yaşayabiliyor sanırım bu duyguları tabi nişanlıma soğuk olmak da beni korkuttu çocuğun hiçbir kötülüğü yok o da beni anlamaya çalışıyor onun da stresi var annem de sen gelirsin biz geliriz korkma diyor umarım bir an önce geçer

Olmayan oldurulmayan birşeyin hissi de olabilir düğün stresinden de onu bilemeyizki .Ben milatdan önceki ilk evliligimde de böyle hissettim yanlış evlilikmis masadan kalkmam içinmiş işaretler okuyamadım sonuçta stress deyip geçmemek lazım.Sonuç stress değil mantığın sesiymis bendeki öyle oldu.Sizi bilemem bir yerde düğünü erteleme şansınız yokmu
Ertelemek istemiyorum 5 yıldır uğraşıyoruz zaten düğüne yakın böyle oldu

Kalabalık işleri sevmiyorum diyorsanız o kalabalık heyecan germiş olabilir sizi

Kalabalık işleri sevmiyorum diyorsanız o kalabalık heyecan germiş olabilir sizi
Öyle hiç sevmem bana kalsa gidip.kendi kendimize nikah kıyalım ama olmuyor kına mesela istemiyorum ama ailem istiyor yapicaz mecbur nisanlimda bendeki bu durumu algılıyor o da tersleniyo haklı olarak ona da belli etmemeye çalışıyorum zor zamanlar da geçirdik bu da bizi yıprattı sanırım tabi artık bitti mutlu olacağız derken böyle hissetmek de insanı üzüyor umarım gecer

Zor xamanlarda yıpranan bağı güçlendirmenizi dilerim Sahiden tek sorun kalabalık düğün telaş mi yoksa bohcadir kinadir nisandir esyadir bunların bı tartışması olduda sizde birikim mi oldu

Allah mutlu mesut etsin ya gerçekten bizim bir de nişanlımın işiyle alakalı çok sıkıntıları oldu yurt dışına gitti geldi okadar sabırla üzüntüyle bekledik dualar ettik tam evleneceğimiz sıra böyle hissetmek beni de üzüyor açıkçası normal olmadığını düşündüm yazayım dedim zaten duygusal da biriyim insan her zaman yaşayabiliyor sanırım bu duyguları tabi nişanlıma soğuk olmak da beni korkuttu çocuğun hiçbir kötülüğü yok o da beni anlamaya çalışıyor onun da stresi var annem de sen gelirsin biz geliriz korkma diyor umarım bir an önce geçer

Zor xamanlarda yıpranan bağı güçlendirmenizi dilerim Sahiden tek sorun kalabalık düğün telaş mi yoksa bohcadir kinadir nisandir esyadir bunların bı tartışması olduda sizde birikim mi oldu
Yok zaten onlar olalı baya oldu nisanlim uzun süredir yurtdışındaydi çok özlüyorduk birbirimizi bir an önce gelse de evlensek diyoduk geldi biz hazırlık telaşına girdik tabi bazı zorluklar da oldu bir an da bana böyle bir his geldi anlamıyorum her şeyden korkuyorum ailemden ayrılmaktan evlendikten sonra ki ev kadını olma durumundan ben çünkü kendi başına tek takılan arkadaşı da olmayan kendi halinde biriyim misafirlik falan da sevmem her şey den korkuyorum evlilikten evden ayrılıktan anneme anlatınca kızıyor deli misin diyor tuhafsin diyor ne bileyim ya sonuç olarak da nişanlıma soğuk davranıyorum hazırlık yapasaim gelmiyor

Bu konu daha önce yazılmış ancak ben birileriyle dertleşmek istiyorum gerçekten benimle aynı durumda olan veya bunu yenenler yazabilir mi lütfen ters bir şey yazılmasını.
Biz nişanlımla 5 senedir sevgiliyiz iş sebebiyle uzun süre onu bekledim birbirimizi bekledik yani onu çok seviyorum da ama bana bir şey oldu okadar çok evlenmek isterken 3 ay kala bir anda durgunluk mutsuzluk hissizlik geldi ya ağlıyorum ailemden ayrılacağım diye ya hazırlıklar beni çok geriyor ve mutsuz ediyor zaten ben düğün dernek kalabalık hiç sevmem bana kalsa direk kendi kendimize nikah olsun isterim nisanlima da istediği kadar ilgili davranmak gelmiyor şuan içimden başta ona da söyledim sonradan burada okudum bazı yazılar benim gibi olanlar ona belli etmemeye halletmeye çalışıyorum içimde bu hisden kurtulmak istiyorum üzerimde bir ağırlık var normalde yalnız olmayı seven ben şimdi yalnız kalmak istemiyorum annemden ailemden ayrılmak istemiyorum falan bunun korkusunuda nişanlımdan mi çıkarıyorum istemeden bilmiyorum yardım edin
Çok olağan bir süreç. Kendini bu kadar yıpratma. İmkanın varsa 2-3 gün kendine ayır biraz kafa dinle

