• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlım ve ben

kurune

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2025
36
6
1
28
Bu konu daha önce yazılmış ancak ben birileriyle dertleşmek istiyorum gerçekten benimle aynı durumda olan veya bunu yenenler yazabilir mi lütfen ters bir şey yazılmasını.
Biz nişanlımla 5 senedir sevgiliyiz iş sebebiyle uzun süre onu bekledim birbirimizi bekledik yani onu çok seviyorum da ama bana bir şey oldu okadar çok evlenmek isterken 3 ay kala bir anda durgunluk mutsuzluk hissizlik geldi ya ağlıyorum ailemden ayrılacağım diye ya hazırlıklar beni çok geriyor ve mutsuz ediyor zaten ben düğün dernek kalabalık hiç sevmem bana kalsa direk kendi kendimize nikah olsun isterim nisanlima da istediği kadar ilgili davranmak gelmiyor şuan içimden başta ona da söyledim sonradan burada okudum bazı yazılar benim gibi olanlar ona belli etmemeye halletmeye çalışıyorum içimde bu hisden kurtulmak istiyorum üzerimde bir ağırlık var normalde yalnız olmayı seven ben şimdi yalnız kalmak istemiyorum annemden ailemden ayrılmak istemiyorum falan bunun korkusunuda nişanlımdan mi çıkarıyorum istemeden bilmiyorum yardım edin

Bu konu daha önce yazılmış ancak ben birileriyle dertleşmek istiyorum gerçekten benimle aynı durumda olan veya bunu yenenler yazabilir mi lütfen ters bir şey yazılmasını.
Biz nişanlımla 5 senedir sevgiliyiz iş sebebiyle uzun süre onu bekledim birbirimizi bekledik yani onu çok seviyorum da ama bana bir şey oldu okadar çok evlenmek isterken 3 ay kala bir anda durgunluk mutsuzluk hissizlik geldi ya ağlıyorum ailemden ayrılacağım diye ya hazırlıklar beni çok geriyor ve mutsuz ediyor zaten ben düğün dernek kalabalık hiç sevmem bana kalsa direk kendi kendimize nikah olsun isterim nisanlima da istediği kadar ilgili davranmak gelmiyor şuan içimden başta ona da söyledim sonradan burada okudum bazı yazılar benim gibi olanlar ona belli etmemeye halletmeye çalışıyorum içimde bu hisden kurtulmak istiyorum üzerimde bir ağırlık var normalde yalnız olmayı seven ben şimdi yalnız kalmak istemiyorum annemden ailemden ayrılmak istemiyorum falan bunun korkusunuda nişanlımdan mi çıkarıyorum istemeden bilmiyorum yardım edin
Stres bazen böyle hislere sebep olabilir. Bazı şeyleri akışına bırakmak gerekiyor.

Yol ayrımının stresidir, yeni bı düzen, yeni bir aile, yani sevgilinden eminsen bunlar geçici korkular ben de kinam yakılırken bı ne yapıyorum diye düşündüm, sonra nikaha giderken bı düşündüm, son dkya kadar bitmez bu haller, akışına bırak, hazirlik evresinin tadını çıkar, hayırlısı olsun inşallah senin icin... Uniyi kazandım yapamam ne işim var büyük şehirde diyordum gayette güzel yaptım bana çok şey kattı anılar biriktirdim, eşinle tanistim evlenme teklifini kabul ettim evlendigimiz dkkya kadar sorguladım, şükür çok güzel bı ailem var, hamile kaldım hep korktum nasıl olacak diye çokta güzel oldu, bazı şeylerden korkmak yerine, doğru kararsa kendin için arkasinda durmak lazım 😊

Yol ayrımının stresidir, yeni bı düzen, yeni bir aile, yani sevgilinden eminsen bunlar geçici korkular ben de kinam yakılırken bı ne yapıyorum diye düşündüm, sonra nikaha giderken bı düşündüm, son dkya kadar bitmez bu haller, akışına bırak, hazirlik evresinin tadını çıkar, hayırlısı olsun inşallah senin icin
Böyle diyen çok evet ama ben gerçekten yazdığım gibi nişanlımla konuşmak içimden gelmiyor hiç acaba insan kafada ailemden ayıracak diye mi kodluyo yani ve bu bir anda. Oldu önce ablama gittik oturmaya ve bana bu his geldi 2 haftadır falan böyleyim ona belli etmeye çalışıyorum yoruluyor çok üzülüyorum bir taraftan bir taraftan da lafi sözü batıyor bir süre konuşmayalım demek istiyorum ama biliyorum yani yarım gün Max yine ben yazarim böyle söyleyip üzmek istemiyorum oyuzden 2 gündür kendimi telkin ederek ablamlar da geldi bizde kaldı çocuklar falan biraz kendime geldim ama yinede içim tuhaf böyle şeyler yasayn varsa birebir derstlemk istiyorum ya

Etrafımda hiç yok çünkü yada belli mi etmiyorlar anlamadım ailem de sen tuhaf sin diyor bana

Etrafımda hiç yok çünkü yada belli mi etmiyorlar anlamadım ailem de sen tuhaf sin diyor bana
Nisanliniz sizi ailesine karsi korumuyor mu? Ya da hazirliklar sırasında sizi geren birsey oldu ve beklediginiz tepkiyo goremediniz mi?

