NİŞANLIM VE AİLESİNİN KAZIĞI

haklısın canım. sinir oldum ilk anlattığınızda, iyi analiz edince aslında şansınız varmış değmez hiç üzülmeyin öyle kişilere, değenlere üzülür. Allah bu fedakarlıklarınızı hak edecek insanlarla karşılaştırsın inşallah, Allah büyüktür onların yaptıklarıda asla kalmaz yanlarına bir bir çıkar, ciğerleri yanar. hayatınızdan büyük bir bölüm gitti yıllarınız gitti ama bununla kalır inşallah hayat devam ediyor bundan sonrasi iyi olur inşallah, bu imtihanda siz kazandınız sevginizle emeğinizle, sonuç buysa yapacak birşey yok, kaderde olsaydı zaten olurdu. bundan sonraki hayatınızda hakkınızda hayırlısı olsun.
Teşekkür ederim arkamdan iş çevrildiği bilseydim ne bir fedakarlık ne de başka bişey insanların küçük hesaplar peşinde olduğunu anlayamadım yazıkki.hamileyken yada evliyken olsaydı bu olay gerçekten hem ona hem kendime zarar verirdimki ben 4 ihanet gördüm babam - anneme eniştem -kardeşime ilk konuştuğum kişi bana nişanlım yine bana aptal olduğum için güvendiğim için sadefce

bunca zaman süren bi ilişkide neden aileler konuşmadı annesi şunu demedi diye bekliyorsunuz ki. sevgilinizle onceden siz konuşup aileleri sonra bir araya getirseydiniz. zaten nişanlınızın gercekten evlenmek isteği olsaydı ailesinin bişi yapmaması sorun olmaz o zaten yapılması gerekenleri yapardı.. yani bende kendini geri çeken bi aile ile karşı karşıyayım ama sözlümle herşeyi konuşup ayarlıyor ailelerede aldıgımz kararları yansıtıyoruz. yoksa onlara kalsa biz coktan ayrılmıştık. bence sizin nişanlınızda iş yok. boşuna onunla zaman kaybetmeyin. bence doğru bi karar almışsınız

Kusura bakma ama senin cenazede olmani firsat bilip sizin konustigunuz yerden degilde gidip kendi annesinin ust katini tuttup dayayip doseyip seni hice saydigi an eline yuzugu tutusturman gerekiyordu.

O seni hice saymis sen pesinden kosmussun. Kolay degil bunca yil diyeceksin ama adam bu benden vazgecemez havalarina girmis. Baksana evlenmeyelim biyle devam edelim diye teklifinde bile bulunmus. Hadi ev kinusunu gectim bu teklifi yaptiktan sonra bir daha yuzune bakmaman lazimdi.

ra
Kusura bakma ama senin cenazede olmani firsat bilip sizin konustigunuz yerden degilde gidip kendi annesinin ust katini tuttup dayayip doseyip seni hice saydigi an eline yuzugu tutusturman gerekiyordu.

O seni hice saymis sen pesinden kosmussun. Kolay degil bunca yil diyeceksin ama adam bu benden vazgecemez havalarina girmis. Baksana evlenmeyelim biyle devam edelim diye teklifinde bile bulunmus. Hadi ev kinusunu gectim bu teklifi yaptiktan sonra bir daha yuzune bakmaman lazimdi.
mazan ay ında etti bu teklifi son günleriydi ramazanın zaten görüşmüyorduk mübarek gün diye hamle yapmadım.sustum bayramı da atlattım sonrasında yaptım

bugün aldığım günlerdir düşündüğüm bişeyi uygulamaya koymaya karar verdim arkadaşlar. arkamdan döndürdükleri dolabın onurumla gururumla haysiyetimle oynamalarının hukuk önünde bedelini ödemelerini istediğimden avukatımla görüştüm.yaptıklarını ailece ihanetlerini hainliklerini kaldıramıyorum maddi ve manevi tazminat davasi açıp rabbim izin verirde kazanacak olursam bu bedeli de kadın dayanışma derneğine bağışlamayı düşünüyorum.

onunla
bunca zaman süren bi ilişkide neden aileler konuşmadı annesi şunu demedi diye bekliyorsunuz ki. sevgilinizle onceden siz konuşup aileleri sonra bir araya getirseydiniz. zaten nişanlınızın gercekten evlenmek isteği olsaydı ailesinin bişi yapmaması sorun olmaz o zaten yapılması gerekenleri yapardı.. yani bende kendini geri çeken bi aile ile karşı karşıyayım ama sözlümle herşeyi konuşup ayarlıyor ailelerede aldıgımz kararları yansıtıyoruz. yoksa onlara kalsa biz coktan ayrılmıştık. bence sizin nişanlınızda iş yok. boşuna onunla zaman kaybetmeyin. bence doğru bi karar almışsınız
kaybettiğim zamana değil artık kaybettiğim onuruma gururuma şerefime haysiyetimi yerle bir etmesine yanıyorum.

annesi o taraftan beni kimse aramasın ne halin varsa gör demiş . nişanlımın hayatına başkası sokulmuş ve diğer ailelerin bildiği söz bile kesilmiş.

annesi o taraftan beni kimse aramasın ne halin varsa gör demiş . nişanlımın hayatına başkası sokulmuş ve diğer ailelerin bildiği söz bile kesilmiş.
Merak etme duyarsın yakında Allahtan bulduklarını. Geken gelin giden gelini hep mumla aratir.Çevremde gördüklerimle tecrübe edilmiştir.
ALLAH yolunu bahtin açık etsin yüzün hep gülsün.