Seni o kadar iyi anlıyorum ki 🙏Sen de kendimi gördüm.Ben de çok duygusalım.Kardeşlerim de aileye bağlıdır ama benim ki farklıydı. Ben anneme çok düşkünüm özellikle.Hatta ablam der sen normal düşünmüyorsun diye.Bekarken ablam dışarı çıkıp alışveriş vs takılmak isterdi ben gitmezdim annem evde yalnız kalmasın diye.Benim gibi biri evlenebildiyse herkes evlenir 😀Bak ne zorluklar çekmişsiniz şimdi yuvanızı kuruyorsunuz.Nişanlılığın tadını çıkar.Anı yaşa.Tecrübelerimle konuşuyorum.Allah hayırlı etsin sizin de Rabbim mutlu mesut etsin inşallah 🙏🌸

Yanlış anlamazsınız bir psikologa görünseniz ben buna geçer diyemem mesela misafirlik sevmemek tamam da illaki olacak evden ayrılmak anneden kopmak aynı eve girince sil baştan birbirinizi tanımak gerekecek nisanliniz bunu tolere edebilecekmi sevginin yanında anlayış da gösterip tahammül edebilecekmi genede siz bilirsiniz bildiğin evliliği istemiyor gibisiniz bilinçaltı olarak yani bu düğün stresi gibi gelmedi bana belki hazır değilsiniz 5 sene sevgili olmak yetmedi belki ona soğuk davranmanız da ciddi bir sorun neyse hayırlısı diyorum hakkınızda

Seni o kadar iyi anlıyorum ki 🙏Sen de kendimi gördüm.Ben de çok duygusalım.Kardeşlerim de aileye bağlıdır ama benim ki farklıydı. Ben anneme çok düşkünüm özellikle.Hatta ablam der sen normal düşünmüyorsun diye.Bekarken ablam dışarı çıkıp alışveriş vs takılmak isterdi ben gitmezdim annem evde yalnız kalmasın diye.Benim gibi biri evlenebildiyse herkes evlenir 😀Bak ne zorluklar çekmişsiniz şimdi yuvanızı kuruyorsunuz.Nişanlılığın tadını çıkar.Anı yaşa.Tecrübelerimle konuşuyorum.Allah hayırlı etsin sizin de Rabbim mutlu mesut etsin inşallah 🙏🌸
İnşallah yani ben aslında önceden bukadar degldim ya aynı evdeyken gidip başka odada oturan insadim şimdi annemden ayrilamiyorum ablama gel bizde kal deyip duruyorum evimde uzak.olcak biraz nişanlıma birkaç gün sadece mesajlasssak olurmu dedim çünkü konuşunca yanlış anlıyor beni üzülüyor onada kızdı

Yanlış anlamazsınız bir psikologa görünseniz ben buna geçer diyemem mesela misafirlik sevmemek tamam da illaki olacak evden ayrılmak anneden kopmak aynı eve girince sil baştan birbirinizi tanımak gerekecek nisanliniz bunu tolere edebilecekmi sevginin yanında anlayış da gösterip tahammül edebilecekmi genede siz bilirsiniz bildiğin evliliği istemiyor gibisiniz bilinçaltı olarak yani bu düğün stresi gibi gelmedi bana belki hazır değilsiniz 5 sene sevgili olmak yetmedi belki ona soğuk davranmanız da ciddi bir sorun neyse hayırlısı diyorum hakkınızda
Ya aslında beni tanımadığınız için tabi böyle düşünmeniz normal ben gerçekten asosyal biriyim kaynanama falan da gittim geldim evine oda bize geldi ama akrabalarjmla fakan da çok görüşmem normal dede böyle biriyken evlenince mecburi olacak ya bu çok korkutuyor sanırım çünkü bekarken hiçbir mecburiyet yok

Herkes burada böyle yazıyor nisanlimda ben kimsede görmedim böyle şey falan diyor yani herkesin hisleri farklı duyguları farklı tabiki
Kadınlar daha duygusal oluyor, ben gelinlikle kuafordeyken başka bir gelin " ama ben yastigimi ozlerim" diye ağladı. Olağan süreçler.

Ya aslında beni tanımadığınız için tabi böyle düşünmeniz normal ben gerçekten asosyal biriyim kaynanama falan da gittim geldim evine oda bize geldi ama akrabalarjmla fakan da çok görüşmem normal dede böyle biriyken evlenince mecburi olacak ya bu çok korkutuyor sanırım çünkü bekarken hiçbir mecburiyet yok
1gider 3 gitmezsin herkes huyunu suyunu öğrenir. Yeter ki kararlı ol eşin de arkanda dursun olay çıkmaz.

Teşekkürler yorumunuz için

Back