Nisanliniz sizi ailesine karsi korumuyor mu? Ya da hazirliklar sırasında sizi geren birsey oldu ve beklediginiz tepkiyo goremediniz mi?
Yok hiç öyle durumlar değil yani ev meselesi yüzünden çok kavga ettik zamannda sonra son dönem yine ettik ve annesinin istediği gibi oldu yani borca girildi ben girilmeden olsun istiyodum ama annesi yardım ediyor tabiki ödemeye o ayrı ama halloldu ama ezdirme korumama gibi bir durum yok hiç öyle şeyler yaşamadık dediğim gibi bir anda beni korkular sardı yalnız kalmayı annemlerle aynı odada bile oturmayan ben sürekli annemla oturmaya başladım ablama gel.kal.diye yakvarmaya başladım hazırlıkları zaten saymıyorum bile dedgm gibi ben bide hep evde oturmaya tek başıma alimisim evlendikten sonra eşimin ailesi vs. Nasıl yapicam korkusu da var e ozaman evlenme diyebilirsiniz de ama öyle de olmuyor tabi her şeye alışmak lazım ama bu korkular oluştu ben de evlilik yaklaşınca bunca yıldır hiç düşünmediğim şeyleri düşünüyorum ve nişanlımdan uzak duruyorum yani konuşuyorum olduğunda ama bu arada ben normalde de zaten aşkım cicim konuşan biri deglm ama şuan gülmek bile zor geliyor

Ben zaten normalde de çok stresli ve kaygılı bir tipim hayatım hep böyleydi nişanlımlaı yıllarca bekledik bazı sebeplerden dolayı birbirmizi çok zorluk atlattık şimdi tam evleneceğimiz sıra böyle hisler beni yoruyor

Anksiyete olabilir mi?
Hayatınızın tümden değışmesi ve eski hayatınıza geri dönemeyecek olma düşüncesi sizi yoruyor sanki. Ailenizle yakınlaşmanız, henüz gerçekleşmemiş fiziksel kopmanın telafisi olabilir. Nişanlinız da bu değisıkliğin öznesi, dolayısıyla size şuanda arkaya atmak istediğiniz şeyleri hatırlattığı için ona içten mesafe koymuş olabilirsiniz.

Anksiyete olabilir mi?
Hayatınızın tümden değışmesi ve eski hayatınıza geri dönemeyecek olma düşüncesi sizi yoruyor sanki. Ailenizle yakınlaşmanız, henüz gerçekleşmemiş fiziksel kopmanın telafisi olabilir. Nişanlinız da bu değisıkliğin öznesi, dolayısıyla size şuanda arkaya atmak istediğiniz şeyleri hatırlattığı için ona içten mesafe koymuş olabilirsiniz.
Sanırım yani bende öyle düşünüyorum ve üzülüyorum yani umarim geçer bir an önce

Aynısını yaşadım.Bu da aileme aşırı düşkün olmamdan kaynaklı özellikle anneme ❤️Evlendikten sonra da aynı durum devam etti.Harika bir eşim olmasına rağmen ilk zamanlar adamın burnundan getirdim.Allahtan anlayışlı biri ve durumumun farkında olduğu için beni sık sık annemlere götürdü.Annemlerle 70 km var aramızda haftanın nerdeyse 4 günü annemlerdeydik.Eşim espri yapıyordu artık arada eve de uğra diye. Eşimin sayesinde atlattım bu durumu ve annemin telkinleri ile.(Eşinin evinin kıymetini bil vs)Şimdi eşim annenlere gidelim dese ben yok diyorum bazen kendi evimde daha rahat ettiğimi farkettim çünkü.Yani ailesine bağlı insanlar da özellikle bu olabiliyor. Geçicidir bu durum emin ol.

Bu süreçler geçici. Stresten, üzüntüden, aileden ayrılma endişesinden dolayı böylesiniz. Ama nişanlınızla iyi anlaşıyorsanız, sevgi,saygı ve güven varsa , beklentilerinizi karşıyalacağınız sağlıklı bir evlilik olursa bu süreci daha çabuk atlatırsınız. Ailenize arada bir gidip gelirsiniz ya da onlar ziyarete gelir belki.

Aynısını yaşadım.Bu da aileme aşırı düşkün olmamdan kaynaklı özellikle anneme ❤️Evlendikten sonra da aynı durum devam etti.Harika bir eşim olmasına rağmen ilk zamanlar adamın burnundan getirdim.Allahtan anlayışlı biri ve durumumun farkında olduğu için beni sık sık annemlere götürdü.Annemlerle 70 km var aramızda haftanın nerdeyse 4 günü annemlerdeydik.Eşim espri yapıyordu artık arada eve de uğra diye. Eşimin sayesinde atlattım bu durumu ve annemin telkinleri ile.(Eşinin evinin kıymetini bil vs)Şimdi eşim annenlere gidelim dese ben yok diyorum bazen kendi evimde daha rahat ettiğimi farkettim çünkü.Yani ailesine bağlı insanlar da özellikle bu olabiliyor. Geçicidir bu durum emin ol.
Allah mesut etsin siz ne zaman evlendiniz ne kadar oldu

Daha önce böyle bi konu vardı sonunda evlendıler kızın bütün stresi bitti mutluydu en son :) düğün öncesi olur bunlar

44 yaşında evlendim 46 yaşındayım şuanda.Ki benim gibi ailesine aşırı düşkün birinin o yaşta baba evinden çıkması çok zordu.

Back