Merak etme duyarsın yakında Allahtan bulduklarını. Geken gelin giden gelini hep mumla aratir.Çevremde gördüklerimle tecrübe edilmiştir.
ALLAH yolunu bahtin açık etsin yüzün hep gülsün.
allah razı olsun ama günlerdir uyuyamıyorum hazmedemiyorum ve mahkemeye vermeye karar verdim nişan ve onur davası açacağım gururum için onurum için allahda sorsun hesabını hukuk da

Avukat la gorustum planli yapilan bi oyalama ve kandirma oldugunu soyledi maddi ve manevi olarak tazminat davasi acacagim siz olsaydiniz ne yapardiniz.allahindan bulsun demek istiyorum ama yapilani da.kabullenemiyorum.bi taraftan sen bu cocukla 7 yil gecirdin diyorum aciyorum diger taraftan o bu serefsizligi yaparken acidimi diyorum aklim karma karisik

Avukat la gorustum planli yapilan bi oyalama ve kandirma oldugunu soyledi maddi ve manevi olarak tazminat davasi acacagim siz olsaydiniz ne yapardiniz.allahindan bulsun demek istiyorum ama yapilani da.kabullenemiyorum.bi taraftan sen bu cocukla 7 yil gecirdin diyorum aciyorum diger taraftan o bu serefsizligi yaparken acidimi diyorum aklim karma karisik

Neyi nasıl ispatlıcaksın, adam dese ki yoo biz takılıyoduk evlenme niyetim yoktu?

demekki hazır degil
yada ailesiyle senin aranda kalmak istemiyor
ne ailesinden nede senden geçemiyor
ama bence bu adamdan bi cacık olmaz

Adamın size yalvarması gerekirken siz elimi bırakma diyorsunuz pes doğrusu

‘nişanlılardan biri haklı bir sebep olmaksızın nişanı bozduğu veya nişan, taraflardan birine yükletilebilen bir sebeple bozulduğu takdirde; kusuru olan taraf, diğerine dürüstlük kuralları çerçevesinde ve evlenme amacıyla yaptığı harcamalar ve katlandığı maddi fedakarlıklar karşılığında uygun bir tazminat vermekle yükümlüdür. Aynı kural nişan giderleri hakkında da uygulanır.

ayrıca ; nişanın bozulması yüzünden kişilik hakkı saldırıya uğrayan taraf, kusurlu olan diğer taraftan manevi tazminat olarak uygun miktarda bir para ödenmesini isteyebilir.

• Nişanlılık, tek taraflı irade beyanı ile sona erdirilmelidir. Tarafların karşılıklı anlaşarak nişanı sona erdirmeleri halinde herhangi bir tazminat hakkından söz edilemeyecektir.
  • Nişanı bozulan kişinin kişilik hakları ihlal edilmiş olmalıdır.
  • Nişan bozan kişi kusurlu olmalıdır.
  • Kusur ile zarar arasında illiyet bağı olmalıdır.
Nişanlılık, evlenme dışında bir sebeple sona ererse, nişanlıların birbirlerine veya ana ve babanın ya da onlar gibi davrananların, diğer nişanlıya vermiş oldukları alışılmışın dışındaki hediyeler, verenler tarafından geri istenebilir. Hediye aynen veya milsen geri verilemiyorsa, sebepsiz zenginleşme hükümleri uygulanır

‘nişanlılardan biri haklı bir sebep olmaksızın nişanı bozduğu veya nişan, taraflardan birine yükletilebilen bir sebeple bozulduğu takdirde; kusuru olan taraf, diğerine dürüstlük kuralları çerçevesinde ve evlenme amacıyla yaptığı harcamalar ve katlandığı maddi fedakarlıklar karşılığında uygun bir tazminat vermekle yükümlüdür. Aynı kural nişan giderleri hakkında da uygulanır.

ayrıca ; nişanın bozulması yüzünden kişilik hakkı saldırıya uğrayan taraf, kusurlu olan diğer taraftan manevi tazminat olarak uygun miktarda bir para ödenmesini isteyebilir.

• Nişanlılık, tek taraflı irade beyanı ile sona erdirilmelidir. Tarafların karşılıklı anlaşarak nişanı sona erdirmeleri halinde herhangi bir tazminat hakkından söz edilemeyecektir.
    • Nişanı bozulan kişinin kişilik hakları ihlal edilmiş olmalıdır.
    • Nişan bozan kişi kusurlu olmalıdır.
    • Kusur ile zarar arasında illiyet bağı olmalıdır.
Nişanlılık, evlenme dışında bir sebeple sona ererse, nişanlıların birbirlerine veya ana ve babanın ya da onlar gibi davrananların, diğer nişanlıya vermiş oldukları alışılmışın dışındaki hediyeler, verenler tarafından geri istenebilir. Hediye aynen veya milsen geri verilemiyorsa, sebepsiz zenginleşme hükümleri uygulanır
vermiş olduğunuz cevap için çok teşekkur ederım. yanlız avukatım hayatında baskası olduğuna dair şahit göstermem gerektiğini söyledi.arkadasının sozlu ve yazılı watsab konusması var elımde bırde arkadaslarımın nişanlılık hali devam ederken yüzüksüz gördükleri

X