- 2 Aralık 2013
- 9.491
- 37.853
- 548
- Konu Sahibi Musluk Suyu
-
bu hesapları başta yapmanız mantıklı ama inanın borcu olursa zaten ailesinede yediremez.....böyle bir endişeniz varsa diye söylüyorum......Merhaba uzun süredir okuyucu olarak sizi takip ediyordum. Sizlere bir şey danışmak istiyorum. 4 ay önce biriyle görücü usulü tanıştım ve 1 ay önce nişanlandım. Nişanlim her şeyi kendi yapacağını ailesi yardım etmeyeceğini Ve evlenene kadar faturaları mutfak giderlerini karşılayacağını söyledi kabul ettim. Geçen cumartesi nişanlimla konuşurken babasının bir yere 500 lira borç açtığını öğrendim. Anladığım kadarıyla da her ay bir yerlere borç açıyor. Nişanlıma Evlendiğimizde ne olacak dediğimde O zaman ben kendi evime bakicam dedi. Ya gelip para isterlerse dedim. Isterlerse borç veririm dedi. Ama aileye borç verilmez biliyorsunuz ki. Şimdiden benim kafam karıştı. Hem kira verip hem kredi borcu ödeyip hem faturalarla savaşıp hem de nişalımın ailesine bakicaz görünen o.(nişanlımın 1900 lira maaşı var şuan 2 kredi ödemesi var 1480 lira her ay) Siz olsanız benim yerimde ne yaparsınız benim midem bulandı ve gözüm korktu. Fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Uzun oldu okuduğunuz için teşekkürler.
Derdim ailesine yedirmesi veya yedirmemesi değil tabi ki ailesi bu yaşa getirmiş tabi ki bakicak ama ben sıkıntı çekerken gidip bir borç daha açıp daha çok borca girmemiz.bu hesapları başta yapmanız mantıklı ama inanın borcu olursa zaten ailesinede yediremez.....böyle bir endişeniz varsa diye söylüyorum......
Bir verir iki verir sonra bakar ki kendi durumu bozuluyor yok der 1900 lira maasla iki eve birden bakamaz
Sonuçta ailesi arada ihtiyaç olduğunda verecek tabiki..siz daha şimdiden bu hesap kitap işlerini sorgulayıp nisanliniza bu konuda birşeyler soylerek yanlış yapıyorsunuz. .
Birakin kendi halletsin
Atanmayi bekliyorum. Tabi ki çalışıcam..Siz çalışmayı düşünmüyor musunuz?
1900 lirayla hem evlilik masraflarını hem kirayı hem ev giderlerini karşılayıp bir de geçinmek çok zor. Ailenin para istemesinden önce bunu düşünmelisiniz.
Babası borç yapmaya alışık olabilir ihtiyacıdır mecburdur,ama sürekli oğlundan istemeye de alışıksa işin zor.Ailesine tabi ki yardım edecek burada önemli olan ne için borç yapıyor.Ailesi içinse normal,gereksizse sıkıntı orda başlar.
Eğer bu konu şimdiden canını sıkıyorsa ilerisi daha iyi olmayacak.Ailesine vermezse arası bozulacak,verirse sen kötü olacaksın vs vs
çok kısa sürede tanışıp nişanlamışsın...
Atanmayi bekliyorum. Tabi ki çalışıcam..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?